Last news in Fakti

28 Януари, 2023 17:55 2 197 51

Корнелия Нинова: Заявихме на външния министър на Украйна, че няма да им предоставим оръжие

  • оръжие за украйна-
  • бсп-
  • коалиционни партньори

Само БСП от коалиционните партньори в правителството отказа да пътува в делегацията до Украйна, посочи още соцлидерката

След интервюто на Кирил Петков, в което казва, че е изнасял тайно оръжие за Украйна, днес и ген. Атанасов сподели за разговори с президента Зеленски по време на посещението им в Украйна.

В последните седмици ГЕРБ, ДБ и ПП се състезават кой ще се сложи повече на външните си покровители. Борисов се похвали, че благодарение на него НС е решило да предоставяме оръжие за Украйна , а ПП и ДБ не го направили, защото БСП ги спирала в правителството.

Борисов в свой стил им пусна въдицата и те я лапнаха като шарани. Кирил Петков се хвърли да обяснява , че всъщност той е първенецът, тъй като отдавна го правел тайно и спасил Украйна. А днес ген. Атанасов, за да не
остане по-назад, разказва, че по време на посещението на двамата в Украйна, Зеленски ги поздравил.

Сега чакам Христо Иванов да каже, че лично го е карал с лодка от Росенец до Киев. И защо вкупом да не обвинят за това БСП и Корнелия Нинова, която била излъгала левите избиратели, според президента Радев, който пък отказа да наложи вето върху предоставянето на оръжия?

Значи така, всички, които подкрепиха износа на оръжие в парламента и служебният кабинет, който го изнесе, се обединиха, за да обвинят единствената партия, която в правителството беше спирачка за това и те го знаят, а в парламента гласувахме против и сезирахме Конституционния съд за противоконституционност на решението за предоставяне на оръжие.

Е, вече прекалихте. Няма как да ви го позволим.

1. България не е изнесла нито един патрон за Украйна. Който твърди обратното , да покаже поне един документ.

2. Само БСП от коалиционните партньори в правителството отказа да пътува в делегацията до Украйна.

3. Само ние от коалиционните партньори заявихме категорично на външния министър на Украйна, когато беше на посещение в българския парламент, че няма да предоставяме оръжие и че сме суверенна държава и никой не може
да ни нарежда.

Очевидна е целта: за втори път в предизборна кампания да се удари БСП. Няма как да ви го позволим. Има официални органи, които разрешават тези сделки.

Искаме отговор от членовете на комисията – МИИ, МВР, МО, МВнР, ДАНС, Военно разузнаване поставяли ли са подпис под сделки за Украйна, или с посредници за Украйна и с маршрут за Украйна.

Одобрявали ли са предоставен от някой купувач, посредник или трета страна, сертификат за краен потребител Украйна? Ако отговорите са не, всички които твърдят, че са правили нещо тайно зад гърба на официалните институции и службите за сигурност, незабавно да понесат отговорност с цялата сила на закона.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И какво друго

    61 18 Отговор
    викаш госпожа Лъжа?!
  • 2 КОТарАК

    49 20 Отговор
    не са отишли с делегацията , щото са бързали да организират доставките оттука )))))))
  • 3 Ани

    52 13 Отговор
    Когато човек няма морал, достойнство и чест, накрая се нарежда между победените.

    Коментиран от #20

  • 4 Хихи

    35 12 Отговор
    Шматароци. С тия простотии наливате вода в мелницата на Възраждане. Дано се окажат свястни. Да видим.
  • 5 ТаУмВзе

    45 12 Отговор
    Таа Гепи милиончетата, са се прави на Луда! СЛИВЕН МА, БОк лук! Крайно Долни.
  • 6 Минева

    41 11 Отговор
    Тая класация "първо, второ трето" е запазена марка "ниновка". Резултатите от предсрочните избори ще са: първо - провал, второ - провал, трето - провал.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Каката

    39 11 Отговор
    в каква роля е заявила ? Хайде стига с тези номера ! Безсрамие !
  • 9 Уррааа

    24 5 Отговор
    Тез политиците в бг ако почнат да говорят истината ще им окапят зъбите

    Освен че не вършите нищо полезно излиза че ви плащаме заплати да крадете и наглеете
  • 10 Последния Софиянец

    44 10 Отговор
    Корнелия да каже къде са милиардите от оръжията за Украйна?

    Коментиран от #23, #33

  • 11 И как се

    47 3 Отговор
    увеличи 6 пъти специалната продукция на нашия ВКП от 1млрд. 2021 на 6млрд. през 2022? Не се ли сеща др. Нинова защо изнасяме за Полша и Словакия толкова много оръжие и боеприпаси?
  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    45 8 Отговор
    Скъса се да лъже тая!
    Всеки ден кацаха украински самолети в Бургас и ги пълнеха с оръжие, с нейния подпис!
  • 13 Шолц

    27 9 Отговор
    Е социалист от дете, па нема къде да ходи и ще дава! Ти коя си, бе Нинова ? Някакво селянче, с лъжливо самочуствие! Ще даваш и още как и хоро ще играеш, фурнаджийско лопато.
  • 14 Крадливата лъжкиня

    49 7 Отговор
    Ниновице вие сте крадци обрахте доходите и спестяванията на хората чрез инфлацията, а сега седиш тук да ни лъжеш! Разкарайте се вие бяхте част от това позорно управление на простия Киро парапета, кака Асена Спецова, Пинокио и чичо Наско или отбор краварски марионетки! Оръжие за фашистите в Украйна и издържането на близо 100000 неблагодарни Украйнци спящи в 4-5 звездни хотели, докато ние събираме капачки и пращаме пари за Българската Коледа! Вие сте престъпници!
  • 15 БСП на Бунището

    18 24 Отговор
    Още по- зле за вас ,ако не сте помагали на нападнатата от руските Комунисти Украйна...Означава ,че сте враг на Демокрацията и съучастник в зверствата на пияните руски Окупатори и мястото ви е вече на Бунишето на Историята завинаги!!!!
  • 16 Феликс Дж

    24 2 Отговор
    За всички ви идват ПЕТИМАТА от РМС. Неизбежно е.
  • 17 Да, бе

    32 4 Отговор
    Нищо не сме давали и нищо не сме взимали, освен комисионните разбира се...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ИСТИНА Е

    36 7 Отговор
    Тази на снимката е озверяла повече и от боко за власт и пари.
  • 20 Армата

    25 12 Отговор

    До коментар #3 от "Ани":

    Кирчовците да отиват танкисти на фронта. Щом били спасители, да станат освободители.
  • 21 вятъра на промяната

    23 15 Отговор
    Нинова, твоето лично взето решение което закичаш на ревера на своята партия скоро ще се окаже без никаква стойност. С всеки изминат ден предателите на България подкрепящи предводителя на азиатските орки ще се окажат, че са заложили на куц кон. Едва ли един човек има силите да застане срещу цял свят, да извършва агресия и убийства към цивилно население и да очаква победа. Всички които подкрепят този индивид са предатели на човечеството.
  • 22 Да, да

    26 6 Отговор
    Курнела да обясни къде са евтините дърва и олио по 2 лв. Дали и тях не ги е изнесла някъде.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 !!!?

    17 7 Отговор
    Катарзис - вчерашните антихитлеристи, днешни путлеристи !!!?

  • 25 Я Я Я Я ДА

    19 8 Отговор
    ЗАТВОР ЗА НИНОВА - ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР - В ИЗОЛАТОРА .........................................................ТАМ ПРИ ИВАНЧЕВА ............................................................................................................................................................................
  • 26 Данчо

    21 8 Отговор
    Корнелия Нинова: Заявихме на външния министър на Украйна, че няма да им предоставим оръжие.ТАЗ ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТА ЦИ.......КА
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Моряка

    16 9 Отговор
    Българи,задниците ни са в опасност,ако Станишко- плоския данък,успее да избута Корни.Хубава или лоша,Нинова заедно с Възраждане са последната преграда пред Истамбулската конвенция.Ще допуснем ли гей дружинката на Станишко до БСП и до нашите деца?
  • 29 БЕЛЕНЕ

    9 5 Отговор
    Всички пар..ите в едно гърне . Всички сте го правели тайно или явно въпреки решението на Народното събрание . Всички сте за разследване .
    И най лошото е че ВСИЧКИ ИГРАЕТЕ ПРОТИВ НАРОДА !!!!
  • 30 Бря

    7 6 Отговор
    Не е ли основната цел на тази другарка избрана от някой си, да съсипе отвътре партията си, защото в миналото можеха да са заплаха, за някой си?
  • 31 Васил Петев

    16 4 Отговор
    г-да умници не забравяйте, че освен 2-та процента български – американци, 3-те процента български – македонци, 4-те процента български – турци и 5-те процента български – руснаци, плюс Соломон Паси, който си е изцяло друга губерния, у нас живеят и още 86 процента българи. Същите, които отдавна не гласуват. Щото слушайки своите политици, те през цялото време си мислят, че иде реч за някаква чужда държава.

    И е нормално да е така.

    У нас по цял ден се говори за САЩ, Русия, Украйна, Брюксел, Дубай, Северна Корея, Берлин, Лондон, Белград, Ню Йорк, Пекин, Занзибар, та дори и за село Скопие, но почти никой не говори за България.

    Просто не е модно, днес, да се говори за България. България ли?! Ауууч!

    Е, още ли не разбирате, къде отиваме?

    Ще ви кажа. Къде отиваме. На остров Занзибар отиваме. Ще ни настанят в хотел “Калофер” и ще ни пуснат „Хотел “Калифорния”. За да помним родината. Преди зануляването. Накрая ще ни издадат и официален национален патент. Че именно ние, българите, сме измислили бананите. Преди повече от 1300 години. В град Плиска. На река Замбези.

    Коментиран от #42

  • 32 Просто човек

    9 6 Отговор
    Ще те наградят в Масква... още малко и ще довършиш жалката ти партия
  • 33 Защо

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    не питаш Кирчо. Нали той го е изнасял и то тайно.
  • 34 Лъжите на корнишона

    10 4 Отговор
    На лъжите на корнишона вече никой не се хваща. По-скоро тя да хваща пътя към политическото небитие
  • 35 страхливци

    10 7 Отговор
    Много интересно когато Украйна спечели какво ще каже нинова Страшно нечистоплътнаоткъм морал жена
  • 36 Васил

    13 8 Отговор
    Алоооооооооо Нинова а защо тогава си пратила сина си в Щатите а не в Русия нали много обичаш рашистите?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Вълк единак

    11 2 Отговор
    ЕЕЕЕ мн. лъжеш ма няма край.
  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 4 Отговор
    тАЯ И НА КАЛЪП ДА Я ХВАНАТ ПАК ЩЕ ОТРИЧА.......
  • 41 Хахахахахаха

    12 3 Отговор
    Тая все едно не е била наясно със схемата за изнасяне чрез подставени фирми посредници. Смяааааах! Тая наистина мисли стадото за и.д иоти.
  • 42 Шофьор

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Васил Петев":

    Да си върнем НРБ тия 86%, не само да коментираме пред невежите в сайтовете. Действия братко трябват, не да отваряш очите на слепите ,за да не сме в Занзибар!!!
  • 43 така така

    8 0 Отговор
    Заявихте, но пратихте!!
  • 44 глей

    0 7 Отговор
    ко става ора...карам днес в Словакия - Братислава.и кво скивам на реката корабчета яко ама яко ноне 10 бройки големи корабчета с кюмур ...мното кюмур на пристана купчини по 50 метра високи разтоварени на пристана кво става не знам...екология ли!
    пари , бизнес....кюмуро идвал от Украйна ,посредник полша ..така ми каза един общак ...
    ха. .кво стана.не се знае кой е шефа у е европа.
    в българия е много страшно положението!
    яко охолство:
    20 %
    мета ,мета :
    10%
    мизерия:
    70
    само дпс е спасението,гласувайте за тях.

    Коментиран от #45

  • 45 Шофьор

    1 3 Отговор

    До коментар #44 от "глей":

    Ти глей само да не збъркаш пътя, и най-вече посоката, а ДПС то ти чака дупето!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хитра седесарска лисица е кака Корни

    3 1 Отговор
    Пак го е турила на два ката на евроатлантическите боклуци.
  • 48 0878223067

    1 1 Отговор
    кобилата на бойко
  • 49 Заслужино

    2 0 Отговор
    И тази може да я изправят в съда в Хага за съучастие
  • 50 37273773

    1 0 Отговор
    Много лъжат вече хората,Темида не мой да свари да реже езици!
  • 51 ганю

    1 0 Отговор
    Петков и Василев са счетоводителите на семейстото
    перат ли перат мъни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове