Last news in Fakti

28 Януари, 2023 20:38 2 371 36

Радомир Чолаков: Приехме неработещ механизъм за разследване на главния прокурор

  • главен прокурор-
  • крум зарков-
  • съдебна реформа

Гласувахме за него като политически знак, защото в момента най-голямата интрига е кой е против съдебната реформа на Крум Зарков, смята депутатът

Механизмът за разследване на главния прокурор, който беше приет в петък от депутатите, не е работещ. Това е мнението на председателя на правната комисия в НС, депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„Гласувахме за него като политически знак, защото в момента най-голямата интрига е кой е против съдебната реформа на Крум Зарков. Всеки, който е против, е мафия”, каза Радомир Чолаков в предаването „Офанзива” по NOVANEWS.

Чолаков обясни, че по предложенията на правосъдния министър Крум Зарков е имало голямо обществено обсъждане. Първото заседание на Правната комисия е било на 11 януари, а на него са присъствали всички най-големи юристи в България.

„ВКС с 23 страници становище, ВСС, Висшия адвокатски съвет. Мнението на всички институции е, че този закон не може да свърши работа”, заяви Чолаков.

Той изрази съмнение също защо законът е бил внесен едва на 30 декември.

„Становището на всички институции е, че има много противоконституционни текстове Този напън, че трябва да го приемем за 2 дни, започва да ме навежда на мисълта, че някой не е искал да не се приеме този закон и се търси виновник. И този виновник да е парламентът”, каза Чолаков.

Вчера беше приет на второ четене закона за лицата, подаващи сигнали.

„Беше внесен през октомври, на първо четене го приехме като политически жест. Но на второ четене залата го отхвърли. Не искам да става груб, но беше доста нескопосно написан и имаше всички белези на бухалка. Върна се в правна комисия. Тогава министър Зарков отново обиколи всички студия, каза как саботираме съдебната реформа и ние казахме, че ще го препишем. Редактирах го на 31 декември следобед. На 5 януари го внесохме отново преработен. Мина на две четения в Комисия и вчера НС го прие без дебат на две четения, с консенсус”, каза Чолаков.

Той коментира, че действително Следствието е подчинено на Прокуратурата, а би трябвало, според Конституцията, съдът, следствието и прокуратурата да са три независими един от друг органа. Чолаков обвини Христо Иванов за нарушения баланс.

„Референдумът е хибридна атака срещу българската демокрация”, каза Чолаков.

Той очаква ГЕРБ да бъде първа политическа сила след изборите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На здраве

    18 4 Отговор
    Събота е не го мисли пи ракийца и кисело зеле
  • 2 Няма страшно...

    26 2 Отговор
    Пепи Еврото ще обере луфтовете и отстрани недостатъците ... вие слушкайте и бой с гумения печат !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да, бе

    44 6 Отговор
    Даже и най-нескопосаното действие против милиционера гешефф е стъпка в правилната посока. Другото е на обратно.
  • 5 СЛЕД БАРЦЕЛОНСКИЯ

    46 3 Отговор
    ТАРАЛЕЖ ТОЗИ МИ Е НАЙ-ПРОТИВНИЯ...ФИЗИОНОМИЯТА МУ ГОВОРИ, ЧЕ Е С МНОГО ДЪЛЪГ ЕЗИК..
  • 6 Сатана Z

    19 3 Отговор
    “Референдумът е хибридна атака срещу българската демокрация”, каза Чолаков.“

    По—умните и наченети хора биха го нарекли : Отваряне на Прозорецът на Овертон”
    ама няма да издребняваме ,нали?
  • 7 ЩО ТАКА...?!

    33 1 Отговор
    Като видя мъж,който си боядисва косата и ми се ...повдига...!
  • 8 Дъното

    44 1 Отговор
    След ПКП , Деса , Биков , Георг(и), Делянчо кауня , харалани и харизани , сега на небосклона изгря и този Чолаков. Чудя се откъде ГЕРБ(Тиквуня) изкопава толкова верноподаници . Такива муцуни за келепира биха плюли и в лицата на майките си.
  • 9 обективен

    38 2 Отговор
    Няма герберистки депутат който да не е за затвора поне за 20 години.
  • 10 Ама

    33 2 Отговор
    Вие освен крадене нищо друго не приемате.Да имаме по 300 кожи и тях ще се опитате да откраднете.Не стига,че не ставате за нищо освен за крадене и интриги,ами и нас тормозите неспирно.Свински черва.
  • 11 Дъното

    22 2 Отговор
    Баба ми , мир на праха и , казваше : Видиш ли човек с вежди като скоби и посвара на челото , бягай далече! От такива само лошотия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кацамун Зарков

    11 14 Отговор
    Министърчето е правно неграмотен. Не може съдия да разследва, той няма разследващи функции, но трябва някой да му каже на внука на генерала от ДС.
  • 14 юрист

    8 19 Отговор
    Зарков не може да състави приличен, конституционносъобразен и правилен закон, той не е юрист, има слаба правна и обща култура, освен това е комунист. Съдебна реформа без изменение на конституцията не може да има.
  • 15 Тия бандити от ГЕРБ

    19 1 Отговор
    Никога няма да се съгласят на съдебна реформа.Защото знаят какво ги чака.ББ в килия с Киро жарта!
  • 16 Този трябва

    17 0 Отговор
    да бъде окачен пред народното събрание!
  • 17 Д-р Гълъбова

    23 2 Отговор
    Има ли още хора на които не им е станало ясно че Борисов, Радев, Нинова и Гешев играят заедно? И че влизането на Гешев в президентството и вдигнатият след това ✊ е добре изигран ход от горните четири персони! За да се прикрие спряното финансиране от страна на ЕС.
  • 18 Айде

    17 1 Отговор
    Не се заблуждавайте! Съдебна реформа няма да има до като това е възможно! Този и следващият парламенти не я искат! Нататък не е ясно! Има някаква надежда ако се въведе крайна мандатност в държавните власти, което за сега не се вижда!
  • 19 Ичо Ицев

    7 2 Отговор
    Ако искаха да правят съдебна реформа, досега да са я направили. Нали половин година управляваха, после от октомври 22. има парламент. Какво правиха ? Онази от Кубрат ли ще прави съдебна реформа-секретарката на Ичо?
  • 20 Я Я Я Я ДА

    3 4 Отговор
    СТАВА ПО ЛОШО - СИРОМАШИЯТА НИ НАПАДА - СТУД ГЛАД МИЗЕРИЯ И КОМУНИЗЪМ ...........................................................................................................................................................................................
  • 21 3.14К

    20 0 Отговор
    Поредното герберско острие, което се оказа тъпо.
  • 22 Е то нали това беше целта

    8 0 Отговор
    Да сте приели нещо, а то да не работи. Почти като останалите закони. Не работят особено за тези, които ги нарушават с привилегии.
  • 23 9689

    10 0 Отговор
    Станал ли си ортак на мутрата няма как да не си престъпник.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мутро

    7 0 Отговор
    Пожелавам ти голямо падане ,при следващия сняг.Няма само нас да пързаляне гербави хулигани с лъжи.Падане от което да не станеш.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Смях в залата

    5 0 Отговор
    Солошатака на Гешев - престъпника и баща на наркодилър Сарафов ще го разследва. Ха честита ви Съдебна реформа.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Стига

    6 0 Отговор
    Се оправдава мутро .основния виновник дето шикалкави и работи за закрила на гешефтурата в правната комисия.
  • 30 Гаранция от крадците и лъжците

    5 0 Отговор
    Защо толупа и прислужниците му не са в затвора ? Аааа, сетих се ежко каскет Гешев !
  • 31 Да бе да

    8 0 Отговор
    "Радомир Чолаков: Приехме неработещ механизъм за разследване на главния прокурор"

    И глупавото действие е за предпочитане пред " умното" бездействие !

    12 години на власт , но не ви остана време да промените закона 🙄?
    Сега ви трябва още време?
    Човек да вземе една сопа и да ви почне .... и после да ви пита , достатъчно ли е времето 😁
    Срам нямате , слугите на боко
  • 32 дгдхш

    6 0 Отговор
    Той пази вас, вие него. Мафиоти за затвор.
  • 33 Типичен

    10 0 Отговор
    Герберски Бо...к...лук сложен да свърши мръсната работа
  • 34 Мазник

    9 0 Отговор
    и хрантутник цял живот , без морал и принципи , интригант злобен и мизерни както всички в шайката !
  • 35 Реалист

    5 0 Отговор
    Един от най протеините хора в ГЕРБ!
  • 36 Анонимен

    2 0 Отговор
    Защо бре "специалисте" в Германия никъде не те искаха на работа и никой германец не се застъпи за теб, а само в България Тиквата и ГЕРБ те харесаха ? На Запад работа си намират винаги кадърните и трудолюбивите, а мързеливите и корумпираните са АУТ и никой не ги иска никъде !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове