29 Януари, 2023 05:16 1 280 35

Милен Матеев: Обединението на ДБ и ПП ще бъде печеливша формула за изборите

  • милен матеев-
  • продължаваме промяната-
  • демократична българия

Отговаряме с консолидация на обединението на партиите на статуквото, заяви представителят на "Продължаваме промяната"

Милен Матеев: Обединението на ДБ и ПП ще бъде печеливша формула за изборите - 1
Снимка: БГНЕС

Обединението на ДБ и ПП ще бъде печеливша формула за изборите. В отиващия си парламент партиите на статуквото бяха доста единни, затова и ние трябва да отговорим с консолидация.

Това каза Милен Матеев от "Продължаваме Промяната" пред NOVA NEWS.

ПП са внесли жалба срещу измененията в Изборния кодекс. "Можем да ги групираме в няколко групи. На първо място смятаме, че е нарушен принципа на равно изборно право на всички граждани - на някои им се дава възможност да избират как да гласуват, на други не. За противоконституционно смятаме, че е нарушен принципът вотът да бъде таен, с бюлетината, разпечатана от машината има проблем с тайната на вота. Нарушени са принципите за законност на правовата държава, защото промените бяха приети между първо и второ гласуване и не са минали изискуемата проверка", коментира той.

По думите му формулировката за референдум за президентска република има за цел да заобиколи закона. "Законопроектът за механизъм за разследване на главния прокурор няма шанс да стане действащ закон в този парламент. Имаме добър механизъм, дай Боже в следващо Народно събрание да бъде приет", посочи Матеев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нексо криптаджийче

    48 5 Отговор
    без софтуера на мадуро ще се борим заедно с колегите от демократична окраiна за 4% и държавната софра
  • 2 да де

    42 5 Отговор
    Печеливша формула хаха блажени са верующите, помийната яма ги чака 2 в 1.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 аз съм БЪЛГАРИН

    24 7 Отговор
    трябва да гласуват само българи които си плащат данаци и усигуровки ,ане ТУРЦИЯ ДА МИ РЕШАВАТ ИЗБОРИТЕ

    Коментиран от #10, #15, #17

  • 5 Кокорчо Кирев

    34 3 Отговор
    Тия нищо няма да вземат. Механичното обединение не води до резултати, важни са хората, а те са все едни и същи. Не издигат качмествени, ерудирани, културни, професионално подготвени хора, а партийни послушници като онази от Кубрат, Цона от РЯзград, "академик" Денков,всякакви безличия. Ще получат общо 15%, но повече.
  • 6 Нищо

    36 6 Отговор
    Тези се провалиха, нищо не направиха- нито съдебна реформа, нито конституционни промени, нито повишиха значително доходитет, нито премахната корупцията, нито оправиха пътищата и инфраструктурата. Нищо.

    Коментиран от #11

  • 7 Матей Шопкин

    34 2 Отговор
    Кой е този ? С какво е известен, какво е написал, преподава ли, какъв трудов стаж има, полагал ли е продължителновреме труд, или е партийно назначение, като всички останали. Страхуват се от умни хора, затова слагат послушници за кандидат-депутати.Хората са отвратени и няма да отидат да гласуват, ще гласуват около 35%.

    Коментиран от #20

  • 8 стрелочник

    31 3 Отговор
    Този пък откъде се взе, да не е дошъл от университета в Бъркли, защото Кокорчо и Кирето лъгаха, че са от Харвард.А Гнома е от ПЖИ-то, учил е за стрелочник.Сега ще се обединяват, само дето нямат избиратели.

    Коментиран от #22

  • 9 Гочоолу

    26 2 Отговор
    А избиратели имате ли ?
  • 10 Алооо

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "аз съм БЪЛГАРИН":

    Кви турци те гонят? Яко те ударила параноята, или си по рождение (мало)умен.
  • 11 Като

    30 3 Отговор

    До коментар #6 от "Нищо":

    им замириса на канализация, започнаха да се обединяват. Предишните избори не се обидиха, заради машините (бонуса даван им от машинките).
  • 12 Два куци коня не правят състезателен

    28 2 Отговор
    Кон, но те краварските марионетки са си прости какво да ги прави човек! Зеления наркоман ви очаква доброволци на фронта в Украйна!
  • 13 Българин

    24 6 Отговор
    Да ще Бъде Пълен Провал-ДБ ПП.
  • 14 Ела и виж

    9 14 Отговор
    Ха, ха, ха!!! Колкото и да се пънат от ГЕРБ другите ще гласуват "против" и няма как да управляват. Вече имат опит.
  • 15 Българка

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "аз съм БЪЛГАРИН":

    Неграмотните (като теб) не трябва да гласуват.
  • 16 На българина никога няма да

    26 1 Отговор
    му дойде ума! По същата пътека вървят, по която тръгна и СДС, Започнаха в съюз, после се налюспиха и се стопиха във времето. Тези люспи сега се опитват да се обединят, защото усещат, че вятъра ще ги отвее и парламент няма да видят, но кой им е виновен, сами са избрали да станат вмирисани краварски подлоги. Народа знае как да пресява плявата от живота си, и тази плява ще бъде отвята!?
  • 17 Като си

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "аз съм БЪЛГАРИН":

    българин поне се научи да пишеш ПРАВИЛНО на БЪЛГАРСКИ! Защото това, което си написал, е очебиещ пример за неграмотност...
  • 18 Ще се обединят и ще ви купят,

    25 3 Отговор
    чухте тези самохвалци които са продавали оръжие за Украйна, от комисионни и далавери са присвоили 800 милиона от гърба на народа. Когато попитаха Кирчо и Кокорчо къде са парите, отговориха, това са минали нещо и няма да отговарят!? Сега пак тези подлоги си изберете, та да ви довършат с промяната.

    Коментиран от #19

  • 19 И сега кво?

    3 15 Отговор

    До коментар #18 от "Ще се обединят и ще ви купят,":

    Какво са присвили бе? Празни приказки за глупаци. Хайде докажете бе! Обвинете ги и ги вкарайте в затвора, за да видим как ще стане. Пушилки и лъжи, като аферата НЕКСО. Ама янките май му кроят нов каскет на Гешев.

    Коментиран от #24

  • 20 ДЯДУ РОГЛЮ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Матей Шопкин":

    НОТАРИУС Е АЗ ГО ПОЗНАВАМ ЛИЧНО
  • 21 00014

    17 2 Отговор
    Сумата от гласовете ще бъди по-малка отколкото отделно ако се явите. Но може да ви гарантира 4 %.
  • 22 ДЯДУ РОГЛЮ

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "стрелочник":

    ПРЕЛЕЗОПАЗАЧ
  • 23 Байрактар"70

    19 1 Отговор
    Това е поредната сбирщина на неуспелите шайки, целящи да ограбят народа до гащите !
  • 24 Какви доказателства искаш,

    17 3 Отговор

    До коментар #19 от "И сега кво?":

    кокорчовците сами си признаха, че още пролетта са пращали оръжие и дизелово гориво за Украйна, какво друго доказателство искаш? Не ние да ги обвиняваме, а те трябва да покажат къде са парите от тези оръжия, и ще бъдат принудени да го направят, ако навреме не се чупят от България. Село без управа сме, затова тарикатите си веят байрака!?
  • 25 Мекичарски

    12 3 Отговор
    Тази от Кубрат, пак ли се готви за министър ? Вместо да отиде да пържи мекици на Красно село.Всички от това "обединение" са от един дол дренки, изпълнителни, сиви, нахални, лакоми.
  • 26 Едно цяло и пет

    10 1 Отговор
    В политиката 1 плюс 1 не е две. Това не е матеметика. По-скоро ще се получи 1,5.
  • 27 Шопо

    16 1 Отговор
    Народа ще накаже партиите на войната, ПП и ДБ под чертата.
  • 28 Ха ха ха

    9 1 Отговор
    Ха ха всичките 20 члена на дб и пп трябва да ги слушаме от сутрин до вечер, че ще си лягат заедно!!! Че те и досега си лягаха само, че заради машинките на кирчо-кода бяха на различни проценти!!!!
  • 29 Никога икономическите вредители ПП и ДБ

    9 1 Отговор
    ДБ и ПП са партиите на американското статукво, некадърни неграмотни корумпирани шарлатани нямащи нищо общо с "демокрацията" която уж защитавали. Всеки който гласува за тях, предава България.
  • 30 Мнение

    6 1 Отговор
    Соросоидите от ДБ и ПП много са се разнежили.
    В краен случай част от тези които получават рушвети от краварите ще гласуват за тях, но те са капка в морето на българския народ.
    Така ,че успех на еничарите на Сорос!
    Не знаем дали ще ви видим в следващият парламент.

    Коментиран от #31

  • 31 Кавалджиев

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мнение":

    И да не влязат, те- тарторите Кокорчо, Кирето, Ичо, Гнома- ще си получат пая под формата на субсидии, дарения, помощи, подаръци, банкети, срещи с "избиратели", обещания за служби и т.н.Вероятно ще влязат , но ще бъдат последната дупка на кавала.
  • 32 Матей Миленов

    4 1 Отговор
    "Големият" юрист, "интелектуалец", "стратег", "мислител" Миленчо. "Бъдещето" на България.
  • 33 Диамантената ръка

    3 0 Отговор
    С това обединение резултатът надали ще е по добър от миналите избори. Или ще е същия, или по лош.
  • 34 На Дедо

    1 0 Отговор
    Може би. Ноооооооо.. ако Киро шоумена има кодовете. Найс А.
  • 35 Стоян

    0 0 Отговор
    Да ама не всички сте маскари , обеденихте се за да може старите муцуни да влезнат в парламента, каква е тази комбинация пепета / драси/ дъбъ/ да ги.../ зелени/червясали и мухлясали/ . Кога ще проумеете че със стари .....рви нов бардак не става.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове