29 Януари, 2023 05:20 1 299 59

Румен Гечев: Правителството трябва да бъде българско, не евроатлантическо

  • румен гечев-
  • бсп-
  • правителство-
  • коалиция

Чувам, че служебният кабинет има намерение да внесе бюджет за 2023 г., каза социалистът

Румен Гечев: Правителството трябва да бъде българско, не евроатлантическо - 1
Снимка: NOVA

БСП направи всичко възможно да не отидем на избори, а да намерим решения. В момента сме без бюджет за 2023 г., а при 15% инфлация няма как общините да издържат на този бюджет. Тези дни чувам, че служебният кабинет има намерение да внесе бюджет за 2023 г. в последните си дни, така ще признаят грубата си грешка.

Това каза пред NOVA NEWS Румен Гечев от БСП.

По думите му правителството трябва да бъде българско, не евроатлантическо. "Няма такова нещо като техническо правителство, то може да бъде само политическо. Не бива да има щампа "евроатлантическо", защото се разбира като кой ще бъде най-големият слуга на Вашингтон. БСП беше най-близо до правителство с третия мандат. Победа за нас ще бъде, ако може да се направи правителство, което да работи за България, а трябва да подобрим и резултата си", смята той.

Според него Конгресът на БСП ще мине спокойно и няма да има "революции". "Новите леви проекти не предлагат нищо ново, не са заплаха за БСП. Ние спомогнахме за решения за държавата в енергетиката, в социалните програми и демографските проблеми. Служебният кабинет управлява по-дълго от редовните напоследък, а това е смесване на властите, трябва да се промени конституционно", посочи Гечев. И допълни, че "Уестингхаус" е "подритвана от няколко страни" и реакторите им не работят, а имат и преразход, затова БСП е подала сигнал до КС.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СкътанЛявЧервенШушон

    32 46 Отговор
    Казвайки българско тоя Гечев има предвид руско правителство. Това е в мислите на цялата БСПедерастка политическа класа, слугинаж на Кремъл. Правителството трябва да бъде българско с проевропейска насоченост , а не като тоя мазник на Путин!
  • 2 Гориил

    18 28 Отговор
    Така че правителството е обречено да бъде русофилско.
  • 3 ДС активист

    28 38 Отговор
    Осемдесет години, руски правителства, СТИГАТ!
  • 4 Орлин

    35 27 Отговор
    В тези времена БСП и Възраждане са за предпочитане за България пред Коалицията на войната , стига разбира се , електората на 5те партии в Коалицията на войната , да са останали будни докато вървят новините по телевизията , за да разберат какви закони си гласуват в парламента техните партии .

    Коментиран от #52

  • 5 оня с коня

    27 35 Отговор
    България е ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН на ЕС и НАТО.За да бъде Правителството "българско" а не Евроатлантическо както иска Гечев,трябва да Извади Държавата ни от тия 2 Евроатлантически Организации с които имаме ясно подписани Права и Задължения.И възниква въпроса: МОЖЕ ЛИ Гечевата Партия със "затихващи функции" подкрепена от Мижавото Възраждане да ни отдели от Европа и Белия свят,след което НЕМИНУЕМО ще последва Масово нахлуване на Русия и порусначване на цялата ни държава,този път - Завинаги?

    Коментиран от #8, #57

  • 6 КПСС-БКП

    17 12 Отговор
    От векове, за векове
    Звучи гордо..... Разплаках се
  • 7 ТОВА Е

    20 15 Отговор
    ИСТИНАТА !!!
  • 8 Гориил

    23 6 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    Има подозрение, че задължения са подписани от зли духове.
  • 9 Българин

    21 20 Отговор
    Още от самото си създаване БКП /БСП е била партия на национални предатели и българофоби, за които руските интереси са били на първо място. Другарят Гечев е верен син на партията си.

    Коментиран от #10

  • 10 Гориил

    25 15 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Преди 50 години в България имаше повече светлина и топлина.

    Коментиран от #12

  • 11 007 /агент/

    20 21 Отговор
    . Българско, но ПРОРУСКО.
    Това е в главата на всеки комунист.
  • 12 Българин

    20 25 Отговор

    До коментар #10 от "Гориил":

    Преди 50 години, понеже бяхме рамо до рамо с Русия,
    пиех по кило ракия и сутринта без проблеми отивах на работа. Имах желязна ерекция и задоволявах жените по няколко пъти на нощ. В петък гледах само руска телевизия и тя ме зареждаше за трудови подвизи през ленинския съботник. След 1989 година понеже "станахме западно колония" се напивам от 200 грама, боли ме главата и го ползвам само за отвес. Затова мразя САЩ и Запада, искам ЕС и НАТО да се разпаднат за да ползвам отново качествените руски продукти и всичко да е като преди 1989 година! Това искаше да кажеш и ти, нали?

    Коментиран от #14, #24, #25, #45

  • 13 да де

    23 12 Отговор
    Гледах предаването водещия който явно беше пристрастен си изпусна нервите след като Гечев му каза истината за "Уестингхаус", за която всеки непредубеден и поне малко информиран знае, но явно не и водещия.
  • 14 Гориил

    18 4 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Възхищавам се на иронията ти, но не виждам светлина в края на тунела.

    Коментиран от #17

  • 15 Само питам

    27 16 Отговор
    Когато управляваше "българското" правителство, в което другарят Гечев беше финансов министър долара не достигна ли 3000 лева? Пенсиите не станаха ли $ 8 а заплатите $ 10? Май другарят Гечев иска това да се повтори. Благодаря, но не искам
  • 16 вятъра на промяната

    25 8 Отговор
    Гечев, вие от БСП начело с Нинова е докарахте до там, че не само нямате право на мнение относно управлението на държавата ами ще трябва скоро да разпускате дружинката.
  • 17 Българин

    24 21 Отговор

    До коментар #14 от "Гориил":

    Колкото по-далеч от Русия, толкова по-близо до цивилизацията. Питай децата и внуците си какво предпочитат.

    Коментиран от #20, #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Народна мъдрост

    26 12 Отговор
    Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще бъдат жадни, гладни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти. .

    Коментиран от #40, #42, #56, #59

  • 20 Гориил

    12 6 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Доставяйки оръжие на Украйна, вие противоречите на пламенния си призив.И накрая, бъдете последователни и логични.Измъчват ме съмнения и подозрения относно вашата искреност.

    Коментиран от #23

  • 21 Трябва

    16 2 Отговор
    да бъде без памперси и петолъчки на челото ! Че ей на , как помогна на гербавите и дъ пъ съ да изтипосат Мултак криминален за председател на Народното събрание ѝ в много други мушенгии анти български !
  • 22 Град Симитли

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Предпочитат дядовците им да си затворят плювалниците
    И да не им дават наклон--било на изток, било на запад!

    Коментиран от #27

  • 23 Българин

    17 14 Отговор

    До коментар #20 от "Гориил":

    Големи миролюбци сте руските подметки! И то не защото сте хуманисти и цените човешкият живот а защото оръжията не позволяват на психопата Путин да превземе Украйна и да осъществи маниакалните си имперски амбиции. Путин няма да успее а Русия ще се оттегли от окупираните територии и ще плаща репарации. Вие какво ще правите тогава, на кой диктатор ще се кланяте?

    Коментиран от #29, #58

  • 24 алчооо

    15 5 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    ТОВА Е ОТ ЕГН то, НЕ ОТ ЕВРОАТЛАНТИЗМА. ВЕЧЕ И САВЕЦКИЯ СОЮЗ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ПОМОГНЕ.
  • 25 Орлин

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Не , предполагам , че е искал да каже да спрете да правите сделки , от които си слагате милиони в джобовете , а в хазната не влиза нищо и за това сме с най-ниски заплати в прехвалената ви Европа , да не ни вкарвате във войната на чужди държави , да спрете да фалшифицирате историята на България и да сложите пак Вето на СМакедония и т. н. много е за писане .

    Коментиран от #28

  • 26 бачо

    13 9 Отговор
    С таа голема главЪ няма ли кой да му каже да се пенсионира и да се грижи за простатата ами лае нонстоп по студиата.
  • 27 Българин

    13 10 Отговор

    До коментар #22 от "Град Симитли":

    Наклона те са си го избрали отдавна и той е еднозначен. Но разни мухлясари старци като Гечев все на Изток ги бутат. Питай го синовете ме в Русия ли са завършили и там ли работят.
  • 28 Българин

    10 13 Отговор

    До коментар #25 от "Орлин":

    Русофилите фалшифициране най-много българската история бе приятелю. И как виждаш България без Европа? Като Задунайска губерния ли?

    Коментиран от #31

  • 29 Гориил

    18 5 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Русия не можеше да се съгласи, че Pershings са в Киев, Patriots в Харков, а американският 6-ми флот в Севастопол.

    Коментиран от #30

  • 30 Българин

    10 16 Отговор

    До коментар #29 от "Гориил":

    Повтаряш глупавите руски опорни точки, приятелю. Но май като всеки русофил нямаш собствено мислене. Никакви ракети не е имало в Украйна а Севастопол и реди анексията беше руска военна-морска база, като през 2013 година договаря беше продължен да 2049 година. Но за вас русофилите руският интерес винаги е бил над всичко. Жалки и противни сте.
  • 31 Орлин

    14 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Ами България си е в Европа от векове , довел ни е хан Аспарух и то не за да ставаме доброволно слуги на други държави и да се откажем от всички наши интереси , заради интересите на другите държави в Европа . Освен , ако не твърдиш , че хан Аспарух е измислица и фалшификация на руснаците , а нас са ни заселили тук “партнорите“

    Коментиран от #33

  • 32 РУМЕНЕ

    11 4 Отговор
    Що не си у кауша
  • 33 Европа

    11 2 Отговор

    До коментар #31 от "Орлин":

    Се простира до планината Урал. Аспарух си е бил европеец! Какво “ довеждане😳”, бе?

    Коментиран от #36

  • 34 Не бе яжте

    9 7 Отговор
    Им скакалците и червеите на евро пида лите,които открито ни избиват
  • 35 За сведения

    14 9 Отговор
    На картофа от снимката , ако не бяхме в ЕС още щяхме да си викаме другарю и да чакаме за една кола по 15 години

    Коментиран от #37

  • 36 Орлин

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Европа":

    довел ни е до тези територии, където сме сега , БЕ ! . Не си в Урал !!
  • 37 Другарю пребоядисан "европеец"

    10 9 Отговор

    До коментар #35 от "За сведения":

    ти и сега чакаш 15 години за "честта" да търкаляш немска скрап "нов внос" :D :D :D
  • 38 Пипи

    12 9 Отговор
    Решетников ви врътна кранчето и сега вием на умрело, май? Така, че да не говорим за зависимусти? Вие още не може да отделите устни от едни тайни места! Където онази черта дели онова на две!
  • 39 11112222333

    5 6 Отговор
    Румен Гечев: Правителството трябва да бъде българско, не евроатлантическо


    Кои политици го осъзнават ? Или имат да връщат грантове ?
  • 40 Срещнеш ли

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "Народна мъдрост":

    ТРЕПИ ГО НА МИГА.
  • 41 Мечтаем за официално руско

    11 4 Отговор
    управление.Следващия премиер да бъде с доказано рускоезично потекло!Целият министерски съвет,да се инпортира от Резань!Разрастване на строителството на рузки оздравителни центрове по обласри и региони!Задължително носене на александровска лента и на преднит капак на всяка кола безсмъртният символ "Z"....(за справка Zдравко от Ритон),задължително притежаване от всеки българин червено знаме със сърп и чук - символ на родния просперитет и промишлена революция!На всяко поле-трактор,във всеки български двор - търмък и мотика!Да бием западните империалисти със захарно цвекло и азотна тор от Девня!Слава на Радеф....води ни към светлите сибирски степи!Ура,друзья!
  • 42 Сладко бело дупенце

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Народна мъдрост":

    Де да го срешна тоя твой гол комунист🇷🇺
  • 43 Правителството трябва

    6 3 Отговор
    да изключва бесепето, герберчетата и депесарчетата за да върви държавата на пред!
  • 44 И пак се натиска, че и професор станал

    7 4 Отговор
    Проруски лица говорят за бългаско правителство ама с руско управление.
    Гечев помним вашето управление 1$=3000лв
  • 45 И преди

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    и сега си некролог !
  • 46 Алексей Сергеев

    5 3 Отговор
    Гечев, Гечев- ГОЛЯМ ГЛУПАК СИ ТИ !К то финансов министър и вице премиер, под мъдрото ти ръководство фалираха САМО 16 български банки. Инфлацията стана 1280% и вкнигата на Гинес станахме 16 държава с най-висока инфлация за всички времена
  • 47 Иван

    5 1 Отговор
    Другарю Гечев, тебе те видяхме колко можеш като министър, сега защо се напъваш да даваш съвети?
  • 48 Вие сте бунаци

    5 1 Отговор
    Правителството трябва да се състои от четирихилядници за да са доволни БСП. И Кечев!
  • 49 Стари муцуни

    4 1 Отговор
    БСП умре
  • 50 Опааа

    5 1 Отговор
    Слушайте го много фнимателно тоа прохесур за да се знае кво не трябва да се прави б.г правителство с премиер мутрофанова а он
    конечна вице или пък обратно если кремля разрешит конечно
  • 51 Васил

    4 2 Отговор
    Гечев ти си боклук БZП-то живеете като паразити от парите на данъкоплатците отдавна в България няма нищо читаво нито като продукт нито в интелектуално ниво. Тези локуми ги разправяй в някоя психиатрия и може някой да ти повярва.
  • 52 Войната се

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Орлин":

    подклажда от наяцистките партии на бсп и израждане, които оказват силна подкрепа на путлер. Този смешен клоун гечев трябваше да се скрие за винаги след 1997. Такъв наглец рядко се ражда.
  • 53 българофил

    4 2 Отговор
    След 45 годишното ви управление, докарахте България до национална катастрофа, от която се спасихме, благодарение на помощта от Вашингтон и Брюксел! БКП/БСП винаги е била партия, която приоритетно е защитавала не българските, а руските интереси и сега, след като е кристално ясно, че Русия върви, към много дълбока икономическа криза, бърза да ни ангажира с нейното възстановяване! Вълка кожата си сменя но предателството не!
  • 54 За протокола

    4 2 Отговор
    По-глупаво изказване от това на Гечев, не бях чел от месеци.
  • 55 Нехис

    4 2 Отговор
    Ами ри си руско мекере. БСП и Мунчо - също. Какво правим?
  • 56 1111122223333

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Народна мъдрост":

    Колкото ще срещнеш кокошка със зъби, толкова и комунист. Тях ги няма, нямало ги е и няма да ги има. Да не си на шест ?
  • 57 11111222234333

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "оня с коня":

    България е ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН на ЕС и НАТО

    СМЯХ !!!!!

    Унтария е ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН , държи на държавния си интерес.

    България е гласоподавател, който не заслужава и мизерните 2 милиарда за границата си !
  • 58 М3 голд

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    Още в 6.30 се задъхвате от злоба. Как ще живеете през днешния ден? Рамо до рамо с фашисти Зеленски? Почивайки на грешни постулати и правейки грешни изводи, с последващи грешни въпроси?
    Хубав ден!
    Бъдете здрав!
  • 59 М3 голд

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Народна мъдрост":

    Не те разбирам. Движиш се по пътища, ползваш електричество, създадени от управляващите преди 32 г БКП. Мислещи като теб се постараха и унищожиха леката промишленост, тогавашната хранително вкусови промишленост, мореплаването, образованието.... Бяхме на 28 място, под "омразното" ръководство. Сега къде сме? Ти на колко години си? И тогава и сега имаше комунисти, ратуващи за идеята, за която нямаш понятие и имаше партийни членове властници, драпащи за постове и привилегии, каквито са ВСИЧКИ сега. Горко й на България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове