29 Януари, 2023 11:54 1 076 44

Сергей Станишев: БСП вече е доволна да бъде пета политическа сила

  • бсп-
  • герб-
  • нинова

Нинова има много грехове пред БСП, но поне следваше една линия, които ние сме държали от 2009 - да сме алтернативата на ГЕРБ. Това се загуби, казва бившият премиер

Моето усещане, а мисля, че и на голяма част от българите е, че сме свидетели на един политически театър, в който всеки играе роля, казвайки колко много иска да създаде правителство, но другите му пречат. Това коментира пред БНТ евродепутатът от ПЕС и бивш премиер Сергей Станшиев.

"Политиците като че ли се отказаха от т.нар. периферия- всеки говори само на твърдите си избиратели, изкопава окопи около това пространство, между себе си и другите и не се води диалог. Когато няма политическа стабилност, България започва да се възприема като болния човек на Европа".

По думите му политиците създават атмосфера за поява на екзотични и популистки идеи като референдмуите за еврото и президентската република. С това поведение се разрушават консенсуси от десетилетия, което то своя страна създава икономически, социални и политически проблеми, посочи той.

"Бих призовал партиите първо малко да оберат езика, защото след време пак ще трябва да седнат на общи маси и да търсят решение. Второ, да имат ясни позиции по ключови въпроси за развитието на България - членството в еврозоната, Шенген, политиката за подкрепа на българския бизнес и на хората. Как ще гарантират бюджет, който да решава проблемите, но да не отиде в свръхдефицити", каза Сергей Станишев.

Образованието у нас е в криза, а функционалната неграмотност нараства безобразно. Нямаме бъдеще без образовани хора. Другият приоритет е здравеопазването - то е обществено благо, а не просто пазар на търговски отношения, посочи още той.

БСП губи позиции и макар да получава ясен знак от избирателите си, че нещо трябва да се промени, се казва "продължаваме напред". Това напред явно е надолу, коментира още Станишев.

"Като че ли БСП вече е доволна не да бъде първа или втора политическа сила, а на позицията, на която сме сега - пета - и някаква форма на балансьор, както беше ДПС преди време и се залепваме или за едната страна - ПП и ДБ или за другата - ГЕРБ и ДПС. Г-жа Нинова има много грехове пред БСП, но поне следваше една линия, които ние сме държали от 2009 г. - ние сме алтернативата на ГЕРБ. Това се загуби".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    34 2 Отговор
    Защо давате трибуна на подобни примати бе? Като си извън властта псуеш, като си във властта, правиш точно това срещу, което псуеш, когато си извън властта. Тоя няма право да казва и дума...
  • 2 Човекът, комунистът, русофилът

    24 3 Отговор
    Станишев винаги е в състояние да каже някоя просто..... !
  • 3 Всичко е естесвено

    21 3 Отговор
    за тази партия и е приченено преди всичко от ръководството и през последните 30 години. Кражби, алчност, нищо общо с обикновенният народ.
  • 4 БСП

    18 7 Отговор
    отдавна трябваше да е вън от парламента, файда от нея - никаква. Каква социалистическа партия е тя, като там са най-големите капиталисти и олигарси? Само размива мозъците на неориентираните, лъже-маже като всички проамерикански партии. Само Възраждане, да живее България!
  • 5 да де

    24 1 Отговор
    Съсела сдаде ПАСЕ и сега си търси пасище където да пасе.
  • 6 Илия

    17 6 Отговор
    БСП е вече на смъртен одър.Чугунените кратуни се насочват към Възраждане в БСП ще останат някой друг селски кмет с родата му.
  • 7 Всичко що е читаво и активно

    17 4 Отговор
    Беше изгонено и натирено. Осталото се топи като свещ палната от Курнелка за окраса на хранилката и.

    Коментиран от #30

  • 8 УРА,,УРА

    19 5 Отговор
    БСП, ако влезе в парламента трябва да е доволна. Всички видяха, че са в сговор с ГЕРБ и ДПС. Значи гласуваш ли за БСП е ясно и за кой още гласуваш.

    Коментиран от #27

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Срам

    22 0 Отговор
    Този много ляв бряг унищожи бсп то и изчезва...
    Сега отново иска комат....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ББ от Банкя

    10 2 Отговор
    Е па аз ви казах че за едно чекмедже са ми у кърпа вързани, нема страшно фандъчето ше го възстанови със снегорините и паветата.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Д-р Гълъбова

    12 2 Отговор
    Във всяка община трябва да бъдат изградени ВЕИ паркове с по 5 вятърни генератора и да са общинска собственост. Така можем да намалим потреблението на електроенергия от въглищните електроцентрали.
  • 15 Голем смех

    16 3 Отговор
    А най-доволна е стрина Ниновица, че се води лидер на партия. За една другарка, родена в село Крушовица, това е нещо велико!

    Коментиран от #31

  • 16 Пенсионер

    16 3 Отговор
    Това влечуго не спира да плюе по Нинова! Ами да си направи партия като му се иска толкова много да е във властта.
  • 17 Тома

    12 1 Отговор
    Ма то електората на бсп умря ма
  • 18 дали има

    15 1 Отговор
    Нинова грехове към партията,на която е лидер ще каже историята.Но и твоите Станишев не са по-малки.Напротив.Като че ли при твоето председателстване изоставихте линията страната да не влиза в блока НАТО.После в купом почти групата ви в НС гласува с други партии да сме в "коалицията на желаещите" за Ирак и т.н.Не се прави на абсолютен праведник!И мн.поздрави на Елена,дето сте заедно в ЕП.Както едно време кога я возеше на мотора отзад!

    Коментиран от #23

  • 19 Д-р Гълъбова

    10 3 Отговор
    Само купуването на гласове държи БСП все още в парламента! БСП е партията която плаща най малко,, по 30лв на глас,, затова резултатите са и ниски! След евтиния хляб и дърва за огрев на Корнелия Нинова очаквам оцелелите след управлението на Нинова баби да не излязат да гласуват. Нинова дължи отговор на младите цоциалисти за износа на горива за Украйна по време на нейното управление като министър на икономиката!
  • 20 Станишев

    15 0 Отговор
    Аз, другари само оглавявам листата на БСП за евроизборите и ще се откажа! Отказа се, ама друг път. Два мандата в Брюксел с цялата заварена и природена рода. Ето за такива като него, Луканов, Миков, Гергов, Дъбов и Нинова БСП от 30 години не е лява партия на трудещите се , а обслужва интересите на посочените олигарси и службогонци, които я водят към Орландовци и ще я загробят окончателно.
  • 21 Тити

    10 2 Отговор
    БZП ще е доволна ако 💩 влезе даже в парламента и никаква хартиена бюлетина няма да я спаси.
  • 22 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    10 2 Отговор
    Съсел, голяма част от залугата за смаляванета на БСП е лично твоя.

    Смаляванета на БСП е добре за народа, така се отваря възможност за поява на истински социалистически партии в България. БСП сте менте социалисти, грижите се само за богатите пенсионери с максималната пенсия 3400 лева и за червените бизнесмени милионери като панаирджията Гергов, собственика на ВЕЦ-ове Добрев, хотелиерите президентското семейство Първанови... Едва след като някой стане депутат, успява да стане успешен бизнесмен милионер. Пример Костя Копейкин, докато е обикновен координатор живее в двустайно панелка. Когато влезе депутат в парламента веднага си купи къща с двор и нов автомобил общо за около 0,5 млн лева.

    И този Станишев живее в имение за милиони в Драгалевци, което едва ли е купено с "ниските" заплати на депутат и министър председател. По-скоро и то е купено с чекмедже като барселонското имение на жената на РазБОЙКО.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Говедо

    14 0 Отговор
    Тоя ли нямаше нито ден трудов стаж?

    Коментиран от #28

  • 25 Съсела

    12 0 Отговор
    Аз съм с "лява" ориентация, за сексуалната ми ориентация говоря, не за политическата. Политическата ми ориентация е корупционерска и хамелеонска. От зъл московски комунист се превърнах в брюкселски милионер евро цоциалист.
  • 26 Госあ

    10 1 Отговор
    Аве, мишок, кой прегръщаше и целуваше дпс на Орлов мост, ве ? БСП с някои изключения, които нямат никаква дума там, се доказа като партия на демагогията, некадърността и шуробаджанащината. С право ще последва съдбата на сдс.
  • 27 Зевзек

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "УРА,,УРА":

    Че то отдовна БСП са заедно с ДПС, още от самото начало на ДПС. Първо беше правителството Беров, направено с гласовете на БСП и ДПС, после кабината Сатишив="Тройната коалиция" пак с гласовете на БСП + ДПС. После кабинета Орешарски пак с гласовете на БСП + ДПС... За кратко се бяха скарали през 2014 г. чие чекмедже да се пълни с рубрите от руския газ, петрол, ядрено гориво ...
  • 28 Госあ

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Говедо":

    По добре ! Такива по-добре да не пипат никаква работа ! В някои страни, вместо управляващи, директори и шефчета, щяха да наливат вода по ресторантите.
  • 29 Каквото и да говорите

    4 4 Отговор
    за Станишев, истината е че той е един преуспял и велик цоциалист.
  • 30 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Всичко що е читаво и активно":

    Всичко що е читаво ...
    Беше изгонено и натирено.

    В тази мафия БСП няма нищо читава, няма дори един читав. Всички БСП-ари са б0клуци. Наредили ми се един до друг рубладжия, льотчик, евроцоциалист, ченге разведчик, доносник, явочник, воевода доносник, рубладжия...
  • 31 Гледай да не се пръснеш

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Голем смех":

    от СМЕХ. Когато си толкова фиксиран върху някого, а не забелязваш гредите в очите на другите, винаги си НЕЗНАЧИТЕЛЕН. боко е роден в Хераково, например. Проследи другите държавници кой къде е роден. Едва ли е смъртен грях да си роден на село. Защото имаме и жълтопаветници, които всеки ден ни показват, че НЕ разбират и не ги интересуват проблемите на хората в страната.
    А Нинова е тази, която задържа БСП над нивото на водата. Не съм гласувал никога за БСП, но човек трябва да е сляп и продал се, за да говори така.
  • 32 ха ха

    4 1 Отговор
    "Бих призовал партиите първо малко да оберат езика, защото след време пак ще трябва да седнат на общи маси и да търсят решение. / и най вече да не разкриват методите за грабежа на населението , щото тоя отърва затвора като включи борисов в мафиотските схеми и му даде бсп за патерица

    Коментиран от #43

  • 33 Минева

    8 2 Отговор
    Един читав няма в тая партия. Мишоци, мушмороци, лицемери - отбор откачалки са всичките.
  • 34 Жоро

    10 1 Отговор
    БСП са счупена патерица - факт. Свиквайте.
  • 35 Павел пенев

    9 3 Отговор
    Гнусно еврейско нищожество. Оплячкоса държавата, закупи си замък в Швейцария,изнесе семейството си и сега идва да повтори това упражнение. Нека възстанови украинското си гражданство и да отива при Зеленски.
  • 36 Я Я Я Я ДА

    6 1 Отговор
    ТЪП НЕЩАСНИК - СС И РР .................................НЕГРАМОТНИЦИ ..............................
  • 37 Форсмажоретка

    6 1 Отговор
    Херсонски гризач!
  • 38 Илиева

    3 4 Отговор
    Прав е Станишев.Дали ви харесва или не никак не е важно.Той направи точен анализ защо сме на това дередже и посочи виновницата-Нинова и кохортата около нея.Чета Вигенин.Този талант посочва Станишев за не по-малко виновен…Който не работи само той не греши.Но изолацията,24те депутата в НС и посредственото обкръжение на Нинова са причината.Ограничени,фъфлещи,политически неграмотници готови на всичко да са във властта.За тях и Нинова няма значение,че БСП изчезва има значение те къде ще са и срещу колко🥴Няма да ги назовавам защото ми е противно.Никога БСП не е била толкова безлична и нещастна готова да се самопредложи,като момиче за всичко.Апелирам делегатите на конгреса да се вземат в ръце и този път да не позволят на Нинова и сие да ги правят на луди.Точно обратното те да натиснат та да си говорят сами😢Да се маха това ИБ и да се върви напред по нов,честен начин.Стига лъжи,лъжи и пак лъжи от г-жа ЛЪЖА и пуделите й!!!!!

    Коментиран от #42, #44

  • 39 наследник на бкп-то

    2 2 Отговор
    нинова му е скраднала наследството
  • 40 Патето Яки

    3 3 Отговор
    Жан Виденов унищожи БСП я Станишев я довърши. Отиде евродепутат а сложи Лешников мин. председател а пък той сложи Шиши шеф на ДАНС и така приключиха позорно.
  • 41 никъф

    3 4 Отговор
    БСП на 6. или 7. позиция на пролет. Цели 12 год. БСП крепеше ГЕРБ, преструвайки се на опозиция. Слаба опозиция води до тоталитаризъм.
  • 42 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Илиева":

    "БСП винаги е била толкова безлична и нещастна готова да се самопредложи, като момиче за всичко." Освен това са и необпазовани и некадърни върхушката на БСП. Така де, какви очаквате да са потомците на шепа разбойници убили десетина селски кмета и ограбили от глад стотина селски мандри. Разликата с преди, е че сега парчето от властовата държавна пица е много малко и недостига да нахрани всички гладни БСП-ари. Затова се тези вътрешнобесепарски борби за парчетата от държавната пица. Не са за обикновените бедни и наивни избиратели на БСП.

    Станишев с наближаването на следващите евроизбори през 2024 г. започва отрано предизборната кампания. Ако Стонишев и Елена Йончева не свалят Нинова от върха на БСП, току виж тя ги изритала от евродепутатските листи.
  • 43 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "ха ха":

    "Бих призовал партиите първо малко да оберат езика, защото след време пак ще трябва да седнат на общи маси и да търсят решение. / и най вече да не разкриват методите за грабежа на населението..."

    Партиите да внимават в картинката, народа вече няма да гласува за тези, които сядат на една маса с разбойниците доскоро управлявали България. Който седне на една маса с Бойко и Карадайъ, като Слави Трифонов, ще бъде наказан от избирателите.
  • 44 Даамм

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Илиева":

    Станишев е главният виновник за попиляното доверие и обезличаването на социалистическата партия. Наглецът добре осребри предателството си. И сега, за да замете позора си, е готов да унищожи и партията. В услуга на паразитите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове