Last news in Fakti

29 Януари, 2023 12:09 933 35

Радостин Василев: От няколко месеца се усеща определена синергия между президента и ГЕРБ

  • избори-
  • президент-
  • герб

Изборите ще продължат, докато ГЕРБ не се оттеглят от политиката, смята бившият спортен министър

С измяната на Изборния кодекс от БСП, ДПС и ГЕРБ става ясно, че още от самото начало те са знаели, надявали са се и са търсели нови избори. Това заяви пред БНТ депутатът от ПП Радостин Василев.

"Отиваме на избори, защото няма как да има синергия между крайно противопоставящи се групи както в обществото, така и в НС", каза той.

По думите му "Продължаваме промяната" е направила всичко възможно да не се стига дотам, но не е получила подкрепа. Лицемерието взе връх в този парламент - виновни са тези, които си сформираха мнозинство. Избраха си председател на НС, но в крайна сметка се уплашиха да направят правителство и направиха една заявка за любов, ама следващия път, коментира Василев.

Според него, изборите ще продължат, докато ГЕРБ не се оттеглят от политиката.

"В такава радикализирана обстановка президентска република е неприемлив вариант, защото ще се стигне до диктатура. Сещам се за пуническите войни - пети избори идват сега и пуническите войни ще продължат, докато българският Картаген не падне, а българският Картаген е с център на управление в Банкя и неговият образ е ГЕРБ", коментира депутатът.

Този парламент стигна докрай само с един изборен закон, няколко ратификации и много малка част от законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза още той.

"Тази голяма подкрепа, която виждаме за НПК и обединението на залата, е поредна симулация. При нас е искрена, защото ние търсим тройно решение за този човек, този пост и всичко, свързано с контрола над главния прокурор. При ГЕРБ и ДПС обаче това е симулативно, те много добре знаят, че ние няма да можем да стигнем до истинско приемане".

Позицията на главния прокурор, че това е атака спрямо неговата личност, може би му дава сили, но това не е така. От 14 години има позиция не европейските институции, че България има пропуски при разследването на главния прокурор, оттогава насам е имало трима, посочи Радостин Василев.

Според Василев през изминалите няколко месеца се усеща "определена синергия между президента и ГЕРБ".

"Ролята на президента Радев в това служебно правителство и този кратък парламент бе да възстанови основно ролята на ГЕРБ и ДПС в управлението и голяма част от служебните министри да нападат предходните министри от ПП, мен и други, което създаде едно усещане, че всички са маскари"


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сирене

    22 16 Отговор
    а между бай Ставри и ПП как е синергията?
  • 2 "Синергия"

    19 12 Отговор
    Мноого умен тоз депутатин , му да обасни на по неуките тая чуздица ли е , дума ли е? Що е синергия?

    Коментиран от #3

  • 3 Нищоправеца

    22 18 Отговор

    До коментар #2 от ""Синергия"":

    Нищо де, ще му изтърпим още няколко дни да се прави на депутат. После - на село, откъдето изпълзя благодарения на чалгарите. Те вече са там
  • 4 да де

    28 14 Отговор
    Поредния шарлатанин сменил хранилката само за да е на софрата.
  • 5 Поредния плювач

    21 10 Отговор
    По президенството. Президентът е задължен да работи с всички политически партии.
  • 6 ББ от Банкя

    11 7 Отговор
    Като не става с пари, става с много пари
  • 7 Хм....?

    19 11 Отговор
    Бе аз тоя Радко кът го видях и се си мислех че е от ДПС-то, па той бил от ПП-то.На къдя отива тоя свят низнам.Нали уж ДПС-то беше партията на малцинствата у нас, тоя аркадашлар що е у ПП-то?
  • 8 Искрено се надявам

    12 17 Отговор
    Всички партии като: БСП, СДС, ДБ, ГЕРБ, ДПС, БВ, ПП на изборите под 4%, това заслужават, да гледат НС от телевизорите. Ще се изпотрепят за милиардите от "План Разрушаване" и опоскване държавният резерв евро.
  • 9 ПП - Парапет Прикритие

    16 11 Отговор
    Много интересно гела с Кирчо ли се намазва или с Кокорчо?

    Коментиран от #11

  • 10 УРА,,УРА

    14 10 Отговор
    За тия ежедневни компромати, с които шайката се опитва да ви уличи и да заблуждава хората, трябва да се обръщате към съда. Скъсайте ги от дела, за да видим как ще им се отразят и докога ще са за резил пред нормалните хора.

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тома

    17 5 Отговор
    Кой не е слушал как бкп и дс направиха своите сателити бсп герб и дпс
  • 13 евроазиатец

    12 18 Отговор
    това момче го критикувах когато беше попаднал сред мекеретата на чалгата , но сега го поздравявам и го подкрепям и ще гласувам за него
  • 14 Радостинчо

    13 7 Отговор
    Предателите никой не ги обича.
  • 15 Анонимен

    6 10 Отговор
    Гласувам доверие на г-н Асен ВАСИЛЕВ.

    Коментиран от #24

  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 6 Отговор
    ТОЗИ ,,СИГАН" , ПЛЯМПА САМО ГЛУПОСТИ ....... КЪДЕ ВИЖДА , ВРЪЗКА МЕЖДУ ........ МУНЧО И БОЙКО ? ? ?
  • 17 Стойчо

    6 2 Отговор
    Когато се приеме закон депутатите да нямат право да сменят партията си ще се оправим. Сега от 240 половината са започнали в една, след това друга трета и т. н.
  • 18 Градски

    4 5 Отговор
    Гласувам доверие на г-н Асен ВАСИЛЕВ.
    Бихме подкрепили и г-н Радостин, защо ли, защото кв. РЕПУБЛИКА СА И ТЕ ХОРА. МНОГО ОТ ТЯХ НЕ СА ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ. ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ЗДРАВЕ И ДА ГЛАСУВАТ ЗА КВАРТАЛ "Република" за Радостин Василев. Не си давайте гласа за пари или да чакате, да ви кажат, за кого да гласувате Република. Умната чистотата.
  • 19 Жалкият продажник

    8 2 Отговор
    отново с вменяване на лъжи! Поне отиде на вярното място! В партията на пропадналата лъжлива и продажна измет! Синергията ти е пълна!

    Коментиран от #20

  • 20 Иван Тушев

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Жалкият продажник":

    Продажник е бившия му шеф.

    Коментиран от #21

  • 21 Що бе

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Иван Тушев":

    Ко те предаде? Казаха ли ти?
  • 22 Начетени са

    0 0 Отговор
    Съдебен спор. Ромите в харманли са много умни, сравнение с други захлупени градчета, селца, днес по нова. Конкуренцията е огромна. Готини хора са ромеите в този край на Президента Радев.
  • 23 Делиций

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "УРА,,УРА":

    За да осъдиш някого трябват доказателства, а не цитати от прокопиевите жълтурници. Лесно е да лъжеш за пачки, чекмеджета и къщи, ама е трудно да докажеш лъжата си пред съда. Затова няма осъдени, защото всичко се оказа лъжа. Не, че гербаджиите не са крали, ама докажете го! Надявам най-накрая да има осъдени, например за посредници за газа, за продажба на българската енергетика, за тези които искаха да узаконят криптопирамидата Нексо чрез Борика, за тези, които УЖ искат съдебна реформа, за тези които откраднаха 9 милиарда за 9 дни, за тези които уж се борят с корупцията пък назначиха роднини и любовници на огромни заплати...

    Коментиран от #25

  • 24 Само питам

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    Пишеш: "Гласувам доверие на г-н Асен ВАСИЛЕВ" Я, уточни на господин, или госпожа ВАСИЛЕВ гласуваш доверие, и за какво?
  • 25 УРА,, УРА

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Делиций":

    Трябват много заведени дела, а какво ще реши съда е друга тема. Някой тук знае ли в нашата история дали има осъден 2 пъти за лъжа премиер? Аз не знам. Предстоят му още 2 дела за лъжа и ще ги загуби със сигурност. Та отговора е: без завеждане на дела няма и резултати. С Гешев е друго- той просто не повдига обвинения (избирателно), няма дела и съответно няма резултати.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Така е

    4 1 Отговор
    този който отдаввна трябваше да е разследван и в затвора за заплахи и обиди към народни представители от ИТН може сега да плюе по когото си иска В едно е прав Няма прокуратура
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този политически НОМАД

    4 1 Отговор
    Да обсъжда другите е перверзия
  • 30 Шопе

    3 0 Отговор
    И този говори заблуждаващи глупости
  • 31 Кое?

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "пенко":

    Баща му е от ДС, кви ги дрънкаш?
  • 32 Възхитен

    4 1 Отговор
    Слави Трифонов безспорно е с огромен талант да събира около себеси изключително уродливи личности. Това има много ясно обяснение. Примерите са безчетни и този е един от тях.
  • 33 българин Варна

    1 2 Отговор
    под чия ли диктовка!
    бб и рр станаха приятелчета по нечие нареждане! Завъртяха се на 180 , като пумпали , не като долнопробни маши!!!
  • 34 чиба

    1 0 Отговор
    зализан
  • 35 Тоя трътлест фъфлю

    1 0 Отговор
    Хариза 60 дка държавен стадион в центъра на София на Гриша Ганчев от с. Микре Ловешко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове