Last news in Fakti

29 Януари, 2023 13:56 2 138 82

Асен Василев обяви, че ще съдят Борисов за думите му за посредници и комисионни

  • съд-
  • комисионни-
  • пентагон-
  • оръжие за украйна

Износът на оръжия от България за Украйна бе с контрагент Пентагонът, за каква комисионна говори Борисов, казва съпредседателят на ПП

"Сделката е абсолютно ясна - Англия и САЩ купуват оръжие с краен получател Полша. Няма как Корнелия Нинова да е държана в неведение, защото всички сделки минаваха с неин подпис и с подпис на министъра на отбраната".

Това заяви пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев във връзка с разследването на германския вестник "Ди Велт", според което България тайно е покрила една трета от нуждите от оръжия и 40% от дизел на украинската армия през миналата година.

По думите на Василев твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата на българско оръжие за Украйна посредници са спечелили 800 млн. лева, е абсолютно невярно и Борисов ще "има възможност да защити това си твърдение в съда":

"Ще му спретнем още едно дело, да си се защити и ако наистина има комисионни, да го докаже. Няма как да има комисионни при положение, че контрагентът е Пентагонът. Това, което се случи, е, че българската оръжейна промишленост работи на макс и успя наистина да помогне на Украйна по начин, по който нито едно дарение не може да го направи, защото българската държава не е в състояние да даде дарение от 2 или 3 милиарда евро на която и да е друга държава, нито е нормално. Това са средства, които са влезли в българската оръжейна индустрия и са отишли за заплати и за работа на тези заводи".

Асен Василев беше категоричен, че няма сделка, която да не мине през целия парад на държавата:

"Всичко минава през Междуведомствената комисия, там са представени всички служби. С два подписа се вземат решенията - на министъра на отбраната и на министъра на икономиката".

Условието да не се изпраща оръжие директно за Украйна е изпълнено и това значително намалява риска за България, подчерта бившият вицепремиер и уточни:

"Обемът а доставките е много по-голям, когато става през тези програми, които САЩ и Англия направиха за закупуване на оръжие, защото не можеш да направиш дарение в такива размери".

Според него това че парламентът е взел решение за военна помощ за Украйна, не означава, че правителството ще си свърши работата, особено ако правителството не иска да направи това:

"Аз не чух възмущение от ГЕРБ от решението на правителството да изпрати консерви с грах и един генератор. Засекретеният списък не мога да го разкривам, но нека да кажем, че не е нещо повече от консерви с грах".

Асен Василев коментира r предизборното обединение на ПП с ДБ:

"Социологията показва, че вече и обществото е стигнало дотам, че ако не се обединят не само ПП и ДБ, а става въпрос за всички организации, които се борят даже и на местно ниво срещу проблеми в държавата и имат кауза, това може да мобилизира имунната система на обществото".

По думите му вече се очертават две групи от партии - едните казват, че не могат по-добре, а другите искат да е по-добре:

"Гражданите ще трябва да решат кое от тези две неща искат да се случи в страната".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 159 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    55 32 Отговор
    Не знам дали ще осъдят Боко,ама Асенча Василев,едни китайци го търсят да го бият!😎😁😁😁🥳🤡👍
  • 2 кукорчо

    33 23 Отговор
    немой да надминеш по кражби банкянската циганка за няколко месеца...

    Коментиран от #43

  • 3 Абе лъжецо

    39 24 Отговор
    Гледай всички за които лъжите от сутрин до вечер да не ви подпукат с дела, че бързо ще напуснете територията! А ако има някой заблуден чия война е и кой е разгаря, този лъжец каза! САЩ и англия!
  • 4 Кака Асена Спецова се омъжва кога ще

    40 26 Отговор
    Каже датата? Како Асено Спецова проста, лъжлива, крадлива, некадърна шарлатанка да те няма, изчезни със скоростта на светлината!
  • 5 Има

    40 15 Отговор
    и много други , които са за съд , такава простащина в Парламента , такива грозни обиди , интриги и лъжи , най - вече от шайката гербава , не може и не трябва да се толерират !
  • 6 Шопо

    25 44 Отговор
    Само Бате Бойко може да управлява държавата, няма друг.
    Народа ще накаже партиите на войната, на изборите ПП под чертата.
  • 7 нефелници шморкани

    25 20 Отговор
    Карай Асенка , сега така е модерно , вие направо в затвора го вкарахте , та сега едно съдене няма да му направите . Е толкова нескопосно и некадърно го вкарахте , че при всичките му престъпления , вместо да му избодете очите го направихте по-убаф .
  • 8 БарбаГанюс

    29 26 Отговор
    Тиквоча си мисли че всички са като него, лапат комисиони, е да, ама НЕ, сбъркал е САЩ и Англия с руските олигарси, те не се хващат на такива мутренски далавери , да го знае !!!

    Коментиран от #21

  • 9 Ани

    14 24 Отговор
    За мен, проблемите със сделката са че ГЕРБ ясно заяви че трябва да се прати помощ на Украйна, а ПП ведно с БСП гласуваха против! По този начин те урониха престижа на България пред международната общественост.
  • 10 Чужденеца

    32 10 Отговор
    Много ми е интересно, защо Бойко не ги съди, заради това, че му казват мутра и сикаджия ?! Да не би да се страхува, че могат да докажат, че наистина е такъв !?

    Коментиран от #35

  • 11 Вярвай народе

    37 12 Отговор
    "Това, което се случи, е, че българската оръжейна промишленост работи на макс и успя наистина да помогне на Украйна по начин, по който нито едно дарение не може да го направи". Тези думи ли чувахме от тях преди няколко месеца? Върнете им изказванията година назад. Ето това се казва да правиш хората на балами. И успяха, направиха ни всички на балами. След тези думи на косорчев получих прозрение! Ами ние сме си балами! Сега като знаем как за оръжията едно са говорили, а друго излиза, представете си за другите им обещания и увещания
  • 12 Майна

    18 7 Отговор
    Снимката е уникална...

    Коментиран от #70

  • 13 позитив

    14 13 Отговор
    Тиквата, срещу Продължаваме Погрома.
    Който и да загуби, народът печели.

    Коментиран от #16

  • 14 онанистчета

    21 12 Отговор
    Кирчо и Асенчо много ми напомнат на две пуберчета , а Буци на знойна мацка , та пуберите и се ерчат и точат , ей са ще я скъсаме тоя , а " мацката " ги гледа отгоре-отгоре и си мисли , пия пикльовци очевидно не знаят за какво става дума , ще свършат преди да са си ги извадили.
  • 15 Бате шефе бо бо

    12 8 Отговор
    От толкова съдебни искове
    Накрая ще завърши юридическо образование...или
    Работник в деловодството на районния съд
    Или портиер в С.Г.С......
    Или на гише...свидетелство за съдимост
  • 16 бих уточнил

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "позитив":

    Ако се погубят взаимно .
  • 17 Той пък няма

    16 9 Отговор
    Да ви съди за незаконен АРЕСТ, ей ОТВРАТИ
  • 18 Чудя се

    18 7 Отговор
    Едва ли производителите и търговците от българска страна не са дали някой и друг "БОНУС" на Кирил Петков и Асен Василев, за хубавата работа,която са им осигурили. Или са егати стиснатите.Ама кой действа залудо,хеле пък наши управляващи.Лошото е,че те са на принципа"Кучетата си лаят,керванът си върви".Така и хората--недоволстват,мърморят,ама Кирил и Асен си действат .Ето и сега--чудя се каква ще е тази сбирщайн коалиция дето ще правят.И с толкова много интереси,на толкова много "маймуни на клона",ще имат ли време да се погрижат за тази клета страна.Ако ги изберем де.
  • 19 Всичко ви през

    24 8 Отговор
    Посредници, не е лъжа, вие сте -партия посредник, новото ви име
  • 20 Румен

    10 21 Отговор
    Българина е научен да краде по време на соца, и затова подържа Тиквата и ДПъС. Българи, подкрепете тези момчета от ПП и партийте които ги подържат. Не бъдете коне с капаци. Само така децата ви ще се върнат при вас

    Коментиран от #25, #36

  • 21 Бесен

    10 10 Отговор

    До коментар #8 от "БарбаГанюс":

    Абе, да ти кажа и аз,това се замислих,той веднага смята кой колко проценти щял ,да сгъне.Хайде, сега се замислите колко години ни управлява и колко процента е сгънал от всичко,щом това му е първата мисъл, когато чуе сделка ,грантове, план за устойчивост и развитие.
  • 22 Кирпич

    18 9 Отговор
    Къде е Ленчето ами какво прави Спецов , Не се чуват и виждат Защо не громят врага Жалко Сега няма за кого да гласувам Кирчо и Асенчо са вече за по топло местенце
  • 23 мое , ама не сме прости

    8 12 Отговор
    Целия цирк се устройва за дезориентиране на народа , иначе и Киро и Асин, от едната страна и Буци от другата са еднакво вредни и пагубни за народа и държавата ни .
  • 24 Бамбука

    15 5 Отговор
    Вай, вай, каква стана тя. Сега създателя на Турския поток може да се обърне към Пентагона и да ги попита - Вие взехте или дадохте комисионни ? И после ....
  • 25 Е трябва

    22 5 Отговор

    До коментар #20 от "Румен":

    да се мразя да подкрепя жалки лъжци и отпадъци като ПП и ДБ, обслужващи мафия! Е не съм паднал толкова!

    Коментиран от #40

  • 26 абееее

    12 4 Отговор
    Две подлоги спорили коя да ползва Чича Сам .
  • 27 цирк за бунаци

    25 9 Отговор
    мазния крадлив пе...ерас много американски филмчета е гледал за подобни общи приказки никого не може да осъди
  • 28 УРА,,УРА

    12 14 Отговор
    Така,така! За всяка лъжа- дело, за всяка лъжа-дело, докато тая лъжлива сган се кротне. То не минава и един ден без помия и компромати.
  • 29 Абсурдистан

    24 4 Отговор
    Пульо е много чувствителен на тема "комисионни". Защо ли?!
  • 30 Кирчококорчовците

    20 8 Отговор
    Са национални предатели и те са за затвора
  • 31 една тиня сте ей

    16 8 Отговор
    Харвардската школа срещу пожарникарската такава .Предвид на туземните обичаи и нрави залагам на пожарникарската .
  • 32 Асковската

    18 6 Отговор
    Кукона кокорчо е нагъл измамник
  • 33 И сега кво?

    10 6 Отговор
    Ха,ха,ха! Тука е пълно с хора,които обичат да ги крадат и лъжат.

    Коментиран от #38

  • 34 Стига вече

    19 5 Отговор
    Разбрахме, че искате да съберете анти-руския вот на едно място, всички които не са "путинофили", "русофили", "анти-комунисти" и "националисти", трябва да дават гласа си за вас, защото обещавате светло дигитално бъдеще. Има нещо сбъркано в начина по-който се представяте, как мислите че ще ви повярват за трети път?
  • 35 МутроФоб

    8 12 Отговор

    До коментар #10 от "Чужденеца":

    ами явно си чужденец щом само ти незнаеш че е бил мутра, питай ортака му, пашата !!!
  • 36 оня

    18 7 Отговор

    До коментар #20 от "Румен":

    Няма как, про100киро посегна на братска Русия. Почнаха плавно да слизат, както столетницата:)) Народа обича Русия и мрази този див краварски капитализъм вече над 30г:))
  • 37 добре

    15 5 Отговор
    Каквото и да говори Василев и аз мисля като Борисов, още повече , че се оказа , че лъжат за оръжието за Украйна . По времето на служебното правителство са продадени повече оръжия , та се питам дали Мунчо не е по голям спасител от Кирчо и Кокорчо ?
  • 38 стокхолмски комплекс бе бацка

    12 1 Отговор

    До коментар #33 от "И сега кво?":

    Та те сите само ни крадат .
  • 39 Тома

    10 15 Отговор
    Съдете боко тиквата за пари защото там най го боли.Ще му сакратите живота на този пейзан

    Коментиран от #41

  • 40 колчо

    6 11 Отговор

    До коментар #25 от "Е трябва":

    ами слез на земята и се абстрахирай от гербавата кал и каскетура!

    Коментиран от #45

  • 41 не бъди наивен

    10 7 Отговор

    До коментар #39 от "Тома":

    Те убаво ще го съдят , ама дали ще го осъдят , надали , не че Буци не е дал поводи , ама тия толкова си го могат , доказаха го .
  • 42 Той трябва да ви съди,

    15 7 Отговор
    Държахте го повече от 24ч на дървена пейка с кръвно 200 и се надявахте да го самоликвидирате физически, върнахте ни 45г когато така са правили с опозицията болшевиките, леви популисти, отврати сте

    Коментиран от #44

  • 43 Зрител

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "кукорчо":

    Проф. Илчев преди време каза:

    Коментиран от #51

  • 44 не си писал и за минискусите

    3 9 Отговор

    До коментар #42 от "Той трябва да ви съди,":

    Леле , разби ми сърцето бе , а дървениците ядоха ли го .

    Коментиран от #54, #56, #58

  • 45 Ами

    8 1 Отговор

    До коментар #40 от "колчо":

    видно съм на земята! Не блея, докато лъжеца кирил петков ме лъже! А това не виждам какво общо има с другите лъжци ГЕРБ или просто се успокояваш! Не си продавайте бъдещето!
  • 46 патриот

    11 6 Отговор
    Aсене, това дето сте щели да съдите Борисов, е хвърляне на прах в очите, използван да скрие липсата ви на готовност за преодоляване на предизвикателствата, които ни предстоят, от тук, нататък!

    Коментиран от #49, #50

  • 47 Шопе

    8 4 Отговор
    Борисов дъсипва бъдещето на този ококорчо
  • 48 Алооо

    8 12 Отговор
    Само така, съд и затвор за крадеца Борисов....
  • 49 маке

    2 12 Отговор

    До коментар #46 от "патриот":

    бугарите искат диктатор,не демокрация!
  • 50 Шкембе Войвода

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "патриот":

    Патриот, с Анадолски корени...

    Коментиран от #57

  • 51 Дебилчо илчев

    10 4 Отговор

    До коментар #43 от "Зрител":

    Да го казва за червената номенклатура, ДС олигархията и харвардските шарлатани, произвеждащи екстракт от кокиче
  • 52 Зевзек

    8 8 Отговор
    Абе откъде Борисов ги взима толкова милиони левове да плаща съдебни обезщетения по толкова много загубени дела за клевети и лъжи.
  • 53 Той това си може

    4 9 Отговор
    Борисов говори само за комисионни и посредници.
  • 54 Не съм и за къщата в

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "не си писал и за минискусите":

    Барселона, дето я няма и за чекмедже с кюлчетата, дето го има същото натъпкано с бутилки олио, че то беше златно при кирчовците, за парапет не съм, за правителствен самолет за воаяж не съм..., няма време, който иска да разбере, ще разбере приликите и разликите

    Коментиран от #62

  • 55 Ежко Бежко

    4 5 Отговор
    И боко и сенчо трябва да висят на някоя лампа като мусолинчо. Дебатите са безсмислени, само дращите по клавиатурата. Извадете зеле от кацата, ако не се е скапало още и пийте една ракийка.
  • 56 Не съм и за

    11 1 Отговор

    До коментар #44 от "не си писал и за минискусите":

    Декларацията на бойкикев, той купил къща в Брюксел за 21000 и гараж за 2800, а справка за подобни имоти там са 500 000 евро, не съм писалА и за даренията от Nexo за тия самоопределили се за "добри сили", в един и същи ден 15 служители ги озарява идеята да дадат по 20000лв, случайно е, вие кво си мислите

    Коментиран от #61

  • 57 Зевзек

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "Шкембе Войвода":

    Шкембе Войвода

    Патриот, с Анадолски корени...

    Най ми били патриотични чекмеджета пълнени от продажба на гб паспорти с московски рубли на молдовски депесари.
  • 58 Оффф и за градинаря

    12 1 Отговор

    До коментар #44 от "не си писал и за минискусите":

    Не писах, геадинаря с милионите, градинаря на социалистическият следовател който е лицето на промяната и почтеността, вие кво си въобразявате, тепърва ще са цирковете
  • 59 Анонимен

    1 3 Отговор
    Как да се разбира изразът "по-добре"? По-добре за кого и в какъв смисъл?
  • 60 кокоркин

    6 7 Отговор
    Устройте му един компромат бе , Кокорчо , подходящо , да е Мата Хари , там дето онова с 200-та , Кирчо - оператор , деветте милиарда дето ги покрихте за девет дни ги натъпчете в гардероба , защото ония дето Буци сам си накраде се оказахте нескопосани да ги фанете и пущайте документалистиката пред обществеността да се дзвери .
  • 61 сицкото е за по правилата на пиночет

    5 1 Отговор

    До коментар #56 от "Не съм и за":

    Е са щом " входира " Ристьото , напрао ме нацели в предпочитанията и устремите ми , напрао десятката уцили .
  • 62 буцито е чист като къпано бебешко дупе

    4 4 Отговор

    До коментар #54 от "Не съм и за къщата в":

    Ааааа , там си е къщичката бе , момата я няма вече .
  • 63 Ха ха ха ха ха ха ха

    4 8 Отговор
    Бойко за 4 ти път ще е осъден за клевета!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 КРОКОДИЛА

    4 1 Отговор
    НА ТИ КОМУНИЗЪМ - ТОКА ПАК Е УВЕЛИЧЕН ................................................................................
  • 66 Хаджигенов

    6 4 Отговор
    Къдее са парите къде е Мата Хари
    Затвоооооооооор !

    Коментиран от #80

  • 67 Хазарта

    4 2 Отговор
    Искам да изчерастра Мата хари в зайчарника!

    Коментиран от #76

  • 68 ами то

    3 2 Отговор
    бичето тома щеше да го вкарва в затвора, но стана първа партийна дружка с него.
  • 69 Започва се

    8 1 Отговор
    Шарлатанино,скрий се вече и не се показвай изобщо!Вземи със себе си и лъжеца и нарушител на Конституцията на РБ и не се появявайте вече!Отвратихме се от вас!Вие излъгахте очакванията ни!
  • 70 Спас

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Снимка на велик организатор. Щото спрятам" значи организирам"
  • 71 гражданска позиция

    1 4 Отговор
    Бате, младите ще те скъсат. Много са, умни са, и са айтиспециалисти лорер и сие. Ниска топка си вече. Гледай си пенсийката и ги остави младите да оправят Бълфария.

    Коментиран от #74

  • 72 Подробност

    6 1 Отговор
    Щом не е директно за украйна ,е чрез посредници.как иначе?.
  • 73 те са едни и същи

    7 1 Отговор
    Дяволо на италиански означава опозиционер. Дявола който направил дърво на Дядо Господ и той го хвърлил от небето на земята. Луцифер означава интригант. Лукавия който колади честните трудолюбиви хора.
    Борбата за справедливост е вечна. В случая имаме Лукавия Христо Бойкикев който в едно с Елена Йончева пишат доноси /донос е руска дума/ с цел да внесат съмнение в действията на ББ. Наслушахме се на шкафчета от РР, КП, АВ и плеяда доносници които доносничеха на Москва по време на комунизма, а сега търсят пазар за доносите си зад океана. Бъдещето е в наши ръце.
  • 74 стара пушка

    6 1 Отговор

    До коментар #71 от "гражданска позиция":

    А младите одобряват ли такива плъзгави лигавета като двамата от Харвард?
  • 75 Минева

    5 1 Отговор
    Все едно в рядка кал камък да хвърлиш
  • 76 18 годишен с много стаж

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "Хазарта":

    Някои пращат жените си да им оправят бакиите. Христина е готина. Просто някои не се хвалят после. Поне не пишат във вестниците. Иначе, и аз да бях на Бате Бойко бих се възползвал.
  • 77 Българка

    5 0 Отговор
    Наистина се чудя, тоя лУд ли е или на лУд се прави, или нас ни мисли за лУди??!!! Добре де Кокоранчо, министерски съвет не излезе ли с решение да не изпраща оръжие? Сега се опитваш да се изкараш светец, а най-грубо си погазил решение на МС. Това, че си мошеник го знаем , ама ти всеки ден ни го затвърждаваш.
  • 78 ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Без никакво значение вие пак си оставате най големите измамници и шарлатани
  • 79 бай хамид

    5 0 Отговор
    кокорчо баи ставри те чака за излъгания български народ за износа на оръжие и измамения китаец
  • 80 Хаджикяни и бабикяни

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Хаджигенов":

    И минекоФ и оня терорист от метрото трябвале да сте в затвора
  • 81 АСЕНЧО СКЪПА

    1 0 Отговор
    ЗАЩО ЩЕ ГО СЪДИШ.ДА НЕ БИ ДА НЕ ИСКА ДА ТЕ ПЛЯКА.АЗ ДА ТИ КАЖА НЕ СТАВАШ БРАТО НЕ ЗНАЯ МЪЖЪТ ТИ КАК СИ ЛЯГА С ТЕБ
  • 82 Аз луд

    0 0 Отговор
    Асенчо Бойко ще те мине с 200 и тебе
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове