Last news in Fakti

30 Януари, 2023 09:03 3 100 20

Ученичка с шокиращ разказ за момчето, извадило пистолет в училище

  • пистолет-
  • френска гимназия-
  • ученик

Той е седял на най-първия чин и дискретно започнал да зарежда газовия си пистолет

Ученик извади пистолет в 9-та френска езикова гимназия в София. Няма пострадали, но как се стига до този случай и какво следва оттук нататък?

Малко след случилото се в четвъртък миналата седмица съучениците в 12-и клас излязоха с официална позиция, в която отправят обвинения към ръководството на училището, защото не е взело необходимите мерки след множество сигнали и оплаквания срещу съответния ученик.

Момчето, извадило пистолет в час, било агресивно

„Той е седял на най-първия чин и дискретно започнал да зарежда газовия си пистолет, докато учениците, които са седели зад него не са забелязали какво се случва. Те са се притеснили изключително много, имайки предвид поведението му през годините. Излезли са от стаята и първо са потърсили психолог, а след това и зам.-директор. В класната стая е имало ученик, който случайно е преминал курс за преговаряне с терористи, и той е знаел как да реагира и какво да направи“, разказа ученичка пред камерата на bTV, която иска анонимността ѝ да бъде запазена.

„По-късно се разбра, че момчето с пистолета е искало да отиде в Горна Баня, за да се упражнява да стреля. В момента, в който са го хванали, са преговаряли с него да си предаде оръжието. Той е отричал, че има такова, докато раницата му не е била взета. Този човек никога не е бил спокоен и е проявявал агресия към всички. За него е проведен и съвет, след който обаче не е преместен или изключен от училището“, разказа още ученичката като уточни, че агресивното момче е трябвало да премине в онлайн форма на обучение. Това обаче се е случило за две седмици, а след това момчето се е върнало в клас. Според съучениците му това се дължи на връзки на родителите му.

„Това момче сме го виждали и с ножове, и с боксове в училище, но никой не му правил забележка. Ако някой друг беше на неговото място, съм убедена, че той щеше да бъде изключен“, допълни още ученикът. „Винаги е буйствал и е искал да се бие със съученици, които нищо не са му направили. Надявам се да не го виждам повече в клас. Няма да бъдем спокойни, ако дойде и на бала ни. Страх ме е, не се знае какво ще направи в даден момент“, разказа съученичката на момчето.

„Разказът, който чух, е повече плод на емоционалните реакции на учениците. Какво обаче се случи? Двама ученици дойдоха в кабинета ми и казаха, че въпросният ученик си играе с патрони. Веднага информирах директора, който задейства процедурата да се обади, където е необходимо“, обясни Розелина Найденова, зам.-директор „Учебната дейност“ в гимназията, която е и пряк свидетел на ситуацията от четвъртък.

„Междувременно учениците са срещнали педагогическия ни съветник и са казали, че има ситуация, и специалистът е отишъл в класната стая. Там Боян е бил със затворена раница и тетрадка на чина, бил е помолен е да излезе, след което дойде в кабинета ми. Попитах ученика какво е правил, а реакцията му беше „Какво пак съм направил?“. Обясни ми, че си е играл с пластмасови топчета. Поисках да ги видя и той ми ги показа. Оказа се, че са метални, защото бяха доста тежки. След това ми разказа, че са били за пълнител, който също ми показа. Попитах го дали има пистолет. Поисках да го покаже. Оръжието не е газов пистолет, както се тиражира, а пневматичен с капсички. Заедно с ученика слязохме до охраната, където оставихме раницата му на съхранение. След 5 минути дойдоха полицаи, които направиха разследване. Ученикът каза, че не е заплашвал никого, а е демонстрирал, че има оръжие, което е строго забранено в нашия правилник“, разказа Розелина Найденова.

Тя обясни, че достъпът до училището става с карти, а обемистите предмети, които се внасят, се проверяват.

„Този ученик е имал санкции през годините – за отсъствия, за поведение. Много е трудна комуникацията с неговото семейство. Преди няколко месеца получи предупреждение за преместване заради отсъствия. Никога не е бил санкциониран с преместване в друго училище. Оценявахме неговото поведение и психологическо състояние и търсихме комуникация със семейството“, каза още Розелина Найденова.

„Родителите на ученика не са оказвали натиск върху училището“, посочи още тя. На 31 януари ще се проведе педагогически съвет за случилото се.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    29 10 Отговор
    Равнис , по големия брат от САЩ ! С такива големи братя , какво да ни е културното развитие.....?!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 5 Отговор
    ВЪРНЕТЕ закритите ТВУ та
  • 3 Император Дън

    18 7 Отговор
    Колко американско, браво сити млади мои!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 3 Отговор
    БЪДЕЩ престъпник

    Коментиран от #6

  • 5 Голем шок

    5 12 Отговор
    Голема работа ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Цар Симеон

    23 1 Отговор
    Пневматичният пистолет не е с "капсички", мойто момиче ..
  • 8 Уф Марооо...!

    24 2 Отговор
    Що за израз-
    ,,Той е седял на НАЙ-първия чин..."?!
    Интересно?!А кой ли е...-,,първия" чин...

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дърт даскал

    23 1 Отговор
    Господ да пази училището от нахални ученици, баби- стръвници, майки - усойници и бащи - побойници.
  • 11 НЯКОЙ

    11 0 Отговор
    Тук май пак се намесва проблемът "Кой на кого е човек" и това, че директорите на училищата в България не са най-подходящите личности за тази много важна позиция ! Опитът на г-н Денков да въведе конкурсно начало за избор на директор по нови правила, беше незабавно премахнат от умниците на Радев !
  • 12 Келеши сър

    15 1 Отговор
    Не говори директора, а заместника, защо? Ами директора го е шубе и си пази местенцето. Заместника не казва нищо конкретно, само ненужни подробности. Демек, това което е позволено и предварително репетирано. Децата са пропищели от калпазанина и ги е страх, даскалите също. Директора и заместника, явно също. Кои са мама и тати на келешчето? Не се казва. И от там, явно нищо няма да му направят. След вдигнатата врява най-много да го преместят, ама надали. Учениците да пропускат смело бала. Дори и да не го искат там, той ще вземе колата на тати и ще им се натресе да ги тормози. Този го готвят направо за висшата администрация - общински съветник, депутат, кмет, шеф на нещо си, някой съдия, прокурор. Само да не си изяде ляба с тия бабаитлъци

    Коментиран от #16

  • 13 е, как кой

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Уф Марооо...!":

    До прозореца в ляво, разбира се!
  • 14 завод

    5 1 Отговор
    Щом още не е извадил гранатомет,пак е добре!
  • 15 Сталин

    8 2 Отговор
    Че откога в нашите училища има курсове по преговаряне с терористи

    Коментиран от #19

  • 16 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Келеши сър":

    Този талибан ще е като шуменския Жечко. Ама Жечко вече се "поправи" - обръсна си брадата!
  • 17 Тук заприлича

    1 1 Отговор
    На челябинск
  • 18 Ганьо

    5 2 Отговор
    Тва да не е на копейката сина му
  • 19 Да бе...?!

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сталин":

    Тук май пресолиха манджата...!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове