Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 10:18 3 644 24

Андрей Райчев: ГЕРБ не е в изолация. Те вече имат договорена коалиция и това е, за да плашат десните

  • андрей райчев-
  • герб-
  • изолация-
  • коалиция-
  • договорка

„У нас има неспособност да се формира политическо мнозинство. Очевидно е, че избирателите не припознават никой. Недоверието е голямо. Съответно то се пренася вътре между политическите групи в парламента и не могат да се постигнат никакви консенсуси”, заяви Димитър Аврамов

Андрей Райчев: ГЕРБ не е в изолация. Те вече имат договорена коалиция и това е, за да плашат десните - 1
Снимка: Нова телевизия

"Вече не се обсъжда въпросът кога ГЕРБ ще рухне и ще изчезне от политическия живот, а с кого ще направят коалиция. ГЕРБ не е в изолация. Те вече имат договорена коалиция и това е, за да плашат десните".

Това каза политологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия.

Според него политическият живот се е вторачил в корупцията и не се виждат истинските проблеми.

„Единия казва, че другият краде и обратното. Трябва да спрат да се обвиняват един друг в кражба и да се обединят около важните въпроси. Въпросът не е дали един или друг политик ще изчезне“, заяви Райчев, цитиран от novini.bg.

„У нас има неспособност да се формира политическо мнозинство. Очевидно е, че избирателите не припознават никой. Недоверието е голямо. Съответно то се пренася вътре между политическите групи в парламента и не могат да се постигнат никакви консенсуси”, заяви Димитър Аврамов.

„Не е възможно и този път да се състави кабинет, политиците отразяват по-базово разделение на електората. Ние сме различни хора, затова в парламента се появяват различни политици, които не могат да се съвместят. Българският политически живот твърдо е свързан с кражбата, този корупционен дискурс довежда до това, че не виждаме какви са големите различия”, подчерта и Андрей Райчев.
„По принцип българският политически живот се движи от страхове, тревожности и комплекси. От чувство за малоценност. Дори този меч, който се размахваше за тази корупция – това е толкова дребно. Всички изследвания, които са правени, са с корупционна нагласа и трябва да си дадем сметка за това. Докато не се научим да имаме достатъчна толерантност към различията – няма да успеем да се разберем”, посочи Росен Йорданов.
„Избирателите ще се демотивират, ако продължим да говорим за едно и също нещо. В новия парламент е важно да се спре да се правят глупости – като например да се коалираш с не когото трябва, или да излезеш от зала, когато трябва да се почетат жертвите на комунистическия режим“, смята Росен Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8976597598

    53 6 Отговор
    В нормално общество НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА ЗА СИКАДЖИЙСКА МУТРА! Но ние сме незряла демокрация с народ гениален.....

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 пешо

    35 0 Отговор
    от тоя боклук отърване няма
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 честен ционист

    21 6 Отговор
    ГЕРБ ще се разцепи като ИТН и ще се влее в ПП и ДБ. Ще го изкарат идеологически различия, но вие да си знаете, че всичко е евтин водевил.
  • 6 Чекмеджан ефенди

    36 5 Отговор
    Не си прав дядка. Аз ще ти кажа какво ще се случи. Вторият сериозен трус за ГЕРБ ще е загубата на редица големи градове. След което ще продължи няколко години залезвът им, понеже има не малко продажници гласуващи за тях, които имат до 10 години до пенсия, докато не се пенсионират те ще гласуват за бащицата си от Банкя. Така че те ще рухнат както БСП но ще стане в следващите до 10 години. Понеже профилът на техния основен избирател е "на дръжавна длъжност вече пред пенсия".
  • 7 ТаУмВзе

    28 2 Отговор
    На хранилката на герберастията е Вкусно а! Папкай папкай.
  • 8 Нинива Бойко Доган

    24 4 Отговор
    Хартиената делавера
  • 9 8976597598

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Е как да няма политически убийства - Стамболов , Станболийски...
  • 10 Хех

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Бай Волен е просто един тарикат, който също като тебе се занимаваше с ционизъм, но добре осребри престоя си в политиката и накрая падна до статус златен пръст на Бойко.
  • 11 дгдхш

    28 2 Отговор
    Този зъл крив чичак е виден медиен манипулатор и внушител на мисли в главите на немислещите. Обилно платен от ГЕТБ-ДПС и верен слуга на крадеца от Банкя.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иска му се на тоА нещастник гроб отново

    18 2 Отговор
    Да не закъсал с голф игрището и слещето за милиони, с което тоя и още един цоциолог се сдобиха незнайно как повреме на тъмните престъпнически времена на Бойко Борисов . ....Българи, не се поддавайте на тия боклуци и отъжите и манипулациите им....те са зверове ..
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хаха

    13 1 Отговор
    Ехеее щом Бацето се е договорил значи ще цъфнеме и вържеме пак от Руски подлоги и кражби !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 даАа

    9 2 Отговор
    Продажната и алчна Нинова заедно с Радев им направиха коалицията.
  • 18 Последния Софиянец

    19 4 Отговор
    Не съм протестирал 400 дни за да се върне Тиквата на власт.
  • 19 !!!!400

    12 2 Отговор
    РЕЗИДЕНТА СЕ СТАРАЕ МНОГО ДА РАЗЕДИНИ НАЦИЯТА НО НЕ МУ СЕ ПОЛУЧАВА !!!! ЗЛОБЕН ЗЕЛЕН ЧОРАП!!!!
  • 20 даАа

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "8976597598":

    Само народ с робско самосъзнание гласува за мафиоти и насилници. Интелигенцията, будните и активни хора са отдавна прокудени от Бг. Тук са само подмазвачите, подлизурковците и комунистите/техните отрочета.
  • 21 !!!!400

    7 3 Отговор
    РЕЗИДЕНТА СЕ СТАРАЕ МНОГО ДА РАЗЕДИНИ НАЦИЯТА НО НЕ МУ СЕ ПОЛУЧАВА !!!! ЗЛОБЕН ЗЕЛЕН ЧОРАП!!!!
  • 22 неее

    4 0 Отговор
    Нямат договорена коалиция. Някой не е слушал внимателно!
  • 23 Приказваш си, колкото да не заспиш

    7 0 Отговор
    Не, не, въобще не са в изолация ГЕРБ. Само дето не получават достатъчно подкрепа за правителство въпреки резултата си на изборите, иначе въобще не са в изолация.
  • 24 ти му мисли

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Свиня балканска":

    НИКОГА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол