Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 17:51 644 29

Близо 90 млн. лв. ще струват изборите за парламент на 2 април

  • избори-
  • цена-
  • мерки-
  • пандемия

Решение на правителството

Близо 90 млн. лв. ще струват изборите за парламент на 2 април - 1
Снимка: БГНЕС

Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите/трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023 г., съобщиха от правителствената информационна служба.

Одобрените средства са в размер на 87,7 млн. лева. Дейностите, свързани с изборния процес, които ще се финансират с тях включват: подготовката и отпечатването на избирателните списъци; закупуването и изработването на необходимите изборни книжа и материали; отпечатването на бюлетините; логистичното осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждането на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Правителството има готовност да осигури допълнително необходимите средства при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на специализираните устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на изборния процес, в т. ч. на машинното гласуване и видеонаблюдението/видеозаснемането.

В условията на неприет държавен бюджет за 2023 г., финансирането на разходите за план-сметката ще се осъществява по реда на Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г., където е предвидена изрична възможност Министерският съвет да одобрява финансиране за подготовката и произвеждането на избори съгласно Изборния кодекс. Актът на правителството е в изпълнение на чл. 18 от Изборния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    12 1 Отговор
    По 30 лв на гласуващ от 2.700 000
  • 2 редник

    12 4 Отговор
    Колко струва връщането на хартиените бюлетини?
  • 3 Верно

    3 3 Отговор
    Имал, дал !

    Коментиран от #10

  • 4 редник

    21 2 Отговор
    И още - ясно е, че тези избори, поне за сега, няма да променят партииния пейзаж, но е добре да се знае, че с тези близо 90 милиона могат да се построят повече от 30 детски градини...

    Коментиран от #17

  • 5 Русенец

    19 0 Отговор
    Ще ни струват на нас - данъкоплатците. Нова пиеса със старите, омръзнали актьори.
  • 6 ЛИЛИ

    22 0 Отговор
    НОВИ ИЗБОРИ СЪС СЪЩИТЕ БОКЛУЦИ НЕ СТАВА
  • 7 Опа

    15 0 Отговор
    Пригответе и двойно за есента (местните избори). Великите ни и умни политици ще продължат да ни правят на луди. Да живее парламенталната република. Много дълко ще спим.
  • 8 Гост 0

    15 0 Отговор
    Значи България е МНОГО богата, но от това богатство малко се усеща в обществото!
  • 9 ПАРИ НА ВЯТЪРА

    4 0 Отговор
    Това да поне девет детски градини.....
  • 10 Чалгарите да плащат!!!

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Верно":

    Имал- дал
  • 11 МИЛИОНИТЕ ДА ГИ ПЛАТЯТ

    5 0 Отговор
    Кандидат депутатите......стига са цицали парата народна

    Коментиран от #19

  • 12 Исторически парк

    8 3 Отговор
    С машините излизаха 20 милиона! Благодарете на бойко българоубиеца!

    Коментиран от #29

  • 13 Провинция

    16 0 Отговор
    Как става това нещо, че за избори винаги има пари бол, за вдигане на заплатите на 240 представляващи уж народа, също винаги има, ама, видите ли, няма за лечение на болни хора, няма за закупуване на линейки, кувьози....?! И прочие! Такова разхищение на пари за избори , каквото е през последните години, никога не е било
  • 14 От Варна

    8 2 Отговор
    Явно се откри нова ниша за крадене- предсрочни избори. Особено сега с хартиената бюлетина, какво колко ще струва, Бог знае. И в тях и хляба и ножа. Никой не е в състояние да проследи кое колко струва, чешат се по главите и хайде 87.7 милиона . Толкова ли не можем да се организираме против тези наглеци, като не идем да гласуваме? Като отчетат 5-6 процента активност( толкова ще са горе долу твърдите ядра) може да светне лампичка в нечия куха глава. Видя се, че и с Парламент и без Парламент все тая! Другият начин е 👊🏻по муцуните самозабравили се!

    Коментиран от #20

  • 15 Бамбука

    6 0 Отговор
    В Румъния осъдили ефективно 252 политически играчи, у нас 30 негодяи да осъдят и страната ще мирне.
  • 16 Нане

    4 1 Отговор
    грешно дадени народни пари!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Махленска клюкарка

    3 0 Отговор
    С тези пари можеше……., но нямаше. Щяха да изчезнат и те, като многото други. Така, че по-добре за избори и дано повече отидат да гласуват.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Има такъв прост народ

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "От Варна":

    Софиянци не ги е еня за останалата част на България. Те са си добре в Софията. Започнах доста да ги мразя тези непукисти СВ ине. Мисля че там вие варненците сте смелите хора на България, но сте далече! Тва е
  • 21 мдда

    5 0 Отговор
    гугутката пак намери начин да източва държавата...
  • 22 дядото

    3 0 Отговор
    тук влизат ли милионите за купуване на гласовете на избирателите
  • 23 стоян

    1 0 Отговор
    Простата сметка казва че при 200 гласуващи в секция ние плащаме 6000 лв за 6 членната комисия които получават по 50 лв - останалите 5000 лв къде се губят
  • 24 Тъпан

    3 0 Отговор
    Колко струва работата на народното събрание за един мандат .Знае се че за един час работа на народното събрание държавата тоест ние гражданите плащаме 30 000 лв.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 депутат

    1 0 Отговор
    щом ви се свидят тези пари за демократично избрани "слуги на народа", които жертват младост, сили и здраве за вашето добруване, другия път ще се изберем без избори.
  • 27 инфлация

    2 0 Отговор
    яйцата, сиренето, салама, дори и любимите ми банани поскъпнаха, а сега и изборите, пък качеството не го търси, уж ядеш сирене, а то било "имитиращ продукт", а след изборите пак такъв продукт.
  • 28 биз-бизе

    0 0 Отговор
    Матева от ЦИК каза 12 млн!!
  • 29 Цъки

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Исторически парк":

    Нещо не си в час
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове