Last news in Fakti

4 Февруари, 2023 11:48 2 499 79

Костадин Костадинов написа писмо до СЕМ в защита на Волгин

  • петър волгин-
  • възраждане-
  • бнр-
  • костадин костадинов

Поводът за писмото са сигналите на народните представители на "Демократична България"

Костадин Костадинов написа писмо до СЕМ в защита на Волгин - 1
Снимка: БГНЕС

Писмо до Съвета за електронни медии е изпратил лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. С него той настоява съветът да се "противопостави на политическия натиск и цензурата в медиите".

"Поводът за писмото са сигналите на народните представители на "Демократична България" от вече останалото в историята 48-мо Народно събрание, които в последния ден от мандата си опитаха да използват политическото си влияние, за да отстранят журналиста Петър Волгин. Тази проява е категорична намеса в редакционната политика на медията, опит за ограничаване на свободата на словото и за налагане на политическа цензура", съобщават от пресцентъра на партията.

Според Костадинов журналистът на БНР дава изява на всички гледни точки, а е бил подложен на цензура и политически натиск от страна на ДБ.

Ето и пълния текст на писмото:

До Соня Момчилова,

Председател на Съвет за електронни медии

Разбрах, че до Вас са достигнали сигнали, подадени от народни представители на „Демократична България“, по повод на предаване, водено от Петър Волгин. Като лидер на политическа партия категорично се противопоставям на опитите да бъде оказвана цензура над журналист и медия от народни представители. Очевидно е, че подаването на подобен сигнал в последния ден от работата на 48-то Народно събрание е за да бъде упражнена цензура и да бъде оказан политически натиск над медията и над журналиста. Никоя политическа или обществена фигура няма право да притиска журналисти, да се намесва пряко в редакционната политика на медия или да иска да забранява предавания.

Видно е от присъствието им в 47-то и 48-то Народно събрание, че представителите на „Демократична България“ са най-добри в писането на доноси, поради което станаха известни в общественото пространство с прозвището „Доносническа България“. Не може обаче да бъде притискан, наказван и цензуриран журналист, който обективно дава право на всички гледни точки без да изразява пристрастие.

„Възраждане“ – политическата партия, която представлявам, и аз като неин председател често сме обект на манипулативно изречени твърдения в предавания на БНР, в национални и регионални медии, но никога не сме си позволили политически натиск или намеса в редакционната политика на която и да е медия. Абсурдно е народни представители от „Доносническа България“ да претендират предаване да бъде свалено от ефир или водещ да бъде отстранен, защото на тях не им харесва това, че същият водещ дава възможност в ефира на радиото да бъдат изказани всички гледни точки по важни за страната ни въпроси. Цензурата и натискът над медиите ни поставят на едно от последните места по свобода на словото, за която Вие като регулаторен орган сте длъжни да се борите. Така както сте длъжни да се борите за осигуряването на прозрачност в медийното отразяване с обозначаването на агентите на чужди държави, финансирани от същите тези държави и представящи се в страната ни като медии. Приравняването на агентите на чуждо влияние с обективните български медии води до замърсяване на медийната среда с лъжи и манипулации.

Искрено се надявам СЕМ да демонстрира обективна и независима от политическо влияние позиция и да запази свободното слово от политическия натиск.

С уважение.
Костадин Костадинов, Председател на „Възраждане“


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марш

    63 84 Отговор
    Антибългарските мекер...та се подкрепят.

    Коментиран от #7, #34

  • 2 Предатели

    65 90 Отговор
    Костадинов и Волгин не са глупаци.Знаят че това зад което застават че прекърши България ако успеят .Правят го за пари.Предават народа си за дребни стотинки.

    Коментиран от #10, #12

  • 3 Taka така

    81 62 Отговор
    Волгин е добър журналист

    Коментиран от #21, #22

  • 4 Българин

    100 60 Отговор
    БРАВО! Единствената БЪЛГАРСКА политическа партия! Всички останали са майкопродавници и откровени чужди агенти!

    Коментиран от #13

  • 5 РуЗЗките

    50 66 Отговор
    ... слуги се подкрепят един друг.
  • 6 Демократичен Бунак

    57 40 Отговор
    Малката вреслива партийка тече към канала. После следва ДДД( дезинфекция, дезинсекция и дератизация).
    Толкоз!

    Коментиран от #17

  • 7 ха ха

    27 43 Отговор

    До коментар #1 от "Марш":

    Проазиатските куманизи имаш предвид?...
  • 8 Коце,нещо в защита

    34 35 Отговор
    На Воленката?Тормозили го били нещо.Няма,ли да напишеш?!
  • 9 Солей

    44 55 Отговор
    Копейка, лъжите не са "гледна точка" :)))))
  • 10 Абе не са на дребни стотинки.

    42 42 Отговор

    До коментар #2 от "Предатели":

    Я виж Костя.С ново А 8 се движи.

    Коментиран от #64

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пълни глупости

    26 20 Отговор

    До коментар #2 от "Предатели":

    инстинските продажници за големи пари ли продават държавата?
  • 13 ха ха

    39 48 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Ама, точно БЪЛГАРСКА партия на фюрерчето от Максуда дето иска да ни подравни с наследниците на Ордата и азиатското комуне... Акъл море, акъл патки пасе...
  • 14 Копейкин

    29 37 Отговор
    Ъъъъхххх...американците са виновни....мен и волгата Путин ни обича..и Кадира тоже.
  • 15 Този защо не е в

    26 28 Отговор
    Р.С.Македония?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Имаш предвид

    33 22 Отговор

    До коментар #6 от "Демократичен Бунак":

    ДБ, нали
  • 18 Я марш на

    31 22 Отговор
    Фронта.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не беше

    31 47 Отговор

    До коментар #3 от "Taka така":

    но след Путиновата война му падна маската, и се оказа един кремълски путинофилски платен пропагандатор заедно с любовницата си Калина Андролова и жена си Даниела Големинова. Конфликт на интереси! А със слушателите се държи адски цинично. Оставка и на тримата, както и закриване на Сем. Конституционна забрана на неонацистката партия Възраждане.

    Коментиран от #49

  • 22 ха ха

    31 43 Отговор

    До коментар #3 от "Taka така":

    Волгин е добър манипулатор. Използва удачно подбрани факти за да дискредитира Запада и прозападната ориентация на страната. Никога не съм го чул да каже нещо напреки на Митрофанова. Дяволска позиция е неговото...

    Коментиран от #65

  • 23 нено

    53 35 Отговор
    Не само Костадинов, зад Волгин заставаме всички трезво мислещи хора с леви убеждения и признателни на освободителката ни! Слушам радиото единствено в събота и то предаването на Волгин, останалите грантаджии журналисти се прекланят пред еврогейските недоразумения и украинският клоун фашист! Нац.радио , БиТиВи, Нова, са продажници ! Спокойно можем да прекъснем договорите си с операторите- нагаждачи или да не плащаме за това, че ни лишиха от любими телевизии, останаха няколко заради които си струва от време на време да включим приемниците си! Къде сме я подкарали, към пълен разпад на прекрасната ни БЪЛГАРИЯ !

    Коментиран от #28, #72

  • 24 ха ха

    10 8 Отговор

    До коментар #19 от "Абе каунь...":

    Обича залаганията. Там кривокраката амазонка питаше кой колко дава за падането на Киев. Най-скептичното залагане беше 96 часа... ;)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Малий

    19 7 Отговор
    А аз мислех, че се ревнуват
  • 27 Баце

    28 28 Отговор
    Мравояда и Про100киро ще ни закопаят, по-точно те всеки ден, час и минута с кирка, лопата и неуморен антидържавен труд ни зариват и тъпчат, само и само да са във властта, да се облагодетелстват и да продават интересите на род и Родина.
    И къде им претенцията, че са "носители" на свободата, както личната така и на словото и всякакви евроценности или има два аршина, ама като им се знае потеклото и това което правят днес, освен погнуса друго не могат да събудят у обикновенния човек.
  • 28 Теле

    15 22 Отговор

    До коментар #23 от "нено":

    БРАВО
  • 29 Анонимен

    26 27 Отговор
    Добре е да има повече политици като Костадинов! Само тогава би имало надежда за България! Не ни трябват слуги на чужди държави!
  • 30 Зер

    22 15 Отговор
    работа няма , лапа субсидии , ще се задави , та писма пише !
  • 31 Предатели

    26 23 Отговор
    Това не е гледна точка! Това е пропаганда Копейкин!
    Истинската история е скривана цели 80 години от българите. Затова толкова невежи хора те следват и се мислят за родолюбци.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ха ха

    20 9 Отговор

    До коментар #31 от "Предатели":

    При това пропаганда в полза на вражеска държава! Освен, ако шизофренията тотално е обхванала копейкините и за тях обявяването на България за вражеска държава автоматично прави Русия приятелска.
  • 34 Ленко

    18 19 Отговор

    До коментар #1 от "Марш":

    Всичката българщина във вас се е събрала. Обърнахте историята с краката на горе за да угодите на краварите .Сега сте се заели да маскарите възрожденските писатели и поети....по краварските директиви за заличаване на всичко напомнящо Русия . Точно като сърбите с помакедончването на българите .
  • 35 Българин

    19 16 Отговор
    Не е нормално когато редица руски пропагандни канали са спрени, путинист с български паспорт, да пропагандира кремълската гледна точка по българското национално радио и да получава това заплата от българските данъкоплатци.
  • 36 д-р Косев

    7 31 Отговор
    Лично мен Волгин ме кефи с маниера си докарва до бяс правоверните дибита. Има нужда от такъв дразнител. Напоследък обаче стана нещо много се озлоби покрай орезилването на Раша и по-свестните и интересни хора се отдръпнаха от него, останаха само некакви такива пропаднали отрепки като Копейката, Велизар Енчев, Валентив Вацев, Биби Чуков и т.н. Ако продължи по този път ще се превърна и той в некакво фъфлещо недоразумение.
  • 37 Наблюдател

    20 13 Отговор
    От Съединението до днес Русия и русофилите са най големите врагове на България и българите.
  • 38 Така е от га го качи майка му

    17 10 Отговор
    Волгата му е време да излита към Масква да строи руския мир..да тества демокрацията на гърба си така да се каже
    стига се е мъчил да диша тука токсичен натовски въздух и да страда излишно
  • 39 Аз съм от ссср

    5 15 Отговор
    НКоментарите нещо куцат. Проблема е свободата на словото а вие пишете кой на кого е слуга.Вие ако искате да сте слуги без значение на кого повечето хора не искат.

    Коментиран от #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Краставите руски кучета пред 10 баира

    17 9 Отговор
    се .... подкрепят!
  • 42 Истината

    19 11 Отговор
    Невъзможно е човек да бъде едновременно почтен, интелигентен и русофил! Ако е интелигентен и почтен, никога няма да е русофил! Ако е почтен, но симпатизира на Русия, то интелигентността му е под въпрос. А ако е интелигентен и подкрепя Русия, значи е всичко друго но не и почтен!

    Коментиран от #60

  • 43 !!!?

    26 10 Отговор
    Кукувиците на Митрофанова !!!?

    Коментиран от #57

  • 44 Много искали демокрация казаха

    16 6 Отговор

    До коментар #39 от "Аз съм от ссср":

    Вие руснята искате да имате свобода на словото..ама я да проверим как стои при руския стандарт въпроса..щом искате да ставате като там ще лежите по затворите нали така
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Простя Копейкин

    15 10 Отговор
    Значи гагаузина се обидил, че от ДБ сезирали МОН и МВР, заради престъпните действия на малката копейка в училище, разкрити в измислена история, публикувана от проZтия му баща ????!!!!!!
    И сега ДБ били Доносническа България, защото са спазили закона ??!! И копейките се радват колко е "умен" църния им главатар ???!!! Тия наистина ги пръскат самолетите, нямам друго обяснение.
  • 47 Сър Пичук

    16 7 Отговор
    Петоколонниците се подкрепят!
    Пропагандата в полза на вражеска държава (не може Русия да ни е обявила за враг, а ние да я смятаме за приятел), граничи с държавна измяна и предателство и може да бъде защитавана единствено от други предатели.
  • 48 ей мари божке оквичаа орталъка

    14 6 Отговор
    Споко ба копейка вас никой не ви закача а вие само си ревете. Нал вчера волгата каза, че семката немой а и пръдне на ауспуха, кво само звънтиш без някой да те натиска.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 я па тоя и волгата

    15 6 Отговор
    Като сте толкоз засегнати ходете при путлерака и там му покажете другите гледни точки, че той не е чул за тях.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ИНДИЙСКА ПОГОВОРКА:

    16 6 Отговор
    „КРАСТАВИТЕ ПУ.РУ.ФИЛИ
    ПО РАДИОТО СЕ НАДУШВАТ”☝
  • 53 Факт

    9 11 Отговор

    До коментар #32 от "Българка":

    Същото и за другите дето ми насаждат идеи различни от християнските ценности те да си вървят при Сорос.Тогава ще останат най нормалните хора.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 !!!?

    24 10 Отговор
    Това писмо на Костадин Костадинов - по известен като Костя Копейкин - е открита намеса и упражняване на натиск над българската медийната агенция СЕМ от страна на агентите на чуждо влияние !!!?

    Коментиран от #62

  • 57 Драйфус

    13 4 Отговор

    До коментар #43 от "!!!?":

    Адмирации за поста!Приятния и весел ден го дължа на вас!Благодаря!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Голем смех

    14 8 Отговор
    Карикатурите Костя Волгин и Пьотр Копейкин.
  • 60 Другата истина

    7 8 Отговор

    До коментар #42 от "Истината":

    Разликата е, че няма нито един почтен човек, независимо дали е интелигентен или не, който да подкрепя краварите и тяхната политика.
  • 61 На всички партии

    10 10 Отговор
    На всички партии, различни от "Възраждане", трябва да се забрани да се наричат български!
    Защото не са български, а са продукт, спонсориран от вън, най-вече от Козяк.
    Да живее България, време е за Възраждане! Иначе изчезваме...
  • 62 Ама и той СЕМ се ръководи от

    6 1 Отговор

    До коментар #56 от "!!!?":

    петоколоници като костя! Така че, СЕМ ке го премести в ....
  • 63 Пропаганда за напреднали

    15 10 Отговор
    Ако успеят да ни натрапят еврото със 78 процента неодобрение от хората тогава си заслужаваме да ни пратят на заколение като овци!

    Коментиран от #66

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Taka така

    5 8 Отговор

    До коментар #22 от "ха ха":

    Че западналите похвати какви са. Страната ни не трябва да членува в нато и ес. Трябва референдум
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Кочо

    5 9 Отговор
    Костя тук е напълно прав! Волгин само задаваше правилните въпроси, за останалото, Костя помоли СЕМ да се обърне към него, а не към водещия!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Демократ

    12 7 Отговор
    Нали са на хранилищата на Кремъл и двамата съвсем нормално е да се защитават. Двамата най- кресливи защитници но бруталния убиец Путин, които публично проповядват агресия и насилие в нарушение на Конституцията на България. Копейкин даже публично похвали сина си за агресията му в училище и за нарушаване на закона,който забранява политически прояви в училище. Това е отчайващото беззаконие, срещу което прокуратурата не взема никакви мерки.
  • 71 Хъхъ

    13 4 Отговор
    Долното Кремълско плъхче си поддържа приятелчетата и този се рекламира като защитник на Българските интереси ?
    Е няма по голям лъжец и популист !
  • 72 Хаха

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "нено":

    Леви ? Имаш в предвид гейски нали така ?
    Знам ви всичките кремълски любовници, вие сте си с нежни дупета ..
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Иван

    10 4 Отговор
    Руските ле ке та се обичат
  • 75 Браво

    7 8 Отговор
    Глас за Възраждане април месец.
  • 76 българин

    9 5 Отговор
    Това, че това рубладжийско мекере защитава другата путинска подлога е достатъчно и двамата да бъдат подведени под отговорност за измяна и вреда на държавата, боклуци.
  • 77 Пипи

    10 3 Отговор
    Копейка, ако ти свърши писалото мога да ти дам мойто ама пише бяло!
  • 78 АрхНикола Пеев

    8 6 Отговор
    Копейкин, нали сте в една ведомост за заплати при Митрофанова, като свински черва сте
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове