Last news in Fakti

4 Февруари, 2023 22:07 5 335 31

Дянков: Цените в България няма да паднат

  • симеон дянков-
  • еврозона-
  • икономика-
  • цени

София се отдалечава от Еврозоната

Дянков: Цените в България няма да паднат - 1
Снимка: БГНЕС

Не само в България, но и в голяма част в Европа инфлацията в голяма степен превишава доходите. Това коментира пред БНТ бившият финансов министър Симеон Дянков.

Оказва се, че сме кротък народ, изтъкна той във връзка с протестите заради доходите в Европа. По думите му инфлацията няма лесно да намалее. Цените няма да се върнат надолу, по думите му - напротив те ще се повишават. Ако са необходими пари, сега е моментът да се теглят пари, съветва той.

Дянков смята, че се отдалечаваме от Еврозоната, а коментарите, че ще влезем догодина са по-скоро оптимизъм. За да стане това трябва да се приемат закони, спад на инфлацията, но и редовен кабинет. Изискването за Еврозоната е да се гледат параметри на два редовни бюджета.

Според Дянков следващите избори ще доведат до по-лоши резултати и прогнозира вот за парламент наесен за заедно с местния.

Служебното правителство трябва да приеме редовен бюджет, за да даде знак на ЕС и Европейската централна банка (ЕЦБ), че България е сериозна. Освен това пред Европа има редица други проблеми и ние оставаме на заден план, каза още бившият финансов министър.

Той критикува помощта за тока за всички сектори - помощта трябва да е за нуждаещите се сектори.

За високите цени смята, че у нас има и спекула.

Симеон Дянков съветва да се облага свръхпечалбата на оръжейната ни индустрия, както и частната енергетика. Тогава ще има повече пари за пенсии и заплати по думите му.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    46 4 Отговор
    И кутията от пицата Гепихте ей!
  • 2 Тома

    59 3 Отговор
    Спекулата в България е народен спорт
  • 3 Последния Софиянец

    52 3 Отговор
    Милен Велчев си купи банка в Швейцария а за народа постни пици.
  • 4 Постния икономист

    43 7 Отговор
    Тоя корифей на икономиката преди 10 год. каза че ни трябва постна пица защото ще фалираме като Гърция. Не само, че не фалира ама ние изедохме пицата, а те с Боко кифтетата. Долни дебелаци лъжливци!!!
  • 5 123

    34 7 Отговор
    Еврейски боклук.

    Коментиран от #23

  • 6 СЛОНА

    23 7 Отговор
    Е КАТО НЕ НИ ПИТАХТЕ ИСКАМЕ ЛИ ЕС СЕГА,ЧЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВАМЕ ОТ ЕВРОТО ДЕ
  • 7 Уса

    34 5 Отговор
    Тоя като се появи и самоглупости говори.И как инфлацията превишава доходите в Европа и САЩ,като пенсиите и заплатите са в пъти по-високи от инфлацията?Помощите за мързеливите са по-високи от средната работна заплата в България.Чии доходи в БЪлгария да вземем, тези на политиците 12000лв или тези на пенсионерите под 700лв пенсия?Време е българските политици да пазаруват в магазини само за политици с високи доходи,където 1 хляб е 120лв бр
  • 8 копи пейст

    19 4 Отговор
    "................е назначен за ректор в Руската икономическа школа (РИШ) 51. На 30 юни 2014 година, малко след началото на Руско-украинската война, става член от надзорния съвет на една от най-известните руски банки – ВТБ 52 Към онзи момент тя притежава 30 процента от българската банка КТБ.............."
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    32 2 Отговор
    Простичко... Чичо Бизнес, трябва да плати на бай Работник толкова, че да може последния да си купи произведеното от него...иначе чичо фалира. Да, ама не, защото чичо Бизнес си има леля Банка, която да му бута гювеч и двамцата заедно притискат дядо Правителство.... да тегли заеми за да ги дава за социални мероприятия, и нови заеми заради лихвите, И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА... В „ДЕБЕЛИТЕ КНИГИ“ това се нарича „Срастване на производствения и банков капитал...“

    Коментиран от #13

  • 10 хммм

    23 14 Отговор
    Няма да паднат, естествено, особено ако дойдете пак от шайката на али баба и 40-те разбойника. Акад. Денков ще оправи всички поразии които вие направихте!
  • 11 Корчо

    12 4 Отговор
    Пицата има ли мазнина, има ли месце
  • 12 Перничанина

    19 7 Отговор
    Какво е спекула при свободен пазар да разясни пицарчето.
  • 13 Чиба

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ти погледна ли, че изданието е преди 1989??
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Джон

    24 5 Отговор
    Този с посната пица трябваше отдавна да е в затвора
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Цени Стандарти средно статистиен

    10 4 Отговор
    българин зависи от нас самите кой сме избрали за народното събрание и правителствот. каква политиката ще правят на лява на средно лява , дясна , ДЯСНО ЦЕНТРИСКА ПАРАМЕТРИ -3% ДО 2.8% НА ТРИМЕСЕЧИЕ.
    МНОГО ПРИМЕРИ КОЛКО ХАРВАТИТЕ СА ДОБРЕ ЗАЩОТО ИМА ЕВРО НО ТОВА НЕ Е ТАКА.
    1, НЯМАТ БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ДА ВЛИЯТ НА ПАЗАРА С ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНСТРУМЕНТИ ИСКА СЕ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ЕВРОПА И АКО ЕВРОПА РЕШИ ДА ПОМОГНЕ НА ПОСЛЕДМИЯ ДОШЕЛ В ЕВРО ПИРАМИДАТА КОЕТО НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ЗАРАДИ ПИРАМИДАЛНИЯ СТРОЕЖ НА ЕВРОПА ПОСЛЕДНИЯ - СТРАНА ХЪРВАТИЯ ЗАХРАВА ПИРАМИДАТА С ЗЛАТО И ВСИЧКИ АКТИВИ НА ХЪРВАТИЯ

    ДА МНОГО СЕ ГОВОРИ ЗА РУМЪНИЯ МНОГО ПАРИ И ДА СЛЕДВАЩА В ЕВРОПИРАМИДАТА НО РУМЪНЦИТЕ НЕ СА ГЛУПАВИ ЩОТО ПИШЕ КОЙ ВЛЕЗНЕ НЯМА ПОМОЩИ.

    2. ДОРИ ДА ИМА ДРУГА ВАЛУТА И ДА РЕЧЕМ СНОСНА ПОЛИТИКА ПАК ИМА ФАКТОРИ КОЙТО МОГАТ
    ДА НИ ЗАКОПАТ КАТО СКАПАНИ ВОЙННИ ПОРЪЧКИ
    КАТО СИ КУПИМ НЕЩО КОЕТО НЕНИ ТРЯБВА И НЕ Е ВЪВ ВОЙНАТА СТРАТЕГИЯ СТРАТЕГИЯТА
    ИЛИ ПОЧВАМЕ ДА ДАРЯВАМЕ ВОЕННО ИМУЩЕСТВО НА СТРАНА ПАРАЗИТ КОЯТО ИСКА НО НИКОГА НЕ ДАВА НИЩО. ДА ИСКАШ ТАНКОВЕ ЗАЩО ????? ПРЕДИ ТОВА СЕ ОКАЗА ЧЕ СКАПАНИТЕ ТАНКОВЕ БЯХА СПРЕНИ ОТ ДЖАВЛИН НА САЩ А ДА ЛИ ТАЗИ СТРАТЕГИЯ Е ДОБРА СТРАНА ПАРАЗИТ ???? ДА ЛИ ИЗТИЧА
    ТЕХНЛОГИИ КЪМ РУСИЯ ???
    3. ДРУГ ВЪПРОС Е ЕНЕРГЕТИКА ИНВЕСТИЦИИ И ГОЛЯМА ВЪЗВРЪЩЕМОСТ
    АМИ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА СЕ ОКАЗВАТ ЛЕПЕНИ КАТО ТАПЕТИ НА СТЕНИТЕ НА СГРАДИ ВЪЗРВАЩЕМОСТ 0.00%
    ДОБЪР ХОД ИНТЕРКОНЕКТОРА И МАГИСТРАЛА С СЪРБИЯ ВЪЗВРЪЩЕМОСТ 100% ТОЛЛ ТАКСИ ТАКСИ ПРЕНОС ТАКСИ ЗА ПО
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Електра

    10 18 Отговор
    Котки сме, само когато комунистите са на власт. При Герб се бонтува ха за 5ст. увеличение на горивата, но при 2лв. увеличение при Шарлатаните от 4ната коалиция комуняците бяха доволни...

    Коментиран от #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ТаУмВзе

    12 8 Отговор
    На буци рублоподлогата пак бълнува, спрели са му денгите!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Болярин

    22 5 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Като кръвен брат на Паси и Лорер - подли, мизерни и алчни твари !!!
  • 24 Анонимен

    15 2 Отговор
    И от този измамник имаме последствия
  • 25 Тошко

    14 0 Отговор
    Каквито са управниците такава е и държавата-кръгла нула
  • 26 ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Електра":

    доволни са всички политици и бизнесмени , ако някой организира протести ще го унищожат на секундата
  • 27 Трънчо

    4 0 Отговор
    В България може и да не паднат цените..Но по цял свят цените вече падат. България никога няма да е в Г7, така че за хората на години им е все едно за България а образованите млади хора отдавна са поели пътя към чужбина и едва ли ще се върнат. Така че все ми е тая дали цените тук ще падат или не, защото не бих инвестира и една стотинка тук а пък ако стане невъзможно да се живее ще си хвана и аз пътя.
  • 28 Как

    1 4 Отговор
    цените ще паднат, като народа им свикна ?
  • 29 Постна пица - Баце

    3 0 Отговор
    Започна да ми харесва този мистър Флик, поне казва на глас реално как стоят нещата, много обективна оценка, нямаща нищо общо с налаганата в момента пропаганда, как така са го допуснали това изказване?
  • 30 Иванов

    3 1 Отговор
    Еврозона Шенген и прочие ни изолират сега и Румъния иска да ни строи ограда,аз казвам че трябват реципрочни действия от България спрямо всички които ни правят тези номера стига сме се натискали да изпълняваме всичко ясно е че искат да ни изолират трябват спешни мерки икономически пред тези две или повече държави а македонците да не бъдат допускани в България и всичкия превоз от и за там да минава през Гърция и Румъния само така ще почнат да се съобразяват с нас
  • 31 Тон

    1 1 Отговор
    Затова главите ви трябва да паднат ,и вашият ден ще дойде внезапно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове