Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 05:16 1 072 21

Проф. Александър Маринов: Не е важно да има каквото и да е правителство

  • политолог-
  • александър маринов-
  • президент-
  • правителство

То трябва да е работещо, заяви политологът

Проф. Александър Маринов: Не е важно да има каквото и да е правителство - 1
Снимка: БНТ

Не е въпросът дали Велислав Минеков не се е харесал или не на президента, а такова решение е било взето - това не се основава на харесване, такава е била преценката. Не е някаква негативна оценка, понякога се налага да се правят промени, за да вървят нещата по-добре.

Така политологът, председател на Стратегическия съвет на президента и съветник на премиера Гълъб Дoнев – проф. Александър Маринов коментира пред БНТ единствената смяна на министъра на културата в новия служебен кабинет.

По отношение на инфлацията според проф. Маринов това, което беше постигнато от предишното служебно правителство че бяха овладени част от факторите на поскъпването - най-вече енергоносителите и горивата. Следващата седмица ще има работно заседание с участието на министри и експерти, на което ще се обърне специално внимание за тази инфлация и по-специално на стоките от първа необходимост. Целта е да се види на каква част от тази инфлация може да се въздейства, каза Маринов.

На въпрос дали е оптимист, че след изборите ще има правителство, той отговори, че не е важно да има правителство каквото и да било на всяка цена, а правителство, което да е работещо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    9 1 Отговор
    Е то пък сигурно щото много го подбирахте че от 5 избора нищо не решихте. Отхвърлихте академик, но не било въпрос на какво да е правителство... Какво да очакваме следващият път?

    Коментиран от #5

  • 2 Санитарен работник

    8 2 Отговор
    Едно типично амбивалентно изказване
  • 3 РадеВън

    9 2 Отговор
    Този е идеологът на хао са в страната. Другият само изпълнява. Той това може, а накрая и ще го отнесе, а този ще си стои в мишата дупчица и ще продължава да пръска "акъл". Майстора е това.
  • 4 хаберих

    4 2 Отговор
    - Какви хубави трапчинки имаш на бузите!
    - Това са ми ноздрите.
  • 5 Госあ

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Тоя Академик сега ще си понесе последствията за задругата с шарлатаните. Няма как да очаква и капка уважение от българския народ.

    Коментиран от #10

  • 6 Читател

    4 5 Отговор
    Отстраняването на Минеков от правителството може да се тълкува като завой на президента към гейберастията.
  • 7 Опа

    4 1 Отговор
    Министьрьт на културата е честен и свестен човек, такива като него не могат да останат в прогерберското служебно правителство, такива като Лечева, която с мафиотските престъпни пари на мъжа си и и бслужва личните си интереси , трябва да е министър. За кого работи това правителство, нещо хубаво за някой да са направили? Или може би имате пример за борба с корупцията?
  • 8 Госあ

    4 2 Отговор
    Отстраняването на Минеков е свързано с протестите от актьорите и това е съвсем нормално ! Неотстраняването му щеше да е ненормално. Независимо колко некадърни са тези актьори.
  • 9 Гълъбовото

    4 2 Отговор
    правителство е уникално слабо, с изключение на Крум Зарков и отчасти Дерменджиев. И Радев Шарлатания изреди цял куп лъжи колко са се справили. Не не са. Справиха се Петков и Василев, и тези оръфляци лежат на техните лаври.
  • 10 шашнах се вече госте!

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    - тоя "академичния" професор, не беше ли ваш кадър?

    Коментиран от #11

  • 11 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "шашнах се вече госте!":

    Това е един отличен кадър на Академията, но със слаб морал. Игра и със герб и с ПП. След като отиде в полето на политиката, ще играе там. И ще бъде съден според онези критерии.

    Коментиран от #12

  • 12 нагласяш нещата,

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    както ти е удобно, пък, да кажа! Тез методи са познати, и преди Макиавели!

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "нагласяш нещата,":

    Отнасям нещата винаги към акуратни критерии. Темата не е Академията, а политиката. Темата за Академията, критериите там и кариерното развитие е много дълга и не мисля че вълнува особено оскотелия българин.

    Коментиран от #14

  • 14 не се занимавай

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    с българите, никога няма да ни разбереш - изтрадали, гонени, поробвани - па възродени отново. Няма да ни разбереш от позицията на най великата, и над всички наZии в света!
  • 15 кочо чистеменски

    1 2 Отговор
    Приветствам го за отговора на последния въпрос,защото разбойниците мутрите ,престъпниците и бандитите и феодалите на опг ако влезнат в парламента ,ще се опитат с измами или купуване на депутати да съставят правитество да довършат държавността и да извършат пладнешки грабежи и корупция ,авторитаризъм бандитизам ,продължаване на репсиесиите на герби дпс и пр. пр. на ента степен
  • 16 хипито:

    4 0 Отговор
    - седемсесете отминаха безвъзратно...... май трябва да сменим плочата (грамофонната), та да изглеждаме модерни...
  • 17 Диамантената ръка

    4 0 Отговор
    дс агент...
  • 18 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ......... АГЕНТ "МАЙСТОРА" ......... ЦЯЛОТО ОБКРЪЖЕНИЕ НА РУМЕН РАДЕВ Е ......... ОТ ДС (РУСКИ ШПИОНИ) И ДОНОСНИЦИ ....... ТОЙ Е РУСКИ РЕЗИДЕНТ В БЪЛГАРИЯ ....... ФАКТ !
  • 19 Този

    1 0 Отговор
    ДС агент Майстора всеки ден ли ще ни облъчва с простотиите си.Всички го разбраха какъв хазартен боклук е този мултака от обкръжението на Илия Павлов.Съвртниците и служебното на Радев е кохорта от Дс-агенти,мултаци,масони и руски шпиони.На всички е ясно що за боклуци са.Дкрий се досаден фъфлек,руски балон.
  • 20 Видяхме

    1 0 Отговор
    Какво е да има служебно неработещо правителство сбирщина от шарлатани като Явор Гечев,работят само с мафията.А шамандурата енергетик е образец на неизбежен некадърник.А новия диригент ще замита скандалите в Народния театър и далаверите на пиарката и фирмите на дъщеря й и далаверите им.Ех тоя Радев една боклуджийска кола не му стига да изхвърли боклука заедно със себе си.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове