Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 05:26 2 401 22

Племенникът на Гоце: Бил е лидер и много добър човек

  • христо христов-
  • диригент-
  • племенник-
  • гоце делчев

Много хора са го харесвали и са го следвали, заяви Христо Христов

Племенникът на Гоце: Бил е лидер и много добър човек - 1
Снимка: БНТ

Това, което знам за Гоце Делчев е, че той е бил много добър човек. Много хора са го харесвали и са го следвали, защото той е бил лидер. Той е типичен представител на нашият народ.

Това каза в пред БНТ праплеменникът на големия революционер диригентът Христо Христов.

Според него, нашата държава никога не е имала възможност да изкаже различно мнение защо тленните останки на Гоце Делчев са в Скопие. България винаги е била някакъв сателит и особено по онова време."Всяка година ходим в Скопие, оставяме по едно цвете на гроба на Гоце Делчев и си отиваме. Но миналата година стояхме 3 часа отвън", добави Христов.

Днес се отбелязват 151 години от рождението на революционера Гоце Делчев. След побоя над Христиан Пендиков в Охрид обаче напрежението между България и Македония бързо ескалира. Стигна се до публични заплахи срещу Пендиков и за предупреждения български политически лица да не ходят в Република Северна Македония за честванията. За да успокои страстите България върна посланика ни в Скопие, а днес в гарант за сигурността на българите се превърна служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев, който присъства на честванията в Скопие.

Отношенията между България и Северна Македония коментираха в студиото още кметът на Куманово Максим Димитревски и журналистът Костадин Филипов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шумов

    11 6 Отговор
    Тръгнете по улицата и питайте хора какво зная за този Г.Д.

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Копипасте

    22 0 Отговор
    Въпрос с главно В : Кой има интерес ние дето сме един народ да сме скарани не на живот, а на смърт!? Отговорът показва защо точно сега се лее цялата тая мръсотия! Спомнете си думичките на Даниел Лорер за Пендиков, спомнете си думичките на Соломон Паси, спомнете си ..... !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Копипасте

    15 0 Отговор
    Кога и защо Соломон Паси каза : "Хъм-тръм-тараръм на православието" и защо го каза!?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Оти се хабите бре

    7 20 Отговор
    Гоце е българин с македонско самосъзнание,набийте си го в дебелите чутори за да не приличате на оня наркоман от Киев

    Коментиран от #14

  • 9 Иво

    12 2 Отговор
    Поискай си тленните останки, нали си наследник
  • 10 Ееееее,

    4 5 Отговор
    То за умрял човек или добро или нищо! Нищо чудно да се говори, че е лидер и добър човек.

    Коментиран от #12

  • 11 ХАХАХА

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шумов":

    Почи всички до 40 години ще ти отговорят ,че е булевард в София! Толкова до това колко се знае за него.
  • 12 Копипасте

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ееееее,":

    Бил е добър човек и е предаден! Предателите са наказани още тогава - двама на лобното място и двама на гроба му! Има оставено и писмо защо са наказани! През ВСВ български войници изкопават и пренасят костите му в София, а после под натиск от Сталин /България е под реална окупация/ костите му са предадени на тагавашната съставна на СФРЮ република Македония! Георги Делчев няма преки наследници, обаче наследниците на брат му още не могат да се примирят и да простят на Георги Димитров това предаване на костите му!Това са фактите и кой както ще да си ги тълкува, предъвква ..... ! И още нещо - ако не беше за Георги/Гоце/ Делчев щеше да се намери друг герой, повод каквото и да е за сме скарани не на живот, а на смърт с тия хора дето сме един народ!

    Коментиран от #22

  • 13 Бамби

    6 0 Отговор
    Какъв гарант е Дерменджиев?! Накара му се и седя отвън като наказан ученик, докато българската делегация беше в пълна изолация.
  • 14 точно обратното

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Оти се хабите бре":

    Македонец е с българско самосъзнание.
    Така както хората от Тракия, Мизия, Добруджа са с българско самосъзнание.

    Така щото когато ти се преместиш да живееш в друг град не получаваш нова майка и татко или нови братя и сестри.
  • 15 Правил

    2 1 Отговор
    Малко бомби.
  • 16 Дааа

    5 5 Отговор
    Тоя племенник трябва да е 125 години за да е истински племенник на Гоце. Но най вероятно е некъв закъсАл за слава далечен роднина.

    Коментиран от #17

  • 17 Копипасте

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дааа":

    Вярно не е на 100-150 години! Правнук на брат на Георги Делчев е този човек! Георги не е имал деца!
  • 18 Диамантената ръка

    1 0 Отговор
    Не посмя да каже че е българин, мънкаше нещо, бил добър човек... А оня наглец от Куманово в студиото кой изобщо го беше довлякъл там и за какво?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гражданин

    0 0 Отговор
    Българи с македонско самопризнания. Учили са през. 950 с тях. Да се определят гражданите, що не, като виждат в Бг, че те живеят по ок от българските македонци в Бг, това е мое мнение. От 40 г не живея в родният ми град, а там по ония години живееха моите съученици, георги, зорка, костадинка и сие. Имаме македонска махала, но днес не зная, как стоят нещата с тях и за наследниците им. И аз бих се определил днес за французин, но не и за българин. Какво ми е дал България. Мъки и страдания. Всеки да се определя кой как желаят, а и да гласуват или не по съвест, а не срещу обещания.
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Копипасте":

    Порочният лозунг "Македония на Македонците", измислен от коварния английски политик Гладстон и възприет от "ДАСКАЛСКОТО" ВМОРО на Гоце Делчев, съсипа Българската идея за Македония и е в основата на всичките беди. Толерантността на ВМОРО (ВМРО) в Македония бе равносилна на самоубийство, довежда до неописуеми страдания и днешната антична шизофрения. Николай Хайтов е казал:
    "Толерантността в зверилник е равносилна на самоубийство!"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове