Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 07:42 2 654 79

Атанас Атанасов: Борисов е своеобразен воденичен камък на парламентарната република и на собствената си партия

  • атанас атанасов-
  • бойко борисов-
  • воденичен камък-
  • партия-
  • парламентарна република

"Културният министър Велислав Минеков бе сменен заради скандала в Народния театър "Иван Вазов", коментира съпредседателят на ДБ 

Атанас Атанасов: Борисов е своеобразен воденичен камък на парламентарната република и на собствената си партия - 1
Снимка: Нова телевизия

„Културният министър Велислав Минеков бе сменен заради скандала в Народния театър "Иван Вазов". Това е изключително скандално – тези две години след „Мутри вън” има промяна в поведението на президента. Тези политически сили, които управляваха през тези 12 г. и той наричаше „мутри” стоплиха отношенията”. Това заяви в студиото на предаването „На фокус” лидерът на ДСБ и съпредседател на коалицията „Демократична България” ген. Атанас Атанасов.

Припомняме, за пиар на Народния театър „Иван Вазов” бе назначена Велислава Кръстева, която бе пиар на ДПС. Това предизвика гнева на режисьора Александър Морфов, който надраска вратата на кабинета ѝ.

Помолен да оцени дейността на парламента, Атанасов обяви, че не би си позволил да сложи конкретна оценка, но това, че парламентът не свърши най-важната задача – да сформира правителство, не оценява високо 48-ото Народно събрание. „Провалът на този парламент бе провал на ГЕРБ. Те бяха първа политическа сила, видяха, че предложеният кабинет начело с проф. Габровски получи гласовете на ГЕРБ и ДПС”, обясни лидерът на ДСБ.

„През 90-те години разделението беше може би още по-голямо, но тогава бяха два лагера. Сега разделението също е много сериозно. Въпросът е да се групират двете страни. Групирането и в миналия парламент, и сега е от една страна на Реставраторските сили, от друга – на Реформаторските сили. В отминалия си парламент реставраторските сили имаха мнозинство, защо не направиха правителство”, запита Атанасов.

„Трябва да преминем в друга фаза”, категоричен е той.

ПП и ДБ на този етап разпределяме позициите, партиите ще вземат решение за съвместното си явяване. „Трябва да има радикална промяна по отношение на нашето еврочленство. Ние не сме пълноправен член на ЕС, защото не членуваме в Шенген и не членуваме в Еврозоната. Тези два външнополитически приоритета ще получат ново решение, ако нашето ново обединение получи властта”, каза Атанасов.

За възможното следизборно коалиране между БСП, ГЕРБ и ДПС, което се отрича от Борисов, Атанасов заяви, че сме виждали как той си сменя мнението в един и същи ден. „Проблемът е в друго, най-добре е Борисов да спре да дава оценки, ако иска да бъде полезен за партията си. Той е своеобразен воденичен камък на парламентарната република днес и на собствената си партия. Обстоятелството, че ГЕРБ не може да излезе от изолация, е заради него, заради неговите зависимости”, каза Атанасов.

В отговор на въпроса: „С БСП – не”, той отговори: „Никакви такива заклинания. Ако ние не можем да се споразумяваме с БСП по някои външнополитическите проблеми или по вътрешнополитически теми, по икономически, разбира се, че не можем да бъдем заедно. В кабинета „Петков” нямаше война. Не сме решили големия проблем – борбата с корупцията. По темата борба с корупцията имаме допирни точки, докато с ГЕРБ – не”.

Атанасов смята, че не могат да бъдат изнудвани да направят правителство за общите външнополитически приоритети с ГЕРБ и с ДПС. „Основният проблем е с липсата на борба с корупция, липсата на реформа в съдебната власт и в прокуратурата. Прокуратурата прикрива престъпленията на ГЕРБ, те се пазят гръб в гръб”, заяви Атанасов и допълни, че е притеснен от фалшификации на изборите.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    58 19 Отговор
    Абе съгласен съм с тебе ,ама ти си бетер воденичния камък Толупа!

    Коментиран от #68

  • 2 икмоки

    56 21 Отговор
    Мръсен оцъклен палячо, всичките сте един дол дренки. Първата ви работа в парламента беше да гласувате да правите подаръци на бандера фашистите в Украйна. Вземате от бедните българи и подарявате пари и оръжие на едни паразити, за да ви хареса Мустафа. Не в парламента а в затвора трябва да влезете. Кой глупак ви се хваща на лъжите и гласува за ГЕРБ, ДБ, ПП и Възход със ДПС е трудно да се разбере. Никакъв глас за вас предатели.
  • 3 Запознати

    24 31 Отговор
    И Борисов, и Петков, са агенти на ЦРУ - Козяк.
  • 4 Румен рашков

    72 14 Отговор
    Само кой го казва - комунистическия прокурор от с. Батин. Безкрайни циници са с бойкикевия внук - и той соц. демократ.
  • 5 5577

    65 19 Отговор
    ИИИ. Като го няма Борисов и в България ще потече мед и масло. Не мога да разбера какво иска да каже тоя който е един от най конспиративните личности. Не казвам политик защото политиците правят политика . Нямат деветосептемврийски мисли. да унищожим политическия противник със силов метод. Направи по добра политика от Борисов и само така ще го победиш и никой няма да се сеща за него ма не. По цял ден само Борисов, Борисов, Борисов. Направете нещо за хората бе мутри тъпи.

    Коментиран от #11, #49

  • 6 Бъдеще

    64 8 Отговор
    Гноме, превръщаш се в рядко противна личност. Настигаш с бързи темпове ал йо и паси...
  • 7 ЧОЧО

    49 12 Отговор
    С такива политици това е положението.Тоя сигурно и на сън му се превиждат ГЕРБЕРИТЕ ,с това постояно говорене против другите нищо няма да постигнете.Всичките сте един дол дренки!
  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    40 5 Отговор
    А ти какво си?
    Още от същото?
    От кога в партийната ти няма отчетно-изборно събрание?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нагъл наско!

    47 7 Отговор
    Тоя запъртък що не си гледа своята партия? Неговите хунвейбини му искат оставката, той гледа в чуждото канче!
  • 11 ймолио

    17 42 Отговор

    До коментар #5 от "5577":

    Ти пък какво защитаваш един от най простите лъжци и крадци в България? Магнолията от Банкя, е един прост лъжец дето 12 г. се гаври с българите. Още има българи дето не са разбрали какъв прост некадърник подкрепят.

    Коментиран от #17, #70, #73

  • 12 Краси Марков

    43 7 Отговор
    Това им е "Промяната"!!! Оказа се, че единственият корумпиран в ГЕРБ бил Борисов. Всички останали са си наред!
    =
    Който иска да гласува за ПеПе и ДеБе, но това няма да съм аз.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 за един преател да питам само

    36 5 Отговор
    комунистчето бойкикеff нямаше ли да изхвърля червен женеральгном от последната курoлациннa версия бкптата на 21ви век - лгДБПП+?
  • 15 Кой си ти, бе, че да

    41 5 Отговор
    Казваш кой какъв е? Малък, грозен, продажен, подъл и незначителен, човек - това трябва да бъде, пък, твоето определение! Добро е, нали?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 5577

    29 4 Отговор

    До коментар #11 от "ймолио":

    Говориш ми като мутрата от другата кръчма. Въобще не ме интересуват мутренските ви проблеми. Направете нещо за хората бе мутри тъпи, само така може да печелите избори и захапвате кокала. Стига сте се плюли. Оставете хората да преценят кои е по добър политик. Грозно е. И Македонците се отващават от това грозно политическо състояние на страната. Срамувам се от такива като теб.
  • 18 погнусен

    41 6 Отговор
    Брей ,брей !!! "Генерал" г-н Омчо се закахърил за ГЕРБ ???!!! Щото ... ББ пречел на ... ГЕРБ ! Г-н "Четири палета" , бил ... демократ !!! Нямал нищо общо с ... комунистическият режим /само дето е бил ... малко-малко прокурор по време на Възродителният процес и то именно в турско-езичните области на България/ и нямал нищо общо с ДС /прокурор по Живково време ,пък не бил работил с ДС ,да ,бе ,да/ ???!!! Как човек да не го е гнус ,кааак ???!!!
  • 19 Напротив

    8 21 Отговор
    Парламентарната република ще ни завлече на дъното.
  • 20 Хммм

    10 33 Отговор
    Много правилно, Атанасов!! Отстреляйте банкянската свиня!!

    Коментиран от #24, #74

  • 21 Овратен

    35 8 Отговор
    Гад няма да измисли нищо ново Мантрата " Бойко е виновен " !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Нексофил

    32 6 Отговор
    Вие само си гледайте сеира на 2ри април от ДБ и ПП.
  • 24 Мунчо

    22 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хммм":

    Мдааа.... Ще го "отстрелят" с около 15% по-малко от него на изборите... 😅
  • 25 СДС

    10 7 Отговор
    И неговште издънки покваряват всичко, до което се докоснат.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мнение

    22 5 Отговор
    Наско жабата вместо да се изказва по-добре да ходи да лапа мухи,които Урсула е одобрила ...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГЕРБ

    23 6 Отговор
    А ти какво си бе г..м гнусен
  • 30 Ха,ха

    26 9 Отговор
    Кой си ти бе другарю ,че да даваш наклон на Борисов и партията му.Това по скоро важи за теб.
  • 31 тоя

    25 7 Отговор
    да си гледа неговия коптор......гушкай се с Курнелия и не го мисли бат Бойко
  • 32 В. Минчев укронациста от Бяла Рада

    26 6 Отговор
    Е тоя е най противния човек в цела България

    Коментиран от #55

  • 33 Пенчо

    16 4 Отговор
    Прав си Атанасов; ако се махне Борисов, или пък ГЕРБ магически изчезнат, резултатите на ДБ леко ще вдигнат.

    Е, и ако пък Атанасов се оттегли, ДБ също ще имат по-добри резултати.
  • 34 Джи джи

    15 4 Отговор
    Ам-гъл в действие, желанието за власт е същото, като към пръстена.
  • 35 Ха ха ха

    21 4 Отговор
    Кой плаща да седи този най-отгоре....ннннексо ли? И сигурно така спонтанно.....ха ха някой служител....
  • 36 Минувач

    8 21 Отговор
    Развитието на България е блокирано от наглеци като Бойко Борисов, Иван Гешев, Емил Кошлуков, Борислав Михайлов и директора на Народния театър, които не се съобразяват с волята на хората и не подават оставка.

    Коментиран от #40

  • 37 6543

    24 4 Отговор
    Танасе ,недей ревА на чужд гроб. Че не знаеш ,къде му е главата и къде..........С един файтон депутати, тръгнал оценки да прави на първата политическа сила.Хайде холан.
  • 38 Дребно, а нагло

    24 4 Отговор
    Теб не те искат в твоята си партия. Наглост е да говорш за други.
  • 39 Атанасов е луд за Връзване!!

    20 3 Отговор
    Заради вас няма да гласуват и за ПП!! Вие сте една банда Пополисти, Продажници, Службогонци и Меркантили!!
  • 40 Верно ли

    18 4 Отговор

    До коментар #36 от "Минувач":

    Защото, като управлява ха партиите преди ГЕРБ - цъфтяхме и връзвахме.Но нали ,трябва да си заработваш копейките ,другарю.
  • 41 Спокойно спи

    8 4 Отговор
    Борисов обмислял да ти предложи ти да станеш председател на партия ГЕРБ. Трябва да си много доволен.
  • 42 Помни ли

    11 3 Отговор
    Гномът помни ли, състава на окръжния комитет на БКП,който състав го одобри и номинира за прокурор?
  • 43 КОМПЛЕКСА НА ДРЕБНИЯ ЧОВЕК

    16 3 Отговор
    Нисък на ръст и поведение. За морал и чест да не говорим. И това ми било генерал. Такива са генералите като теб.
    Видяхме ви моженето. Разсипахте държавата. И имаш безочието да говориш Гноме. Стискай се за полата на Пинокио и бълвайте злоба и омраза към всички, които не ви играят по свирката. Ти така си нучен от онова време. Важно е да си на хранилката и някой все да ти пълни гушата.
  • 44 Ха Ха ХА

    7 4 Отговор
    тоз боклук......неДин !
  • 45 Знае се

    7 11 Отговор
    За Бойко съжаляват само идиотите, мафиотите и Кремъл.
  • 46 хихи

    13 3 Отговор
    Гласувай!
    Купи на Хардвардските Измамници билет за Титаник!
    Спаси.... България!!!
  • 47 силва

    16 5 Отговор
    Борисов е фактор в политиката на България, а ти кой си?????????????Заядливо старче -само Борисов му е в устата..време му е да си ходи на това зло джудже..
  • 48 Зоро

    9 1 Отговор
    Генерал Йода скрий се
  • 49 Гандалф

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "5577":

    Още дълги години...тази мантра ще им бъде във устата...ще крадат...но ще се оправдават...Борисов повече крадеше...ще им разкриват зулумите..но ще повтарят...а шкафчетата на Борисов...също важи и за мантрата гешев...
  • 50 падение

    11 2 Отговор
    Нормален човек при толкова неуспешни опити за изчегъртване и толкова нисък рейтинг за себе си щеше да се откаже от политиката Готов е с основния враг на демокрацията болшевиките русофили ортак да стане само за да бъде в парламента
  • 51 Народа прогледна

    11 2 Отговор
    Герб и Бойко ще ги отнесе всичките изчегъртващи хрантутници на народна пара
  • 52 Само,че

    11 2 Отговор
    ГЕРБ са си партия и то,най-голямата,а ППдаже не са си регистрирали своята,ама били голяма работа.Сега ще се обединят сто партии,само и само да влязат в Парламента.Крайно време е да вдигнат процента за коалиции,иначе не е честно.Идват разни,осребряват и духват ГЕРБ си имат лидер и той е Борисов,край.
  • 53 Ама че весело настава

    10 2 Отговор
    “Добрите сили” се хванаха за гушите. Христо Иванов крещи по телефона на Асен Василев, че иска половината листи?
  • 54 Пишман генерал

    7 1 Отговор
    С поглед на преяла костенурка бивш партиен секретар на БКП сега подплатен тлантик
  • 55 Аааааа.

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "В. Минчев укронациста от Бяла Рада":

    Не съм съгласен с тебе! Лично на мен по противен ми е началника му от Бояна, мавъра Костов.
  • 56 Пишман генерале

    10 3 Отговор
    Аз ще гласувам за ГЕРБ тъпако
  • 57 Няма ли кой да

    10 1 Отговор
    Я стъпче тази хлебарка.
  • 58 Куку

    11 1 Отговор
    Малка гнида,ако не се занимаваш с политика ще умреш от глад!
  • 59 77234

    12 1 Отговор
    Един от най-неприятните нечистоплътни политици.............ето такива трябва да изчегъртваме и премахваме от политиката.
  • 60 ген Танасов

    9 1 Отговор
    Аве пичове Искам в парламента ве Въобще не ме интересувате
  • 61 Минева

    4 0 Отговор
    Има си зомбирани избиратели. Тикви.
  • 62 Мисля

    3 0 Отговор
    Че ти си същият воденичен камък за ДБ .
  • 63 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Да-а-а, явно , че "ЧЕРЕПА", Баневи, Цветан Василев и ко са развързали отново кесиите!
    Хайде на промяната! Насам народе!!!!
    Промяна, промяна, УРА-А-А!
  • 64 така ли

    2 0 Отговор
    Кърми?!Опъни стойката ...
  • 65 ганев

    2 0 Отговор
    АУ ПАК ТАЗ НАСТЪПАНА ЖАБА

    Коментиран от #67

  • 66 цапниш -тоя опулен жебок

    1 0 Отговор
    ,а намираш тъпа тиква и мисирки....! Няма го спеца по фонтаните..?И на сона Ицето с файтона на три колела към НС се сурка като стара мастия...;Мъкаааа в това време...
  • 67 Каква е жебока

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "ганев":

    Ака е крастава жаба ,са кафави и зелени и водят краста....
  • 68 Бреи бреи

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зззз":

    С внук на комунист може с БСП МОЖЕ А с ГЕРБ НЕМОЖЕ Ти за Борисов и ГЕРБ НЕ бери Грижа Вледаи да влезеш в следващия парламент Че 4партии сте с 20 депутата
  • 69 А ТИ СИ БОРДЮР НА НАШИЯ ВРАТ ПАРАЗИТИНО

    2 0 Отговор
    БОКЛУК И МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ ! МОШЕННИК !
  • 70 Селянин

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "ймолио":

    Щом все тои печели изборите значи другите са или некъдърници или крадци Да е друго човек ще Ви го Гавре ама акъл не може да вкараме в празни глави Щом няма по добью от Борисов тои ще управлява
  • 71 И ТИ СЕ ГУШКАШЕ СЪС ЗЕЛЕНСКИ

    1 0 Отговор
    ЗНАЧИ СИ НАЦИСТ !
  • 72 НАЙ МИ ПРИЛИЧА НА ПЕКИНЕЗ ТОЯ ИЗМЕТ !

    2 0 Отговор
    И Е ПО - КОКОРЧО ОТ КОКОРЧО !
  • 73 Вече няма будали

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ймолио":

    Да ходят по площадите Ахмаците свършиха / освен в ПП И ДС/
  • 74 Прав си атанасов

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хммм":

    Борисов тежи на ГЕРБ с 80 депутата а вие четиримата сте с 20 Некъдърниците винаги обиждаш и завиждат на успялите / българка черта/ Ти и другите постигнете това което е постигался Борисов Пък тогава се изказваи
  • 75 Бонев

    0 0 Отговор
    Да Борисов е своеобразен воденичен камък на парламентарната република и на собствената си партияа ти си воденичен камък на Независима България и я превръщаш в Колония на САЩ според Скот Ритър. Държиш се като атлантическо мекере, което е жалко за генералчето Атанасов.
  • 76 Ъхъъъъ

    1 0 Отговор
    Атанас Атанасов: Борисов е своеобразен воденичен камък на парламентарната република ......а ти Атанасов, си директно за специализирано здравно заведение и много дълго лечение според мен !
  • 77 Лъжецоооо

    1 0 Отговор
    Атанасов: Борисов е своеобразен воденичен камък на парламентарната република ........а ще му гласувате ли свалянето на имунитета плъхче а?
  • 78 Ъхъъъ

    1 0 Отговор
    През 90-те години разделението беше може би още по-голямо, ........ама ти беше комунист !
  • 79 Ъхъъъъъ тъй

    1 0 Отговор
    Атанасов: „Трябва да преминем в друга фаза”, категоричен е той........ В колойдна фаза нали ? В колоидно-дисперсни системи, повърхностно-активните вещества и техните многобройни агрегати...... Той Денков само от тва разбира впрочем ..... Ама ти Танасе отдавна мозъка ти е колоидно-дисперсна форма.......Ъхъъъъъ тъй
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол