Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 12:41 1 250 21

Политолог: Коалиция между ГЕРБ и БСП ще донесе повече щети на двете партии, отколкото позитиви

  • коалиция-
  • бсп-
  • герб

О баче няма нищо неправилно в това една лява и една дясна партия да участват заедно в управлнието, тъй като това се е случвало преди, казва Татяна Буруджиева

БСП в момента не показва жизнени сили, за да придобие водеща роля.Това каза пред Радио "Фокус" политологът доц. Татяна Буруджиева.

"Не може да си във водеща роля, когато си възможно най-малкият, който евентуално получава мандат. Това не е водеща роля да чакаш трети мандат. Водеща роля е да получиш първия или втория мандат. Пътят, който показва Зарков, като център или най-силната партия в една коалиция, много сложно би се осъществил с настоящото ръководство. То в момента има своята визия за БСП. Тази визия не включва нито вътрешни партньори, нито външни партньори, с които да водиш равностоен разговор вляво. Разликата в електоралното представителството между БСП и останалите леви субекти още няколко избора и може да се заличи. Сега е моментът, последният влак, ако БСП иска да бъде основният стълб в една коалиция. Още няколко добри представяния, БСП ще бъде просто една от всичките леви партии, които ще имат идеята да се обединяват. Все още тя може да бъде центърът, да има водеща роля в тази коалиция, така че изборът е за БСП", каза политологът.

Според доц. Буруджиева коалиция между ГЕРБ и БСП ще донесе повече щети на двете партии, отколкото позитиви. Тя смята обаче, че няма нищо неправилно в това една лява и една дясна партия да участват заедно в управлнието, тъй като това се е случвало преди както в българския политически живот, така и в международния.

"БСП може да се коалира с всеки. Битката между леви и десни се започна със СДС и БСП деветдесета година. След като можеш да се коалираш с твоите основни опоненти, защо да не можеш да се коалираш със следващите си основни опоненти, които са вече ГЕРБ в последните години. В политиката много грешно успяхме да убедим българския избирател, че има "правилни" и "неправилни" коалиции. В политиката има коалиции, които ще свършат работа на хората и такива, които ще свършат работа на политиците. Не е с плюс и минус този знак изначално. Леви и десни, изконни врагове, са се коалирали и в България, и на много други места.

В една коалиция е много важно да кажеш какво ще правиш, за да е ясно защо се коалираш, и да го направиш, за да те оценят хората като полезен. Големият проблем на коалирането между ГЕРБ и БСП е точно за тези две неща, за които говорихме. БСП вече толкова загубва своето влияние, че не само не може да бъде враг, но не е ясно дали може да бъде партньор, дали има тази електорална ценност в Народното събрание. Една коалиция между ГЕРБ и БСП би била полезна политически, от гледна точка на липса на изолация за ГЕРБ, но от друга страна, и двете партии биха претърпели огромни електорални щети", обясни тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цял ден с глупости и пропаганда се

    14 4 Отговор
    занимавате, за която плащат вредните за България олигархични проекти ПП, ДБ и ГЕРБ!
  • 2 Българка

    13 5 Отговор
    В момента под мъдрото ръководство на КУрнела столетницата прилича повече на магистралка, отколкото на партия с идеология.
  • 3 костов

    10 1 Отговор
    само им липсва ДПС
  • 4 9689

    9 2 Отговор
    Татяно,нямаш срам.........Поне не ползвай фамилията..........
  • 5 Анализатор

    9 3 Отговор
    Бла-бла-бла. Аман от такива полит-"анализатори". Ха поспри се малко, огледай се, ослушай се и тогава пиши "анализите" си!

    Коментиран от #15

  • 6 Не си признават

    9 3 Отговор
    но БСП + ГЕРБ+ДПС винаги са били заедно, във всичко
  • 7 Демократ

    5 4 Отговор
    Сигурно тази политоложка,дъщеря на убиеца на ген.Луков пред очите на 5 г. му дъщеря е много горда, защото комунистите са " не човек, а желязо"? Това същество обучава българските деца в СУ. Докато е така няма да има оправия в България. НЯМА МОРАЛ! Ген. Луков е бил с ордени за храброст от три войни - Балканска, Междусъюзническа и Първа Световна и на бойното поле е жертва живота си за България, за да го убие по нареждане от Москва наемни убиец Буруджиев, който е трябвало да убие и ген.Жеков, но не е успял. Лъжите за ген.Луков няма да спрат, докато комунистическото ДС управлява и докато активното мероприятие на ДС Луковмарш се провежда от Боян Расте, син на полковник от ДС и без трудов стаж,т.е. платената му работа е да работи по такива мероприятия. Ген.Луков е бил министър на отбраната до 1939 г.,което автоматично доказва лъжите на комунистите, че е виновен за каквито и да било политически действия на България, тъй като е бил генерал от запаса.
  • 8 Курнела

    6 2 Отговор
    Е в тайна коалиция с Тиква.
  • 9 Иван

    6 4 Отговор
    Ми те и двете партии са тотал щета, и да ги няма никой няма да страда
  • 10 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    3 3 Отговор
    Отвратителна червена бабичка, вицепрезидента Илияна Йотова и тя е червена бабичка
  • 11 Ъхъъъ

    0 2 Отговор
    Ами дано се обвдинят тогава
  • 12 Тома

    3 2 Отговор
    Майка на двете партии е бкп а третата дпс тя пък е рожба на ченгетата от дс.Избират ги защото българина много уважава цитата на тиквата аз съм прост и вие сте прости.Добре е че идва младо поколение за да тръгне тази ощетена държава от крадци
  • 13 ЕИРЕ

    3 2 Отговор
    политологът доц. Татяна Буруджиева да каже истината
    чи Герб и БСП са от едно котило БКП и го играят го Демокрация.Същите които през соца ни водеха към комунизма и се смеехме на капитализма пропаднал империализъм.Така ни учиха крадливите БКП.Трябва ни Пиночет Български!
  • 14 Не мога да разбера...!

    4 2 Отговор
    Тая коза-Боруджиева,що постоянно я канят да казва определено ГЕРБ-аджийски мнения и позиции...?!?!
  • 15 Лека поправка...!

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анализатор":

    Тази не е -полит-"анализатор"...!
    А е...- полит-"аналЛизатор"... на...-ГЕРБ...!
    Но я разбирам...-Буцката яко и е плащал(и плаща...) И просто е задължена към...,,партийната линия на ГЕРБ...!!!
  • 16 ендиянец шошон

    3 2 Отговор
    ТАЗИ ИЗГНИЛА ПАЧА, ДЕТО В ГЛАВАТА Е КАТО ИЗСТРЪПНАЛ КРАК ,ЩО СЕ ЗАНИМАВА С ГЛУПОСТИ АМИ НЕ СИ ГЛЕДА ГИНКОТО И ЦИСТАРЕНА
  • 17 Сийка

    1 2 Отговор
    Тази е дъщеря на убиеца на ген. Луков. Вместо да се скрие в манастир ходи по телевизиите.
  • 18 Мисирка ГЕРБ

    2 1 Отговор
    На тая ѝ спряха хонорарите
  • 19 Ком

    2 1 Отговор
    БСП и ДБ се бяха гушнал в кабинета на Киро. БСП и ДПС бяха в прегръдка в кабинета на Станишко. Бойко и Корни отдавна се душат, пък опитат. Може да им се получи.
  • 20 Ха ха

    2 1 Отговор
    Буруджиева те отдавна са коалиция
    В държавните поръчки в евро фондовете в имотите и Личните интереси🤭
  • 21 Дядо

    0 0 Отговор
    Нека да претърпят щети. Лошото е, че причиниха щети на България и ще причиняват още.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове