Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 14:11 2 149 21

Шишков: Незаконното строителство е за около 1 млрд. лева

  • иван шишков-
  • незаконно строителство-
  • магистрали

Според него са разплатени текущите ремонти, за които няма актове за незаконно строителство

Шишков: Незаконното строителство е за около 1 млрд. лева - 1

Основните ремонти и незаконното строителство служебният кабинет няма да разплаща. Мащабът на незаконното строителство са възлагания в рамките на около 1 млрд. лева. Подал съм сигнал до МВР и прокуратурата. Това заяви служебният министър на регионалното развитие благоустройството архитект Иван Шишков за "Твоят ден".

Според него са разплатени текущите ремонти, за които няма актове за незаконно строителство. "Другата част от задълженията на АПИ от началото на 2021 г. също са в текущите ремонти. Трябва да има гаранция преди да бъдат въведени в експлоатация по законов ред, за да го ползваме спокойно. Строителството не е било надзиравано по законов ред, сега не можем да сме сигурни в него", обясни министърът. И допълни, че в момента не се строи незаконно и за да се узакони, трябва да бъде променен законът.

По думите му за 4 и 5 лот имат съставени актове за незаконно строителство, но вече са отчуждени. "Проблемът е, че никой не си припознава кой е извършил строителството, но то е факт. Въведохме в експлоатация частта от Хемус до Шумен и Белокопитово. Този участък от 16,5 км го финализирахме, заслугата е не само на този служебен кабинет, но и на миналия. В следващия участък 9, в който имаше процедурни проблеми, в рамките на следващите 10 дни ще бъде одобрен подробен устройствен план. АМ "Хемус" в посока Шумен и Варна ще бъде строена в следващите месеци. Проблемът на магистралата е констатираното незаконно строителство. Депутатите не пожелаха да приемат предложението ми за търпимост, за да се узакони строителството. Трябва да се вземе решение за законово продължение", посочи той. И уточни, че твърденията, че ДНСК са "бухалка" е, за да не се разбере какво всъщност е станало.

Относно АМ "Европа" Шишков сподели ,че до няколко месеца ще се завърши участъка между Драгоман и Калотина. "Имаше изключително голямо забавяне от 7 месеца по одобрение на подробен устройствен план на участъка до Сливница. Няма да го завършим до края на годината. Надявам се в рамките на няколко месеца да бъде издадено разрешение за строеж", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормален

    25 8 Отговор
    ОПГ ГЕРБ са откраднали много повече от един милиард.

    Коментиран от #12

  • 2 дупница

    23 1 Отговор
    както и винаги няма виновни и всичко е 6 защото ще плаща простия бг народ!
  • 3 Българка

    20 8 Отговор
    Каскетурата не се интересува от десетките милиарди,ограбени от ГЕРБ-ДПС . Те явно не искат да обвинят аверите от строителната мафия. Дори за изнесените кеш близо 60 милиона още нямаме онформация куде са милионите, кой е крайният им получател. Не че не се досещаме. И тъй като нямаме работеща срещу престъпленията Прокуратура, а имаме ОПГ с мафията Каскетура, то предлагам шайката ГЕРБ да възстанови този милиард от партийната си каса. Та нали тяхната върхушка раздаде този милиард от данъците ни на строителната мафия
  • 4 чекмеджан кражба

    15 8 Отговор
    в панделата кога ???
  • 5 Мунчо юмручето

    14 17 Отговор
    Ако не бяха тия недоразумения комитова караджов и тоя магистрала Хемус щеше да върви напред да де строи нека на прост народ прости управници

    Коментиран от #14

  • 6 Тоя шмульо

    9 6 Отговор
    Едно и също дъфче от две години. Същият специалист като Меси бистришкия тигър.
  • 7 ДПС, ГЕРБ,БСП, Възраждане - крадци

    14 7 Отговор
    Най-крадливите партии са горе изброени! Време е за затвори а не констатации вече над 30 години!
  • 8 Иванов

    15 7 Отговор
    Да не забравяме все пак, че 90% от борсите на едро се държат от фирми на ГЕРБ и ДПС. Именно те спекулативно надуха цените, като паднаха от власт за да саботират Промяната.
  • 9 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    16 6 Отговор
    Разбирай, комисионни върху 1 млрд. лева са напълнили чекмеджето на РазБойко.
  • 10 Време е!!!

    15 5 Отговор
    Доган,Бойко, Пеевски,Гешев и др. е време да са по затворите!
  • 11 Не е баш така

    12 3 Отговор
    Един милиорд са платили с основание строителство, ама колко са откраднати знае само оня отгоре. Плащано е тотал ! Няма ПСД, няма актуване, куче влачи ...... И седнало момченцето от Априлци да ми обяснява колко велик администратор е !? :))
    И той и Лили и още много чакат да се потулят нещата. Иначе са си за при бай Ставри и да работят на Втора атомна. Ако имаше дъргава де !
  • 12 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Нормален":

    Крили са по няколко милиарда на година 12 години кражби ...
  • 13 Шиши,

    7 3 Отговор
    забравил си две нули, Шиши!
  • 14 Гинес

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мунчо юмручето":

    Щяхте да влезнете в Гинес с тая магистрала, ама не по качество и срокове, а по откраднати пари, нали ?:))
  • 15 Пепи

    14 0 Отговор
    Незаконно означава престъпно. Искаме имена, факти, съд, конфискация и затвор. Констатации може да прави всеки, като се разходи по родината.
  • 16 Пунта Мара

    5 3 Отговор
    Алоооо ГЕРБ
  • 17 Архитект

    7 0 Отговор
    Ами когато Рихтер реши да ви раздруса със седмица и нагоре както при комшиите , новото строителство къде ще отиде ? Този въпрос задава ли го някой изобщо ? И кой ще Ви плаща кривите сметки ?
  • 18 друг път

    1 0 Отговор
    1 млрд ще е само разхода за работна ръка
  • 19 цумбрум

    1 0 Отговор
    В Белокопитово,Белобрадово,Белокостиново ще шишкавеем.
  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    Що лъшеш, че има магистрала след Шумен към Търговище, а? Това е един тесен път с ограничение 120 км/ч. Табелите са по целия път през няколко километра!?
  • 21 МНОО ДОБРЕ

    1 0 Отговор
    АМ ЧИ ПРЕМАХНЕТЕ ГО БЕ МИСИР ТАКА Е ПО ЗАКОНА ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИТЕ ХЕМ ФЕНОВЕТЕ НА ПП И ДБ ЩЕ СЕ НАКЕФЯТ И ЩЕ КАРАТ ПО ЧЕРНИ ПЪТИЩА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове