Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 22:40 2 629 29

Иван Шишков: На ГЕРБ не им харесват фактите. Едва 16 км. пътища са направени както трябва за периода 2019-2021 г.

  • иван шишков-
  • герб-
  • факти-
  • пътища-
  • 16 километра

Над 100 км подробни устройствени планове на магистрали са одобрени за последните 7 месеца, заяви служебният регионален министър

Иван Шишков: На ГЕРБ не им харесват фактите. Едва 16 км. пътища са направени както трябва за периода 2019-2021 г. - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Каква е "диагнозата", има ли "лечение" за пътищата ни?

"Диагнозата е поставена отдавна, лечението също е в процес. Диагнозата разпали политическите духове и създаде напрежение. Колкото повече се задълбочаваме в това да влизаме надълбоко във фактите, толкова повече стават ясни нещата. Голяма част от ремонтите, които са били пътища за основни ремонти, са правени като текущи ремонти. Проблемът е, че нямаме решение за строеж, няма надзор, няма одобрени проекти", заяви служебният регионален министър арх. Иван Шишков в студиото на "Денят ON AIR".
Пред Bulgaria ON AIR той обяви, че е направил допълнителна проверка. "В огромната си част пътищата, които са правени като основни ремонти под прикритието на текущи ремонти, е имало и проектна готовност. Нямало е проблем тогава ръководството на АПИ да ги възложи с решение за строеж, с надзор и тези пътища и ремонти да имат решение за ползване", съобщи министърът.

Част от проблема за състоянието на пътищата се крие във фактите, подчерта арх. Шишков. "След като установихме преди тези години в период от 2019 до началото на 2021 г. колко основни ремонта са направени такива, каквито трябва да бъдат. 16 км пътища са направени като основни ремонти. Това е всичко извършено както трябва - с документи, с решение за строеж", подчерта той.
В студиото служебният регионален министър коментира и нападките на ГЕРБ. "На тях не им харесват фактите. Ние направихме няколко проверки и те бяха за обекти, които имаха разрешение за строеж", обясни той и допълни, че проверките ще продължат.

"Нямам никакви очаквания. Ще направя проверките такива, каквито трябва да бъдат. Вече знам с какво трябва да ги сравнявам. Ще видим след месец и половина какво ще се случи", посочи той и припомни решението на НС да се платят 50% от всички ремонти.

"Държавата плати 50% и от незаконното строителство. Другият коментар е във връзка с моята дейност за разплащането - сега няма да разплатим ремонтите, които представляват основни ремонти, ще платим само тези, които представляват текущи ремонти. Тези ремонти, които са изпълнени по закон. Затова беше решението за МС. Това са старите задължения, които ще платим на фирмите, но те са само от текущите ремонти. За основните ремонти фирмите нямат основание да си ги получат. Щета е нанесена и в строителния бранш", обясни министърът.
Арх. Шишков изтъкна, че е водил продължителни разговори със строителния бранш. "Когато започнаха протестите на строителните фирми, не беше ясно дали са жертва или участник, към днешна дата мога да кажа, че в основната си част строителните фирми не са съучастници, но може да се окаже, че има единични съучастници", каза още гостът.

По думите му е нужен диалог, законност и отстояване на политиките, които да движат държавата напред. "В момента кметовете на двата най-големи града на България - и г-жа Фандъкова и кметът на Пловдив, имат проблеми със строителството. Очевидно е, че този процес е създаван години назад и взема жертва. Жертва стават политически емблеми на управлението на ГЕРБ", заяви арх. Шишков.
"Предишният служебен кабинет почти не е възлагал ремонти. В предишните служебни кабинети ремонтите са възлагани от ГЕРБ. И това са тези пари, които изплащаме", категоричен е гостът.

Одобрен е лот 9 на магистрала "Хемус", обяви министърът.

"Във времето, в което съм регионален министър, съм одобрил повече от 100 км подробни устройствени планове, касаещи магистралите в България. Това е добра основа за следващия редовен кабинет", смята арх. Шишков.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    22 11 Отговор
    Нали беа 500 000км.?
    Де са останалите
  • 2 ТаУмВзе

    26 24 Отговор
    Кви факти на Герберастията бе? Кило асфалт на кюлче Чекмедже. Така е робе овца.
  • 3 Гост

    27 15 Отговор
    Как бе, Шишков! бойко е направил половин милиард километра магистрала....
  • 4 Тома

    24 21 Отговор
    Шишков когато за една магистрала или път се иска узаконяване много трудно се крадат пари в чували и сакове.За това тиквата пълни чекмеджетата
  • 5 Хохохо

    27 36 Отговор
    Той поне ще се запомни с метрото и северната тангента . И с част от южната,и със завършената Тракия . А теб и комитова с какво бе ,некадърник ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аз пък виждам,

    24 19 Отговор
    че и една лопата асфалт не си сложил по пътищата, а камо ли един кенеф да построиш.
  • 8 Хан Аспарух

    18 14 Отговор
    Министър Шишков е отпуснал за снегопочистването над 160 милиона лева и то само за два месеца,а при Герб е струвало 80 милиона лева. Служебното правителство на другаря президент Радев Решетников е платило до сега над 250 милиона лева на частната руската компания Лукойл под формата на енергийна помощ и то в условията на наложени санкции от Ес срещу Русия. На милионерите от Лукойл плаща държавата България, а руснаците не са плащали данъци повече от 20 години на хазната. Засрамете се другари от служебното правителство давате пари на богатите руснаци, а за българите осигурихте високите цени на всички стоки и услуги и висока инфлация.
  • 9 Те може да са

    24 14 Отговор
    Направили 16 км но се хвалят и си мислят че им вярваме.ГЕРБ въведоха простащината в политиката защото преди тях депутатите бяха интелигентни хора докато тези са ограничени и станаха еталон за подражание от който се възползваха Трифонов и Копейкин.
  • 10 Нексовеца

    18 13 Отговор
    При нексо колко км са направени
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хахаха

    17 9 Отговор
    А тоя талууууп и другите такива за 2 години нито един километър.Така е като доидат некадърниците предвождени от най-некадърния военен.
  • 13 Не бе, колега

    22 10 Отговор
    Фактите са, че Герб бяха първите, които се заеха да правят пътищата - къде добре, къде зле, но все пак правеха нещо, за разлика от другите ! Ти пък тия факти ако ги отречеш, по-добре си намери друга професия !
  • 14 Този

    9 7 Отговор
    защо не е в затвора за убйство
  • 15 Какво означава

    8 4 Отговор
    Пътища са направени Както трябва ???
    БЕЗ АВАРИИНИ ЛЕНТИ БЕЗ АВАРИИНИ ЛЕНТИ НА ИЗХОДИТЕ И ВХОД КЪМ МАГИСТРАЛИТЕ ???
    Без сервиз центрове ??? Без Интел система за ранно предупреждение и платени 18 мил на километър по eskrow
    Сметки КБС БАНК И ФИТ БАНК ???
  • 16 Какво означава Това

    1 4 Отговор
    Пътища са направени Както трябва ???
    БЕЗ АВАРИИНИ ЛЕНТИ БЕЗ АВАРИИНИ ЛЕНТИ НА ИЗХОДИТЕ И ВХОД КЪМ МАГИСТРАЛИТЕ ???
    Без сервиз центрове ??? Без Интел система за ранно предупреждение кол център за вашето и магистралата състояние времето променящи се знаци за скорост и платени по 18 мил на километър в eskrow 60% предварително
    Сметки КБС БАНК И ФИТ БАНК ???

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Крадци лъжци гроб/дпс

    11 9 Отговор
    То е ясно отдавна за какви крадци и лъжци става на въпрос . 500 хиляди километра магистрали построил лично тиквата буци . Неграмотните лъжци и крадци гроб/дпс само лъжи и интриги въртят за да отърват затвора и да продължават да крадат . Крадливи лъжци и нещастници съсипаха и разрушиха всичко до което се докопаха и правят опити да продължават, да ама няма да стане .
  • 19 Буци турската тиква

    12 9 Отговор
    Парите от разрушените, некачествени и незаконни магистрали са откраднати от турчина буци тиквата и слугите му . Как се пълнят иначе чекмеджета, шкафчета, шкафове, гардероби, килери, мази и офшорни сметки с златни кюлчета и крадени пари .

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ,Ганя

    3 1 Отговор
    Кравно време е всички ултраси да излезнат на пред парламента и да предизвикат началото на края!Революция!
    Айде покажете колко сте патриоти или само псевдо татуси за патриотизъм?!
  • 22 Здрав разум

    9 2 Отговор
    Лесно се лъже пред сервилни медии. Защо пуснахте пътя за Калотина без износ оустойчив слой? Защо възлагането на ГКППто е без конкурс? А?
  • 23 Я па тоА

    8 2 Отговор
    Ти какво направи
  • 24 Червен галош

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "Буци турската тиква":

    Значи трябва да започнете с милиционера Рашков- при толкова много имоти за милиони и спестени пари има( над 700 000)? От държавна заплата? И три комунистически управления при които обикновено държавата винаги стига до фалит,РАШКОВ БОГАТЕЕ- КАК СЕ СЛУЧВА?!
  • 25 На герберите

    4 2 Отговор
    не им харасва да са извън властта ! Дискомфортно им е някой друг да разпределя парите! Затова пищят на умряло! Иначе “голяма “ работа са свършили -16 километра за три години!
  • 26 Човек

    4 3 Отговор
    16 км може да са с изрядна документация, но това не значи, че са направени както трябва. Аз не съм виждал и 1 см качествен път на мутро-олигархията от Ганювци за Европейско Разграбване на България.
  • 27 Ха ха ха

    2 1 Отговор
    Е ПЪК ТВОИТЕ ПОРЪЧКОВИ ФАКТИ , КОЙ ДА ГИ ХАРЕСА . ТЕ ГЕРБАДЖИЙТЕ , НИЩО НЕ НАПРАВИЛИ , А ПЪК ТИ ЕПТЕН НИЩО , А САМО ХОДИШ ЗА РЕВЕШ ПО РАЗНИ ТЕЛЕВИЗИЙКИ .
  • 28 Цвета ПКП на Тиквата чекмеджан

    1 0 Отговор
    Абе като не ти харесва това което окрадохме и разрушихме хоДи пеша ве хоДи пеша . Лично Буцинка е построил 500 хиляди километра магистрали с двете си ръце и от собствения си джоб от тук до Пекин даде той е във Виетнам . Девиза ни е гроб/дпс - Излъжи, открадни, изпери, изплакни, направи интрига, кожата спаси и повтори !
  • 29 Гарантирано от Толупа майка

    1 0 Отговор
    Да се завърнеш в Банкянската къща,
    властта ти мутренска кога угасне,
    и кой те види да му се повръща,
    и да му иде с нещо да те прасне.
    Да ти тежи народната умора
    от твоите лъжи и от твоите кражби.
    И да поемеш пътя към затвора
    където те очакват постни дажби.
    В килията ще те посрещне той - бай Ставри,
    където ще му паднеш там на сгода
    и най-болезнено със теб ще се изгаври,
    тъй както ти изгаври се с народа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол