Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 14:03 3 169 47

БСП се жалва в Европа от "недопустимо вмешателство в изборите" на служебното правителство

  • избори-
  • бсп-
  • европа

Изпратеният сигнал се основава на две участия на министри от кабинета в телевизионни предавания

БСП се жалва в Европа от "недопустимо вмешателство в изборите"  на служебното правителство - 1

Изпълнителното бюро на БСП подаде сигнал за поредното недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори но 02.04.2023 г. от страна на служебния кабинет на Радев. Документите с конкретни данни за намесата са изпратени до Бюрото за демократични институции и права на човека на ОССЕ, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Парламентарната асамблея на ОССЕ.

В своя сигнал левицата припомня междинния доклад на БДИПЧ за предсрочните парламентарни избори на 02.10.2022 г.: „В него ясно беше констатирано, че президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с критични изявления, насочени главно срещу БСП“, пише ръководството на партията и допълват, че това недопустимо поведение продължава и сега.

Свидетелство за това са публичните изявления в национални медии на служебния министър на правосъдието Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов.

Сигналът представя извадка от предаването “Защо, г-н министър?“, излъчено на 05.02.2023 г. по БТВ, в което служебният министър Зарков отправя негативни и неверни твърдения и внушения за състоянието, ролята, бъдещето и политиките на БСП.

В свое участие в предаването “Панорама“, излъчено на 03.02.2023 г. по БНТ1, вицепремиерът Пеканов също изразява крайно негативно мнение срещу БСП, обвинявайки партията в популизъм, както и в липса на защита на изконни леви ценности и идеи.

Изпълнителното бюро на левицата определя тези изявления на служебните министри като грубо и недопустимо вмешателство във вътрешнопартийните работи на БСП. „Това е опит за нанасяне на имиджови щети на партията с цел повлияване на изборния резултат и в ущърб на Българската социалистическа партия. Нещо повече, такова поведение на служебния кабинет води до дестабилизиране на партийната система и разрушаване на демократическия политически процес“, се казва още в сигнала.

Ръководството на партията припомня, че съгласно Конституцията една от основните задачи на всеки служебен кабинет е да проведе честни и прозрачни избори, а не намеса в тях. Те изразяват и притеснение, че това тенденциозното негативно отношение на правителството срещу БСП ще се засилва с наближаване на изборите на 2-ри април.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама ръководство на БСП

    42 5 Отговор
    Отдавна не е БСП. Личи по резултатите на изборите.
  • 2 😂.......

    26 11 Отговор
    Двете русофилски банди се хванаха за гушите
    😂
  • 3 Нали

    20 5 Отговор
    са все БКП уж ?!
  • 4 феродим

    34 7 Отговор
    евтин трик, бсп, колкото и да пищите,няма намеса в нищо, за разлика от вас, които сменяте позицията си всеки ден, досущ като бянкянската мутра, президента и неговите кабинети са перфекти. и да, за разлика от всички други,президента си действа в рамките на закона и на конституцията. и няма никаква вина че българите избират лумпени, които не могат да се разберат взаимно, кой да краде от баницата. предстои ви тежко разочаривание и падение на предстоящите избори, и това не е заради хартиени бюлетини , а заради това че хората са отвратени от вас, и видимо вие нито го разбирате нито го проумявате.
  • 5 ВЪЗМУТЕН

    22 8 Отговор
    Как може от служебното правителство някой да е против БСП, след като Патронът им е издигнат от БСП!
  • 6 Типични

    24 6 Отговор
    комунисти - всеки дърпа чергата към себе си , та камоли един да се замисли и направи нещо за България и за българския народ !
  • 7 Красимир Петров

    28 8 Отговор
    БСП умира като партия
  • 8 кожухо

    30 5 Отговор
    КИСЕЛО Е ГРОЗДЕТО А КОМУНЯГИ. И ВИЕ ЩЕ СЕ САМОЗАТРИЕТЕ КАТО СДС,ДНСВ,ПФ,ВМРО,АТАКА И ДРУГИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ НЕКАДЪРНИЦИ,НАМЪРДАЛИ СЕ В ПОЛИТИКАТА САМО С ЕДНА ЦЕЛ-КРАЖБИ,ДАЛАВЕРИ И ЛИЧНО ЗАБОГАТЯВАНЕ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Комбината

    9 19 Отговор
    Правилно. Служебните клатят държавата, за да си папкат. За два дни от началото на кампанията се скъсаха да плюят по БСП. Това е зорът на дуото на радев и дпс
  • 11 Леля Пена

    22 6 Отговор
    Много мъст,много гадост са се настанили в чутурите на червените.Вероятноста да ги изплюе шайбата на 2- април,става все по голяма.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 плачкайте , плачкайте после урсула ше ни

    6 5 Отговор
    Който плачка на " мама " , може и родител 1 да се нарече в случая , да се не чуди после защо мама го шляпа по дyпeтo , за съжаление и не само него .
  • 14 а са и на арменския поп

    17 7 Отговор
    Корнелкините се застраховат , че упадъкът им не се дължи единствено на тях и смотаната дето им лидерства .
  • 15 Подарък от БОГ ТАНГРА в 21 век

    11 1 Отговор
    Някои хора са направили така че хората да бяхст от мен, тези хора са онези заради които България всъщност е антибългарска, ама без да си личи!
    Например Българин който казва че живее много добре в България, всъщност него са го накарали да говори така, защото тези хора искат България да бъде под техен контрол за цял живот, ама и да бъде НАСЛЕДЕНА от техните деца
  • 16 111

    15 3 Отговор
    Вие сте история. Скоро ще изчезне те.
  • 17 Орел

    17 1 Отговор
    А ние със скъпите дърва и олио, на кого да се оплачем за лъжите на Курнела?
  • 18 Фактъ

    17 2 Отговор
    Спокойно другарко Нинова , след изборите няма да има вече БСП !
  • 19 Ами да

    16 2 Отговор
    БСП-то закономерно си отива! Достатъчно вреди нанесе на България!
  • 20 Гневен

    13 2 Отговор
    Поредно доказателство, за върховната простотия на " лидерката" нинова(умишлено с малка буква). Историята не помни такава некомпетентност и гьонсуратлък, като на тази карикатура-председател. Да са и честити , максимум 3% на следващите избори.
  • 21 БСП на Бунището

    10 2 Отговор
    Другаря Крум Зарков не е ли от ИБ на БСП...???Спокойно,товарищи...Колелото на Историята се върти и ви запраща право на Бунишето на Историята между Идеологическите ви комунистически огризки и купчина политически трупове....Където Историята ви е запазила по място на Незаобиколим Фактор!!!До свидание!!!
  • 22 Българи

    8 3 Отговор
    Тези намериха къде да се жалват ?? То нали този ЕС и НАТО ни @@@@ защо бе борете се с народа той е този който ще ви помогне да победите тези птедатели на БГ!
  • 23 дисонанс

    7 1 Отговор
    Почнахте да дълбаете дъното.
    Личната вражда на другарката я превръщате в партийна политика, а това води само до неадекватни решения.

    Сигурни л исте , че Радев и кабинета са в иосновният проблем?
  • 24 Ганьо

    7 1 Отговор
    Да се жалват, ако искат на арменския поп. Само че за разлика от страната ни в Европа и въобще нормалните демократични държави има "Социал- демократически партии", само тук още сме на "Социализъм" Но каквито са едните, такива са и другите! Но в този случай Министрите са казали пред медиите истините за комсомолската партията. Ама вижте Бесепарите колко години едно и също дъвчат и като тръгнат по предизборни кампании говорят: Какво било по бай Тошово време? Каква икономика? Това? Онова? Абе общо взето люлякови спомени от соца и хората им верват, че бай Тошовото време ще възкръсне? Ама нема да възкръсне! Обаче Бесепарите, като се върнат във Софето и почват от трибуната да говорят за евроатлантизъм, нато и още какви ли не фалшиви глупотевици. А като знаем истината, че Бесепарите го играят с Депесето и Герберите. Така, че Бесепарати бавно, плавно със леки стъпки отичат в канала, там където им е мястото.
  • 25 Ганчо

    6 3 Отговор
    Ако БСП изчезнат след изборите, това ще е второто хубаво след изгонените дипломати...
  • 26 Перо

    6 1 Отговор
    Безсмислени са всички напъни на червената буржоазия да представи неминуемия крах на изборите, не по вина на Нинова, а на президентската институция! Нинова за власт е готова и с дявола ортак да стане, както го е правила неведнъж! Ако на конгреса не я махнат катастрофата на изборите ще бъде фатална, защото вече тази партия отива към нивото на бариерата! Ще свърши като СДС!

    Коментиран от #31

  • 27 Агата Кристи

    10 2 Отговор
    При комунягите винаги трябва да има ВРАГ, с който да оправдават некадърността си.
    Това, че сами оцветяват бельото си в кафяво, за тях не е истина. За тях това е подривна дейност на ВРАГА, от ляво, дясно и в средата.
    Корнела е горда, че все още има старци и бабички, които да заблуждава...
  • 28 Иван

    8 1 Отговор
    Нали служебното правителство е да организира нормални избори .Какво сега ,Нинова иска да прави каквото си иска,тя отстрани делегати от конгреса на партията,сега иска да команда и на правителството. С тази жена БСП ще изчезне
  • 29 Перо

    7 1 Отговор
    Хората виждат добре лицемерната и задкулисна политика на червената буржоазия и няма да гласуват за БСП! Най-лицемерна беше задкулисната подкрепа на РСМ за ЕС и доставката на оръжия за Украйна, чрез посредници!
  • 30 Зевзек

    6 1 Отговор
    Ами че те Зарков и Пеканов са членове на БСП. Това са вътрешни "семейни" работи/борби за депутатски и кметски столове/. Зарков и Пеканов критикуват най-вече "лидера" Нинова, не толкова самата БСП. Това са зрелищни кални борби, всички участници ще са толкова оцапани с кал, че няма да може да се разпознае, кой е победил докато не се изкъпе.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пенсионер

    3 0 Отговор
    И на попа да се оплачете я влезете в парламента я не
  • 33 Бойко

    3 0 Отговор
    Моята лява ръка а дясната е сокола
  • 34 Тома

    4 0 Отговор
    Ма то бсп- то умря ма
  • 35 Лустрация

    6 0 Отговор
    Сега
  • 36 Свиленски

    6 0 Отговор
    РУБЛАТА ДЕВАЛВИРА И БСП ФАЛИРА ! ИЗБИЙТЕ СЕ ЗА ВЛАСТ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!
  • 37 пак ли

    4 0 Отговор
    На БСП първо ѝ пречеха членовете, после ѝ пречеха лидерите като Станишев, Йончева, Радев, после пречеха машините за гласуване, сега и пречи служебното правителство... Истината е, че проблемът е в самата партия и нейният несменям едноличен собственик. БСП е некадърна партия, неконкурентноспособна, крайно време е да се закрие.
  • 38 БСП ДА КАЖЕ НА ЕВРОПА

    3 0 Отговор
    ЛИДЕРКАТА ИМ КОРНЕЛА КОЛКО КОМИСИОННИ ВЗЕ ОТ ОРЪЖИЯТА ЗА УКРАЙНА. ПКОЛКО СТОТИЦИ МИЛИОНА ЕВРА ГЕПИХА.
  • 39 Червената мафия

    4 0 Отговор
    алъж вериж оръжия олио зърно горива дабъл на далавера, умориха народа крадци.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дебелоочие

    2 0 Отговор
    Сигурно си заслужавате критиките,защото върнахте гласуването с хартиена бюлетина,бяхте против приемане на страната ни в Еврозоната и Шенген,против новите предложения за увеличаване отбран.мощ на армията и се огънахте в решенията за промени в КПКОНПИ и Съдебна реформа и главно- отговорност на Гл.прокурор.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Електра

    1 0 Отговор
    Прецедента ваш, и 90% от министрите ваши, и пак се жарвате, ще ви се смее и Путин вече...
  • 45 Електра

    1 0 Отговор
    Крадеф е ваш, Путин е ваш, министрите са ваши, и пак сте недоволни...
  • 46 Електра

    1 0 Отговор
    Крадеф е ваш, Путин е ваш, министрите са ваши, ИНФЛАЦИЯТА е ваша, само цените на горивата са на Киретата, бяхте на власт, и пак сте недоволни. Забравих, че и СС Момата и Ел. Йончева са ваши, Ким Чен Ун е ваш, Дън Дрън също и ваш, и Перник е ваш, от какво сте недоволни...
  • 47 Електра

    1 0 Отговор
    Крадеф е ваш, Путин е ваш, министрите са ваши, ИНФЛАЦИЯТА е ваша, само цените на горивата са на Киретата, бяхте на власт, и пак сте недоволни. Забравих, че и СС Момата и Ел. Йончева, че Мая Манолова и Татяна Дончева са ваши, Ким Чен Ун е ваш, Дън Дрън също и ваш, и Перник е ваш, от какво сте недоволни...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове