Last news in Fakti

8 Февруари, 2023 16:42 6 638 53

Мика Зайкова: Ограбват българския народ

  • мика зайкова-
  • цени-
  • конкуренция

Какво всъщност предлага Гълъб Донев - да наблюдава как цените от производителя до щанда на потребителя стават 30 и повече процента. Това българските граждани го знаят

Мика Зайкова: Ограбват българския народ - 1
Снимка: БГНЕС

"Това е нищо, ама от сърце. Какво всъщност предлага Гълъб Донев - да наблюдава как цените от производителя до щанда на потребителя стават 30 и повече процента. Това българските граждани го знаят.

Това, което прави в момента служебното правителство, това е да наблюдава как ограбват българския народ", каза Мика Зайкова, финансов експерт и бивш народен представител по темата за свиканата от премиера Донев работна среща за овладяване повишението на цените у нас и евентуалната ефикасност за успешното провеждане на решенията ѝ.

"Те щели да подготвят закон. Какво от това? Този закон няма кой да го приеме. И като дойдат тези 240 след втори април, няма сигурност че този закон ще го приемат", допълни Зайкова, цитирана от Фокус.

От думите ѝ стана ясно, че това, което прави в момента служебното правителство, е да наблюдава как ограбват българските граждани.

"Аз си мисля, че Комисията за защита на конкуренцията трябва да си влезе в ролята и да започне борба с картелните споразумения", каза още финансовият експерт.

Мика Зайкова коментира обявените от новото служебно правителство приоритети:

"Първият приоритет на новото "старо" правителство е цената на живота. Вторият е голямата инфлация. Само че голямата инфлация не се бори с думи, а с действие. Това, което предлагат, да - няма да се наместват в пазарната, но има ли България пазарна икономика? Това е въпросът".

Зайкова даде пример за картелно споразумение 15-те процента повишаване на цените на трите мобилни оператора, въпреки че средната годишна инфлация е 14.3%.

"Ако Комисията по конкуренция не си влезе в действие, и не започне борба с картелните споразумения, ние ще продължаваме да продаваме български кашкавал в Лондон, Мадрид, Виена и Берлин на цена, по-ниска отколкото в България", каза тя.

Според икономическия експерт има административни мерки, които могат да се приложат и да дадат положителен ефект за намаляването на цените: "Една от тези мерки е борбата с картелните споразумения.

Второто нещо е, за да няма висока инфлация и да не връщаме парите, които и без това не са много, да не ги пръскаме по равно на калпак. Тези пари могат да се използват за капиталови разходи, за разходи в нашата индустрия, които да доведат до стоки с висока добавена стойност и висока конкурентоспособност".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като

    69 3 Отговор
    лешояди , години наред !
  • 2 Последния Софиянец

    70 3 Отговор
    Спекулата я правят големите играчи на борсите,а го отнасяме ние продавачите на дребно.
  • 3 Делю Хайдутин

    79 5 Отговор
    Русия е във война.Хляб левче, литър бензин левче, ток стотинки, парно 20 лв на месец, литър мляко левче.
  • 4 Баба Мика е Велика

    69 5 Отговор
    не става само с гледане трябва и акъл!
  • 5 Диаболо

    16 78 Отговор
    Отново тази кукумявка на Слави. Стига плашите децата.

    Коментиран от #21, #28, #41, #44

  • 6 Напълно е права!

    44 26 Отговор
    Ограби ни тази шайка ,която бе доведена от онзи с юмрука.

    Коментиран от #16, #42

  • 7 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    80 3 Отговор
    Грабежа не е спирал през последните 33 години в България! Кога се развихря при такава инфлация се усеща от повече хора, но като цяло грабежа и геноцида не са спирали през тия 33 години на див капитализъм и западна демокрация.
  • 8 такаето

    55 1 Отговор
    защо всяко правителство ограбва народа ?
  • 9 Бай Танас

    29 21 Отговор
    Госпожо Зайкова, мисля че правителството от което и вашата партия беше част ограби зверски българският Народ !!! Справка - 30 процентната доказана далавера с газа !!!

    Коментиран от #27, #45

  • 10 Христо

    42 1 Отговор
    И да ревем или не политиците са слуги на богаташите
  • 11 Флипп

    54 4 Отговор
    Банани има ли, има, нали за това скачахте!!

    Коментиран от #46

  • 12 И ТИ БЕШЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

    30 8 Отговор
    И ПЪРВО СИ ГЛАСУВАХТЕ ЗАПЛАТИТЕ СЕГА КАКВО РЕВЕШ МА.
  • 13 Минева

    19 8 Отговор
    Гълъбето е кохортник на вашия любим РР. Свалихте редовно правителство ведно с РР, а сега не харесвате избрания от него премиер
  • 14 Сирене

    25 3 Отговор
    Га яди кИфтета ни рива, а?
  • 15 ЖЪЛТОПАВЕТНАТА ШАЙКА

    20 13 Отговор
    НИ ДОКАРА ДО ТОВА, МИКА И ТИ БЕШЕ С ТЯХ ЗАБРАВИ ЛИ.
  • 16 Ти ли

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Напълно е права!":

    Не си гласувал, гласувал си. Кво ревеш ся за резултата.. С тия партии, това е положението.
  • 17 ОЩЕ ЧАКАМЕ

    34 0 Отговор
    ЕВТИНОТО ОЛИО, А ОРЪЖИЯТА СКЪПО ГИ ПРОДАВАТЕ, КЪДЕ СА ПАРИТЕ.
  • 18 нннн

    30 1 Отговор
    И професия ,,Наблюдаващ цените ли има? Къде да си подам молбата? Аз и сега ги наблюдавам, но предпочитам да го правя срещу добро заплащане.
  • 19 SDEЧЕВ

    11 11 Отговор
    НАРОДА СЕ ОГРАБВА ОТ САЙТОВЕ ЗА ХАЗАРТ И БЪРЗИ КРЕДИТИ ВЪВЕДЕНИ И ПОПУЛЯРИЗИРАНИ ОТ ПП - КОШАРЕВСКИТЕ СВИДЕТЕЛИ НА БОЖКОВ И ДБ ПОКРОВИТЕЛИТЕ НА БЪРЗИТЕ ЗАЕМИ НЕКСО-КРЕДИСИМО. 30 % ПРОЦЕНТА РАЗЛИКА СЕ НАРИЧАТ ТЪРГОВСКА НАДЦЕНКА С КОЯТО ХОРАТА ПО ВЕРИГАТА ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛ ДО ПОТРЕБИТЕЛ СИ ПЛАЩАТ,ДАНЪЦИ,ОСИГУРОВКИ,ЗАПЛАТИ И Т.Н.
    НЯКВИ БАБИ ТРЪГНАЛИ ДА КОМЕНТИРАТ ТЪРГОВСКАТА НАДЦЕНКА,МАЛЕЙ,,,,
  • 20 Студопор

    39 1 Отговор
    Ами тя жената казва, че кашкавала от България е по-скъп в България в сравнение с Лондон, Мадрид и Берлин, ама Ники Василев казва друго: "В България е по-евтино, от колкото в Европа". Ха сега де! Тоя май не е ял български кашкавал в Лондон...

    Коментиран от #31

  • 21 Опа

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Диаболо":

    Даа, ясно,по битер и от децата сте. Само плюете но това няма да ви намали сметката на касата.
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    19 6 Отговор
    ОГРАБВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ....... С МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ НА ........ (П)РЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ .......НАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НЕГОВО .......... НЕ Е НА БОЙКО БОРИСОВ ...... ФАКТ !

    Коментиран от #47

  • 23 що е то мазохизъм?

    22 4 Отговор
    крадат го, преизбират го, крадат го, преизбират, крадат го 12г и пак го викат крадеца в къщата да тършува в чекмеджетата
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 37 Отговор
    Целия български народ трябва да гласува за ГЕРБ. Другите ни докараха хаос с хипер инфлация.

    Коментиран от #30

  • 26 накъдри юкселов

    12 9 Отговор
    бойкот на големите вериги стига сте пазарили там изнасят парите ни зад граница,ама що да вземе6 от близкото магазинче а????

    Коментиран от #33

  • 27 Опа

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Танас":

    Да, именно (беше част от правителството) и да продължим да разсъждаваме. Част от (правителството) коалицията на Петков, Иванов и Нинова които си следваха свойте интереси и не се съобразяваха със Слави за което той на края им би дузпата. Да продължим да разсъждаваме? Ако (експертите) се замислят поне малко какво им казва бабати ще бъде добре. Иначе е направо срамно една жена на преклонна възраст да им обяснява очевидни реалности.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бамбука

    9 12 Отговор
    Жалко, на тази възраст и на пързалката. Ами защо не останахте във властта, а съборихте кабинета на Кирил Петков ? Главите ви в задниц..те ли бяха заврени, че не очаквахте задълбочаване на кризата ? Сега е лесно да се дават "умни" съвети..

    Коментиран от #48, #53

  • 30 Ммм дааа

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    По-голяма тъпотия не бях чел скоро.
  • 31 Бактъм от тая

    10 4 Отговор

    До коментар #20 от "Студопор":

    Да каже нещо, което не знаем. Само плюнчене по телевизиите срещу съответния хонорар. На 80 г. няма спиране, щото много се е преуморила от работа. И овцете й ръкопляскат, защото била казала нещо, което и коравите видяха.

    Коментиран от #52

  • 32 видях

    6 2 Отговор
    Млада жена, която придружаваше баба си в голям магазин. Бабата взе два буркана със сварен боб и ги сложи в количката. Младата жена ги върна на рафта и каза силно на глас "Бабо, същите буркани при нас 🤔 струват жълти стотинки. Ще кажа на Боби като тръгва да донесе. Ще почакаш една седмица". Ще ги платя - каза бабата, а момичето и отговори, че няма да и струват и един час работа. Та така, де...
  • 33 Що не от близкото магазинче ли?

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "накъдри юкселов":

    Щото са по-големи търгаши и от ония по веригите. В понеделник рано сутрин е пълно с такива,мобилизирали цялото семейство за промоции. Претъпкани колички и ако случайно се срещнете в магазина, обръщат глави на другата страна. И после в магазина на високи цени на бабите, дето имат сили колкото да отидат до кварталното магазинче. Понякога купувам по нещо на такива хора - напр. олио на 3,49, което после в кварталния им го продават на 5 лв.
  • 34 Тити

    7 4 Отговор
    Не думай Зайкова имаме тренинг от Баце и Герб цели 12 години.
  • 35 Б.П.

    8 1 Отговор
    Всички виновни политици, но и наглите спекуланти ще си платят!... Винаги има справедливост в крайна сметка!...

    Коментиран от #37

  • 36 Дърто...(!!!)

    9 1 Отговор
    Като споменаваш народа, хората, българите...слагай три удивителни! Народе !!! Спиш ли народе !!! Събуди се народе !!!. Някак си гали ухото на примитивния гласоподавател, подсъзнателно чувства, че някой мисли за него или че нещо зависи !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 бг смешки 2

    9 4 Отговор
    ще събдуи друг път ! народа е яко ПРО@сТ ! и си заслужава цялата помия на която му прилича държавата в момента ...
  • 39 Роза

    9 1 Отговор
    Старата дама г-жа Зайкова казва истината,но каква полза от нейното казване?!Тази истина я знаят даже и децата!Действия трябват,ама всеки си кюта!Такъв ни е манталитета,и ограбвачите много добре го знаят!
  • 40 Гост

    4 0 Отговор
    Лельо Микеее, така е от, има няма, 100 години бе, жена!!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бил Гет

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Напълно е права!":

    За,, брата ,,на Трюдо ли викаш.
  • 43 Той

    5 0 Отговор
    Ние сме си за е....не нищо не става от нас,търпим с наведени глави и твае но незнам обаче до кога.
  • 44 Нашенец

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Диаболо":

    Кукуриго
  • 45 Нашенец

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Танас":

    Бай Танасе,Бай Танасе а преди това как беше .
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Йотата ничтожний

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Ами да го връщаме че ми домъчня че не го виждам с джипката.
  • 48 Трепни ми трепни

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бамбука":

    СМЕШКОООО!!!!
  • 49 Запознат

    4 0 Отговор
    Държавата дотираше тока на целия бизнес сега да дотира високите цени на храните. Така ще разбере народа честното отношение на политиците.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Атанасова

    4 0 Отговор
    Защо не сложат таван на печалбите?
  • 52 Ако беше възможно

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Бактъм от тая":

    някои млади хора да определят правилата, нямаше един възрастен да остане. Хубавото е, че и тези критици ще остареят и ще разберат, че човек събира мъдрост цял живот и когато остарее, знае далеч повече неща от някои недорасли младоци.
  • 53 Защото правителството

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бамбука":

    се оказа жалко и вредно за България, лъжещо и крадящо, обслужващо мафия и чужди интереси! И добре, че бяха ИТН и не се заиграха със задкулисието на прокйопиев и сега дружно да ни лъжат и крадат и такива като теб да са щастливи, че не виждат по далеко от носа си!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове