Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 21:31 1 943 79

Лорер за "Магнитски": Налага се от чужбина да казват, че правосъдието в България не работи

  • даниел лорер-
  • магнитски-
  • герб-
  • бсп

Политикът и коментира и изказването на Радев за евентуално ядрено вето на санкциите към Русия

Лорер за "Магнитски": Налага се от чужбина да казват, че правосъдието в България не работи - 1

За санкциите „Магнитски“ трябва да мислят хората от ГЕРБ и БСП. На нас тези санкции не ни казват нищо ново, ние знам кои са тези хора, но те показват, че в България правосъдието не работи. Налага се от чужбина да ни го посочат с пръст. В целия свят 52-ма са санкционираните по „Магнитски“. От тях 9 са в ЕС, 8 в България. Това каза политикът от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.

По високите етажи на властта няма никакви присъди за казуси, които са известни от години, коментира той. Въпросът на тези избори е докога българското общество ще търпи това, поясни Лорер.

По повод образуваното срещу бившия зам.-министър обвинение за газовите доставки той каза, че не вижда основание за притеснение за самия зам.-министър, а основание за притеснение по мотивите на прокуратурата. „България работеше във форсмажорна ситуация. Русия спря доставките на газ и ние бяхме принудени в кратки срокове да намерим алтернативни доставки. Учудвам се защо обвиняват министър, че се опитва да разплати газ в долари, така както беше договорен преди да бъде спрян. Важен въпрос е дали това не обслужва руския интерес, когато Русия започне да ни съди по този договор. Трябва да питаме защо в България в лицето на сегашния министър не съди Русия за недоставения газ, така както прави Чехия и Германия“, коментира политикът.

Лорер посочи, че е важно да се отговори на въпроса защо „Булгаргаз“ не търси своя дълг от 40 млн. лв. от ТЕЦ Варна неплатени доставки на газ. Той зададе въпроса защо „Булгаргаз“ не търси своите 500 млн. лв. неплатени доставки на газ към „Топлофикация София“. Тези въпроси стоят към настоящото ръководство на „Булгаргаз“, допълни Лорер.

ГЕРБ имаха 12 години за разнообразяване на източниците на газ за България, каза той. Лорер поясни, че от ГЕРБ умишлено са забавяли азерския газ, така че страната ни да е зависима от руския години наред. „Трябваше да дойде „промяната“, за да се случи диверсификацията, за съжаление, в условия на война. Същото ще се случи и с петрола в „Нефтохим Бургас“, същото се случва вече и с ядреното гориво“, заяви политикът.

По повод думите на Румен Радев, че България ще наложи вето, ако ЕС наложи санкции върху Русия, които засягат ядрената енергетика, Лорер коментира: „Не разбирам от какво се страхува президентът. Косвено той ни плаши със спиране на тока. България има осигурено ядрено гориво. 48-ото НС вече осигури американско гориво. Такива санкции нямат връзка с интереса на България.“

Ядрената енергетика трябва да се развива и това не може да се случва с технологии от санкционирани държави като Русия, уточни Лорер.

Политикът от ПП коментира и бъдещите избирателни листи.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смитски талибан

    75 11 Отговор
    Спящата клетка на МОСАД - теролореро от няколко години се активира и не спира подриванта си антибългарска дейност.
  • 2 Гешев вижда неправда

    44 10 Отговор
    А ние виждаме че той е бухалка
  • 3 Бай Кал

    66 13 Отговор
    За Тази мишка крадлива, с тройното гражданство още ли прокуратурата нищо не е предприела @?
  • 4 Петьо Петров

    65 11 Отговор
    Добре де, защо после имало антисемитизъм" Заради хора като този и Соломон Паси? Защо не мога да кажа лоша дума за Етиен Леви? Защото е човек, а тези за хищници канибали.
  • 5 И за Лорер

    60 11 Отговор
    Съд !.......съд......
  • 6 АБВ

    59 13 Отговор
    Като гледам че по форумите 99% от хората ви мразят какви проценти чакате

    Коментиран от #41

  • 7 Йеронимус БОШ

    19 18 Отговор
    Сега вече има ли шанс Гешев да се САМОСЕЗИРА и да разследва и своя си шеф ?

    Коментиран от #76

  • 8 Чичак

    48 10 Отговор
    Противен нагъл индивид е тоя. Гнусен даже
  • 9 Коментар

    50 9 Отговор
    Цитат:"Ядрената енергетика трябва да се развива и това не може да се случва с технологии от санкционирани държави като Русия."
    Ядрените ни централи са построени преди 89-та.С американското гориво може да гръмнат.Трябваше да чакаме да дойдат американците,за да ни строят централи и през това време да си стоим на режим на тока ли?!Страшни изказвания правите!
    В този списък има хора,които са били министри преди 20 г.Гешев даже не е бил прокурор.Ама сега ви е виновен така ли?!
    А бре...вие нормални ли сте?!

    Коментиран от #14

  • 10 Абе

    43 8 Отговор
    за всички тия няма ли съд....НАРОДЕН СЪД...!!!
  • 11 Дааааа

    38 9 Отговор
    Шпионин ! Съд.
  • 12 яседвес

    36 8 Отговор
    Ами това българина Лорер ли е, мИрси
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чичак

    46 7 Отговор

    До коментар #9 от "Коментар":

    САЩ и в момента купуват ядрено гориво от Русия ! Вчера обявиха официално, че и за в бъдеще ще купуват. Всич нас да не ни учат кво трябвало......у лево....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хмммм

    38 6 Отговор
    За малката бройка под 900 човека евреи, много ми се струват тези в политиката и медиите

    Коментиран от #22

  • 17 Сандо

    31 6 Отговор
    Що така и това от чужбина работи много избирателно?Ама толкова изибирателно,че се питаме:Абе това правосъдие чужбинско не е ли твърде избирателно,А?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Деций

    12 20 Отговор
    Еееее,Лорер правосъдието работи,то е част от смазаната машина на политоко икономическата престъпност.Прокуратурата и в частност каскета са в престъпен сговор с бандата престъпници които нямат цвят,тяхната идеология е кражбата на пари от всички възможни посоки и източници!Стотици милиарди са отклонени и присвоени от началото на прехода!Те са част ит една обща конструкция.Трябва сериозна чистка за да се отпуши това блато!Проблема обаче е да не стане за пореден път стани да седна,и финансовите потоци да бъдат пренасочени към новите" Спасители"
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 юдейче

    31 5 Отговор
    Ти се благодари , че не работи , иначе да си станал храна на дървениците от давна .
  • 22 хммм

    7 21 Отговор

    До коментар #16 от "Хмммм":

    Прочете архивите от след Освобождението – имало е много еврейски къщи на различни места. В Айтос 1/3 от хората са били евреи, а и не само там. Във Варна има еврейска махала. Варна е смесен град. Но не това е най-важното..

    Коментиран от #26

  • 23 Рорер Шаломов!! Радев защитава

    31 7 Отговор
    Българските интереси за разлика от теб!!Още ли си в Управителния съвет на Шалом??
  • 24 Чичак

    24 6 Отговор
    Той зададе въпроса защо „Булгаргаз“ не търси своите 500 млн. лв. неплатени доставки на газ към „Топлофикация София“======и кой му е казал че не ги търси ? Или направо да ги обявим в ликвидация а умник ??? И да подарим когенерацията на някой стартъпник побъркан като теб? За лев-два ?
  • 25 Мдааа

    39 5 Отговор
    Затова ли българите спасяваха евреи за да може после такива, като Паси и Лорер да ни загробват! Какъв е извода? Какъв????

    Коментиран от #35

  • 26 Дааааа

    21 7 Отговор

    До коментар #22 от "хммм":

    Не ми обяснявай, а виж колко са евреите в България при последното преброяване ! И впрочем половината от цифрата са роми, които за евреи са се писали впрочем. Провери и напиши колко са ?

    Коментиран от #32

  • 27 Мишкоооо

    31 6 Отговор
    Хубаво ,че не работи ,че АКО ПРОРАБОТИ ти и жена ти първи влизахте в Софийският централен затвор на топло, заедно с ояденият крадец на сорс -кодове и набеден финансист + Канадеца дето на български едва срича ,но пък подписвал бол меморандуми и , поемал задължения за 100г занапред за които няма абс. никакъв мандат.
  • 28 ЛОРЕРИЛАИНАР - СЕ ТАЯ !

    19 4 Отговор
    .........................................
  • 29 интересноо

    24 3 Отговор
    тоя русофила малинков от колко години уж го санкционират проверяват обвиняват ми той изезе по-голям престъпник и от най-големия престъпник в краварската управлявана пред корупцията колония - иванчева... краварските слуги и краварите - повече от жалки сте!
  • 30 нннн

    28 7 Отговор
    Ами да! Ваш Кирчо, например, излъга, стъпка конституцията и трябва да лежи 3 години при Бай Ставри. Пък все още даже обвинение няма ... И още много прегрешения имате - вие и.други партии...
  • 31 чифутлякадолен

    22 7 Отговор
    лореал пак се е наc...ал!
  • 32 хммм

    7 8 Отговор

    До коментар #26 от "Дааааа":

    Преброяването на НСИ е непълно и фалшиво! ФАКТ! А и аз ти говоря за пред 130 години... ясно е че н всички вече са евреи. Повечето са се "българизирали", но това не променя фактите.

    Коментиран от #55

  • 33 Сух

    18 3 Отговор
    То ако работеше трябваше да си в затвора..
  • 34 Миии

    23 3 Отговор
    Така е, не работи, костов е на свобода и даже "Магнитски" не го лови
  • 35 Шофьор

    11 2 Отговор

    До коментар #25 от "Мдааа":

    Има лечение, винкел с леко кървене и лечение в Бобов дол, бай Ставри ги взема в клиниката безплатно, а после ауспуха бел, центровка Ок,а и на тоалетна ще ходи прав, няма нужда да клекне, ще е отворен от всякъде.
  • 36 Истината

    6 27 Отговор
    Истината е, че Лорер е един от най-умните мъже в българската политика. Има много пъргав ум и ясно съзнание.

    Коментиран от #37

  • 37 Мдааа

    18 4 Отговор

    До коментар #36 от "Истината":

    Скоро ще ръси мозък в затвора.
  • 38 Добри

    28 6 Отговор
    Този е крайно неприятен човек. За нищо на света не бих гласувал за него и партията му от лъжци и крадци.
  • 39 Край

    14 2 Отговор
    Накрая някой ще плаче а друг направо ще го оплакват ама а да видим
  • 40 Хан Аспарух

    11 15 Отговор
    Не съм симпатизанти на ПП и Лорер, но в случая е прав. Четиримата от Бсп Александър Николов, Иван Генов,Румен Овчаров и Николай Маринов по закона Магнитски са само върха на айсберга за корупцията и грабежа на хазната и българина от другарите. Тяхната арогантност, наглост и цинизма които показват при отправените им обвинения удариха дъното. Но нито един от тях ще отиде в затвора. Защото другарите притежават огромни финансови средства и съда е на тяхна страна, тоест няма да има за тях наказателни последици. Точно Бсп, Дс създадоха криминалните групировки и олигархията в България. А олигархията е дълбоко свързана със руските служби и техния бизнес. Николай Малинов дори бе обвинен за шпионаж в полза на чуждата държава Русия. И вместо в затвора Малинов ни дава акъл по телевизията и ни се подиграва, типично за всички богати другари.
  • 41 Коментар до #6

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "АБВ":

    въпросът е - откъде идват тия проценти
    “Чорапа и шарлатаните са в конфликт.
    Значи някъде от далеч определят резултата.
    може би с Магнит
  • 42 Хохо Бохо

    8 9 Отговор
    Много забавно?
    Тези санкции засегнаха статуквото
    - ГЕРБ, БСП и ДПС

    А ние си знаехме и преди тях, кои са крадците...
    Много е забавно!
    Нали?
  • 43 Ван

    7 11 Отговор
    Коалиция ,,Магницки,, вече е факт/хартиената коалиция/.Какви ли българи ще гласуват за нея?
  • 44 бай Ставри

    16 5 Отговор
    САЩ подкрепят всякакви престъпници. Съвременните глобалисти могат да се нарекат криминален интернационал.
  • 45 Кан Асувиги

    19 4 Отговор
    Лорер е всичко друго, само и единствено не е Българин.
  • 46 Ххх

    14 7 Отговор
    Само ти не говори за корупция. От къде натрупа пари на тази възраст за толкова недвижими имоти, които притежаваш? Много си бил умен, по всеки въпрос имаш мнение. Кой и за какво ти плаща, продажни!?
  • 47 Джони

    8 18 Отговор
    Искам да напомня на някой невежи другари, че независимо, че Аец Козлодуй е построен от Русия. Ес е дала до сега над 900 милиона евра за сигурността на Аец Козлодуй, тоест руснаците така са стройли, че друг в лицето на Еврокомисията е трябвало да плаща за сигурността на построената Аец Козлодуй. А за строежа на руския корупционен проект Аец Белене дори не го споменавайте, защото освен корупционен Белене е в земетръсна зона. А всички видяхме какво се случи след земетресението в Турция и дадените до сега над 24 хиляди жертви. Не подлагайте на риск човешкия живот със Аец Белене, защото на руснаците и на другарите не им дреме за хората. Бъдете горди българи, а не жалки руски лакей.

    Коментиран от #49, #50, #69

  • 48 рамзи

    12 4 Отговор
    Какъв е тоя списък бре - аз знам само за списъка на Шиндлер!
    Тоя списък тези хора дето са в него си го слагат познайте къде с толкова пари и власт не могат да ги пипнат...
  • 49 витко

    17 1 Отговор

    До коментар #47 от "Джони":

    Май тези пари са дадени за друго и на други, ти аз взели ли сме пари?
    Направено е да страдаме от липса на енергия нашата да се изнася нанякъде, а ние да купуваме скъпо и прескъпо енергия от други>.. верно ли мислиш че някой го прави за сигурност на тях им пука само за бизнес! дето ти и аз не сме включени ние сме касичките и покриваме липсите ние и нашите деца внуци и правнуци кефи ли те устройството на света?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Иво

    16 2 Отговор
    Лорер за "Магнитски": Налага се от чужбина да казват, че правосъдието в България не работи.ТЪПАЦИ ТЪПАЦИ ТЪПАЦИ. ФАКТИ ДА НЕ МИ ТЪРКАТ КОМЕНТАРА
  • 53 Хайл

    16 2 Отговор
    Тоя заедно с толупа,киро про100то,асен женствения,ристьо украинеца ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРА А ИМ СЕ ДАВА ТРИБУНА ДА БЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ?
  • 54 Трололо

    3 8 Отговор
    Към модовете - ако има герб парти, сложете жълто, синьо и кафяво в заглавието, за да не си губим времето,,,,
  • 55 Хахахаха....

    12 2 Отговор

    До коментар #32 от "хммм":

    "българизирали"се евреи......ти чуваш ли се бре кви ги говориш ?.....поевреичили се роми е по близко до истината ......
  • 56 фон Ширах

    14 2 Отговор
    Масурестото джувотну да си фатя пасито и да се изнасятсмръдливите пръделници...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 гъъъ

    6 17 Отговор
    Путлер каза, че всичко си е как си требе. Добитъка требе а се мачка, а се дои да се стриже и от време на време а се стреля и се коли.
  • 59  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    14 2 Отговор
    ..Лорер за "Магнитски": хммм..... да си затваряш човката нищожество !!!! ......"""""Нещо шумолеше, ама какво беше!!""""" …Алеко Константинов е написал  този разказ за такива като теб Лорер и подобните ти......
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 МА3ЕН МА3ЕН

    12 2 Отговор
    НЕ НА ЕВРОТО ! ВЪН ВСИЧКИ ЕВРОЛИБЕРАСТИ И АТЛАНТИЧЕСКИ ЕНИЧАРИ !
    ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ! ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА !
  • 62 Дааааа

    12 1 Отговор
    Евреите много обичат черни списъци, стига да не са в тях. Гиди гниди ......
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Магнитски е задокеанска

    12 2 Отговор
    Бухалка за налагане на американски интереси, само с БГ се занинават от ЕС, изводи!?Всички други и сша са идеални, абе верно ли?
  • 65 Васил

    14 1 Отговор
    А на нас ни се налага да вземем по едно дърво и да ви подкараме поред всички нагли продажници изменници и евроатлантици, които работите против България на издръжка на чужди посолства. Дойде новият краварски посланник и се самозабравихте.
  • 66 Иванова

    3 10 Отговор
    Да, налага се да ни го кажат в прав текст. Много сигнали даваха. Съдебна реформа е нужна. Ама кой ще я направи?! Откъде ще се получат нашите магистрати, прависти извън съдилищата, искат ли или дремят за пенсия, или чакат който дойде на власт, политическа партия да каже накъде ще духа поредният вятър?! Пък за колко, как да знаят тези отдолу, простосмъртните, дето трябва да идат да с
    гласуват, а иначе кой ги пита за нещо?! Тази нова формация, станала политическа партия ПП , уялите се с власт и корупция гербаджии, да не би да я оставиха да работи?! ГЕРБ ли са най- вещите в управата на тази държава?! За ГЕРБ тепърва ще чуем и им се нагледаме на сеир, като днешното боричкане на БСП. Същото скоро ги чака и тях
  • 67 Абе те от

    8 1 Отговор
    тая Американска чужбина постоянно постоянно казват какво да се случва в България. Дали този път не е свързано с доставките на гориво за АЕЦ Козлодуй. И като са за говорили за корупция защо не покажат договорите си за ТЕЦ Марица 1 и 3. Защо не санкционират и бивш ето Харвардски шарлатанско правителство, което по нищо не се отличава е от сега санкциониран и те.
  • 68 Комуновирус

    8 1 Отговор
    Сега искам да питам Лорет защо Прокопиев не е в този списък. Или приватизацията на Каолин, избата "Дамянка" и т.н. не са свързани с корупция. След като Гешев е виновен защо не кажат нещо за предишните прокурори "проспали" корупцията на Нинова, Румен Овчаров и други партийни другари. Че президента Радев не е ли облагодетелствал Деси като е бил началник щаб в БА. Искам отговори.
  • 69 Пропусна

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "Джони":

    и жалки АМЕРИКАНСКИ лакеи. Колкото до Европейските пари за сигурност в АЕЦ Козлодуб са достойни за МАГНИТСКИ, защото тези пари са дадени за да се приберат комисионни от Европейските чиновници. Тя и България затова е приета в ЕС - за да се перат европейски пари в нея.
  • 70 Лорер Марионетков

    10 1 Отговор
    Ами налага се понеже в България само изпълнявате нареждания. Магнитски е някаква американска глупост която няма никаква валидност извън кравария. Но наш Лорер веднага на колене с отворено устенце.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Пинокио

    4 1 Отговор
    Ало Буратино, ти новоти паси ли си?
  • 73 българина

    4 1 Отговор
    а за разследването срещу Байдънови за корупци кой ще им каже кое истината отвън? долен мръсне ев ин
  • 74 МУШЕ

    4 1 Отговор
    ВИЕ С КОКОРЧО И КАНАДЕЦА КРАДЛИВ ЗАЩО НЕ ОПРАВИХТЕ ПРАВОСЪДИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА КАТО ЗНАЕТЕ ЗА ПРОБЛЕМА ЗА ДА НЕ ИДЕТЕ И ВИЕ В СОФИСКИЯ И ВАС ЩЕ ВИ ЗАГРЕБЕ МАГНИТСКИ ЩОТО СТЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИЗМИКЯРИ ДО СЕГА ВЛАСТВАЛИ В БГ
  • 75 Евала Лорер

    2 1 Отговор
    Как правилно го казваш Германия Франция Италия и др ЕС имат газопроводи а нашия е заробваш / щото е построен от ГЕРБ/ А Руска газ с 30% по скъпа /заради комисионните / е освобождаване от руско влияние
  • 76 Селянин

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Йеронимус БОШ":

    Е ми тои Радев му подписа заповедна за министър Кои да арестуват и двамата са нарушили конституцията
  • 77 006

    5 1 Отговор
    АБЕ ЧИФУТИНО И ТИ СИ ИЗЦЕПКА НА МОСАД ЗАТОВА НЕ ТЕ ЛОВИ МАГНИТСКИ ЩЕ ГОВОРИШ ЗА ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ ЗАЩО НЕ ГО ОПРАВИХТЕ ДОКАТО БЯХТЕ НА ВЛАСТ А СЕ ЗАНИМАВАХТЕ С КОМИСИОНЕРСКИ СДЕЛКИ И ИЗТОЧВАНЕ НА БАНКАТА ЗА РАЗВИТИЕ НАГЛИ АМЕРИКАНСКИ СЛУГИНИ
  • 78 Налага се

    3 1 Отговор
    Налага се от чужбина да дундуркат партията на лъжливото Кире.
  • 79 А кога

    3 1 Отговор
    А синът на Байдона кога ще го забърше Магнитският?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове