Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 09:51 1 513 41

Крум Зарков: Възможни са и още списъци по закона "Магнитски". Време за скатаване вече няма

  • крум зарков-
  • списъци-
  • закон магнитски-
  • време

По думите на служебния правосъден министър има достатъчно данни, за да се направи разследване по всички твърдения

Крум Зарков: Възможни са и още списъци по закона "Магнитски". Време за скатаване вече няма  - 1
Снимка: Нова телевизия

Новият списък “Магнитски” и санкциите на Великобритания са актуалност, но не са актуалност въпросите, които те поставят. Това заяви в студиото на “Здравей, България” правосъдният министър Крум Зарков. “Този въпрос стои твърде дълго време пред нас и тъй като ние не намираме силата да го решим - се появяват такива неща. Време за скатаване вече няма”, категоричен бе той.

Според него са възможни и още списъци по закона “Магнитски”. “Лошото е, че за това носим цената всички ние”, каза той.

“Трябва да се приемат необходимите закони и реформа, както и хората, които качествено да ги изпълняват. Толкова е просто!”, категоричен бе Зарков.

По думите му има достатъчно данни, за да се направи разследване по всички твърдения. “Това важеше и за първия път. Но ние нямаме в съдебната власт прокуратура, която да може достатъчно авторитетно и ясно да отсече, така че всички да се съгласят дали това, което е казано, е вярно, или не е”, посочи той.

Какво е “Магнитски” и санкциите на Великобритания? “Всъщност това са защитни механизми на тези държави, които се защитават от мръсни капитали или хора, които считат, че могат да има навредят”, обясни министърът.

“Кога го правят - когато считат, че страната, от която тези хора произлизат, няма достатъчно ефективни механизми, за да отсява сама зърното от плявата. Хората защитават собствените си интереси - не нашите”, допълни той и допусна твърденията да са неверни.
“Въпросът е има ли институция, която може да каже”, каза той и попита: “Има ли институция в България, която е провела разследване след санкциите и твърденията по “Магнитски”?”.

Днес у нас пристига посланик Джим О‘Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ. Двамата ще проведат среща.

“Ако ситуацията беше нормална и САЩ имаха доверие на нашата прокуратура, органите щяха да си свършат работата”, каза той и изрази надежда, че въпросите му към посланика “няма да останат реторични”.
Той коментира и думите на президента Румен Радев, който от Брюксел обяви позицията си срещу ядрени санкции за Русия и изпращане на още оръжие към Украйна.

Зарков бе категоричен - подкрепя Радев и не вижда несъответствие между него и суверена. “Подкрепям позицията на Румен Радев. Не, той не прекрачва конституционните правомощия в нито един случай”, заяви Зарков и допълни, че “няма основание за импийчмънт на президента. Това е един от елементите на предизборната кампания, в случая избран от ДБ”.

“Думите му са негова последователна позиция от много време. Няма сблъсък с решението на НС”, смята правосъдният министър.
Относно конгреса на БСП, при който беше поискана оставката на Корнелия Нинова, а по-късно и отхвърлена, Зарков коментира, че “това, което се случва в БСП, е следствие на отдавна нерешени проблеми”.

“Аз продължавам да считам, че БСП е стълб на българския политически живот и когато този стълб е сведен до 5-6 място, цялата политическа система страда”, каза още служебният министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 2 Отговор
    Моят списък за Нар...н с.д е много дълъг.
  • 2 А бе на тоя

    27 10 Отговор
    няма ли кой да му каже какво нищожество е?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Капитализъм

    8 20 Отговор

    До коментар #2 от "А бе на тоя":

    ... в действие!!! Следя изявите му от доста време и съм сигурен, че това е един от политиците на бъдещето!!!

    Коментиран от #7, #18

  • 4 Такива

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "А бе на тоя":

    пдлоги са "ръкоположени" да бъдат рупори на мафията и да словоблудстват до несвяст. Не че този е в свяст, защоте не е свестен по никой показател.
  • 5 Хахаха

    25 5 Отговор
    Магнитски е с широко затворени очи за Тиквата, Гешев, Цацаров и приятелчетата на Козяк !!!!!!!! Американците да арестуват най-напред Ловеца бай Дън
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мама Заркова

    15 4 Отговор
    Тю, бре, няма да ми плюете по златния ми голобрад син, който люби животинките до крв.
  • 9 АБВ

    15 13 Отговор
    Магнитски е без никакво значение за Европа още повече това е на базата на доноси без грам доказателства за нищо .

    Коментиран от #21

  • 10 Сталин

    24 11 Отговор
    Българина е най тъпото парче ,ако още не е разбрал че така наречения списък магнитски е специална операция на ЦРУ и МИ6,за да премахнат политиците в България които пречат на САщ да унищожат тотално ядрената ни енергетика.Като списъка с тези хора е правен от Лорер и ония изчадия от ДБ с активното участие на Тулупа,а българина е най тъпото парче на света което си плаща за въжето на което го бесят. За какво мислите масона Гешев беше на оная масонска сбирка в САЩ миналата седмица

    Коментиран от #19, #20

  • 11 Бай Георги

    14 0 Отговор
    Като очакваш още списъци,направи нещо,само приказки,а корупцията си върви.
  • 12 Като ги знаеш, защо си министър, веднага

    17 0 Отговор
    СЪД и присъда и хайде в затвора!?
  • 13 Красимир Петров

    11 1 Отговор
    Най-много олигарси са от твоите съпартийци
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ДДРОнег

    6 11 Отговор
    Споко, сега на новите "хартиени" избори, ОПГ герПдпс ще спечели смазващо предимство и всичко ще си тече по старому ...
  • 16 Ти си

    12 6 Отговор
    ВАС вече се произнесе по темата "Магнитски " , какво има още някакви си еднодневки в политиката да се напъват и жоглират с нея ....
  • 17 Перо

    18 6 Отговор
    Тоя луд ли е, българското законодателство да се реформира и работи по чужди закони, създадени против трети държави, от страни, които не са членки на ЕС.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кабамилионеров

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    Ти утече ...в канала,който се приближи много до Баце,така става....Аз тихо и кротко вече 4-ти мандат си кра..да с Д.П.С обръчите от фирми,и ГЕПИ.....но не се афиши..рам....апарата....тихо се дипли в джобчетата ми.....
  • 20 Българин 🇧🇬

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    Напълно си прав !
  • 21 УРА,, УРА

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "АБВ":

    Стига с тия доказателства! Финансовото министерство на щатите,което налага тези санкции не е прокуратура,за да търси доказателства. Разберете го най после! Тези санкции са мярка, която кара, такива дървени клави като нашите политици да се сетят, че трябва да направят нещо най после.
  • 22 ЛиБеРаст

    12 7 Отговор
    Законът "Магнитски" е лост за прокарване на американски интерес срещу конкуренция. Никаква борба с корупция не е.
  • 23 Реалиста

    9 5 Отговор
    Зарков ! Зарков! Явно достигнаха доларите на Сорос и ти мина на десният бряг! Грозно звучи от твойта уста да защитаваш американските агресори и да заставаш срещу Овчаров - специалист в енергетиката, борещ се за Белене и Козлодуй! Спокойно САЩ ни е окупирала преди 30 години, остана да влезе и в енергийната ни промишленост, която беше наша гордост! Позор за такива родоостъпници ката тебе и хулиганските прояви на мутри купени от Киро крадеце да провали конгреса! Ядец не успяхте, дори и бабата Дърева с агресивното си поведение да отнеме микрофона на говорящата отблъсна и безпартиините честни хора!
  • 24 Въпрос

    10 2 Отговор
    Е, колко пъти ги предупреждаваха Буци и шайката му да спрат да крадат, но те като са се начили и след като им се разрешава, как да спрат? Сега цялата мафиотска сган да заминава в затвора. Там им е мястото. на тези бандити.
  • 25 !!!?

    7 4 Отговор
    Нов списък Магнитски: Боко, Бойко Рашков, Пламен Узунов, Костадинов, Румен 5ков, П. Волгин...!!!
  • 26 Мъка мъка

    6 1 Отговор
    Такива закони не трябва да има Ран издаваха фетфа на Салман Ружди други държави правят точно обратното на това което правят САЩ.Това не е присъда минала през съд с обвинение и защита а заповед от типа на нашите ЗПАМ по почина една жена каза .Това има точно обратното действие за масата хора и избиратели което налива сила на шкембе и хулиган патриотите . Всъщност най голямата корупция се случи при лицето Костов и после се доразви.Вижте текстовете на фолкпесните от този период и ще намерите потвърждение.
  • 27 аз съм

    9 1 Отговор
    Егати недоразумението е този !!!
  • 28 нео

    13 1 Отговор
    Ако списъците по Магнитски са верни , то тогава 90% от политици , журналисти и тн , за последните 30 години , щяха да са върте .
  • 29 Копейкин

    12 1 Отговор
    КРУМЧО р.овч не е ли от БСП БКП ами другите все от висшата номенклатура на Тодор Живков...ами ние бедните хора да умираме ли не можем сметките да си платим ужас ужас ужааас...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Закривай

    5 4 Отговор
    Кои бяха САЩ, че да санкционират хора в суверенна държава? Без предоставяне на някакви доказателства, без абсолютно нищо. Ние си знаем, че и Пеевски, и Горанов са корумпета, но извади някакви доказателства, като ни се бъркаш във вътрешните работи. Така не се прави. Хора, които вярват в зомбита и НЛО ще казват къде и какво да става... в суверенни държави! Ами не може така!
  • 32 няма нищо

    5 1 Отговор
    Те просто им спират визите и им запорират сметки в САЩ и Англия. Вие тук си ги дундуркайте и издоявахте колкото си искате. Те службите в САЩ и Англия само по статии от вестник работят. Я се събудете, това да не е ДАНС.
  • 33 Абе откакто дойдоха

    3 2 Отговор
    с гръм и трясък новините
    по Магнитски,Копейката е като онемял.В БСП се хванаха гуша за гуша,Белата Златка мина в нелегалност.
    Само Малинов се гордее.
  • 34 Абе откакто дойдоха

    3 3 Отговор
    с гръм и трясък новините
    по Магнитски,Копейката е като онемял.В БСП се хванаха гуша за гуша,Белата Златка мина в нелегалност.
    Само Малинов се гордее.
  • 35 Хахахах

    4 3 Отговор
    Много ме вълнува, къде ги сърби братята хамериканци. С какво друго да им помогнем!?!?
  • 36 Унбитх

    3 4 Отговор
    Българския народ иска да бъде краден денонощно от сел ски тарикати като Горанов, Пеевски, Борисов,Овчаров народа иска да е беден,болен и нещастен,но важното е да им бъде гадно на САЩ и Великобритания!
    Крайно време е тези на запад да разберат че си обичаме крадците и олигарсите и искаме да ги оставят да ни грабят както си искат, да живее Русия там олигарсите никой не ги пипа, да живеят Пеевски, Овчаров и Горанов, долу САЩ и ЕС. Не им щем фондовете и помоща!
  • 37 Минева

    1 3 Отговор
    На една биволица не можеш рогите
  • 38 Минева

    1 3 Отговор
    На една биволица не можеш да вържеш рогите
  • 39 Тургам

    2 2 Отговор
    Тоя бендът си го тургам на . ура .
  • 40 пенко

    0 0 Отговор
    В УНГАРИЯ БИХА КАЗАЛИ НА Ой БРАЯН : " АБЕ Я СИ Е...Е М ...ТА " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол