Last news in Fakti

16 Февруари, 2023 18:33 1 385 31

Ахмед Ахмедов: Санкциите по "Магнитски" удрят по българските интереси

  • ахмед ахмедов-
  • дпс-
  • санкции-
  • магнитски

В обществото в момента има сериозна политическа криза и тя се задълбочава

Ахмед Ахмедов: Санкциите по "Магнитски" удрят по българските интереси - 1
Снимка: бТВ

Г-н Карадайъ ходи на всякакви срещи, системно ходи и в американското, и в турското, и в швейцарското поослство. Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов в отговор на въпрос дали председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е бил заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в посолството на САЩ в България.

Ахмедов поясни, че доколкото е запознат, тази среща е била във връзка с края на мандата на американския посланик в България Херо Мустафа.

По повод санкцинираните българи по американския закон "Магнитски", сред които е депутатът от ДПС Делян Пеевски и настояванията на западните ни партньори в България да бъде извършена съдебна реформа, Ахмед Ахмедов заяви, че ДПС работи в посока реформата.

Ние сме единствените, коото предложихме конституционна реформа на правосъдната система. Бяхме обнадеждени, че след катов 48-то Народно събрание се създаде комисия, нашият законопроект ще бъде приет, но това не се случи, посочи той.

ДПС е единствената партия в последните 30 г., която е внасяла закони за борба с корупцията, подчерта зам.-председателят на политическата сила.

Според нас трябва да има правосъдна реформа. Трябва да има баланс между прокуратура и съд, те взаимно да се поддържат, посочи Ахмед Ахмедов, като отбеляза, че на този етап от ДПС не приемат идеята съдия да контролира главния прокурор.

Смятаме, че сегашното законодателство е много добро, стига всеки да си върши съвестно работата, добави той.

По думите му санкциите по закона "Магнитски" са "един административен акт". Доколото знам, колегата Пеевски го обжалва в САЩ и се надявам да бъде оправдан. Всеки е невинен до доказване на вината. Ние от 2 г. искаме да знаем тези факти, нека да ни ги предоставят. Ние направихме нашето разследване и то не откри нищо, получихме само добри отговори. Тези списъци вредят на българските интереси и на българската икономика, коментира Ахмедов.

В обществото в момента има сериозна политическа криза и тя се задълбочава. Няма диалог между партиите. ДПС не поставя разделителни линии, такива може да има само когато се потъпкват евроатлантическите ценности. ДПС има място в българското политическо пространство то най-вече е свързано с въвеждането на държавност, каза още Ахмед Ахмедов.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12783

    40 2 Отговор
    ХАЙДЕ ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ПЕЕВСКИ ГРАКНАХА
  • 2 Тиква Стайл

    36 1 Отговор
    Така, така. Егати наглеците.
  • 3 Последния Софиянец

    14 20 Отговор
    Народа тегли заеми да си плати сметките и хич не се интересува от списъците на Козяк.
  • 4 Не е така

    40 2 Отговор
    Удря по интересите на такива, като доган, Пеевмки, борисов и всички крадливци от ДПС
  • 5 Уса

    26 1 Отговор
    Махайте се всички от тоя парламент и освободете държавата и народа от своето демонократично присъствие.Нямате нищо общо с демокрацията
  • 6 Мазньо

    14 7 Отговор
    Ах,мед му капе от устата като говори за Козяк...
  • 7 Фактъ

    30 1 Отговор
    Удря по интересите на политическата мафия от която сте и вие заедно с герб и БСП .
  • 8 Субективен

    28 2 Отговор
    По-скоро удря по вашите интереси! Моите интереси не са ударени по никакъв начин, ни най-малко.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 другарю чалмар

    29 1 Отговор
    Пречи, много ви пречи на интересите да крадете от децата, пенсионерите и работещите бедни и да трупате в офшорки.
  • 11 Пламен

    27 0 Отговор
    В Магнитски-3 ще са Тиквата и Доган.
  • 12 Асена Хасанова

    22 0 Отговор
    Продължавайте в същия дух и ще ви гледаме сеира. Да няма после сълзи и сополи.
  • 13 отшелника

    5 15 Отговор
    ТОВА ДЕ ИДЕ ОТ ХАМЕРИКАТА ВСИЧКО УДРЯ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ,НИЩО ДОБРО НЕ ЧАКА СТРАНАТА ПОЕЛА ПО СТЪПКИТЕ НА АНТИХРИСТА ОПИСАН В БИБЛИЯТА ,НО ПИСАНОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ,ПОСЛЕ ИДВА НОВ СВЯТ !
  • 14 Шопо

    7 17 Отговор
    България е колония на САЩ.

    Коментиран от #18

  • 15 Боби

    17 0 Отговор
    Понеже Гешев ви е в джоба, добре ле е Магнитски, поне морално да има някакво възмездие, дето крадете с ГЕРБ толкова години!
  • 16 БПФ

    5 15 Отговор
    Нито този, нито кои да е други американски закони имат правна сила на територията на България !! Конституционният съд е категоричен по този повод. Ние все още сме суверенна страна, колкото и да не им се ще на някои наши политици !!!

    Коментиран от #28

  • 17 Тома

    19 0 Отговор
    Ей депесето стига с тези пинизи защото първи трябваше да влезе в затвора чок хидролога ахмед доган
  • 18 Роналд Рейгън

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Шопо":

    Уви, не е! Ама на тебе главата ти е колония на Тиквата.
  • 19 Бамбука

    15 0 Отговор
    И Данчо Ментата е недоволен.
  • 20 Машала

    18 0 Отговор
    Тия изсякоха горите на България. Унищожиха малките ферми и останаха само техните. Изкупиха земята на бедните и си построиха сараи. Диганчо, Делянчо барабар с Горанчо и Тулипчо съсипаха всичко в тая държава. И наглостта им е направо чудовищна.
  • 21 Щатските подлоги

    6 4 Отговор
    вият от кеф, когато чичо Сам им го нацепи отзад.
  • 22 Кой

    8 1 Отговор
    каквото си е надробил , това ще сърба ! Жалкото е че го отнася България и българите граждани ! И петното остава - няма триене !
  • 23 Истината

    4 1 Отговор
    За 33 г райски град построиха. Тях не ги мислете, те вършат или работят черната работа. Кротнете се и идвайте да копаме каналите. Ще пеем излял е делю хайдутин и ще си говорим за Доганчо, ква приказка сътвориха дпс.
  • 24 Истината е

    0 8 Отговор
    Ще гласуваме за дпс. Що не. Мюсюлмани християни всипки сме хора и ако бяха поканили за Турция щяха да изкара много хора. Тук не е шега. Много млади не стават, както и многп стари стават за тежки работи и що не от отломки хора, затиснали. А за Доган, кака мара още е жива и ходеше с иван, в един вход с Доган, сега може да се е променил, но кака мара ни каза преди 30 г, че поздравявал в блока в софия и много скромен бил, поздравявал ги. Лошо ли е, да вярваме на хора, които ни казват, тогава наши колежки, в ония години за Доктор Ахмед Доган. Еродиран и добър.
  • 25 Балъка BG

    8 0 Отговор
    Кви български интереси бе, дерете народа и мъкнете в офшорки, безгръбначни алчни нищожества. Дано се задавите с хартиена та бюлетина.
  • 26 Мнение

    2 0 Отговор
    Амет, шест без десет. Друго не е неоходимо
  • 27 Ааааа,българските ли?

    6 0 Отговор
    Май по интересите на върхушката на ДПС удрят , които по никакъв начин не са български интереси!
  • 28 13675

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "БПФ":

    Ти, май верваш на такива като Ахмедов, Овчаров. Магницки е за САЩ, а вече и Великобритания и може би скоро и ЕС не искат и няма да работят с фирми, или сварзани с тях, а във България и паметник може да им направим. Е, за това не ни зимат в Шенген, за това ни пращат в периферията, за това никой не ни зима на сериозно защо заради тези коромпираните който са невинни, и продалжава е да си ги дондуркаме
  • 29 Павел пенев

    3 1 Отговор
    А бе мухльо, защо не пишеш че ДПС са против джендъризма у нас,както ясно заяви Ахмедов пред слугинажната журналистка Цв. Киризова.
  • 30 сирене

    4 0 Отговор
    вие сте виновни бе "В обществото в момента има сериозна политическа криза и тя се задълбочава"
  • 31 Магнитски

    4 0 Отговор
    Не санкциите а измамниците в списъка Магнитски развалят имиджа на България Лица които ощетиха страната ни за милиарди в интерес на друга държава като Р Овч отдавна трябваше да бъде щасливо омъжен в ЦСЗ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове