Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 09:48 2 013 25

Настимир Ананиев съди Слави Трифонов и Тома Биков

  • настимир ананиев-
  • съд-
  • слави трифонов-
  • тома биков

Най-тежкото наказание за клевета, което Наказателният кодекс предвижда, е глоба от 5000 до 15 000 лв. и обществено порицание

Настимир Ананиев съди Слави Трифонов и Тома Биков - 1

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев е завел две наказателни дела за клевета - срещу лидера на ИТН Слави Трифонов и срещу Тома Биков от ГЕРБ. Това потвърдиха за "Сега" от Софийския районен съд. Макар и наказателни, делата за клевета са от частен характер, т.е. Ананиев ще поддържа обвинението вместо прокурор. Предстои делата да бъдат насрочени. А ако Трифонов се кандидатира за депутат, каквито заявки вече направиха от ИТН, наказателното дело срещу него ще бъде спряно. Това ще е съдбата и на процеса срещу Биков.

Ананиев съди и двамата заради твърденията им, с които го обвързват с криптобанката "Нексо". Още след като гръмна скандалът в началото на годината, Ананиев обяви, че няма и никога не е имал нищо общо с "Нексо" и ще съди всеки, който уронва престижа му с клевети. Ананиев определи опитите за установяване на връзки между криптоплатформата и "Продължаваме промяната" милиционерска акция "Кал и каскети" и посочи, че срещу всички по-активни представители на формацията се изливат фалшиви новини и лъжи.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, Слави Трифонов свърза Ананиев със скандала "Нексо", обявявайки, че той е съдружник на един от собствениците на "Нексо" Антони Тренчев.

"Акция "Кал и каскети" тече от няколко месеца и героите ѝ са политически партии. Виждате - ГЕРБ стана разследващо звено на прокуратурата. След като закриха бухалката на Гешев - спецпрокуратурата, ГЕРБ ли са новата им бухалка? Надявам се Биков да не заеме ролята на Сийка Милева в прокуратурата", коментира Ананиев, който тогава беше депутат. Той уточни, че познава Антони Тренчев (един от основателите и управителите на фирмата), с когото са били съпартийци в Движение "България на гражданите". "В началото на 2018 г. имахме фирма, която трябваше да развива дейност, но това не се случи, защото и двамата бяхме ангажирани с други неща. Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов от ГЕРБ също бяха съпартийци с Антони Тренчев в ДБГ. Въпросът е да хванеш някаква информация, да я завъртиш и да я хвърлиш в жълто-кафявата мъгла, за да може да произвеждаш фалшиви новини", каза той през януари.

Най-тежкото наказание за клевета, което Наказателният кодекс предвижда, е глоба от 5000 до 15 000 лв. и обществено порицание.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еееееее ти имам

    15 2 Отговор
    Прическата,сладур
  • 2 Българка

    29 5 Отговор
    Хеееехехеее, Нестимире,тю ф лек, те всички знаят, че си правил опити да се включиш в пирамидата. Твоя престиж го оценяват на 1 лв.

    Коментиран от #18

  • 3 нексо крива мутра

    8 3 Отговор
    хелп карма гроб, хидрострой шиши, трейс шиши, всичкото бизнес
  • 4 Сталин

    19 4 Отговор
    Педал съди педали,има ли значение,просто всичките сте загуба на пространство и време ,то името на този Настимир идва от английското -насти-значи отвратителен
  • 5 тйхт

    5 12 Отговор
    И двамата русофила наведнъж! Браво!
  • 6 Римитсан Виенана

    22 4 Отговор
    Плужек
    Гнус
  • 7 Бият децата ни под колоните

    9 19 Отговор
    Слави и Биков са от един отбор, хвани единия удари другия.
  • 8 Време е

    2 11 Отговор
    и други да ги почнат !
  • 9 УРА,, Ура

    4 19 Отговор
    Точно така трябва за хората, които лъжат и клеветят в общественото пространство. Да бъдат разкостени от дела, та дано им дойде акъла,че хората не са толкова тъпи и не вярват вече на измислени компромати.
  • 10 Давайте всички, не се делете!

    7 5 Отговор
    Най-добре ще е ако всички заедно се осъдите и всички заедно, козяшките подлоги гербери, пепейци, дебейци влезете в дранголника
  • 11 Какво ще съдиш лъжецо продажен

    23 5 Отговор
    От твоята гнусна уста всекидневно се бълват лъжи! Ако Слави ви подбара с такива дела, трябва от съда да не излезете! Продажна гнус!
  • 12 Павел пенев

    19 3 Отговор
    Жалко ако този корумпиран тип влезе отново в НС. Как ще го гледаме и как ще му слушаме тъпите изказвания.
  • 13 Наивен народ

    7 0 Отговор
    Пак ви забаламосват...
  • 14 Още една

    8 0 Отговор
    "кристална чиста сълза"се отрони
  • 15 Ха Ха

    3 1 Отговор
    Те са млади от пп могат да ви пуснат някой вирус, а слави да ви разсее с песнички
  • 16 Мнение

    12 0 Отговор
    Насти мир - гаден свят!
    Тоя е бил орисан още от бебе да порасне и да се превърне в нечия изтривалка!
  • 17 Бонев

    6 1 Отговор
    Четеш заглавието и се чудиш има ли някой свестен от тримата.

    Коментиран от #21

  • 18 Отврат

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Тоя, да не му споменавам името, че ме е гнус, е измет продажна и подкупен предател, безродник, една жрица на любовта струва в пъти повече от него!
  • 19 единен

    6 1 Отговор
    Плужек .
  • 20 🇧🇬🇪🇺💯Riпост

    0 5 Отговор
    Фандъкова и Столичният Общински Съвет сътвориха невероятна Кочина с решенията за Градският Транспорт, направиха Билет за Транспорта Два Лева за бъде на шофьорите по лесно да връщат Ресто❗️
    Инвалидириха Месечните Карти За Градският Транспорт за Метро и Автобуси, за да закупят Софиянци Годишни Карти за Градският Транспорт на стойност 400 лв. на година❗️❓
    Същият Румен Радев който Софиянци защитаваха с Хиляди излезли на Улицата през лятото на 2020 година, сега е изпратил това недуразумение Министъра На МВР Демерджиев и неговите Копои да малтретират Софиянци и български данакоплатци в градският транспорт в Столицата❓
    Колко Президента Румен Радев се е оял с Власт която по Закон и Конституция не принадлежи на Президента❓
    Елате в Столицата да видите на Румен Радев, Демерджиев “копоите” как правят Хайки в Градският Транспорт, Бият Българските Граждани/Столичани щот нямат два лева да си купят Билет за Градския Транспорт❓
    България, Нацистка Германия ли е❓
  • 21 Има

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бонев":

    Слави Трифонов! Човек който не лъже, не краде и дава от себе си за общото благо, е не само свестен, а и добър човек!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 кавало

    3 0 Отговор
    да се разберат по аверски колегиално и да разделят парите, някак си така извън съдебно и вътрешно парламентарно. то те са си свикнали и без това. такива са методите им на работа.
  • 24 Електра

    3 0 Отговор
    Тоя джендъри ли е или транс, защото няма и грам тестостерон.
  • 25 Четец

    0 0 Отговор
    Ти като си с голям, що си сам от герб. Не е хубаво взаимно да се обиждате. Много хора са го казвали, като искат да ви ударят, все ще има човек слабо място и точно там удрят. Не само удрят, а ви ликвидират завинаги цялото ви семейство, деца, внуци, те някои са терористи, лоши хора, не от сега, а от векове. И затова народа е отвратвн от вас, от живота си. Непокистите са си ок, както и егоистите. Бъдете добри хора, както западняците. Много злоба има в душите ви.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове