Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 10:50 2 661 57

Томислав Дончев: Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Горанов ще е в списъка „Магнитски“. Не е взимано решение за коалиция с ДПС

  • томислав дончев-
  • бойко борисов-
  • владислав горанов-
  • списък магнитски-
  • коалиция-
  • дпс

ГЕРБ ще направи всичко възможно да има титулярно и грамотно правителство след изборите, подчерта зам.-председателят на партията 

Томислав Дончев: Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Горанов ще е в списъка „Магнитски“. Не е взимано решение за коалиция с ДПС - 1
Снимка: bTV

„Лидерът на ГЕРБ знаеше, че Владислав Горанов ще е в списъка „Магнитски“. Не мисля, че на Владислав Горанов му е казано предварително“. Това заяви в предаването „Тази събота“ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Нашата памет е добра. Фактите са такива. Кой е виновен – трябва да кажат българските институции. Горанов каза, че неведнъж е давал обяснения пред българските органи. За процесуалните действия не мога да говоря, защото не знам“, добави той.
„В годините назад сме се разделяли с хора дори и само при изникнали съмнения. В политическия живот най-важно е доверието“, посочи Дончев.

„Аз от 15 години не съм спрял да преподавам. Ако в групата има един студент, който не се справя добре, всички в курса му казват, че той се справя лошо, преподавателят му казва, че не се справя лошо – той ще продължи да се справя зле. Притеснявам се, че има опасност с България да се случи същото. Получаваме негативни доклади и още санкции „Магнитски“. Имаме два варианта – да продължим да се справяме зле или ние да се научи като институции да показваме кое е лошото“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

След изборите

„Решение на ГЕРБ за коалиция с ДПС не е взимано. В името на това България да има стабилно правителство с хоризонт. Един кабинет с къс хоризонт не може да се захване с нещо сериозно. Не е виновен президентът. Партиите са виновни заради неспособността си да произведат нещо конструктивно. Опитахме да потърсим съгласие с партиите, с които имаме идеологическо сходство. Опитахме с кабинет, който е безпартиен – не се получи. Третата възможност е правителство на малцинството“, допълни той.
Дончев е категоричен, че ГЕРБ ще направи всичко възможно „България да има титулярно, разумно, грамотно и работещо правителство“.
„От две години като общество и политическа система не можем да преследваме националните цели. Те не се свеждат само до еврозоната и Шенген, а включва и модернизацията на страната, икономическо развитие, намаляване на социалните разлики. Това е така, защото политиката се свежда до „перманентния скандал“. Политиката е инструмент за управление на обществото и институциите, за да се постигнат цели“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    52 2 Отговор
    Преподавател та дрънка!
  • 2 Винаги сте били в неформални

    60 6 Отговор
    коалиции с ДПС, винаги ! Прочетете тази статия за да видите, как Левски е защитавал българските интереси и се сравнете с него!
    Янко Гочев и неговата статия
    "Левски е обесен, защото отказва да бъде руски шпионин и всякакъв роб"
  • 3 БСТ

    81 5 Отговор
    Цалата партия герб е за магнитски ама айде ...
  • 4 И това какво

    57 1 Отговор
    Значение има. Защо не се говори за периода когато беше министър на Герб. Ясно че искате да си измиете ръцете но фактите са други.
  • 5 Кътьо

    80 2 Отговор
    Работата май загрубява щом цяла сутрин по всички телевизии герб вият като мастии.
  • 6 Българка

    56 3 Отговор
    Томито все по-трудно ще лъска егото на цялата върхушка на ГЕРБ. Владито беше в две правителства на Борисов финансов министър, т.е. този който разпределя порциите. И това не е случайно. Защо още не са публично обявени серийните номера от пачките по 500 евро в чекмеджето на еднокнижния им вожд? Дали не са от копюрите, които Божков е теглил за да даде рекета чрез Владко на Батко? И защо за нестопанственост и причинени щети за 88 милиона ( но това си е набеждаване, а не истина), бившият енергиен министър от ИТН е разследван, а мамин Владко ,който не е видял над 600 милиона щета/кражба в хазната от неплатени хазартни данъци ( а затова е получавал министреска заплата) беше дори освободен, когато МВР задържа тримата рекетьори от ГЕРБ?
  • 7 Пич

    6 31 Отговор
    За да не се карате като идиоти на футболен мач , ще ви кажа , че подготвят сбирщина - ГЕРБ , ПП и ДБ !!! Но ако държите - крещете си !!!
  • 8 Бау бау

    56 1 Отговор
    Биби ги плещи като за последно - тия мажат след него...
  • 9 тиквенсониада

    55 1 Отговор
    Гледате поредната серия от филма "СПАСЯВАНЕТО НА ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ" ! Всевъзможните му слуги се хвърлят , за да го направят НЕВИНЕН , чист и неопетнен. Голямо морално падение !
  • 10 Даниел

    40 1 Отговор
    Нали това беше задачата на Гешев,да разбере кой ще бъде осветлен!
    Много други неща знае Бойко,нищо че продължава да се прави на луд,както най-обича.
    Вероятно са очаквали и от друга партия да има санкционирани,като се има в предвид кой беше с него!
    Дали няма да имаме двама политически лидери санкционирани по магнитски преди изборите!?
    Борисов управляваше от свое име цялата държава,но когато далаверите излязоха на яве,вече се дистанцира от всеки и всичко!
    Не мога да се сетя за нешо което би ме накарало да гладувам за такива …….!!
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    40 0 Отговор
    Томе, верно ли Буци е ходил пет пъти в посолството на jaнките за последната седмица ❓❓❓
  • 12 фАНТОМасс

    41 0 Отговор
    Може ли да се правиш на ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ и да се напъваш да си УМНИК , щом си се поставил в позиция на слуга на един ПРОСТАК ? Или трябва да си ГЛУПАК , или да имаш лична изгода от това ! Познайте сами !
  • 13 "Лидерът на ГЕРБ

    52 0 Отговор
    знаеше, че Горанов ще е в списъка" - значи лидерът на ГЕРБ е знаел за кражбите на Горанов и лидерът на ГЕРБ е мълчал, защото е делял милионите с Горанов ! Само това изказване доказва престъплението на Горанов и Тиквата, какво още доказателство му трябва на Гешевтурата за да повдигне обвинение срещу тези двама престъпника ? Защо Божков не е защитен свидетел ? Защо това българско население продължава да доказва че е овца и да подкрепя ГЕРБ, неговите причинители на беднотията ? Защо бе овце ?
  • 14 Гост

    30 1 Отговор
    Тоя досадник пак ли е излязъл да защитава господаря и ортаците му. томчо, вие от много години сте ортаци с дъпъсъ, стига си лялял глупости...
  • 15 Реалист

    34 0 Отговор
    А знае ли лидера на ГЕРБ че го има в следващия списък заедно с ортака Гешев?
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 0 Отговор
    Знаех за "Магнитски" преди това. Аз бях в сряда, петък и понеделник в американското посолство. За пет дни - три пъти. Включително и два пъти с Джим ОБраян, заяви пред bTV председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
  • 17 Двуок ЦИКЛОП

    35 0 Отговор
    С една дума , Томчо иска да каже , че Борисов е знаел , че Горанов е крил данъците на Божков и за другите му шмекерии , но си е траел и ги е толерирал. Защото са му пълнили ЧЕКМЕДЖЕТАТА !
  • 18 ПЪГУОШ

    29 0 Отговор
    А защо още не сме чули изказвания и на Деса от Дулово , Тома Биков , Митов-къдравата Сю и другите видни ГЕРБ-ови остриета ? Нещо много се бавят в защита на Вожда си ! Може да им дръпне паничката с храна и привилегии. Умната , хора-слуги на Тиквата !
  • 19 ЛегнаЛангеЛ

    25 0 Отговор
    Сега ще видим телата на БОЙКОВЦИТЕ , които се хвърлят на амбразурата , за да защитават своя ШЕФ ! ГАРАНТИРАНО от слугите в ГЕРБ !
  • 20 йодирана СОЛ

    28 0 Отговор
    Истината е , че Борисов непрекъснато надгражда над образа на алековия бай Ганьо , но само и единствено в отрицателна насока ! Свидетели сме на падението и хамелеонщината на един ПРостАк !
  • 21 РЕАЛИСТ

    18 1 Отговор
    Абе в Афера го казаха ясно. Списъкът Магнитски беше предупреждение към Бойко. Удариха Горанов , за да му покажат колко е уязвим. Ако не им играе по гайдата на САЩ, Бойко ще е следващият.
  • 22 баба ЯГА

    18 0 Отговор
    Сигурен съм , че ББ е знаел и за това кой е убил Кенеди , как са открили статичното електричество , как са разчели Розетския камък , колко страници е книгата Винету , коя е Мата Хари , къде е мис Бикини , колко са чекмеджетата и колко кюлчета има в тях , но.......не ще да ни осведоми. Почти същото като с Влади Горанчето.
  • 23 ЕПИхлорХИДРИН

    22 1 Отговор
    Сега бушона- Влади ще изгори , за да свети слънцето-Борисов ! Ура и да живее занапред ! Урааааааа!
  • 24 Питам:

    21 0 Отговор
    След 3 посещения в американското, 2 в английското и 1 в германското посолство за закупуване на ИНДУЛГЕНЦИИ Вожда и Учителя как няма да знае за Горанов! При тези посещения той прокарвал номера на гущера - да си къса опашката за да се спаси!
  • 25 Олят О тялО

    9 4 Отговор
    Бат Бойко е БОГ ! Не го ли разбирате ? Защо само нападате тоз иначе толкова симпатичен човек ! Той е невинен , дори когато е ВИНОВЕН ! Това даже и глухите го виждат , даже и слепите ще ви го кажат ! Та той е слънцето на живота ни........
  • 26 Удавената Риба

    16 0 Отговор
    Само едно не разбирам - защо Антон Тодоров нарече ГЕРБ с името ШАЙКА ?
  • 27 За индулгенция!

    24 0 Отговор
    Знаел за "Магнитски"
    Обикалял посолствата за да разбере дали той не е в този списък. Знае че непременно ще попадне в него. Ще бъде в следващите със сигурност затова се яви в БТВ лично , а останалите - ято гербери по всички телевизии.
  • 28 пашата

    21 0 Отговор
    Знаят гербавите и за къщата в Барселона и за Мишо бирата всякакви кражби извършват мутраците
  • 29 ПСР

    19 0 Отговор
    Страхотна"експертиза"сте,думи нямам.И то защото и аз имам добра памет.Помня добре лицето на лицето на шофьора на лицето Мето Илиянски,като министър-"експерт" по бой.Помня лицето на Теменужка Петкова,като лицето на едни 3 мириарда,подарени от нас на Путин-Вучич-Орбан,от сърце.Помня лицето на прословутия Вл.Гор.Или на"акционера",Цв.Цв.Или на Мишо Бирата.Или на "Ало,Ваньо".Или кой се прави по-добре на улав.Или за"Аз съм прост и вие сте прости,та..."Булю,булю,на батко мисирките и това го помня.Как всички тук сме"Парле ву франсе".
    Интелект,политика ,експертиза ви дай на вас,цинично!

    Коментиран от #31

  • 30 Кабамилионеров

    16 0 Отговор
    Томи,усвоил си от поли...тиката само две неща......безкрайно праз.ноговорене,и наг.ло кра..дене....Аз по мене си съдя,друго си е с ГЕПИ И Д.п.С. да пълним каквото има с па.ри-торби,чекмед.жета,шкафо.ве,джобо.ве,сметки....бонлук бате....за такива па.ри-по 24 часа на ден може да шушним глупос.ти...
  • 31 Затова аз като един беден и гладен трол

    3 12 Отговор

    До коментар #29 от "ПСР":

    На Копейката,ще гласувам за възраждането!
  • 32 Тогава

    17 1 Отговор
    Се разделете с Тиквата.Тука има не само съмнения ,а милиарди откраднати.На кого адвоката Менков пази парите в овшорка сметка на Сейшелите.Той е на Борисов адвокат.Индиректно Тиквата присъства и в двата списъка Магнитски.Знаел Тиквата, защото го е натопил,за да не е той,който заслужава санкциите.Сигурно на 2 ката се е молел и целуваш ръка на американците.Като нас оная хубавата снимка с Доган,където му целува ръка.Само е за билбордове из цяла Б-я,да се знае на кого служи.Или другата с Путин и кученцето,дето му подари.Изосказателни????????
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Лафонтен

    13 1 Отговор
    Томе,има една приказка ако ти говори нещо:сетила се Мара да се побара.
  • 35 Емигрант

    9 1 Отговор
    С триене на истината ФАКТИчески пуйки няма да помогнете на българите да излязат от беднотията ! Вие защитавате ОПГ-ГЕРБ и Тиквата, но защо, имате ли обяснение което да ви защити от омразата на българите към вас ?
  • 36 Пенсионер 200 евро

    8 0 Отговор
    А БЕ, ДОНЧООЛУ, ДА ТЕ ПИТАМ НЕЩО: КАКВО Е ЗНАЕЛ БОРИСОВ, САМО ТОЙ СИ Е ЗНАЕЛ! А ГОРАНОВ ЗНАЕЛ ЛИ Е, ЧЕ БОРИСОВ Е В ТАЙНИЯ СПИСЪК "МАГНИТСКИ"? НИЕ, ДОНЧООЛУ, СМЕ НАЯСНО, ЧЕ ДОКАТО ЧИЧО САМ ИМА ПОЛЗА ОТ БГ🎃, ЩЕ ГО РАЗМАХВА САМО НА ЧЕТИРИ ОЧИ И ТО КОГАТО ТРЯБВА. ЗАТОВА СИ ВЪРВЕТЕ С МИР!
  • 37 ЛиБеРаст

    10 0 Отговор
    Томиславе, нема ли кой да ти изправи кривата глава? Ще има! Скоро ще е!
  • 38 Пенсионер 200 евро

    10 0 Отговор
    ДОНЧООЛУ, ГОВОРИ ЛИ ТИ НЕЩО ИЗЯВЛЕНИЕТО НА 🎃, ЧЕ ИСКА В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ДА ПОЛЗВА ДЕПУТАТСКИ ИМУНИТЕТ? НИЕ, ДОНЧООЛУ, ОБИЧАМЕ САЛАТА,
    НО НЕ ПАСЕМ ЛЮЦЕРНА!
  • 39 Путлер каза

    6 2 Отговор
    Гербав се ляк!
  • 40 Титу

    6 1 Отговор
    Не били в коалиция с Дпс кой ще лъжеш бе мафиот скапан всичкитерешениявзимате заедно

    Коментиран от #46

  • 41 Уля се БЕ

    8 2 Отговор
    Шарлатанин!!!!!
  • 42 А дали

    4 3 Отговор
    Знае ли че ще влезете във заТвора върхушка та от герб бсп патриотите и дпс
  • 43 Димитър Георгиев

    8 1 Отговор
    Мафиоти, ДПС ви дърпа конците! На тоя разбойник какво му знае главата! Сикаджия на ниско ниво в мафията ви е лидер и имаш самочувствие да даваш акъл. Докарахте България до последно място по жизнен стандарт в света бе мекере! Една шепа разбойници обирате националния ресурс в невиждани размери. Счупихме всички рекорди по корупция в света! Барабар с кметовете ви всички сте за затвора!!!
  • 44 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Мутропитека си знае Всичко, но не го помни!
  • 45 За пореден път

    5 1 Отговор
    Заглавието няма нищо общо със съдържанието
    Ако се доверим на заглавието излиза че борисов предварително е знаел че неговия финансов министър е в списъка магнитски
    Ако е така възниква въпросът откъде борисов е имал тази информация
  • 46 Той не каза

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Титу":

    Че не са в коалиция с дпс но че още не са взели решение
    СПОРЕД МЕН СА ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ НО НЕ СА ГО ОЩЕ ОБЯВИЛИ ПРОСТО СМЕ В ПРЕДИЗБОРНА СИТУАЦИЯ
  • 47 Минева

    4 0 Отговор
    Пишман лидер си имате, тиква
  • 48 Дончев,

    5 0 Отговор
    язък че си от Габрово, хубав край, хубави хора, а ти - петно! Научиха те шопите да лъжеш без да се изчервяваш
  • 49 Търновец

    5 0 Отговор
    Габрово бяха 80000 а сега нямат 30000, Дончев беше кмет
  • 50 Томиславе,

    6 0 Отговор
    А Лидерът на ГЕРБ знае ли, че скоро и той ще е в списъка „Магнитски“.
  • 51 Бамбука

    5 0 Отговор
    Поредния дебил, разходвал стотици милиони и не направил и са 5 лева за страната ни. Колко милиарда струва електронното правителство за което отговаряше и нищо ? Безполезен, на издръжка на всички нас и нахал да ни поучава повече от 12 години. Кажи какво направи за България, освен да си получаваш заплатата ?
  • 52 Истината:

    7 0 Отговор
    Тежък месец за герберунгите и вожда им бокоМутрата : Вожда може много скоро да влезе в списъка „Магнитски“
    От ГЕРБ се гърчат и квичат.
    На Амбразурата се хвърлят Гербер, след Гербер, но вече е късно.
    Вожда борисоФ е политически труп, а скоро може да стане и personae non gratae за САЩ.
  • 53 Истината

    7 0 Отговор
    Няма как ГЕРБ да направи "грамотно" правителство с "неграмотен" премиер!!!
  • 54 пенко

    1 3 Отговор
    НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ "КОРКАМЕ" , А В УНГАРИЯ ПРОСТО ЩЯХА ДА Н А ПС У В АТ - ЦИОНИСТКИТЕ ФИНАНСИ НА САЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 55 Леле,леле

    5 0 Отговор
    Ето защо,Тиквето-доносник е ходил на Козяк ,да натопи Владито-неговия любимец.Мръсник е тоя ,мръсник.Ревал е за закрила и ония му казали да стане депутат,пък после ще му решат съдбата.Ревал е като дете,да не изгонят бившата му жена от САЩ и да не и приберат парата,защото щерка му и внуците,щели да са просяци в България ! ГАРАНЦИЯ !
  • 56 ГЕРБ жени

    4 0 Отговор
    ГЕРБ умре. Бойко в затвора
  • 57 ПОДЛОГООО , Я ЧИБА ПОД ПЕЧКАТА БЕ !

    3 0 Отговор
    ...........................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол