Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 13:23 1 676 25

ВМРО: Стрелба „на месо“, доживотен затвор за каналджийство и намеса на Европа за постигане на нулева миграция

  • вмро-
  • доживотен затвор-
  • каналджии-
  • стрелба-
  • европа-
  • помощ-
  • нулева миграция

Искаме отмяна на Дъблинското споразумение и нови правила за солидарна защита на границите на ЕС, казват от формацията 

ВМРО: Стрелба „на месо“, доживотен затвор за каналджийство и намеса на Европа за постигане на нулева миграция - 1
Снимка: БГНЕС

Чудовищни са вече размерите на войната, която втора година се води на границата ни с Турция. Казваме втора година, защото само до 2021 г., благодарение на мерките, взети от ВМРО като част от законодателната и изпълнителната власт в страната, проблемът с каналджийството и с потока „бедни майки с деца“ беше решен. Натискът от страна на тълпите млади мъже от Близкия изток беше овладян. Факт е обаче, че въпреки нашите непрестанни предупреждения към нестабилните парламенти, служебни кабинети и катастрофалното управление на ПП, ДБ, БСП и ИТН, се стигна до убийството на трима униформени и десетки още фатални инциденти с нелегални мигранти. Вчера станахме свидетели на още една нечовешка картина – камион натъпкан с мъже от Афганистан, в който 18 души умират от задушаване, а още десетки са в окаяно състояние в следствие на поредния опит за трафик на хора през държавата.

Това казват в своя позиция, изпратена до медиите, от ВМРО. От формацията казват още следното:

Нелепо, недопустимо и направо престъпно е държавата да допуска това да се случва. Националната ни сигурност буквално е „пробита“, а границата ни бива прегазвана ежечасно от минаващи през телата на служителите на реда, които се опитват да я опазят.

Нееднократно сме казвали, че отдавна е настъпил моментът България да позволи на униформените служители на реда да използват огнестрелно оръжие при изпълнение на служебния си дълг и буквално да стрелят „на месо“ при охраната на граничната бразда. Жива сила и техника от Българската армия трябва спешно да се включи при охраната. Това е война!

Даваме оръжия и защитна бойна техника за Украйна, а границата ни е оголена. Там няма техника, която да брани националния суверенитет. И това е следствие от двугодишното шизофренно поведение на политическите субекти, които бяха в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото народни събрания. Това е и следствието от неглижирането на проблема от поредицата кабинети, управлявали страната през тези години.

Позорното бездействие на последните народни събрания коства животите на невинни български мъже, а вече и на 18 афганистанци. Дали са били виновни, осъзнато извършвайки закононарушение с нелегалното преминаване на границата, тук няма значение. Това са човешки животи. Това са хора, натикани безсърдечно един върху друг в товарен камион и зарязани някъде в гората на произвола на съдбата от каналджия с присъда за същата дейност от 2017 г.

Именно този случай и случаите в Бургас, село Голям Дервент и инцидентът на входа на София от преди месеци, както и десетките гонки в страната, които застрашават живота на полицаите и на цивилните граждани почти всеки ден последната година, са повод да поискаме и налагане на доживотни присъди за каналджиите. В чл. 38, ал. 2 от Наказателния кодекс е записано, че „доживотен затвор се налага, когато извършеното престъпление е изключително тежко“.

Когато говорим за каналджийство, което е в рецидив и е отнело живот или доказано е застрашило живота и здравето на българските граждани и на самите мигранти, то тогава нека бъде прилагана цялата тежест на закона. Тук даже не говорим за трудни промени в законодателството, защото този състав го има разписан в НК. Тук говорим отново за онази дълго обсъждана тема за прилагането на закона.

За делата за незаконно преминаване на границата трябва да се прилага и бързо съдебно производство по чл. 356, ал. 1 от НПК.

Това позорно бездействие на държавата и удобно затваряне на очите на прокуратурата и съдебната власт излага на риск живота и здравето на стотици хиляди български граждани, подложени на безконтролните набези на нелегалните мигранти и арогантното и престъпно поведение на каналджиите.

Бяхме спрени от присъединяване към Шенгенското пространство именно с мотив, че има пробив по границите ни. При всяко посещение на европейски комисар в държавата ни или посещение на наш политик в Брюксел разпалено се говори за солидарността на Европа. А къде е сега тази солидарност на ЕС, когато по нашата граница, която е и външна за Европейския съюз се води война с нелегалната миграция?

Ние от ВМРО категорично заявяваме, че искаме отмяна на Дъблинското споразумение. Според този документ всеки нелегален имигрант трябва да бъде връщан в държавата, през която е влязъл в ЕС. Поредното удобно европейско лицемерие и пример за фасадна солидарност. Искаме ново споразумение, което да наложи работещи правила за солидарна защита на границите на ЕС.

Ето защо ние призоваваме прилагането на бързо съдебно производство по чл. 356, ал. 1 от НПК за делата за незаконно преминаване на границата, доживотни присъди за каналджиите и разпореждане за използване на оръжие при охрана на границата.

Призоваваме служебния кабинет на Гълъб Донев да предприеме действия по започването на спешни разговори с ЕК за незабавни мерки за отмяна на Дъблинското споразумение и създаването на нови, работещи правила за защита на външните граници на ЕС, каквато е границата ни с Турция.

Стига празни приказки и голи декларации. Нужна е твърда позиция. Става дума за защита на националната сигурност на България!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър Ник - влогър,блогър и инфлуенсър

    12 7 Отговор
    За !!!!!
  • 2 тр9рт

    5 26 Отговор
    Тия още малко и ще искат да върнат Архипелаг Гулаг.
    Бг е в ЕС.

    ТУК НЕ Е РУСИЯ.

    Коментиран от #15

  • 3 " Намеса на Европа"

    18 3 Отговор
    Пак да дойде някой отвън, да оправя нашите бакии?...Що за жалки " патриоти" сте, щом пак ще чакате някой друг да свърши българските дела? Ей затова не сте в парламента, няма и да бъдете- освен ако не легнете на някоя от големите партии. Ако ви иска де...
  • 4 Бамбука

    12 14 Отговор
    "Стрелба на месо" пропагандират онези, дето не са ходили в армията. Смешковци, осигурили бастуна на властта на Герб !
  • 5 Некой си

    25 2 Отговор
    На тия от Запад им е угодно това положение,за да може да обвиняват за собствените си неволи,държави като България.Пример - Макарона,където ако се появи на никой площад ,жив ще го изядат.Или наркоманите от Холандия.България след 1989г.е разграден двор.Бягат престъпници,влизат нелегални.
  • 6 големи авджий бря

    15 5 Отговор
    Джамбазки ли ще стреля с пиратки и с маркуч...
  • 7 бай Асан

    10 12 Отговор
    ВМРО трябва да бъде забранена
  • 8 Вълк единак

    7 5 Отговор
    Статуквото-(ДПС и Герб) лансира такива патерици от мн. години насам: Бареков, Марешки, Я. Янев, Воленчо, Славчо и сега е ред на Костадинов.
  • 9 Бивш канадец

    18 1 Отговор
    Ако правителството има малко акъл, може да разкара тая паплач само за две седмици! Как ли? Ми много просто. Новодошлите се вкарват директно в затвора за пет години съгласно Чл. 279 от НК. Тези, които са вече тук, получават български лични карти, валидни 8-9 месеца, и ще се изнесат от България за норматив! А трафикантите да ги пращаме на Зеления, той ще ги похарчи на фронта много бързо - и хем ще се представим пред Метрополията като истински евроатлантици, хем ще се отървем от тях!
    Мдаа...мечтая си, ама нЕма да стане - защото за целта се изискват яки топки - нещо, което е огромен дефицит при нашите т.нар. "политици"...
  • 10 ТаУмВзе

    13 1 Отговор
    Къде е валерко Оградката, бре шкембе торба? Кво че пуцаш, като шитка Паспорти на маке! Което ни трепа Нас. Явно жамбазки на ски не е пило момчето. Нали папкате Дружно от КАНАЛ!
  • 11 Реалист

    8 0 Отговор
    Гърците казват че пиле не прелита през границата:)
  • 12 македон

    8 3 Отговор
    Шкембе войвода от МВР-О ( КАРАКАЧАНКИ ) да се скрие в дънземя от срам и страх да не го включат нашите съюзници в списъкът " Магнитски " и да го предоставят на прокуратурата за продажбата на бълг. паспорти на терористи , кражби , далавери , корупция , саботажи , действия и бездействия в полза на путлерова Рассия ( СССР ) !

    Коментиран от #14

  • 13 Търновец

    8 2 Отговор
    Някои от т.н. ВМРО не са виждали казарма а техни люде раздадоха паспорти на хора дето ни мразят
  • 14 Търновец

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "македон":

    Тебе да те включат в списъка за психотерапевт
  • 15 Да да

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "тр9рт":

    Много мъдро! Къде по-добре е да сме демократично разграден двор, да си се разхождат престъпници и убийци, да правят каквото си искат и да знаят че няма да им се потърси отговорност!И ако са ти толкова мили върви ти заедно с тях в някакъв нов архипелаг Гулаг!
  • 16 еха

    6 1 Отговор
    Каракачанов като беше министър на отбраната какво направи? На кой плащаха за български паспорти македонците? Я по-тихо, не всички имат къса памет! В комбина с Валери Симеонов достатъчно глупости и законно облечени кражби направиха. Няма кой да ви вярва вече.
  • 17 АУУУУУ

    5 1 Отговор
    ЖАЛКА ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ !!!
  • 18 Цуца

    4 1 Отговор
    Алооооо, ВМРОто, нали вашия лидер издигна тая паяжина!
  • 19 Тома

    3 1 Отговор
    Ами нали имаше снимка как агент иван среля а между чатала мокро
  • 20 Ген. Гурко

    4 2 Отговор
    Напълно подкрепям исканията на ВМРО и добавям че е необходима и забрана на НПО-тата поощряващи незаконната миграция със фалшиви сълзливи аргументи и борещи се срещу устоите на държавата. Не са избирани от никой, получават издръжка отвън и разлагат страната ни.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Прав

    1 2 Отговор
    А патая партийка ВМРО ДА СЕ ДЕНАТ НЯКЪДЕ НЕ ЗНАИНО КЪДЕ БОКЛУК ПАРТИЙКА В 🖕М 🖕Р 🖕О
  • 23 Тихо

    1 3 Отговор
    Подлогите пардон патриотите да мълчат
  • 24 ПЪРВО ПАРИТЕ И ПОСЛЕ СТРЕЛБА НА МЕСО !

    1 0 Отговор
    ТАКА ПРОЦЕДИРАТ ОТ ВМРО ............ И ОСТАНАЛИТЕ КАНАЛДЖИИ ! ВМРО ДОРИ И ТЕСКЕРЕТА ПРЕДЛАГА АМА БЕЗ УСПЕХ !
  • 25 ВМРО И ВОЕВОДИТЕ ДА КАЖАТ НА КОЛКО АЛБАН

    1 0 Отговор
    ЦИ И ИРАКЧАНИ ПРОДАДОХА ПАСПОРТИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол