20 Февруари, 2023 22:24 1 680 21

Стойчо Стойчев: БСП е оградена отляво и отдясно с враждебни субекти. Най-враждебният субект на БСП се казва Румен Радев

  • стойчо стойчев-
  • бсп-
  • враждебни субекти-
  • румен радев

Проф. Росен Стоянов коментира заявката на Бойко Борисов, че ще стане депутат в следващото НС, като каза, че този тип предизвикателство към лидера на друга политическа сила звучи като "надиграване в училищния двор". "Това е приказка или дъвка, или нещо като семки за тази предизборна кампания", добави той

Стойчо Стойчев: БСП е оградена отляво и отдясно с враждебни субекти. Най-враждебният субект на БСП се казва Румен Радев - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ще сложат ли изборите край на политическата нестабилност?

"Със сигурност ще дадат ново начало на нови перспективи за хора, които търсят място в политическия живот. Виждаме опити за възраждане на стари политически проекти, опити за създаване на нови със стари муцуни. От друга страна, сме свидетели на опити за преформатиране на опорните точки в конвенционалните партии. Предстои да видим какъв ще е напънът от ИТН и дали те ще успеят отново да влязат под прожекторите, да съумеят да бъдат в играта", заяви политологът проф. Росен Стоянов в студиото на "Денят ON AIR".
Качественото ново е обединението на "Продължаваме промяната" и ДБ. Разширяването по посока на "Продължаваме промяната" е рисков ход. Скандалите придържат интереса към тази коалиция жив, създават впечатление, че нещо важно там ще се случи", смята политологът доц. Стойчо Стойчев.

Според проф. Стоянов, когато дойде време за редене на листите една коалиция усложнява избора, защото политическите партии трябва да направят компромиси и отстъпки.
"БСП е оградена отляво и отдясно с враждебни субекти. Най-враждебният субект на БСП се казва Румен Радев. Електорално ерозира партията отвсякъде и целта в този случай е може би да я потопят под бариерата от 4%, за да не може Корнелия Нинова да влезе в парламента", категоричен е доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Росен Стоянов коментира заявката на Бойко Борисов, че ще стане депутат в следващото НС, като каза, че този тип предизвикателство към лидера на друга политическа сила звучи като "надиграване в училищния двор". "Това е приказка или дъвка, или нещо като семки за тази предизборна кампания", добави той.

"Самите "Продължаваме промяната" се изолираха в бъдещия парламент. Отсега се знае, че те няма да имат партньори, с които да работят. ГЕРБ има далеч по-отворени валентни позиции за сътрудничество с останалите потенциални участници в следващото НС и до голяма степен зависи кои от по-малките партии ще влязат и кои няма да влязат, за да се знае кои са партньорите на ГЕРБ", каза доц. Стойчев.

По думите му от "Продължаваме промяната" и ДБ не са се самоизолирали от глупост, а е целенасочена политика, защото не искат преди местните избори да се ангажират с националното управление, което би им натрупало само негативи, тъй като тяхната цел ултимативно е кметското място в София и мнозинство в СОС.

"Със сигурност ще има още едни избори тази година, въпросът е дали ще бъдат 2 в 1. Залогът на тази година ще бъдат категорично местните избори. 25% ще трябват на тази нова коалиция от другите малки субекти, за да станат 50+1, така че тяхното управление да бъде устойчиво. Става дума за 4 години напред, не само до изборите или 1 година мандат. Дълбоко се съмнявам, че това е възможно", изтъкна проф. Стоянов.

Доц. Стойчев смята, че София вече тежи много електорално в България, защото избира над 1/3 от депутатите в България.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоичков

    9 15 Отговор
    БСП умре Але Але!
  • 2 Майна

    14 18 Отговор
    Българите ще гласуват за Възраждане..
    Вие се ,,ругайте,, ,колкото искате..

    Коментиран от #15

  • 3 г-н евраки стойчевски

    15 1 Отговор
    какви са тези на снимката по-горе, приличат ми да Маркс и Енгелс, или на Ромул и Рем?
    Да не са Чоко и Боко? Най-вероятно са братя от некой комикс - гледат огрижено и изглеждат на минимум академици от БАН! Давайте им думата по-често - умни са много!
  • 4 Владимир Илич

    15 4 Отговор
    Аз искам некой да основе БКП, за да има за кой да гласувам!
  • 5 Свети Петър

    10 9 Отговор
    Така е по голем комунист и резидентагент от него нема.
  • 6 кол

    27 3 Отговор
    Стойчо Стоев е говорител на ГЕРБ-ДПС. Да се знае.
  • 7 Да бе

    19 12 Отговор
    Най-враждебният субект на БСП се казва Румен Радев? Не, бсп се самозатри с герб/дпс коалицията, която постави като първа точка в 48-то НС хартиената бюлетина. Врагът на бсп е самата бсп, легнала на герб патерици от много години...
  • 8 Всички знаят

    11 4 Отговор
    Всички враждебни субекти са от БСП!
  • 9 Българин

    9 8 Отговор
    Враг е също на ПП, ДБ, ГЕРБ...и на цялата шайка народни изедници. Това е моят президент
  • 10 Наивник на средна възраст

    16 1 Отговор
    Туй платено мекере - доцентчето,дали сериозно си мисли,че влияе с нещо на процесите в България.Бойко иска да е депутат най-вече за имунитета,който с Гешев няма кой да му дигне,Ей тай - от страх и за всеки случай.Жалка история но за съжаление ние като народ сме жалки..Честваме Левски,но не се замисляме защо.Ми май той единствен е пожертвал себе си за другите.Като такъв е редно ние,дет явно не сме готови да го направим,да го почитаме. Представете си всички ние да сме като него - нямаше да има такива помпозни чествания,тиради,празни думи. Щеше да е естествено да тачим и обичаме Родината и народа си... Мда не сме като него,затова сме и на това дередже.Безпътица на морални цености,липса на патриотизъм....Да един е Левски,Ботев и няколко други... Ние,уви, не сме като тях,Замислете се "о,роби на труда",жалки наследници на един,някога.велик народ!
  • 11 Опа

    13 2 Отговор
    Тия двамата ми изглеждат като много умни. Не разбарх какво точно искат да кажат, но ги разбирам понеже и аз съм се напивал до козирката. Хубави момчета, но нека отрезнеят първо.
  • 12 наблюдател

    5 6 Отговор
    Просто избирателите на БСП се ориентираха към ПП.
  • 13 Хохо Бохо

    6 4 Отговор
    Защо коментирате столетницата?
    Тя се спомина.
    Никой не е вечен...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 5 Отговор
    НАЙ ВРАЖДЕБНИЯ СУБЕКТ НА.......... БСП И БЪЛГАРИЯ СЕ КАЗВА .......... РУМЕН РАДЕВ(МУНЧО) ......... ФАКТ !
  • 17 Taka така

    1 3 Отговор
    БСП са първите предатели на социализма Срам за членовете и С предатели бъдеше няма Независимо какво са предали
  • 18 тодор

    2 2 Отговор
    Най-враждебния субект е Нинова
  • 19 1234

    0 1 Отговор
    Каквото от ДС им кажат на гласуващите, за тях ще гласуват, а за г-н Борисов се знае, чакат го като топъл хляз за победа в провинции и села. Дал им е хляб, разбираемо е. Все тая на някои им е, кой ще е, но за Радев застават старите комуняги от бкп. А за младите на по следващите, освен, ако си дарят недвижимите имущества на държавата и останат побелелите коси с едно жилище, тогава може някой да излезе, но на този етап ударените 33 г за никого. Приятен апетит, бон апетит.
  • 20 СТОЙЧООО , А СТАНИША ДОБРЕВ И ЗАЯКОФ

    1 0 Отговор
    ЩО НЕ ВИЖДАШ - ЩОТО ТИ ПЛАЩАТ ЛИ ПОДЛОГО !?
  • 21 Стойчо Стойчев!! Бла, бла!!

    2 0 Отговор
    Плювач от ГЕРБ! Платен! Дали са му БСП за обект!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол