Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 06:28 1 440 28

Обсъждат предизвикателствата от въвеждането на еврото

  • министерство на финансите-
  • конференция-
  • евро

Министерството на финансите организира пресконференция

Обсъждат предизвикателствата от въвеждането на еврото - 1
Снимка: БНТ

Предизвикателствата от въвеждането на еврото и възможностите пред страната ни от членството в еврозоната ще бъдат обсъдени на конференция, организирана от Министерството на финансите, предаде БНТ.

Във форума ще участват президентът Румен Радев, премиерът Гълъб Донев и членове на българското правителство. На конференцията ще присъства и заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който е на посещение у нас.

Домбровскис вече заяви, че България може да влезе в еврозоната най-рано от 1 януари 2025 година. Страната обаче може да остане в чакалнята на еврозоната за неограничено време. Важното е да изпълни всички критерии от Маастрихт, за да може да приеме европейската валута.

За да изпълним изискванията към еврозоната освен инфлация трябва да спазим и изискването за дефицит в бюджета. В момента при сега действащите политики, дефицитът е по-голям като единственият начин да бъде овладян е в следващия бюджет да бъдат орязани разходите и увеличена събираемостта на приходите.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 3 Отговор
    Не е ясно кога ще влезем ,
    но пък е ясно , че ще останем последни, защото няма да сме пълнили условията за напускане на ЕС ❕❕❕
  • 2 плюс минус

    36 7 Отговор
    Евро?
    Защо?
    Че то както е тръгнало, утре ЕС може и да се разпадне.
    Некадърни чиновници, различно отношение към различните държави...

    Коментиран от #8

  • 3 Стокхолмския синдром

    8 33 Отговор
    Какво Евро, какви пет лева.??? Материала е болен и си иска, рублата....

    Коментиран от #5, #7, #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бате Боби

    36 6 Отговор

    До коментар #3 от "Стокхолмския синдром":

    Материаа не е болен не иска рубла а иска лев български лев

    Коментиран от #21

  • 6 еврото

    16 5 Отговор
    Борисов вече въведе еврото в чекмеджето си и може да се пенсионира
  • 7 Костадин :

    5 13 Отговор

    До коментар #3 от "Стокхолмския синдром":

    Каква рубла,бр? Истината е във еврото и Възраждане!
  • 8 Ужас!

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    Ако ЕС се разпадне ще заминат и спестяванията на Костята.Няма го преживее,ще вземе се гътне.
  • 9 Сарс

    23 6 Отговор
    "в следващия бюджет да бъдат орязани разходите и увеличена събираемостта на приходите." Или по нашенски, замразяване на пенсии и заплати и вдигане на данъци. И след 2 години, ако още я има тази валута, ще я приемем като най бедната държава в света.

    Коментиран от #16

  • 10 Никакво

    6 6 Отговор
    Евро за Ганю , да не се кахъри !

    Коментиран от #14

  • 11 Не разбраха

    20 5 Отговор
    Че евро няма да има, народ ще го проклина. Народът не иска, елитът натиска. Парите получили, ама на народ не случили.
  • 12 позеленял

    22 5 Отговор
    депутатските заплати надолу с 50% както и тея на всички ;висши служители; , а евро бандита да търси пари за украйна от другаде , достатъчно страдаме и от нашенските демократи
  • 13 Студопор

    19 4 Отговор
    Защо не поканите хората, дето ще теглят теглото на тая среща? Нали уж за нас е това евро, както ни лъжете?
    Да бъде ли увеличени събиранията... Какво ще ни вземете, бе? Не остана!!
  • 14 За Ганьо не може,

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Никакво":

    а за Цръното Коце може?
  • 15 Студопор

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "Стокхолмския синдром":

    Искаме си лева!! Не рублата, не долара, не еврото!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Край

    14 2 Отговор
    Аз викам да се събират всички гълъби, бухали и кукумявки, да ни вкарват това евро, че ми надуха главата. Да пращат малкото останали ни оръжия на Украйна и да закриваме държавата. Едно и също се меля от 1 година - оръжия за Украйна и еврото. Нямат топки, като Орбан и да тропнат по масата, че никой не може да ни налага външна политика.
  • 21 Не на копейките! Да на еврото!

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Бате Боби":

    Българският лев е кух и затова го вързаха за еврото и сме във валутен борд! Тези, които не искат еврото, всъщност не искат да контролират парите им от ЕЦБ, която следи големи траншове и преследва прането на мръсни пари, затова плашат народа!

    Коментиран от #25

  • 22 Сарс

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ти и сега":

    Така е. От много време не съм виждал банкнота от 5 лв. Не всеки взема от на баба и дядо заделените за черни дни петолевки за да заведе някоя на кафе.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хич не бързаме да ни издоите

    6 1 Отговор
    Дано никога не изпълним "изискванията".
  • 25 Не на крадливите евроатлантици

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Не на копейките! Да на еврото!":

    Не искаме еврото защото такива като тебе ще откраднат златния резерв на България, инфлацията ще полудее, и такива като тебе ще се разпореждат със собствените ни пари и ще ги крадат когато сме политически неудобни. Само крадливи евроатлантици искат такава диктатура, но ако са от крадливата страна.
  • 26 Даа!

    3 1 Отговор
    Кога най сетне ще се ударите по заспалите чутури,и прогледнете накъде ни тикат насила? Единственото спасение е в нашите ръце.Но имаме право само на един опит! Това си го набийте в чутурата.Ако не се съберат смазващо количество реални подписи( 600-700 хиляди) за да не могат да ги" прекроят" през Грао, Референдум няма да има! Ще отиде за прогласуване в Парламента и там всички евродесени ще му ударят балтията.Случи ли се, нямаме право на втори Референдум по тази тема.Правителство може и да не съставят,но още в първата седмица,ще прогласуват и отхвърлят Референдума,и задължително нови милиарди,за скраб , помощ на 🤡, и да унищожат окончателно Козлодуй,през уестингчо.
  • 27 Българи

    2 0 Отговор
    Първо референдум народа да каже а после вие измикяри ще лаете ако има за какво?? ТОЗИ ПЪТ ЩЕ СЕ ПИТА БЪЛГАРСКИЯ. НАРОД СТИГА СТЕ ГОВОРИЛИ ОТ НАШЕ ИМЕ ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИИ
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Цялата тази дандания около приемането на Еврото ПОКАЗВА НЕЧИСТИ НАМЕРЕНИЯ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА... .копи-пейст: "........правителството ще похарчи 10 МИЛИОНА ЛЕВА за разяснителна кампания за ползите от еврозоната...." Това е познатата ни сценка на "лошото и добро ченге"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове