Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 07:24 1 906 35

Анжел Вагенщайн оглави Обществения съвет на ЛЕВИЦАТА

  • анжел вагенщайн-
  • обществен съвет-
  • левицата

Вагенщайн призова за ненасилие, за братска обич и солидарност и като човек изпитал насилието върху себе си неведнъж, изрази надежда, че тези времена са останали в миналия век

Анжел Вагенщайн оглави Обществения съвет на ЛЕВИЦАТА - 1
Снимки: ЛЕВИЦАТА!, пресцентър

Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! формира Обществен съвет към коалицията по инициатива на Анжел Вагенщайн.

В състава на Съвета влиза широко представителство на академичните, научните и творческите среди, съобщиха от коалицията.

„Днес се поставя началото на голямо събитие в България - обединение на левицата. Щастлив съм, че тук при нас се заражда ново начало на солидарност, на братство, себеуважение. Много съм щастлив да присъствам на зараждането на нова политическа формация, наречена ЛЕВИЦАТА!. Човек не може да бъде изключван от левицата. Може да бъде изключван от партия, но не и от левицата,“ заяви Анжел Вагенщайн.

В състава на Обществения съвет влизат представители на академичните, научните и творческите среди, сред тях бившият депутат от „БСП за България“ проф. Иво Христов, режисьорът Мая Вапцарова, председателят на пациентска организация „Заедно с теб“ Пенка Георгиева и други. Подкрепа са изразили композиторът Хайгашот Агасян, издателят Иван Гранитски и председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.

Вагенщайн призова за ненасилие, за братска обич и солидарност и като човек изпитал насилието върху себе си неведнъж, изрази надежда, че тези времена са останали в миналия век.

Анжел Вагенщайн е живата история на съвременна България. За 100-годишната си възраст е осъждан на смърт преди 1944-а година, след 1944 е подлаган на политически репресии.

За тези 100 години обаче той получи обич и признание, даде всичко, което можеше да даде на България, на българската и на международната общественост. Целия си живот на Анжел Вагенщайн е борба за Свободата – не неговата, на всички. Свобода, за която е платил с всичко, с което е можел да плати, припомнят от ЛЕВИЦАТА!.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипи

    28 14 Отговор
    Ти не беше ли умрел, бе?
  • 2 ристю

    36 11 Отговор
    Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! формира старчески дом.

    Коментиран от #12

  • 3 Жоро

    26 13 Отговор
    Още едни комунисти. Все едно нямаме доктатъчно

    Коментиран от #13

  • 4 Пич

    23 10 Отговор
    Мале..... този не знае , някъде си е обул гащите , и дали въобще ги е обул , обществен съвет ще оглавява !!!??? Ама , за БСП - нормално !!!

    Коментиран от #11

  • 5 шегичка

    25 5 Отговор
    И кВо сега на кой евреин да вЕрваме на тоя дядка, на Пасито или на зеления???

    Коментиран от #9

  • 6 Навалний

    25 7 Отговор
    Дърт козел комунист!
  • 7 Миналата

    17 3 Отговор
    година навърши 100........
  • 8 Симпатяга си

    12 14 Отговор
    е евреина! Мисълта му е като бръснач и е пълен с идеи за развитие на обществото! 🤣🤣🤣🤣
  • 9 русенец

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "шегичка":

    на нито един
  • 10 Агата Кристи

    12 8 Отговор
    Поредна комунистическа
    ДИМКА, за заблуда на наивниците...

    Коментиран от #26

  • 11 РЕАЛИСТ

    15 9 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Левицата не е БСП, бе. Това е нова лява партия, която иска да я измести, ама отде акъл, да ги знаеш тия работи

    Коментиран от #29

  • 12 има логика..

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "ристю":

    около два милиона пенсионера, един милион да гласуват .... тогава някои млади деградирали умници ще си посипят главите с пепел...
  • 13 логика

    15 6 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    по добре истински честни комунисти от колкото зализани, философи, обучени на запад, предатели, синове на крадливи комунистически апаратчици...

    Коментиран от #30

  • 14 потрес

    13 4 Отговор
    тоя червениечифутлярник с некролога в джоба мяза на брат на дьорд шорош
  • 15 Така е

    9 6 Отговор
    Колко стотици като този саботираха прехода. Затова сме в това положение. Кремълски человеци.
  • 16 БСП на Бунището

    11 12 Отговор
    Не разбрах за каква " свобода" се е борил в 45 годишната комунистическа руска Окупация на България и Народа въдворен в Комунистически Лагер...Ако Комунизма е обявен за престъпен със закон,защо Комунистите не са обявени за Престъпници???
  • 17 Последния Софиянец

    6 11 Отговор
    Анжел е доста кадърен
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    12 4 Отговор
    Новият клонинг и израстък на ПЕС е умрял в зародиш! Не се вижда нищо ново под слънцето и няма да прескочат изборната бариера! Един сбирщайн от провалени “политици” от всички партии, но с болни амбиции! Всички са слънчогледи като Божанков!
  • 20 Исторически парк

    11 3 Отговор
    Евреите са измислили комунизма
  • 21 Фараон

    11 4 Отговор
    Жива мумия за загубената левица! Браво на комунялите! Този ли е джокера?
  • 22 Щом евреин ги е повел за носа,

    12 2 Отговор
    ясно е къде ще ги отведе, да си вземат и Пасито и краварските подлоги ще се размножат!? Няма нужда от такива левици, стана ясно, че са проект на атлантиците. Българино, вълци в овчи кожи ви пробутват!
  • 23 Mумията

    7 3 Отговор
    се завръща.
  • 24 Новина

    5 1 Отговор
    че се излюпи новият евроатлантически запъртък, наречен гръмко “Левицата”. Той обединява “нови” милионери в стара свинска и агнешка кожа, които забогатяха стремглаво, бидейки с партиен билет на БСП, поради което бяха удобни за орталък за Костов, Кобурга, Доган, Пеевски и ГЕРБ - все сродни души евроатлантици, поддръжници на либералните и соросоидни ценности на многополовата физиология и ръкоделие, най-вече на принципа лява ръка десен джоб.
  • 25 Оксиморон

    6 2 Отговор
    На тая левица май само името и е такова съмнявам се че тоя Анжел Вагенщайн е истински комунист
  • 26 Запознат

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Агата Кристи":

    Новите леви евроатлантици не са нищо ново в българския политически фолклор, особено ако пишеш на листчета 500К, но не за качество и технология на телевизионни приемници особено, след като си обиколил целия полит пейзаж от “Мултигруп“ през БСП, до прегръдки и участие в кабинети на ГЕРБ, до кабинети с участието на костовите и прокопиевите сектанти и за завършек - с фалцетите на Хаджигенов и Арман - баш-майсторите на червения бояджилък пред руската амбасада.

    Коментиран от #27

  • 27 Та тази нова

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Запознат":

    лява муха щяла така да се окрупнява, че да погълне левия слон БСП, рече другарката Дончева, която пет пъти с пяна на устата повтори, че те са евроатлантическа левица, та да не би да не са ги чули от амбасадата на Херо и Джимката О’Браян.

    Коментиран от #28

  • 28 Явно

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Та тази нова":

    тишината в спалнята вече не е пречка за алфабето на Гоце и Румката Петков, а големият антифашист и антинатовец Жаблянов, вече бил новата Хилъри Клинтън и заедно със Станишев и Моника, но не Люински, ще налагат нова хипи мода не уста в уста с Лютфито, а с всеки и всяка лява двойка поединично.

    А сега и това изкопаемо...
  • 29 така

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Това е новата социалдемократическа буржоазия, която си търси място в парламента. Богатството без власт е обречено. Както и свободата - без справедливост и човечност.
  • 30 А верно ли?

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "логика":

    Тоя като оартизанин утрепал арменец в Благоевград да му вземе парите.
  • 31 Болярче

    3 1 Отговор
    Този старец през 1989 година се представяше за носител на новото за демократ.
  • 32 Павел пенев

    3 2 Отговор
    Това е един от малкото стойностни евреи, истински комунист,интелектуалец и борец против фашизма. Защо се е съгласил да го използват идиотите от БСП?
  • 33 ХАРОН

    1 1 Отговор
    Всичко е хубаво с лявата идея но не разбирам защо се създават алтернативи на Партията!? Партията трябва да се изчисти от вредните диверсионни елементи като Краварката и свитата й. Да се приеме нова лява политика съобразена с ценностите с които сме разпознаваеми в комбинация с предизвикателството на времето в което живеем. Социал демократичната платформа, човешкия прогрес, иновациите и сдруженията на ляво мислещите младежи. С младежта работата е тотално занемарена в последните години- всичко е на самотек и по роднински връзки и традиции.
  • 34 Ха ха ха

    1 1 Отговор
    Този червен терорист шава ли още ?
  • 35 Дълг чорп

    0 0 Отговор
    Той е по жив от теб!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове