Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Февруари, 2023 10:42 2 174 76

Калоян Константинов: Украинците ще победят

  • калоян константинов-
  • украйна-
  • война-
  • златен шиши

С всичко се свиква, но това е човешката психика

Калоян Константинов: Украинците ще победят - 1
Снимка: Фейсбук

Кои са носителите на наградите "Златен Шиши" за лоша и вредна журналистика през през 2022, които независимият сайт "КлинКлин" раздава за втора поредна година, както и войната в Украйна, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Калоян Константинов, главен редактор на "КлинКлин", посетил Буча, Ирпин и фронтовата линия в Украйна през пролетта на 2022 година.

Свикнахте ли с войната

"Да, свикнах. И самите украинци свикнаха. С всичко се свиква, но това е човешката психика – тя просто трябва да се нагажда. Това не значи, че са се примирили. Нито те, нито ние. И мисля, че всеки ден всеки от нас се бори поне малко с това, а украинците по много. Но Украйна ще победи, независимо кога. Дори Путин да срине всеки украински град и да превземе цялата страна – днес или утре, скоро след това, украинците ще победят. Защото те имат воля за живот и воля за борба. Руският народ я няма, Путин – също я няма."

Още новини от Украйна

"Златен Шиши"

"Златен Шиши е свързан с войната, защото половината от наградите са свързани именно с журналисти, които всъщност са предаватели на руската пропаганда или са спомогнали за това. Например материалът на "Труд" за пророчествата на Ванга, че войната ще се случи и даже пророкувала, че би трябвало да е приключила войната и не я нарича "война", а "специална операция", нарича украинците "нацисти". Което всъщност е същата риторика и даже лексика, каквато официалната руска пропаганда използва. Такива думи са вменени на Ванга. Да не говорим, че Ванга е инструмент на пропагандата в самата Русия за вменяване на опорните точки на руското правителство. И тя всеки месец, едва ли не, в различни издания дава нови такива пророчества, така поне твърдят авторите на тези материали, а според мен си ги измислят. Това е опасно, защото това не са същите издания от преди години, а хората им вярват.

Но тези издания "Труд" и "24 часа" (другото "наградено" издание) смениха отдавна екипите и собствениците си. Сега на тях им плащат едни олигархични и правителствени кръгове, които са по-близко до руската гледна точка, отколкото до северноатлантическата и европейската. Ванга може и да е казала някога някакви верни неща, но това някой да повярва, че непрекъснато се откриват нейни пророчества и те пък са за войната в Украйна, това е безумно.

Или материалът на ПИК, че "ПП и ДБ искат гражданска война, подучени от мафията". Големият въпрос тук, на който изданието не отговаря, е коя е мафията у нас. Хората трябва да знаят, че мафията са онези, които забогатяха 90-те години с приватизации, членства в ДС, с връзки с Комунистическата партия от едно време. Тези същите забогатяха през последните 15-20 години от обществени поръчки и европейски фондове. Това са хората, които са мафията или олигарсите у нас. Имаме си Таки, Маки, Маджо, Божков... това са хора мафиоти и всеки го знае това. Бойко Борисов също е абсолютен мафиот. Колегата Георги Милков разказваше как в края на 90-те, пишел материал за Маджо. Маджо го извикал за право на отговор и Бойко Борисов е отворил вратата на офиса на Маджо. Е, какво да си мислим за Бойко Борисов, че е много честен ли? Или Ахмед Доган, агент на ДС, с очевидни връзки с Москва. Да видим накъде тези хора бутаха законите, инвестициите, икономиката у нас. Защо през последните 15 години българската енергетика беше 100% зависима от Русия."


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    115 17 Отговор
    Украинците ще победят фашистите на Зеленски и ще заживеят щастливо и свободно.

    Коментиран от #14, #27, #44

  • 2 Отшелника

    101 13 Отговор
    Още един луд

    Коментиран от #38

  • 3 Делю Хайдутин

    96 15 Отговор
    Кои украинци?Тези в Донбас или тези в Киев?Да уточни!
  • 4 Ген Мутафчийски

    89 12 Отговор
    В момента на фронта украинците от Донбас воюват с поляците от Лвов.
  • 5 Адам Хилтън

    93 11 Отговор
    Тоя сигурно много украинци е срещнал, и са му казали че "свикват" с това ракети да падат върху къщите им, и правителството им насилствено да вербува мъжете им за пушечно месо срещу най-голямата държава в Европа.
  • 6 Ники

    93 12 Отговор
    Жителите на Берлин положиха цветя пред руския танк унищожен в Украйна, който беше монтиран пред сградата на руското посолство в Берлин в петък.

    Въпреки недоволството на някои украинските националисти, които всячески се опитаха да изхвърлят цветята.

    Хората носеха цветя цял ден в памет на руските войници и цивилни, загинали по време на специална военна операция. В резултат на това танка беше буквално покрит с "цветен килим" от рози и карамфили.

    Коментиран от #8, #67

  • 7 Циник

    75 26 Отговор
    "Дори Путин да срине всеки украински град и да превземе цялата страна – днес или утре, скоро след това, украинците ще победят. Защото те имат воля за живот и воля за борба. Руският народ я няма" - ясно е колегата какъв сувенир е донесъл от Украйна. Голям пакет бело, от силното.

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен- _Язовец

    16 74 Отговор
    Истеричният русофилски вой е музика за ушите ми! СЛАВА УКРАИНЕ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гай Турий

    49 10 Отговор
    Мухльо!
  • 12 Джохар Дудаев

    10 63 Отговор
    Най-голямата грешка е да пренебрегвате украинците. Да ги смятате за слаби. Да ги обиждате. Не ги прогонвайте от земите им и не им отнемайте нищо. Защото те не са толкова слаби, колкото си мислите. Никога не ги обиждайте. Защото украинците ще се върнат, ще унищожат всичко по пътя си и ще си вземат това, което им е отнето И когато се върнат в земята, където са погребани техните предци, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите!

    Коментиран от #18, #26

  • 13 пфууууу

    59 10 Отговор
    на снимката е видно, че е поел увеселителни нарко-съдържащи вещества
  • 14 МАЙДАН

    48 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    СЪД ЗА ЗЕЛЕНИЯ !
  • 15 Лех Валенса

    8 49 Отговор
    "Дори ако Украйна спечели тази война, след пет години отново ще се случи същото, а след 10 години ще видим нов Путин. Ако изменението на политическата система на страната е невъзможно, разчленението на Русия ще бъде задължително, за да се гарантира световната сигурност".


    „Там живеят 60 народа, които са били погълнати по същия начин, както днес поглъщат украинците. Ние трябва да помогнем на тези народи да въстанат. Трябва или да се смени руската политическа система, или да се намали населението на Русия до 50 милиона.“


    „Русия трябваше да бъде унищожена, но Горбачов беше твърде умен. Ние си казвахме: имаше Сталин, Брежнев, но Горбачов е мил. И ги оставихме на мира.“

    Коментиран от #68, #76

  • 16 Простя Копейкин

    6 13 Отговор

    До коментар #7 от "Циник":

    Не го мисли, гледай ти да си добре.
  • 17 Спорт

    22 7 Отговор
    Щом Калоянчо казва , така ще бъде.
  • 18 ами

    22 7 Отговор

    До коментар #12 от "Джохар Дудаев":

    доста зловещо, но е истина вече пратиха колективния западнауй
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мдааа Дааа

    41 5 Отговор
    Ей от такива дезинформатори народа няма представа за истинската причина за спец операцията и истинското положение в 0крайна!!!
    Само при Гьобелс и в Бг днес са забранени ТВ и радиа!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 милиционер

    32 6 Отговор
    Украинците ще победят, вливайки се в Руския свят.
  • 24 Реалист

    39 7 Отговор
    Евтина подлога на издръжка от Разложено общество
  • 25 Перо

    32 2 Отговор
    На 15 “новини” от Украйна, се пада 1 от БГ и света. Радиоточката с крайно едностранчивата информация, не се спира, само се увеличава! Ефектът със забраната на руските медии има обратен ефект! Даже да има истинска новина, от джендърските медии, никой не им вярва!
  • 26 Интересно

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "Джохар Дудаев":

    Похвално е, че помниш думите му. Шапка ти свалям за паметта, но помниш и, че Дудаев приключи курса като му удариха не една, а две ракети въздух земя в главата. Помниш и Ахмат какво каза. Помниш и Грозни какво беше. А най вероятно знаеш и как го наричат сега? Витрината на Исляма.

    Коментиран от #28, #31, #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мдааа Дааа

    20 2 Отговор
    Гледам по NG ядрените бомби в Хирошима и Нагасаки... и последвалата капитулация на Япония!!!
    Ееее това ли иска 0крайна и ментора им от ФАЩ!!!!

    Коментиран от #46

  • 30 Шиши бакшиши

    20 4 Отговор
    Калоянчо,как позна че укрия ще победи,на боб ли хвъля!Или ти плащат за да говориш глупости!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 А ве

    21 3 Отговор
    Знаеш ли кога ще победи Украйна???? НИКОГА!!!!!!!
  • 33 Хорхе

    16 2 Отговор
    Полските украинци са чао.. Играта е "на конец"!
  • 34 Джохар Дудаев

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "Интересно":

    Гр озни, макар и тотално изчистен от руски етн ически елементи сега е част от "Рус ский мир", затова е витрината на Ис ляма. Законите на РФ там не важат, действат тези на шериата иата. Наливат се огромни субсидии за да е послушен Кадиров иров. И всичко това заради Путин.
  • 35 Калоян Методиев Клин Клин избива един

    16 3 Отговор
    Останал в теб!! Поредните написани Простотии за да преживее! Платен Траскач от Някой си!! Поредното Недоразумение!!
  • 36 Мишел

    5 19 Отговор
    Русия е Империя на Zлото и е заплаха за цялото човечество. И тази заплаха трябва да бъде премахната. По един или друг начин!

    Коментиран от #58

  • 37 Истината

    5 13 Отговор
    Народът на Украйна ще победи, тя никога няма да стане жертва на Русия.
    Диктаторът, който се опитва да построи своята империя ще се провали, а извършителите на военни престъпления трябва да бъдат изправени пред съда. Русия ще понесе отговорност за престъпленията, извършени в Украйна.
  • 38 То и видът му

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Отшелника":

    е такъв -)))
  • 39 Малокер

    13 3 Отговор
    Дълго след като всичко е приключило и от Покрайна са останали само киев и селата около него, такива като този примат ще продължават да се провикват от някой тъмен ъгъл на интернет, че некви си щяли да победят някакви други.

    Коментиран от #42

  • 40 Наблюдател

    4 18 Отговор
    Рашизма е по-страшен от фашизма, нацизма и расизма — все човеконенависнически идеологии. И тази ужасна болест вероятно може да бъде излекувана само от най-тежкитие изпитания.
    Единственият народ на Земята, който не вярва в нищо, бездуховен, безнравствен и изоставащ безнадеждно и за дълго от нивото на човешко развитие е руският.
    Изпитанията пред руския народ ще бъдат много трудни, а прогнозата е неблагоприятна. Пътищата на духовността и новите идеи за Русия са затворени.

    Коментиран от #61

  • 41 ЛиБеРаст

    13 3 Отговор
    Няма да победят никакви украинци! Въпросът е докъде ще е отново руската сфера на влияние! Театралната грантаджийска пропаганда е едно, реалността съвсем друго.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хахаха

    8 4 Отговор
    Пахааахахахахаха.. Ще ни изключат достъпа до информация и ще победят. Да живее Евро атлантическия комунизъм! В прочем 10тия пакет санкции включва материали за строителство на пътища. Следва 70%покачване на цената и никога магистрали в България. Браво ПП и ДБ, герб.
  • 44 На световното в Украина ,

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    европейски шампион - Русия !
  • 45 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    1 14 Отговор
    Чувствам как всички сегашни рашисти ще станат много бързо евроатлантици и ще събират подписка за премахването на всички съветски паметници

    Коментиран от #64

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Серж

    16 1 Отговор
    Калоян е много умен с голям опит на бойното поле.
    Щом той казва така е.Пълен махленски глупак с каквито е пълна България в последно време!!!
  • 48 Путин

    14 2 Отговор
    В шестък ще победят.
  • 49 кънчо

    17 1 Отговор
    Каква дебилна физиономия!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 123

    18 1 Отговор
    Този лигльо не е ходил в казарма, но е голям експерт. Не показвайте такива недо сени да говорят неща непонятни за тях!!!
  • 52 мдаааа

    12 2 Отговор
    А Европа вече се пробужда и изтрезнява....

    "Чешкият политолог Оскар Крейчи посъветва Украйна да се съгласи на териториални отстъпки
    За да прекрати конфликта с Русия, Украйна има само една възможност - да отстъпи територия, смята чешкият политолог Оскар Крейчи в интервю за Parliamentni listy.
    РИА новини
    Най-вероятният вариант за края на въоръжения конфликт в Украйна от всички изглежда като този, който включва териториални отстъпки от Киев, каза Крейчи.
    IA Червена пролет
    Според Крейчи боевете в Украйна са променили света, а санкциите срещу Русия вредят на самата Европа.
    РИА новини"
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ИВАН

    17 1 Отговор
    Украинците са уж братя с руснаците, но се подложиха на американците и щяха да инсталират ядрени оръжия на земята си, които щяха да са насочени срещу Русия, нима това можеше да бъде допуснато.
  • 55 Бхк

    0 1 Отговор
    Да, бе да... Разбира се!
  • 56 Златен памперс

    10 1 Отговор
    Това реклама на никому неизвестен сайт ли е или на самодеец с изразено американска подкрепа?
  • 57 Мдааа Дааа

    11 2 Отговор
    Гледам по NG ядрените бомби в Хирошима и Нагасаки... и последвалата капитулация на Япония!!!
    Ееее това ли иска 0крайна и ментора им от ФАЩ та не искат мир и забавят капитулацията или ще изпълняват заръката до последния 0краинец !!!!

    Коментиран от #60

  • 58 Лошите са на опашка

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Мишел":

    След това ще е Китай, Индия, Иран и всеки, който не е лапнал биберона на САЩ, нали?
  • 59 мдаааа

    11 2 Отговор
    Тоя е срам за името Калоян.... най ще му подхожда Йозеф/Гьобелс/
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 мммда

    7 2 Отговор

    До коментар #40 от "Наблюдател":

    явно зеления освен последовател на фашизма е и на рашизма- според това което си написъл.
    украйнските военни вече са разрушили или затворили над 50%(инфо от преди 2-3 месеца) от своите църковни храмове, за да не разколебавали хората и да покажели, че нямат никакви общи културни връзки с
    руснаците-Разбирайте православието.
    Тия збърканяци-католици да ходят да им помагат.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 мдааааа

    7 2 Отговор
    А иначе изглежда като нормален....
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Давай тигре

    6 1 Отговор
    Не го бях чувал този
  • 66 Хинин

    5 0 Отговор
    На куково лято
  • 67 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ники":

    И НАЙ ВАЖНОТО СТЪПКАХА УКРАИНСКИТЕ ЗНАМЕНА СЛОЖЕНИ ВЪРХУ ТАНКА ..И 3000 ЧЕРВЕНИ РОЗИ СЛОЖИХА ЗАЩОТО ТЕЗИ ТАНКОВЕ СПАСИХА ЕВРОПА ОТ ФАШИСТКАТА ЧУМА И ГЕНОЦИД ..НООО АКУШЕРКАТА ДОКАРАЛА ТАНКА ...УМРЯ ОТ ЯД ЧЕ НАРОДА НЕ ИСКА НОВИ ФАШИСТИ ...АЛОО КЪДЕ СА УКРО ФАШИСТКИТЕ ЗНАМЕНА В ПОРОБЕНА БЪЛГАРИЯ ПО ВИСОКО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗНАМЕНА
  • 68 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Лех Валенса":

    АЛОО ТОВА Е ПРОПОВЯДВАНЕ НА ФАШИЗЪМ БЕ СМОООТЛ ...ВИЖ ОКИЧЕНИЯ С 3000 РОЗИ РУСКИ ТАНК ...ЕВРОПА НЕ Е СЛУГА НА АКУШЕРКАТА ЛАЙЙЙНЕН
  • 69 9689

    5 0 Отговор
    Май златен тъпак.......
  • 70 Пунта мара

    4 1 Отговор
    Няма да победят
  • 71 Българин

    6 0 Отговор
    Тоя много си повярвал с оскубаните вежди много си нежен да мислиш тъка
  • 72 Оракула

    2 9 Отговор
    Погледнато , така между другото , се вижда една болна Путинска прослойка,
    вкоренена в медиите в България,
    с дежурни драскачи ,които нагло защитават Путин и резилите,
    които върши в Украйна и целия свят!
    Тези мишоци са прикрити Руски шпиони , които деструктивно подклаждат омраза,
    към Украинския братски народ
    и отношението на истинския Българин, към Украйна и войната там!

    Подканям Иван Гешев да провери , тези драскачи кой организира шпионската им мрежа и издържа финансово!
    Не може по този долен, комунистически "Путински начин", да се омърсява Българската нация, пред Европа и Света!
  • 73 Мухаа,хаа!

    1 0 Отговор
    Треперко,който се прави на смелчага.Хайде ,като си толкова отворен, не използвай прякори,а използвай имената им.Те са известни.Но знаеш,че адвокатите им,ще ти вземат и изцапаните гащи,в момента,в който използваш името на който и да е! Но все пак,гледай да не ти мине котка път!
  • 74 сноу

    3 0 Отговор
    Калоянчо ..що не вземеш както се клатиш на стола ,да изгледаш филма на марк бартелмай/той ти е колега атлантик/-премълчаната война..Ама искам пак да се клатиш на стола..ходил си в укрия но изглежда са те клатили на стола..
  • 75 един от многото

    4 0 Отговор
    Този е най малкото , напушен , вижте го как се е цепнал като презрял хасковски каун!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове