Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 12:43 1 862 31

Дете пи сокче в хотел и след това лежа с дни в интензивното във Варна

  • дете-
  • сокче-
  • хотел-
  • златни пясъци

Било е прието по спешност на 11 февруари и е изписано чак на 23 февруари

Дете пи сокче в хотел и след това лежа с дни в интензивното във Варна - 1

8-годишно дете получи вътрешни изгаряния, след като по думите на родителите му, пило плодов бутилиран сок в хотел в „Златни пясъци”. Детето е лежало дни наред в интензивното отделение на болница „Света Марина” във Варна. Било е прието по спешност на 11 февруари и е изписано чак на 23 февруари, информира Нова телевизия.

По думите ѝ – във въпросната вечер дъщеря ѝ Радостина е пила от сока и секунди след това почувствало силно парене в устата и гърлото. Започнало да му излиза пяна от устатата. Заради изгарянето на хранопровода в болницата са му правени редица манипулации. Полицията разследва случая, след като именно лекарите от здравното заведение са подали сигнала до органите на реда.

„Тя сама си отвори сокчето, което беше бутилирано”, разказа майката на детето Таня Колева. По думите на бащата Ивайло от хотела са казали, че до момента не са имали проблем с този вид напитки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    30 8 Отговор
    После що всички ходели в Гърция...

    Коментиран от #11

  • 2 Ивелин Михайлов

    31 9 Отговор
    Никога не яжте и пийте от ол инклузив само най-евтините отрови са там! Неслучайно ги дават без пари на корем 😉
  • 3 Програмист

    8 15 Отговор
    Аз затова ходя да почивам само в най-големия Исторически парк в света до Варна, храната ми я правят на място, а тракийските къщи са луксозни и евтини 🥰
  • 4 Българин

    17 9 Отговор
    Не ходете в мутренски хотели, а само там където храна е местно производство!

    Коментиран от #20

  • 5 Тия

    23 7 Отговор
    сокчета са бъкани с химия !
  • 6 Русофил

    24 10 Отговор
    Въпросният хотел е на лъчо мозъка, който е депутат от герб.. като храните бойко българоубиеца така ще е..
  • 7 Бойко Българоубиец

    11 15 Отговор
    Моите хотели са топ! Колко мклиарди еврофондове изпрах там бедна ви е фантазията! ГЕРБ ПОБЕДА!
  • 8 Коя

    33 3 Отговор
    е фирмата производител ?

    Коментиран от #15

  • 9 Ром Бакарди

    17 0 Отговор
    И аз така виднаж - шорах неква купешка ракиа, ужким многу хубава, ама ко стана: комбалити ми щяха да искочат от орбитити, плувнах вав стодена пот, уцъклих са, дигнах кръвно сто и пидесе на сто, некви халюцинации чи сам дарт вейдар и трашкам принцесата Леа върху некъв креват....викам си:тука има нещо! Затуй-саму думашна ракиа, проверена, утлежала, сас черница ватре за да мяза на виски трийсе гудишно.
  • 10 Въх

    11 8 Отговор
    Дано не е някое малко укропче!

    Коментиран от #12

  • 11 Доктор по навътре

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Исторически парк":

    Специалисте ти мислиш ли че и в Гърция не е имало такива случаи ????? Но там собствениците на хотели веднага плащат на потърпевшия една хубава петцифрена сума и дотам, а на нашите мутри дето държат хотелите не им пука и случаите тук веднага стигат до мисирките и те почват да правят новини това е.

    Коментиран от #31

  • 12 Каракудчо

    8 9 Отговор

    До коментар #10 от "Въх":

    Ей верто бе сигурно е някоя украинска история покрай сокчето майка му може да му е дала и някоя слаба киселина гледат да изкарат кинти.
  • 13 Запознат

    22 3 Отговор
    Да се има предвид, че всички бутилиращи и опаковащи течни продукти поточни линии, периодично се мият с разтвор на сода каустик. Такива разтвори изчистват отлично органични налепи. Ако съоръжението не е измито след това с чиста вода контролирано, до липса на алкална реакция, каустикът попада в първите бутилки или опаковки. Лично в практиката си на химик в контролираща лаборатория имах случай с партида кисело мляко. Пострадали го донесоха и доказахме точно тази причина. За съжаление, Такъв контрол е занижен с цел пестене на разходи, същото важи и спазване точно на технологиите. От друга страна, поради невежество, отговорни лица неглижират рисковете. А те съществуват. Купете си т нар. “Лакмусови хартийки” и преди консумация потопете парченце в напитката. Ако хартийката не придобие синкав отенък, значи няма опаствост. Това звучи като шега, но на който му е забавно, пожелавам му късмет да не попадне в подобна ситуация!

    Коментиран от #16, #18

  • 14 Деций

    9 7 Отговор
    Да се видят РЗИ и БАБХ колко пари струват,не да ходят да тормозят кафенета, ресторанти,игрални зали и прочие.Обаче те може и да са на хранилката на производителите,бълващи отрови.Поливината от "хранителните "продукти са чисти отрови, останалите не отговарят на никакви стандарти!Стана така за тези 30 г,че не си ли го направиш ти,не може да се надяваш на полезна храна.Честита демокрация на всички!
  • 15 Нямат право да кажат

    7 10 Отговор

    До коментар #8 от "Коя":

    Ще ги осъдят.Ами ало не е от сокчето ?

    Коментиран от #24

  • 16 Кисело мляко в стъкло

    16 1 Отговор

    До коментар #13 от "Запознат":

    Отдавна не са прави.

    Коментиран от #21, #22

  • 17 1111

    15 3 Отговор
    Кажете името на производителя!
  • 18 Шуменец

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "Запознат":

    През 1986 год. в Шумен имаше три смъртни случая от бира и пак така имало е сода каустик в бутилките с бира не са били измити хубаво бутилките.
  • 19 Хотелиер

    10 6 Отговор
    Само си го е изпросило. Сокчета, кафета от закуската, както и вино от ол инклузива в България не се консумират, защото се правят от отпадъчни материали. Това всеки го знае
  • 20 ппфУ

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Производителят на сокчето трябва да се търси. В хотела не се бутилират сокчета.
  • 21 Запознат

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Кисело мляко в стъкло":

    Мие се с каустик (определен процент разтвор) поточната линия, а не кофичките за пълнене на млякото. С цел нямаляване на риска, а и за по-евтино се замениха с пластмасови повечето стъклени опаковки, които също се мият по този начин.
  • 22 Ами прави се

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Кисело мляко в стъкло":

    Кисело мляко в стъклен буркан се прави и се продава по големите вериги, даже и в по-малки магазини. Да не ти изброявам производителите, та да не решиш, че е реклама.

    Коментиран от #25, #27

  • 23 Последния Софиянец

    4 3 Отговор
    Хотела е на мутрите от възраждане.
  • 24 Вярно,

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Нямат право да кажат":

    че 11.02. е събота, но защо Радостина не е на кръжок, спортна секция, частни уроци, детски танци или каквото и да е с детско меню, а е на хотел в Златните?
    Искрено се надявам и желая детето да е добре.
  • 25 Да, кисело мляко

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ами прави се":

    в стъклени бурканчета, но същия голям срок на годност, както и при пластмасовите опаковки.
    Става въпрос за киселото мляко с с "алуминиевите" капачки, които почти винаги бяха пробити, но годността на млякото беше три дни и после се получаваше позеленясала вкиснала коричка в бурканчето и удоволствието всеки ден да миеш бурканчета, защото се купуваше срещу обмен.
  • 26 Мутра с хотел

    3 0 Отговор
    Чакаме виии...за лято 2023
  • 27 комунобизнесмен

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ами прави се":

    Наистина в магазините има "домашни" и "фермерски" кисели млека. Дори за разнообразие има такива с каймак (от гума).
  • 28 И този,

    0 1 Отговор
    Хотел ,няма да поеме отговорност.
    В картонените сокове,може да има
    азотна киселина.Това се прави,
    когато се сменят,домати с плодов
    сок.Обясниха ми го при започване
    на работа.Ако не е качествена
    промивката на големите кранове,
    се получава азотен сок.
  • 29 ако бяхме подписали конвенцията това ням

    0 0 Отговор
    аше да се случи !
  • 30 Гошо

    0 0 Отговор
    А фирмата която е бутилирала сока коя е и съвсем ли сте сигурни че е от сока а не е пинала и нещо друго
    Клюкарска работа е това Но може и саботаж също
  • 31 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Доктор по навътре":

    Извинявай ,ама защо в случая трябва да плаща собственика на хотела или е трябвало лично да опита от всяка бутилка преди да я предложи за консумация
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове