2 Март, 2023 12:22 1 861 25

Слави Василев: Хората са действително бедни, болни и общото състояние, дори и на жълтите павета, не е цветущо

  • слави василев-
  • хора-
  • бедни-
  • болни-
  • жълти павета

Георги Киряков смята, че в момента местните избори блокират двете основни партии (ГЕРБ и ПП) да решат, че има по-важни приоритети от това да се боричкат и за пореден път да се ходи на избори

Слави Василев: Хората са действително бедни, болни и общото състояние, дори и на жълтите павета, не е цветущо  - 1
Снимка: NovaNews

„Проблемът не е, че е скъп кашкавалът, а че вътре много рядко има мляко. За предстоящия вот партиите вече изчерпаха целия си речников и политически арсенал. Единствените им послания сега са към по-твърдото ядро”. Това заяви политологът Георги Киряков в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Според политолога Слави Василев е факт, че търговските вериги мачкат производителите на стоки. „Производителите, които могат да си позволят да плащат такива такси, за да стигнат до веригите, често предлагат боклуци”, каза Василев.

Според Киряков политиците използват темите, които вълнуват избирателите – разговорът за яйца и кашкавал е важен за избирателите и политиците го използват.

За Слави Василев разговорът за цените на основните хранителни стоки показва реалното състояние на българските граждани. „Хората са действително бедни, болни и общото състояние, дори и на жълтите павета, не е цветущо", каза Василев. Политическият процес, коалиционната култура на партиите в парламента не ни докарва до очакваните резултати, допълни той.

Георги Киряков смята, че в момента местните избори блокират двете основни партии (ГЕРБ и ПП) да решат, че има по-важни приоритети от това да се боричкат и за пореден път да се ходи на избори.

Според Василев социологията показва, че за да има кабинет, трябва да има коалиция между ГЕРБ и ПП, но по думите му, това ще бъде абсолютен край на парламентаризма.

По мнението на Киряков вероятността ПП и ДБ да направят коалиция с ДПС е нулева, но остава възможността за коалиция с БСП. „С БВ има възможност за коалиция между ПП и ДБ, но не и с „Възраждане”. ГЕРБ ще продължи да ухажва задкулисно ДПС, но няма да си позволи да направи открита коалиция с ДПС и при тях ще трябва трета политическа сила. Малко вероятно е това да е БСП. Хипотетичната възможност за коалиция между ГЕРБ, ПП и ДБ остава, но тя е блокирана от местните избори, които са през есента. ДБ искат да променят статуквото на местно ниво, но това няма да е възможно, ако има коалиция на национално ниво”, обясни Киряков.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    31 6 Отговор
    Украинец :
    - Дреме ми ! Аз съм на олинклузив , и нищо не плащам ! На моря очен харашо ! Болгарьй идиотьй !
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 1 Отговор
    от 33 ГОДИНИ е ВЕЧЕ така
  • 3 Хасковски каунь

    22 3 Отговор
    Така става когато управлението ни е от козяклии.
  • 4 той каза и още

    19 0 Отговор
    Според него не е важно кашкавалът, кашкавал ли е и дали има мляко в него.
    Интересуват го само изборите, коалициите, просто политиката му е на дипломата и на сърцето.
  • 5 Град Симитли

    21 0 Отговор
    ".. Проблемът не е, че е скъп кашкавалът, а че вътре много рядко има мляко...."
    Това да го татуират на челото на Зоров, с червен туш!
  • 6 Народеца си заминава

    20 3 Отговор
    след 33 години демокрация!
  • 7 Алооооооо

    11 4 Отговор
    ААА НЕ ТАКА НАЛИ ЛЪГАХТЕ ЗА ЧЕКМЕДЖЕТА КЪЩИ В БАРСЕЛОНА ОСЕМ МИЛИАРДА ДОЛАРИ В ЧУВАЛИ ПЛАНТАЦИИ С МАРИХУАНА НА ОКОЛОВРЪСТНОТО ПРОТЕСТИРАХТЕ ХВЪРЛЯХТЕ БОКЛУЦИ ПО СГРДОТЕ ОСР...ХТЕ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ПИСАХТЕ ДОНОСИ ДО БРЮКСЕЛ ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ И Т.Н. ТАКА ЧЕ ААААААА НВ ТАКА СЕГА ЩЕ ПЛАЩАТЕ ЩОТ СТЕ МНОООО УМНИ АЙДЕ ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА ВАДЕТЕ СТОТИНКИТЕ И ПЛАЩАЙТЕ ТАКА Е СПРАВЕДЛИВО
  • 8 бочку крадливото

    14 3 Отговор
    не съм беден, има и за пра-пра-пра внуците

    Коментиран от #21

  • 9 Адрес 4000

    12 9 Отговор
    Точно така Слави набивай страх и уплах в главите на хората.
    Всичко ще е зле
    Бъдещето е мрачно
    Няма живот
    Радев използва същите прийоми като Борисов.
    Всяване на страх омраза и разцепление
    Целта е ортаците да получат уверение че никой няма да ги закача.
    Хареса му да управлява на Чорапчо и няма да има отърване скоро.
    Не случайно Славуца беше активирана със специална операция "президентска реZпублика".
    Кремъл харесва това.

    Коментиран от #10

  • 10 Колко ти струва бъдещето първолаче

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "Адрес 4000":

    Че ни тиражираш простотиите и лъжите на оня гнусен лъжец кирил петков? Като мразите България, напуснете я! Не е нужно да я продавате и да се излагате. Лъжеца е нищо и то гнусно нищо!
  • 11 ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ

    8 10 Отговор
    Вувузелата на реZиЛдента радев, закърмения в мръсотиите от баща си ДС-агент, слаФ1о Василев за какви партии ми говори ?!?!?!?!?! Най дълго, в последните две години, е управлявал назначения от кремъл радев . Него търси за инфлация, скъпи горива, контрол на храните и ширещата се спекула.
  • 12 Стоян Александров

    7 7 Отговор
    Освен вече изгорелите германски танкове Леопард вече има и един пленен такъв с ПОЛСКИ ЕКИПАЖ, ПОЛСКИ УБИЙЦИ, НАТОВСКИ УБИЙЦИ. ЧЕСТИТО НА СМЪРТНИЦИТЕ. ПОЗДРАВИ НА ДЯВОЛА ДА НОСИТЕ, ЗАЩОТО НАЕМНИЦИТЕ СЕ УНИЩОЖАВАТ....ХАХАХАХА
  • 13 Сандо

    8 3 Отговор
    А как скачаха преди 33 години и тъпо вярваха,че върху главите им ще се изсипят всички земни блага.Така се получава,когато чувствата и желанията надделеят над знанията и трезвия анализ.Тогава вярата победи действителността и се получи сегашния резултат.
  • 14 Тошко

    10 0 Отговор
    Само констатации без никакви решения
  • 15 мдда

    5 3 Отговор
    Трябва да се реши главният въпрос : Съставяне на правителство! Всички тези боричкания са за кокал , не за народа!

    Коментиран от #18

  • 16 пенсионер

    6 1 Отговор
    а бе г-н василев кои му пука за хората целта е една да се доберът до НС а хората -простолюдието кучета го яли никои не мисли за трудовия български народ пенсионери и деца всичко що се говори е превидно или казано друго яче камуфлаш
  • 17 демоникрация

    7 1 Отговор
    30 години мизерия, упадък, корупция, грабеж и политици-мафиоти! Стига!
  • 18 мафии

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "мдда":

    Съставянето на правителство от анти-народни партии, свикнали да крадат и разпределят милиарди обществени и европейски средства? Правителство, което се управлява от чужди сили и интереси и взима решения тайно от народа си? Мерси! По-добре служебен кабинет!
  • 19 Мдам

    0 6 Отговор
    Всички ви казват да гласувате за ГЕРБ или още по фашистите от ПП и ДБ. Изберете България, 02.04 Възраждане!

    Коментиран от #20

  • 20 За твое съжаление

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мдам":

    възраждане са същата България като ПП, ДБ и ГЕРБ. На лъжец нямаш полза да гласуваш доверие.
  • 21 Червен галош

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "бочку крадливото":

    Ела на село и ще ти дам мотиката.Там ще си спокоен и богат
  • 22 пенко

    1 0 Отговор
    ... " НЕ СЪМ Г Ъ ЗО ДАТ ; НЕ СЪМ П У Т К О ДАТ --НЕ СЪМ РЕ НЕ ГАТ ---И НИКОГА НЯААМА ДАА БЪЪДААА " !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Ами

    4 1 Отговор
    Прав си аверче!Българите са болни,бедни,необразовани,нещастни!Затова пък ти и татко ти сте едни щастливи приватизатори!И никой от бившата номенклатура не си броите стотинките!Вие не сте бедни!Даже един Тошко Славков,без един работен ден в биографията си е горд собственик на едни милиончета!Вие сте си въздесъщи,защото нямаше кой да ви засели в Белене!Сега ще ни спретнете и един бащица президент по Путлерски образец и ще цъфнем и вържем!Системата парламентарна република се била изчерпала?!Левски,Бенковски,Захари Стоянов се въртят в гробовете си!То и без това Рундьо запокити портрета на последния в ъгъла на кабинета си!Сигурно защото го е срам да го погледне!
  • 24 Факти

    1 0 Отговор
    Има в града от селата в общината, купува земи, свинарниците на бай тошо. Кой ли му е спонсор на джебел басма. Не че ни трябва, но има много заможни и много бедни. Явно го финансират от сащ чапата от Мадан.
  • 25 Ха ха ха

    1 2 Отговор
    На всички е ясно , че ГЕРБ ще спечелят , само на някакви платени бели кукувици не им омръзна да дрънкат , че жълтопаветната сбирщина щяла да е първа , но пък за некое левче какво ли не правят хората ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол