Last news in Fakti

7 Март, 2023 18:32 7 230 37

Нинова: Само временен таван на цените от малката потребителска кошница ще спаси домакинствата

  • корнелия нинова-
  • цени-
  • потребителска кошница-
  • домакинства-
  • таван

Служебни министри ни обясняват, че резултат от техните мерки ще има след 6 месеца. Това е абсурд. Това е нищоправене. Веднага трябват мерки, коментира лидерът на левицата в Перник

Нинова: Само временен таван на цените от малката потребителска кошница ще спаси домакинствата - 1
Снимка: БСП

„Проблемът с цените на храните изисква бързи решения сега и дългосрочна държавна политика занапред. Служебни министри ни обясняват, че резултат от техните мерки ще има след 6 месеца. Това е абсурд. Това е нищоправене. Веднага трябват мерки.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с членове на партията и граждани в Перник.

Пред присъстващите тя обясни какво се е случило във Франция преди ден: „Френският министър на финансите Бруно Льо Мер обяви, че френското правителство се е споразумяло с търговските вериги за замразяване на цените на основни стоки. 200 стоки ще се продават под 2 евро от 15-ти март и този таван на цената ще остане 3 месеца до 15-ти юни. А инфлацията там е едва 7.2%. Само временен таван на цените на храните от малката потребителска кошница ще спаси българските домакинства“, категорична е тя.

По думите ѝ неолибералните клишета, че пазарът ще се саморегулира у нас, са остарели и неадекватни на съвременните условия на кризи, инфлация и бедност. „Държавата трябва да прояви здрава ръка сега и да се погрижи за семействата. Дългосрочната политика изисква 4 стъпки, които ние БСП сме готови да предприемем:

1. Възстановяване на “Напоителни системи“, за да осигурим поливно земеделие.

2. Увеличение на субсидиите за плодове, зеленчуци, мляко и месо за сметка на 5-6 големи зърнопроизводители.

3. Елиминиране на прекупвачите, чрез изграждане на държавни борси и тържища, където производителите да излагат директно продукцията си.

4. Строг контрол на границата с трети страни за спиране на контрабанда и внос на занижени цени. Българската земя може да храни българския народ с чиста, вкусна и по-евтина храна“, обясни тя.

В края на срещата лидерът на БСП призова присъстващите: „Да! Можем да го постигнем. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината."


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    15 6 Отговор
    Никога не бих гласувал за мутро-комунистите от ГЕРБ начело с Борисов който подари на Путин 3 милиарда и половина наши пари за "Турски поток" , никога не бих гласувал за Костя Субсидиев Копейкин който с откраднатите пари от народа си купи 2 апартамента, вила на Варненското езеро, 2 нови коли и сграда от 2500 кв.която дава за офиси на фирми. Никога не бих гласувал за грабителските клики ДПС и БСП. Никога и за проектирания в лабораториите на олигархията Учиндолски чалгар Станислав Трифонов. Но ми кажете как да гласувам и за този човек,който един ден след руската варварска агресия в Украйна на 24 февруари 2022 г.,на 25 февруари на обяд в директно излъчване което гледах в реално време каза че 1/3 от Украинската армия е унищожена и Украйна пада за няколко дни. От 400- хилядна Украинска армия как така за 1 ден унищожиха 135 хиляди колкото е 1/3? И вечерта дори на извънредното заседание на МС каза това...Аз помислих че нещо му е станало на този човек?!?!!!! А вече година и 1 месец Украйна не е паднала..
    И как да вярваме и на него питам?

    Коментиран от #4

  • 2 магазинера

    11 2 Отговор
    Не временен а постояниен таван и не на малката а на големата кошница - Нинова!
    Казвайте ги тези неща както са си моля!
  • 3 Има

    9 1 Отговор
    ли живи шарани ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 (⁠☆⁠▽⁠☆⁠)

    14 4 Отговор
    Само вкарването на дъртите комундери в затвора ще спаси българите и България.
  • 6 Балъка BG

    15 3 Отговор
    Нинова , вземай си алчната и продажна задна кошница и бегай у Крушовица .
  • 7 пинокио

    11 2 Отговор
    Ако не се свалят цените на храните, подозирам че хората ще крадат цели магазини, както сега крадат банкомати. Ще почнат и магазини да изчезват, глада и безпаричието води до увеличаване на престъпността...
    Немате достатъчно затвори така че сваляйте цените.
  • 8 Агата Кристи

    8 3 Отговор
    На госпожа /ДРУГАРКАТА /
    ЛЪЖА торбата дъно няма бе ....
  • 9 ууу

    9 3 Отговор
    ВЛАШКА ЦИГАНКА - СЪСИПА И ПОПИЛЯ 100 ГОДИШНА ПАРТИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Платен ром избирател

    11 3 Отговор
    БКП-БСП милионерите много разбират от потребителски кошници, за народа малки, за тях големите!
  • 11 Чалгар

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "ууу":

    Тя па една партия. На никой няма да липсва!
  • 12 Лесно е

    4 1 Отговор
    Злоупотреба с монополно положение, картелни споразумения при едрите търговци, спекулативно повишаване на цени с цел реализиране на свръхпечалба в краткосрочен период и една глоба 10% от оборота с предупреждение за затваряне. Такова нещо като "свободен пазар" няма, това е илюзия.
  • 13 Бамбука

    5 3 Отговор
    Ами , какво да говори "хартиената ? Имаше таван на цените при соца и независимо от производството, магазините бяха празни. ТАВАН НА ПЕЧАЛБИТЕ Е ИСТИНАТА ! Сложи на производител 10% печалба, на прекупвач 10%, на търговската верига 10-12 % и въпроса с надбягването на цените нагоре ще се реши. Кое наложи цените на яйцата да се увеличи от 20-25 стотинки на 45 стотинки ? Същото картина е при млякото, при сиренето, кашкавала. Увеличи с 300% мито вноса на палмово масло, с 200% на сухото мляко, същото мито за зеленчуците и плодовете и виж как стопанствата ще живнат.

    Коментиран от #19, #22, #28

  • 14 Роня 🇧🇬🇹🇷🇷🇺

    6 1 Отговор
    Не таван! Спрете спекулата и върнете цените като преди 2 години
  • 15 Правилно Нинова В Швейцария са Озаптили

    5 1 Отговор
    Спекулата! Има пределно високи цени (таван) на основните хранителни стоки и Услуги!! В Швейцария са го Направили, но тука нашите Храненици Икономисти ни обясняват, че не трябва и не може да се случи!! Сигурно Швейцария няма Пазарна Икономика??? Озапти ли са Спекулата!!!! ПРИ НАС Е СПЕКУЛА ОТ ЧИСТА ПРОБА!! ДЪРЖАВНИТЕ Чиновници са на Хранилка на Спекулантите!!
  • 16 оня с коня

    5 2 Отговор
    ДРУГАРКАТА Нинова говореща от името на ВСЕ ОЩЕ Личната си Партия БСП призовава за "Частично"/избирателно/ Замразяване на цените в наглед "Малката" Потреб Кошница.А наясно ли е нинова тая "Малка" кошница какви Големи неща е в състояние да побере и не е ли това Манна небесна /ако се приеме/ за Корумпираните Чиновници дето моментално ще си сложат Табелка на Канцелариите за да ги четат Бизнесмените:"Развържи Торбичката с подкупите,щото ще ти сложа такъв Таван на цените,че свят ще ти се завие"?По-нататък:1/КАК ще възстанови нинова "Напоителни системи",след като Земеделците пресметнаха че ако ползват тая ПРЕСКЪПА Услуга,продукта им на Пазара става непродаваем?2/КАК ще пренасочва Субсидии предназначени за Зърнопроизводителите към производители на Мляко,Месо,Зеленчуци и т.н.,след като ЕС ЯСНО е дефинирала че тия Пари са ЕДИНСТВЕНО за Зърнопроизводители и ако някой си позволи да ги пренасочва/като нинова/ не само ще бъдат спрени,но ще има и БОЛЕЗНЕНИ Глоби?3/Изграждане на Тържища в които Производителите ще предлагат стоките си без Прекупвачи...Това се прави още от Зората на Демокрацията и Ефектът е ...НУЛА."Строг контрол на Границата"...Е" с това нинова се Оля,щотко иска на Митниците да се назначат Миткничари САМО от БСП - НЕ ЗАЩОТО ще са неподкупни,а защото ЩЕ СНАСЯТ Парсата на Нея!И така:Има ли все още някой на който да не му е ясно защо БСП ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ше пропада с подобен ръководител?

    Коментиран от #30

  • 17 отшелника

    3 0 Отговор
    ФРАНСЕТАТА НЕ ГИ МИСЛЕТЕ ,ТЕ ЯДАТ И ОХЛЮВИ И ЖАБИ ,АМА БЪЛГАРИНА СОФИЯНЕЦ СЕ ИЗНЕЖИ -ОТ КОМПОТА ГО Е СРАМ
  • 18 ха ха

    1 0 Отговор
    мерки за нейната кошница , и нейните бизнесмени , нищо смислено

    Коментиран от #36

  • 19 Търговец

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бамбука":

    А не е ли по добре да се махне 20 процентната над Ценка на държавата
  • 20 Орел

    3 0 Отговор
    Ти за дървата и олиото кажи, какво правим сега?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ;лкцд

    4 0 Отговор
    На изборите ѝ дават резултат около 6% и последна в класацията. БСП си отива.

    Коментиран от #24

  • 24 Роня

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от ";лкцд":

    Ами колко да й дадат. Нейната звезда изгря м.05.2021 и тя върна мандата на Радев. От тогава все надолу
  • 25 Чат - бот

    2 0 Отговор
    БСП - джендърството и не на войната ,не на земетресенията сигурно не са чели Вонегът. Национализмът и псевдо патриотизмът са пещерата , в която се крият неудовлетворените от живота хора.
  • 26 Чат - бот

    1 1 Отговор
    Вие може да мечтаете ,че ГЕРБ няма да са във власта,може да мечтаете, че хора от ГЕРБ ще се срешнат с правосъдието,но само ще мечтаете. Ние имаме парите ,ние държим крупния бизнес и ние ще разпределяме порциите с ортаците от ДПС. За БСП само огризки и това което ние решим.
  • 27 За вас е

    1 0 Отговор
    малка потребителска кошница, защото сте се нагушили с пари, а половината държава се прехранва с нея.
  • 28 можеш да

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бамбука":

    сложиш таван на печалбата на търговеца - прекупвача. Но не можеш да сложиш на производителя! Кой си ти и какъв си ти, че да определяш колко ще струва стоката на един производител и колко ще печели! Това се прави от производителя! Той решава, че ще произвежда буклук и ще е с малка печалба за да се продава много и бързо и ще разчита на бройка. Решава че ще пройзвежда качество, за него трябва ресурси и качествени суровини, ще е скъпо и ще се продава малко, но за да има файда да работи въобще ще е с голяма печалба! Ако ти или държавата вземете да се бъркате в ценообразуването на стоката още при производителя може и да го хванете .!. защото може да му кипне, да затвори производството и да пусне работниците на борсата да се оправя държавата с тях!
    държавата може и трябва да контролира само спекулантите - Търговците. Производителите си се саморегулират според клиентелата която гонят!
  • 29 Минева

    3 0 Отговор
    На това му се казва главанак

    Коментиран от #31, #33, #35

  • 30 Балъка BG

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    Отговорът на въпросите ти е така , както обеща на предишни избори болниците да не бъдат търговски дружества и после нищо.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Барба Ганьос

    2 0 Отговор
    Goo, home, baby! Вече не си мъж. Ние ще понамажем нацията, че трябва да оправдаваме зелени мангизите. За едната американска виза ще ти се смеят и в Мизия. Айде, свършек си- бита карта!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Прокопий

    2 0 Отговор
    дрОгарЕте явно прекаляват с ЛСД-то или пейота, не зная на какво са, ама не са в час. Нищо, до 3 години са с 3% - най-сетне столетният труп започна да се разлага.
    Ура, дрОгаре!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Копанарка кошничарка

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха":

    За Народа-""малката кошница",а за мен...ГОЛЯМАТА хахаха...
  • 37 Енгелс

    1 0 Отговор
    Капитализъм е! Нищо не ги спасява!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове