Last news in Fakti

8 Март, 2023 07:11 3 062 68

Слави Трифонов е проверяван и за дискриминация заради "Песен за Лена"

  • слави трифонов-
  • лена бориславова-
  • дело-
  • дискриминация

Миналия понеделник Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение срещу "Седем-осми" АД заради въпросната песен. В иска си за 40 000 лв. тя обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи

Слави Трифонов е проверяван и за дискриминация заради "Песен за Лена" - 1

Срещу фирмата на лидера на ИТН Слави Трифонов "Седем-осми" АД има образувано и производство за дискриминация. Това потвърдиха след запитване от "Сега" от Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Повод за жалбата срещу дружеството е "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв "7/8" преди месец. В нея главен герой е Лена Бориславова - бивш началник на кабинета на Кирил Петков, докато той беше премиер. В песента по адрес на Бориславова се сипят намеци и определения, които прекрачват всякакви граници на политическа сатира с добър вкус.

Жалбата в КЗД обаче не е подадена от Бориславова, която в момента е кандидат за депутат. Сигналът е пуснат от Геновева Тишева, казаха от КЗД. В момента Тишева, която е юрист, кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените. Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация "Български център за джендър изследвания". "Сега" опита безуспешно да се свърже с нея по телефона за подробности около жалбата.

За производството пред КЗД първи съобщи самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са направили песента, той е чувал само първия куплет и няма "представа за какво пеят, но трябва да имат свободата да я изпеят".

Процедурата

В момента производството пред комисията е във фаза "проучване", поясниха от КЗД. Тази фаза може да продължи и до два месеца за случаи с фактическа и правна сложност, казва законът. По време на проучването се събират писмени доказателства, необходими за пълното изясняване на казуса, като може да се ползват и външни експерти.

Всички лица, държавни и местни органи са длъжни да съдействат, да предоставят исканите сведения и документи и да дават необходимите обяснения. След проучването производството влиза във фазата на откритите заседания и накрая - КЗД обявява решението си. То не е окончателно и може да се атакува в съда.

КЗД може да налага глоби и санкции, както и да прави предписания, ако установи нарушения.

Бориславова vs. Трифонов

Миналия понеделник Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение срещу "Седем-осми" АД заради въпросната песен. В иска си за 40 000 лв. тя обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи. Обявявайки, че е завела дело срещу сценаристите на Слави Трифонов, Бориславова каза и че ще има и още искове.

"След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", посочи тя във Фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    57 6 Отговор
    Сложете ѝ снимката за да знаем с коя радетелка за свобода на изразяване да се гордеем.

    Коментиран от #22, #29

  • 2 ха ха

    74 9 Отговор
    "В песента по адрес на Бориславова се сипят намеци и определения, които прекрачват всякакви граници на политическа сатира с добър вкус."

    Кое министерство определя границите на политическата сатира и добрия вкус, че си търсим работа?
  • 3 12340

    28 33 Отговор
    Това са дреболии.
    Трябва да е проверяван. за "цялостно творчество" - - 25 години чалгия.

    Коментиран от #24, #31, #57

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ха ха

    60 6 Отговор
    Кои са партиите гласували за създаването този репресивен орган "Комисията за защита от дискриминация (КЗД)". Момето завело делото от НПО-шката хранилка в Давос го е научило. Затова никакъв глас за ПП.
  • 6 И без

    16 38 Отговор
    да е бъде проверяван , гнусотията му , в която има не само дискриминация , е налице ! Да последват действия !
  • 7 Слави разбра

    15 31 Отговор
    че вече е безнадеждно наскучал на "народните маси" и се пришмугна под прожектора че да не го забравим съвсем,това е..
  • 8 Около проекта на мафията ПП

    48 9 Отговор
    само фондации и вредни НПО-та, откъдето се хранят с грантове камара лъжци и и нищоправци, използвани като ударни бухалки срещу всеки който им пречи. Това е България. Държава на мафията, която ползва институциите и, за да смаже всеки който и пречи с лъжи, манипулации и пропаганда.
  • 9 ¹19008е

    38 8 Отговор
    Значи пп са нагли ароганти безочливи Шарлатани доказано кой гласува за тия е изрод
  • 10 Сам си е виновен!

    22 26 Отговор
    Подлъга цял народ да му гласува,спечели,и вместо да стане Премиер и да "оправи нещата" се шмугна в храстите и пак почна да припява глупавите си песнички,хак му е!

    Коментиран от #15, #28, #55

  • 11 Как

    18 21 Отговор
    Чалгаджия! Не става за политик.
  • 12 Българино

    43 9 Отговор
    Гласувай още за проекти като ПП които ти отнемат свободата, които се хранят с лъжи и грантове, които те продават на САЩ. На тях им трябва глупав и блеещ народ, за да те грабят и лъжат и поробват българино.
  • 13 ¹19008е

    39 7 Отговор
    Тая песен помогна на Слави да разбере с какви хора се беше хванал да прави политика сега вече всички се убедиха че абсолютно правилно той отегли министрите си и подкрепата вече се разбра за всички че това пп са абсолютно Шарлатани, песента затвърди разбирането че с пп нищо не трябва да правиш защото са отмъстигелни нагли и безочливи Шарлатани.Обикновен човек ще го затрият тия от пп без да им мигне окото
  • 14 Пич

    13 23 Отговор
    Чалгаря е селски тарикат. Винаги много ехиден и елементарен.
  • 15 Непартиен коментар

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Сам си е виновен!":

    Остави напрао. "Плезенето" си е от нюфолклора. Че после ще започнат "завиждат ми" и т.н. Какво съвпадение на изрази. Те "разбират от всичко и т.н." Заедно в прическата, заедно в нюфолклора. Ора на всички времена...

    Коментиран от #20

  • 16 Злобен

    7 23 Отговор
    интригант , комплексар , самовлюбен и енергиен вампир !
  • 17 Лена кифлата търси парапета

    33 7 Отговор
    Ленче не се обиждай от истината, а се разходи сред народа за да чуеш мнението му за теб и поведението ви на не много тежка жена! 🤮
  • 18 ПП нито са умни, нито красиви

    35 6 Отговор
    Не разбрах как точно Лена била "дискриминирана"? Не е ли точно тя, която беше назначена на работа с нереално висока заплата от Киро защото му е любовница, а не поради качествата които очевидно не притежава? За дискриминация може да я съди този чийто работа е взела.
  • 19 Българин

    21 4 Отговор
    Точно така не трябва да се жали нито един политик който е допринесъл за съсирването на България още по- малко пък любовници....
  • 20 Непартиен коментар

    2 8 Отговор

    До коментар #15 от "Непартиен коментар":

    Заедно в прическата, заедно в нюфолклора, сами срещу всички :D Или както там беше... Сега новото мото сигурно ще е "Не на последните 2 години, ний не бяхме там".
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хихи

    3 14 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Повади вулгарност,обида и интржка се ходи на съд Мноо малко кинти-само 40.Поне да беха 400.И ку..... ще ги плати.Четиридесет хиляди-голям гяволук.
  • 23 Чекмеджан ефенди

    7 19 Отговор
    Слаф, що не направи нещо за Доганя или Тиквун ? С тях май нямате проблеми.

    Коментиран от #40, #41

  • 24 Непартиен коментар

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "12340":

    Те се не напущат феновете му. Този танц "пазя равновесие" е култов. Или сълзи без драма във връзката. Ти да излезе мъжа или жената до магазина... И ти е радостно, че можеш да тъжиш.... Ти мъка, мъка... И т.н.
  • 25 Непартиен коментар

    2 6 Отговор

    До коментар #21 от "Айде бе":

    От този жанр май имаше и от ляво, а?! Или не?!
  • 26 Мустак Ленче

    27 7 Отговор
    В България вече става много тежко за живот. Настъпва мракобесие. Преди поне имаше свобода на смешките. Сега държавата брани всяка метреса на властта с всички средства. Някаква си грозница обърна държавата нагоре с краката. Хайде стига!
  • 27 Невероятно

    21 7 Отговор
    Едно моме си сложи цена 40000лв. Като сложиме инфлацията тя е успяла да се оцени на 20000лв. Говорят, че заплатата й била по-висока.Абсурдистан е на ход
  • 28 Непартиен коментар

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Сам си е виновен!":

    Как пък ще сме гласували всички - нито за едните, нито за другите. Да не говорим, че повечето хич не гласувахме. Всички, ама друг път. То да крещиш, че си идеал, не е като да си идеален. И двете партии това направиха.
  • 29 САМО НАПОМНЯМ

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":


    Слави Трифонов е проверяван и за дискриминация заради "Песен за Лена"


    Заради това западняците направиха толкова НПО за "права" на всякакви хора - за да те ударят по всички показатели, ако си им неудобен. Винаги имат с какво да те ударят вече.






    Коментиран от #33, #56

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Южни райони

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "12340":

    Много точен коментар....👍👍👍
  • 32 Перо

    20 3 Отговор
    За да няма претенции за дискриминация по пол, сценаристите на Слави пуснаха и друга песен за Киро-тъпиро!
  • 33 Непартиен коментар

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "САМО НАПОМНЯМ":

    То и на мен не ми харесваше "драмата" на всеки купон с хипердецибели. И не ходех на всеки, щото не искам. Сега "казали му нещо". Е, ми, няма само той да казва. То като премълчиш, да не мислиш, че няма какво "неиделно" да кажеш. Ама нали "драма" - то исторически данни, то ограничаване, то...
  • 34 Честит празник

    8 19 Отговор
    мили дами! Извоюван с много борби за правата на жените. А този учиндолски селяк е тиранин, емоционално неграмотен, слуга на мафията, който не зачита дори и правата на екипа си. А Лена Бориславова е една високо образована дама, изключително умна, културна. Обаче бг proztazite стъпкват всеки интелигентен човек. Пълна победа на жените над недодяланата мумия Славито и бандата му тошковци, балабановци и всякаква izmet.
  • 35 Боже

    8 12 Отговор
    Проверката даже му е малко.
  • 36 Герги

    17 9 Отговор
    Че защо тази женица реши, че песента е писана за нея? Ако сама се припознава нещо в ролята на главната героиня, това е друго, но тогава какво са и виновни от 7/8?

    Коментиран от #51

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Аууу

    12 0 Отговор
    Зло същество
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "Чекмеджан ефенди":

    Ще направи, ама.....?....?....? . Ще го помним като Славчо Бирата!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Баба Вунй

    10 11 Отговор
    Дългия цял живот прави бизнес усмивайки някого и време
    да плати цената.Без неговите предавания българите щяха да бъдат по интелигентни

    Коментиран от #45, #46

  • 43 зевзек

    8 5 Отговор
    променена, изменена, но не толкова хищна Елена, колко са 40 000 лева, това са две нейни заплатки, скромна е, не е хищна
  • 44 Абе тоя

    9 3 Отговор
    Жив ли е
  • 45 Непартиен коментар

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Баба Вунй":

    А бе, ще му мине. Както казва - какво не е преживял, та сега раздумка малко. В смисъл "то каквоооо не е преживял, тооо възкръснала работа". Чак толкоз...
  • 46 Тъй де!

    4 7 Отговор

    До коментар #42 от "Баба Вунй":

    Мчи на кирчу баджанака е в стрес. Даже бубата му не функционира от това. Как ще се живее за напред? Докторите мупрепоръчват дасменя пола. От де пари за тия разходи?!
  • 47 цербер

    4 3 Отговор
    В нея главна героиня е Лена Бориславова - бивша началничка на кабинета на Кирил Петков, докато той беше премиер.
  • 48 Сайтът

    11 4 Отговор
    на ПРОСТОТИЯТА И ПРОСТАЦИТЕ, затова е без регистрация !
  • 49 Слави е

    11 5 Отговор
    Селски тарикат станал известен с простотии през 90 години който не може да се промени и предлага цял живот от простащината която е научил.Тепърва му предстои да вкуси от горчилката в живота но той не е готов затова.
  • 50 бсфн

    6 3 Отговор
    чалгар съм и политиката ще направя чалгарска ако вляза в парламента

    Коментиран от #52

  • 51 реру

    15 4 Отговор

    До коментар #36 от "Герги":

    "Че защо тази женица реши, че песента е писана за нея?..."

    Защото в клипа се въртят кадри само с нея... Дори за тролене се иска малко акъл...
  • 52 Даа

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "бсфн":

    И с претенции, че няма да е просташко. Понеже ние за първи път виждаме и чуваме за този тип фен/фенка, нал тъй?! Сал те миряни!
  • 53 Иво

    2 1 Отговор
    Нямаше ли още някаква дискриминирационна песен , изпята от рапъра- депутат? Очертават се групови жалби на вокално засегнати лица, не са се сетили и други разпознали се в текста
  • 54 Иван

    7 7 Отговор
    Хайде, еднорозите,не рипайте толкоз. Слави ви изпрати на бунището на политиката само с една песничка. Толкова си можете и да ви слаби ангелите.
  • 55 на про@т човек

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Сам си е виновен!":

    няма как да се обясни елементарно нещо !!! никого не е излъгал слави може да провериш ако имаш токова акъл …! теб са те излъгали много мазно както повечето овце в бг…
  • 56 Да се знае

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "САМО НАПОМНЯМ":

    всички атаки са срещу белият, силният, образованият, работещият, отговорен мъж, като срещу него са всички останали
  • 57 Ралица

    7 11 Отговор

    До коментар #3 от "12340":

    Ако някой твърди, че Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд са чалгари в онзи грозният смисъл, е човек неразбиращ нито от музика, нито от бизнес. Т.е.некомпетентен. Аз неразбирам от музика, но наблюдавайки през годините екипа от музиканти, сценаристи и водещ, смятам, че става въпрос за огромен професионализъм. Както се казва "добре смазана машина".Перфектен продукт, който дълги, дълги години носеше само положителни финансови дивиденти на само на Шоуто, но и на телевизията, която го излъчваше.

    Коментиран от #62, #66

  • 58 Мемфис

    8 7 Отговор
    До кога ще занимавате гората с този рускоплатен иZрод, пардон- чалгар?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 НЯКОЙ

    5 6 Отговор
    Наглеците трябва да си получават заслуженото, не че ще престанат да бъдат нагли! Големите амбиции на г-н Трифонов май са потънали като Титаник и му остава да мрази всичко и всички, освен Тошето разбира се !
  • 61 Дискриминация?

    3 4 Отговор
    Песен за Лена не дискриминира никого, а напротив, възпява един политически деец (дейкиня), макар и в пежоративен смисъл.
  • 62 Явно

    5 5 Отговор

    До коментар #57 от "Ралица":

    "Неразбирате" и от правопис. Въпросната песен - като се абстрахираме от репрезентативната й правдоподобност, - е един рядък анален продукт, свидетелстващ за пълна бездарност.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 бай Ставри

    4 5 Отговор
    Щом прочетох заглавието, веднага си пуснах парчето. Не харесвам чалгата, но обичам истината. Тази песен цепи мрака.
  • 65 Непартиен коментар

    0 0 Отговор
    А бе, те си се интервюираха, те си се избираха.
  • 66 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 3 Отговор

    До коментар #57 от "Ралица":

    Безспорно, професионални музиканти са. Бенда може да изпълнява и рок-музика. Стилът им не е точно чалга, ама е близо до чалга (като онзи виц). И аз не съм музиковед, но като засвири Гъмзата, разбирам, че това не е моята музика! Музиканти, които свирят на ромски сватби, извинявай! И да, шоуто на Слави активно разпространява чалгата. Куку бенда изнасят концерти съвместно със Софито, това какво е, освен чалга? В предаванията постоянно канят чалга изпълнители.

    Коментиран от #67

  • 67 В предаването се канят

    0 3 Отговор

    До коментар #66 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    всякакви хора, а не само чалга изпълнители! Говориш глупости! А и свирят всякаква музика! Болшинството от музиката им е патриотична с добри аранжименти. Имат и чалга, имат и други стилове! Като музиканти са едни от най добрите! Стила музика, няма грам значение! Само в България се натяква от платените глупаци глупости и се превръщат в супер тъпо звучащи опорки и клишета! Музиката е вид изкуство! Това, че някой стил не харесва на някой, е само въпрос на вкус и нищо друго! И на мен джаз примерно не ми допада, но това не означава, че не се харесва на много хора, че не е вложено труд, талант и т.н. Та звучите много глупаво, с подобни клишета чалга!

    Коментиран от #68

  • 68 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "В предаването се канят":

    Не съм твърдял, че канят само чалга изпълнители. Канят и интересни личности. Но, определено разпространяват чалгата! Това, че някой се поти да измисли ромско звучаща песен, значи ли, че прави изкуство, само защото бил влагал труд? Ами хакерите също влагат много труд и талант в компютърната техника, трябва ли да им ръкопляскаме?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове