Last news in Fakti

8 Март, 2023 16:13 3 195 212

Втора комисия на Столична община даде зелена светлина за демонтаж на паметника на съветската армия

  • демонтаж-
  • паметник

Това не е решение на общинския съвет, Паметникът на съветската армия е под опеката на държавата, тоест общинският съвет няма думата, смята Николай Николов от БСП

Втора комисия на Столична община даде зелена светлина за демонтаж на паметника на съветската армия - 1

Паметникът на съветската армия да бъде преместен от Княжеската градина. Това реши поредната комисия в Столичния общински съвет - по архитектура и благоустройство. Против бяха единствено общинските съветници от БСП, които утре ще пазят монумента с жива верига, съобщи euronewsbulgaria.com.

Паметникът на съветската армия е държавна собственост. От "Демократична България" предлагат кметът на София да поиска от държавата да премести монумента върху цитирам “друг подходящ държавен терен извън централната градска част". Това е пореден опит - последният е решение на Столичния общински съвет от февруари 1992 г., което е допълнено през следващата година. Демонтажът обаче тогава е спрян с устна заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Виктор Михайлов от правителството на Любен Беров.

Борислав Бориславов - общински съветник от ГЕРБ-СДС: "Общинският съвет напомня на държавата да изпълни това свое задължение и да премахне този наистина унизителен символ не само към софиянци. Този вдигнат шмайзер, който показва края на третото българско царство, погазването на Търновската конституция.

От ДБ настояват Общинският съвет да възложи на главния архитект на София Здравко Здравков организацията на архитектурен конкурс за зоната на паметника, като я отреди за “широко обществено ползване”.

Грети Стефанова от "Демократична България", коментира: "Този цирей в центъра на София иска да внуши на софиянци една сила, власт от която те са зависими".

Твърдо против демонтажа на паметника са общинските съветници от БСП. Те не очакват държавата да се съобрази с искането паметникът да бъде премахнат, а виждат в действията на колегите си от общинския съвет предизборни игри.

Николай Николов от БСП заяви: "Това не е решение на общинския съвет, Паметникът на съветската армия е под опеката на държавата, тоест общинският съвет няма думата. Това в момента се използва много умело за предизборна кампания".

Окончателно решение общинските съветници ще вземат на редовното си заседание утре. На фона на протести в защита на монумента.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    129 56 Отговор
    Тъкмо ще го демонтират и ще им се наложи нов да строят.

    Коментиран от #67

  • 2 Теле

    39 76 Отговор
    След укрия русия ще демонтира червея бг

    Коментиран от #46, #64

  • 3 Очевидно

    127 55 Отговор
    без тепане няма да си седнат соросоидите на заниците.

    Коментиран от #8, #51

  • 4 Кратун

    122 33 Отговор
    Прост народ, слаба държава!
  • 5 Псевдоним

    111 38 Отговор
    Какви комисии са това, обикновени кукли на конци, самоповярвали си че са нещо.
  • 6 Мишел

    101 50 Отговор
    Единственият ефект от преместването на паметника на Съветската армия, ще бъде освобождаване на място да посрещнем руската армия.

    Коментиран от #20, #41, #77, #117, #126

  • 7 Иван

    104 37 Отговор
    Много си е добре паметника, само рушат нищо не създават. Да спрат кражбите от бюджета, да поправят "жълтите павета", да построят детски градини, паркове и паркинги, а после да се занимават с глупости.
  • 8 да бе

    50 80 Отговор

    До коментар #3 от "Очевидно":

    няма нищо по-жалко от руски слуга

    Коментиран от #16, #18, #71, #193, #195

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 комунистче

    52 24 Отговор
    ох ще се разплача значи, отишло си било великото Царство България, с цар немец, и осеяна земята с трупове и гробове на млади хора, къде от войни, къде от репресии, с престъпен елит проиграл всичко и докарал 2 национални катастрофи, и този индивид е общински съветник
  • 11 Българка

    44 79 Отговор
    В България няма убитнито един съветски/ руски войник. СССР/ Русия обявява война на България.Червената армия без съпротива от българска страна, я окупира , граби и безчинства. За Русия/ СССР България е нейна колония. И в името точно на какви исторически и морални ценности не само в София, а в цялата ни страна са издигнати тези паметници. Тяхното послание подменя историческата истина. Това е покорност/признателност на роби към господаря си. Нека бъдат деинсталирани и съхранявани в музеите на социалистическото минало

    Коментиран от #34, #70, #142

  • 12 ЗАПИСКИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ВЪСТАНИЯ

    33 77 Отговор
    ДА ГО МАХАТ ОЩЕ УТРЕ ТОЗИ ЦИРЕЙ КОЛКОТО ПО БЪРЗО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ
  • 13 ……::…

    65 7 Отговор
    Идва времето за демонтаж на всички хрантутници в България !
  • 14 Гост

    81 28 Отговор
    Народ ,който си събаря паметниците и не си помни историята,нищо добро не го чака.
  • 15 Хахаха

    50 29 Отговор
    И Третото Българско царство, и Търновската конституция.....всичко - от библиотеката до Българската Армия е дело на Русия и на руския човек.

    Коментиран от #128

  • 16 за инф.

    66 23 Отговор

    До коментар #8 от "да бе":

    Монументът на Червената армия във Виена. И там е войник с шмайзер. Който, освен това, държи позлатен съветския герб и червеното знаме със сърп и чук. Полицията арестува младежи, които драскат или пръскат със спрей по паметника – и дори не става дума за идеологически надписи, а за обичайни графити. Снимка: Уикипедия

    Коментиран от #38

  • 17 Ами

    26 49 Отговор
    По-добре късно отколкото никога
  • 18 Уточнение

    67 23 Отговор

    До коментар #8 от "да бе":

    жалкото се случва вече 33 години-жалки проамерикански марионетки.
  • 19 Браво

    22 49 Отговор
    Спорни исторически събития и личности няма как да обединяват и няма нужда да имат паметници. В историята си имаме достатъчно много личности и събития, които не пораждат разделение, а обединяват. Щом даден монумент е подложен на непрекъснати с години посегателства значи той няма място като такъв в тази страна. Защо примерно паметника на Левски или този на шипка не са обект на непрекъснати посегателства? Ами защото просто не прославят спорни личности или събития и не разделят обществото и съответно имат своето място като паметници.

    Коментиран от #28, #48, #53

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    46 22 Отговор
    Не искам да си представям, каква "красота" ще издигнат на мястото на паметника или най вероятно нищо. Както на мястото на мавзолея. За 33 години всички съвременни евроатлантически наведени партийки, политици и обикновени лапачи смогнаха само да рушат. Не успяха да довършат дори една Хемус, захваната от бай Тошо. А, забравих, за малко да пропусна едно от малкото им постижения - един кич на слепи войници със светещи очи. Та, защо пък да не се прочуе и фандъчката с разрушаването на нещо голямо, тя да не е по малко бабаит от Бакърджиев! Пък на негово място може да издигне монумент, "бай Данчо пада по стълбите" Красота!

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 оня с коня

    32 43 Отговор
    "Столетницата"със Затихващи функции се опитва с последни сили да защити Руското вмешателство в Полит. Живот на Българите.И им се обясни МНОГОКРАТНО на тия Бесепарски Бетонни глави че Паметникът Де Юре е Държавна собственост,но ЗЕМЯТА ПОД НЕГО е Частна,т.е. ОБЩИНСКА и следва да бъде преместен с Решение на Общинския съвет на "по-подходящо" място.Колкото до смешната закана на БСП за Жива верига около Монумента- навремето когато в Окръжният ми град се взе решение за Демонтаж на Огромна статуя на Ленин също имаше Червена жива верига и квооо?...Дойде Полицията и ги разхвърля Комунягите му ниедни на всички посоки !

    Коментиран от #26

  • 24 Малтин Димитлов

    58 17 Отговор
    Неолибералните жълтопаветници ни тикат към гражданска война! Те ли ще понесат отговорност ако се стигне до там?
  • 25 Не пипайте

    53 25 Отговор
    Паметниците, че ще стане страшно.Подпалихте я тая България.Скоро всичко ще е на площада.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Абе

    27 43 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Не е нужно да издигат нещо една гадинка с трева или цветя е много по-добре вместо позорния МОЧА.

    Коментиран от #36

  • 28 Гост

    42 16 Отговор

    До коментар #19 от "Браво":

    Талибаните също извъшиха посегателство върху спорния Буда.
    Искам да кажа, че всъщност проблемът е във възпитанието и акъла на събарящите паметници, не в значимостта на обекта на паметника.
  • 29 ПЕНЧО КУБАДЖУНИЪР☝

    17 18 Отговор
    ВЪРНЕТЕ ДРУГАРЯ
    ГЕОРГИ ДИМИТРОВ
    В МАВЗОЛЕЯ ....НЕМЕДЛЕHHO😠
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Доктора

    37 15 Отговор
    Ще започнат да имират от инсулти и инфаркти членовете на фашистките партии Герб, ДБ и ПП!!!!
  • 32 шумкарите

    20 28 Отговор
    Кашкавал да.беше нямаше да го.пазят толкова.
  • 33 ФЕЙК

    45 14 Отговор
    Софийска община и "политиците" от всякъде я втасаха, че опряха до паметниците! Хора опомнете се ! Премахването на паметника, ще намали ли инфлацията, ще повиши ли Брутния вътрешен продукт! Нарочно ви настройват един срещу друг с АРХИВАЖНИ ПРОБЛЕМИ преди изборите за да могат да ви ГРАБЯТ!
  • 34 хаха

    43 22 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Руската армия отново ще дойде в България, и ще ни е интересно какви стойки и пози ще заемат през трите месеца денонощно, за да умилостивиш поне един руски полк.

    Коментиран от #39, #210

  • 35 събаряй тоя кенеф

    25 44 Отговор
    червената армия не е освободителка а агресор.
  • 36 Гост

    41 15 Отговор

    До коментар #27 от "Абе":

    Проблемът, приятелю, е че наистина е лесно да събориш един паметник, но никак не е лесно да изтриеш половин век от собствената си история. Доста се напъваха да я трият, но никой не успя до момента. И теза няма да успеят. Със или без паметник...

    Коментиран от #50

  • 37 Историк

    39 15 Отговор
    Ако не беше влезнала Черве3ната Армия в България, то Англия са се уговаряли в България да бъде ОКУПИРАНА от турската армия и да направи бази като тези, които имат Сащ в Германия и политиката да се диктува от "султана".

    Коментиран от #55, #85

  • 38 Ха ха ха

    13 9 Отговор

    До коментар #16 от "за инф.":

    Е и...... в София скоро няма да има.....
  • 39 в грешка си заблуден си

    20 34 Отговор

    До коментар #34 от "хаха":

    никога няма да и стъпи пръста на тая червена армия на инквизицията в българия, тука е нато.

    Коментиран от #86

  • 40 да да

    30 12 Отговор
    Български талибани !п.п.Кой ще плати този вандалски кеф...?!.....
  • 41 Кек

    13 14 Отговор

    До коментар #6 от "Мишел":

    Миши ти си приготви малко куфари да си го носиш в Азия
  • 42 РУСИЯ ЯДЕ ШУТА ОТ ЕВРОПА

    19 35 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ А СЕГА И КУЛТУРНО. СБОГОМ.
  • 43 Предложение

    14 26 Отговор
    Да се раздадат на червените другари малко пластмасови шмайзери и будьоновки за по-голяма историческа достоверност
  • 44 гост

    31 14 Отговор
    "Евроатлантиците" в България страдат от комплекса на Херострат ! Да разрушим, за да ни запомнят! Това са хора, които през живота си не са забили нито един пирон. ВИЦ: Наши екскурзианти в Ню Йорк разглежда Статуята на свободатаV Гидът обяснява нейната история и символика. След като слушал ГанЮ килнал каскета назад, погледнал на горе и отсякъл: ДВЕ КИЛА ДИНАМИТ В ТЕМЕЛА И АЙДЕ...ЕЕЕЕ !!!
  • 45 Даа!

    31 13 Отговор
    Кой дава право на временно избрани хора в СОС,да се разпореждат с Държавна Собственост? Нямат никакви юридически правомощия за това! Това може да се реши или с Референдум,или с промяна в закона през Парламента.Събрали се шепа Йесмени,и давай да покажем,че сме по върли ястреби,от Шефа!Есента със сигурност няма да ги има в общината.Но ще направят нещо необратимо.Референдум и народа да реши.Решава- събаря или не.А не шепа подлизурковци да решават .

    Коментиран от #54

  • 46 Голем смях

    23 7 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    Мечтите са безплатни .Виждаме какаво става в ...УКРАИНА ...170 000 ГРУЗЬ 200....

    Коментиран от #101

  • 47 Да го махат това

    20 26 Отговор
    LайNо от там и да го подарят на Путин да си гледа войската вкаменена, паметник на агресори, терористи и завоеватели не ни трябват ! Да разкарат и онази "пиянка" Альоша от Пловдив да не грози повече "ФИЛИПОПОЛИС" ! Колко останаха комунистическите страни-подлоги в света, по-малко от пръстите на едната ръка и е досадно срамно ние да сме сред тях, ако се имаме поне за средно интелигентни ?
  • 48 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    30 15 Отговор

    До коментар #19 от "Браво":

    "шипка" с малка буква е растение. Шипка с главна буква е легендарния връх Шипка, символа на освобождението на България! Така че, прави разлика! Не знам, защо си мислиш, че няма да посегнат и на паметника на Шипка? Кравароатлантиците, след махането на ПСА, ще посегнат и на паметника на Шипка, защото спорят, 3 Март да не бъде национален празник, защото руснаците са ни освободили!

    Коментиран от #66

  • 49 Песента му е изпята

    16 24 Отговор
    Дали днес или утре ще бъде премахнат
  • 50 Абе

    13 17 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Никой не иска да изтрива историята, а и няма как да го направи дори и да иска. Всяка страна си има своите позорни моменти в историята си, но не всяка страна продължава да възхвалява тези позорни моменти и не всяка страна и населението и е готово да търпи пропагандните срамни монументи на отминалите престъпни режими управлявали през срамните и исторически периоди.

    Коментиран от #60, #96, #100, #110

  • 51 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    32 13 Отговор

    До коментар #3 от "Очевидно":

    МОЖЕ ЛИ 200 КРААВАРСКИ СЛУГИ ДА ПРАВЯТ ЗА СМЯХ ЕДИН ДРЕВЕН НАРОД ...И ДА ГО ПОСТАВЯТ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА .. НЕ
  • 52 Слава Україні! Героям слава!

    15 38 Отговор
    Слава Украйна! Покрай тяхната беда и ние да се отървем от изродските останки на руския фашизъм!

    Коментиран от #78, #134

  • 53 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    21 8 Отговор

    До коментар #19 от "Браво":

    МИ ОБЕДИНЕНИЕ СЪС КРАВАРСКИТЕ ТЕРООРИСТИ ГРЪМНАЛИ СЕВЕРЕЕН ПОТОК ЛИ ЩЕ НИ ОБЕДИНВВА
  • 54 Айде бе

    12 21 Отговор

    До коментар #45 от "Даа!":

    Да не би народът да е решил да постави този т. нар. паметник?
  • 55 Голем смях

    14 17 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    Смешник,Турция не участва във войната.Турция се е напарила през ПСВ ,когато всички егейски острови са дадени на Гърция .Чърчил въобще не е обичал Турция ,особено след хилядите британски жертви при атаката на Дарданелите през ПСВ.Напротив,на Техеранската конференция е предвидено България да бъде при Гърция ,но СССР напада и окупира България .

    Коментиран от #94

  • 56 Народе мисли трезво

    26 9 Отговор
    Столичния съвет е мини модел на бъдещия парламент.Сами виждате,как се обединяват ,щом опре да яростно русофобство.По същия начин ще се обединят още преди да се състави Правителство.Нови милиарди за фърчила ,легени втора ръка, задължително помощ за клоуна.И най страшното: Запомнете,че всички единодушно ще отхвърлят Референдума през Вето.За да ни вкарат еврото оше в началото на 2024 , или средата на същата.Иначе ще се псуват,обиждат,в името на това,кой да докопа баницата.А тя е мазна,мазна.За пълен мандат над 13 милиарда евро.Но за тези три неща ще бъдат бетон!
  • 57 Ха ха ха

    15 22 Отговор
    Дрогаре.... вместо да пишете тук глупости..... бягайте до първата градинка да оскубете цветя и да занесете на солдата..... щото скоро.....само трошляк и чакъл ще остане....

    Коментиран от #82

  • 58 Некой си

    32 9 Отговор
    Погледнато реално в тоя общински съвет са болшинството, само селяни.Барабар с кметицата.Тия ли ще решават какво да правим с паметниците си в София ? Аре,МАРШ !
  • 59 Софиянеца

    24 11 Отговор
    Колабороционистите от ГЕРБ и ДБ не са София
  • 60 Гост

    21 8 Отговор

    До коментар #50 от "Абе":

    Абсолютно не съм съгласен!
    Напоследък всички искат да трият историята, защото светът започва от тях. Ясно е че не могат, но упорито се опитват по всякакви начини. Войната с паметниците е един от всичките. Другият е недопускането на руснаци на годишнината от освобождението на Освиенцим. Третият е забраната да се изучава в училищата Отнесени от вихъра Четвъртият е събарянето на паметника на Колумб и черната фея гей в Пепеляшка. Въобще, светът напоследък става блеклайфсметър и лгтбийклймно... Ние също не отстъпваме! Ще рушим живота нов!
  • 61 Българин🇧🇬

    31 12 Отговор
    Българите ще пазим Антифашиския паметник, а шпионите на козяк да седят далече от антифашистката Светиня!
  • 62 Алигатор

    13 6 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Ти не си Софиянец , гаранция . Нали имаше кръчма , колко пъти те питам къде е , защо не казваш ? Защото нямаш !
  • 63 НАРОДА НА БЪЛГАРИТЕ 🇧🇬

    28 13 Отговор
    Утре сме там да пазим историята на България. Фашистите стойте на страни престъпници на хранилка от Разтворено общество.
  • 64 И ТЕБ СПЕЦИАЛНО

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    Ще ти демонтират ЗА...НКА те БЛАТНИТЕ обичат момченца.
  • 65 Реалист

    15 9 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Боко е на грамотник, а ГЕРБ е партия Евророма Фандъкова е крадлаьна обществени средства.
  • 66 ами

    11 18 Отговор

    До коментар #48 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Паметник е едно нещо пропаганден монумент е нещо съвсем друго. До сега колко пъти се посягало на МОЧА? А колко пъти на паметници? Например този на Цар освободител е съвсем било да МОЧА, но към него няма такива настроения и не е обект на толкова вандализъм.
    Дали е редно 3 март да е национален празник е съвсем друга тема. Не е въпроса, че Русия побеждава в руско турската война, а по-скоро какво поизлиза от това за България и дали другите дати не са много по-подходящи от гледна точка на независимостта ни като нация.
  • 67 А бе

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ти си гледай миналото и не бери грижа за бъдещето!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хъмм!

    22 10 Отговор
    Да рушат,премахват, а след време( нищо чудно) с каска и паласка на фронта.Изглежда ви невъзможно.Е, дано не стане! Но след това, като се обърне палачинката, да няма патетични изхърляния от рода: Ами те унищожиха елита на държавата.Същия " елит" като след края на ВСВ- банкери,фабриканти, собственици на медии, мастити адвокати и собственици на болници,който са драли по три кожи от беднотията.Историята е колело,което се върти.Да няма на дърти години.. Олеее,ле!

    Коментиран от #80

  • 70 ФАКТ

    23 10 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Сега остава да кажеш че руснаците са бомбандирали София и ще те призная!!!

    Коментиран от #83

  • 71 Мда

    9 10 Отговор

    До коментар #8 от "да бе":

    Щели да посрещат чужда армия! Как може да има такива продажници!
  • 72 Иисус

    26 14 Отговор
    Столичния общински 🚾 няма думата за паметника символ на освобождаването на Европа от нацизма.

    Коментиран от #106

  • 73 Ти ли бе

    10 9 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Къв софиянец си , най вероятно си отют Перник
    Хаха
  • 74 0000

    9 15 Отговор
    Подкрепяме, разбира се
  • 75 Хисторик

    19 15 Отговор
    България до 1944 година Септември месец е била съюзник на Нацистка Германия Фашистка Италия и Фалистка Япония. В България 5 години са избивани антифашисти без съд и са пращани стотици хиляди тонове продоволствия на нацистките армии на източния фронт.

    Коментиран от #93

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Шерлок Холмс

    21 14 Отговор
    Спонсорираните партии от ЦРУ в България са, ГЕРБ, ДБ, ПП има документи които ги свързват с фондации Франц Зайдел, Отворено общество, Америка за България. НПО Боец, Анти корупционен фонд.... и още мн са шпионски организациии
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 дедо

    25 13 Отговор
    Първо да премахнат паметника на американските летци ,които бомбардираха София и убиха 3000 жители !
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Ами

    9 18 Отговор

    До коментар #70 от "ФАКТ":

    София не са, но други гадове са бомбардирани точно от самолетите на съветския съюз. Така,че не повдигай темата излагаш се.

    Коментиран от #180

  • 84 Оня

    28 10 Отговор
    А паметникът на американските пилоти,убили 4800 души кога?

    Коментиран от #97

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 А бе

    18 8 Отговор

    До коментар #39 от "в грешка си заблуден си":

    какво беше това НАТО ?

    Коментиран от #95

  • 87 И,кво праим сега

    17 6 Отговор
    Излиза,че историята е абстрактно понятие?! Явно,който плаща той я поръчва.Да живее славната и непобедима американска армия,която освободи Европа от нацизма!?
  • 88 Стършел

    11 13 Отговор
    Русоробчета, питайте чипровчани какво означава думата "МОЧА"🤣🤣🤣

    Коментиран от #140

  • 89 Красимир Петров

    8 14 Отговор
    Браво!
  • 90 ХА ХА ХА

    20 9 Отговор
    АБЕ КАКВО СТАВА НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ? ТОВА ЛИ Е НАЙ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ДЕМОНТИРА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ? И КАТО ГО НАПРАВЯТ ......ЩЕ ПАДНЕ ЛИ ЦЕНАТА НА ХЛЯБА , СИРЕНЕТО , КАШКАВАЛА ? ЕЙ ЗА ТОВА НИКОИ НЕ ХАРЕСВА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ , КОИТО САМО СЕ МАЗНЯТ НА ЗАПАДА И ИМ ЛИЖАТ Г.....А !
  • 91 Само питам

    8 15 Отговор
    В края на краищата това нещо ще бъде преместено и всеки който иска може да отиде и да му се наслаждава. Така, че не виждам защо са тези емоции преливащи в обиди и заплахи!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 После Хисторик

    9 13 Отговор

    До коментар #75 от "Хисторик":

    И след това Комунягите са избивали всякакви ,без съд и присъда
    50 години.
    Хиляди убити и изчезнали по време на Комунистическия режим .
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Ами

    9 20 Отговор

    До коментар #86 от "А бе":

    НАТО е единствената спирачка за варварските кремълски имперски амбиции. Която страна е в НАТО тя става територия която е недостъпна завинаги за кремълските имперски амбиции и затова Путлер толкова го боли при разширяването на НАТО.
  • 96 А бе

    14 6 Отговор

    До коментар #50 от "Абе":

    да попитам, настоящите събития в ЕС, дали няма да се окажат един срамен момент? А?
  • 97 Истината

    8 12 Отговор

    До коментар #84 от "Оня":

    Той е построен от американци, да американци и се намира на американска територия. МОЧА може да го вземат в двора на руското посолство стига да го искат.

    Коментиран от #122

  • 98 Продължение на коментар 94

    16 9 Отговор

    До коментар #94 от "Смехът на безмозъчния по-горе":

    Следователно, Паметникът на Съветската армия е и паметник на Българската войска в състава на Съветската армия, която с кръвта на над 15 хиляди убити и на над 20 хиляди ранени и осакатени български офицери и войници измива позора от съюза на Царство България с нацистка Германия, фашистка Италия и милитаристична Япония.

    Коментиран от #107, #116

  • 99 тези угоени сосове

    12 5 Отговор
    нямат друга работа вместо да оправят счупените плочки в центъра и мръсотията в столицата се занимават с глупости и вдигат цените на градския транспорт. но хорицата са си ги избрали
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Грогу

    10 8 Отговор

    До коментар #46 от "Голем смях":

    Защо бе , какво става в Окрайна ? Последно се чу , че руснаците с лопати са обкръжили Бахмут и укрите ще се изтеглят от града .....нещо ново да кажеш ....

    Коментиран от #113

  • 102 Жорж

    14 8 Отговор
    Нема такава държава. Заличават историята ни под чужд диктат.
  • 103 az #СВО

    18 10 Отговор
    "Този вдигнат шмайзер, който показва края на третото българско царство, погазването на Търновската конституция."

    Накратко:
    1. Автоматът не е Шмайзер! А Шпагин!
    Шмайзерът е немски автомат, Шпагинът съветски!
    Това показва пълната лаищина на членовете на комисията!
    2.Паметникът е на армията, благодарение на която България е в тези си граници в мномента, без териториални загуби след ВСВ! Защото териториални претенции към България са имали Румъния, Гърция и Югославия!

    Учете историята! Иначе рискувате да предизвикате Народен съд 2!
  • 104 Ами

    8 14 Отговор
    Тая Путрофанова да си го вземе паметника и да си го занесе в Раша .
    И да му поднася цветя всяка сутрин.
    Никой няма да я набеди ,че е крадла.
    Хаха
  • 105 След демонтажа

    7 7 Отговор
    Идва строежа в Беляне :)
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Българин

    9 16 Отговор

    До коментар #98 от "Продължение на коментар 94":

    МОЧА не е паметник на българската войска! Срамно е, че такъв паметник няма, срамно е, че някой може и да си помисли, че МОЧА може да представлява българската войска.

    Коментиран от #130

  • 108 Да го махат

    10 14 Отговор
    Наложително е да го махнат и сложат в музея на соца. Унизително към българите е да стърчи насред София.
  • 109 Дядо от село

    10 14 Отговор
    Да браниш паметник на окупаторите си, трябва да си мноого зле

    Коментиран от #208

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Хахаха

    10 15 Отговор

    До коментар #94 от "Смехът на безмозъчния по-горе":

    Не е паметник на Българска войска .
    Както и да го въртиш ,това си е чист руски боклук .

    Коментиран от #114

  • 113 Антипутлерист

    10 14 Отговор

    До коментар #101 от "Грогу":

    Вземете една карта и вижте къде е Бахмут. Той е на по-малко от 60км от границата на Путлеристан. Близо една година и са до там, а да не говорим, че от окупираните през 2014 година разстоянието до Бахмут е повече от символично. Това малко градче “втората в света” и “безаналогова” армия го превзема от повече от 10 месеца.

    Коментиран от #157

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Алооо

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Мишел":

    Мини Маус ,вземай и дърпай към Бахмут . Чакат те .
    Там ще ти направят място ушанките колко искаш .
    Окопо има достатъчно
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Опааа

    10 5 Отговор
    😆 Така се печелят гласове за “Възраждане”. 😆

    Коментиран от #203

  • 120 Ком

    10 5 Отговор
    Обикновен фашизъм.
  • 121 Теляк

    12 10 Отговор
    Ползите от влизането на Червената армия са повече, отколкото негативите!
  • 122 Оня

    10 7 Отговор

    До коментар #97 от "Истината":

    От кога територията пред посолството е американска?

    Коментиран от #136

  • 123 А бе,

    10 7 Отговор
    първо свалете Укро-знамето от СОС, бе !!!
  • 124 Сократ

    10 7 Отговор
    СО реши всички проблеми на София. Движим се по перфектни улици и тротоари. Навсякъде е чисто. Светло. Какво стана с ремонтите на ремонтите са питам? Само да рушите знаете. Какво построихте? Освен безумните бизнес сгради, които са празни. На фандъка и е ясно, че повече кмет няма да стане, затова ударно слугинаж.
  • 125 Мнение

    10 6 Отговор
    Втората комисия също ще търка наровете за национално предателство!!!

    Предателите е крайно време да разберат, че след приемане на сребърниците, не ги чака нищо добро!!!
  • 126 Няма ли, кой

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "Мишел":

    Да ги спре да продължават да вършат безумия и защо са се разбързали
  • 127 реру

    15 10 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    "Софиянци трябва да решат..."

    СОФИЯНЦИ решават и избират СОС... Добре че БКП направи преврат 1989 год. за да научите думата "референдум"... Естествено преди това БКП не е питала дали да има такава грозотия, на това място и с този ПРЕТЕНЦИОЗЕН надпис...

    Според направено по поръчка на Столична община социологическо проучване през 2014 г., болшинството софиянци са категорично за изпълнение на решението от 1994 год. и премахване на комунистическото недоразумение...
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Валентин

    13 10 Отговор
    90г демонтираха петолъчката и подпалиха партийния дом, 99г взривиха мавзолея, 23г искат да махат паметника на съветската армия. Да не би да цъфнахме и вързахме като махнахме един куп други паметници досега? Не, просто обикновените Българиа схванахме идеята, че да "строим" светлата демокрация е по-зле от светлото бъдеще на комунизма.

    Не трява повече да търпим една шепа от добре платени национални предатели да ни разиграват за носовете като циркова мечка. Трябва да ги изметем и да си върнем държавата преди да са изтрили и пренаписали историята ни.
  • 130 Ти си невежа

    15 13 Отговор

    До коментар #107 от "Българин":

    И утре няма да се учудя, ако невежи като теб поискат да демонтират паметника на вр. Шипка под предлог, че е руски паметник!

    Паметникът на Съветската армия, в чийто състав е воювала и Българската войска от октомври 1944 г. до 09.05.1945 г. е и паметник на загиналите за териториалната цялост на България български офицери и войници!

    Благодарение на включването на Българската войска в състава на Съветската армия (защото монархо-фашистка България е била във война със САЩ и с Великобритания, и с народите на цялата Британска империя), както и благодарение на АНТИФАШИСТКАТА СЪПРОТИВА НА ОТЕЧЕСТВЕНИЯ ФРОНТ, НАЧЕЛО С КОМУНИСТИТЕ, Сталин и Молотов успяват да запазят териториалната цялост на Царство България от домогванията на Гърция и на Югославия на мирната Парижка конференция проведена през 1946-1947 г. и завършила за Царство България с Парижкия мирен договор, който гарантира териториалната цялост на България!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Колония

    12 8 Отговор
    Колониалните мижитурки са готови да се наведат пред господарите кравари толкова, колкото е нужно. Трябва да се рушат паметници, за да не се помни историята. Сега опипват почвата с този, но после ще минат и на други. Все пак, хамериканския голям брат история няма, откъде някъде, някаква мижава колония ще е с претенции, че има по-древна история от Големия Брат. Ха ма ха

    Коментиран от #144

  • 133 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 13 Отговор
    На мястото на този символ да бъде направен пантеон на жертвите от комунистическият режим!Бая народ изтрепаха комунистическите изроди ,а сегоа искат демокрация и да се забрави....Колко съдби унищожихте,а???13 години вуйчо ми по лагери,а Майка сте я гонили дори от Сестринското,като сестра на кулаци.......като плачете за лекари да знаете,че едно време не е могло да станеш лекар,ако не си комунага...А,ако си бил от род на НИкола Петков те чака лагер....Ако оцелееш.Що не ги изтъпанитевнуците на тез дет копаха хора с лопата,АА???

    Коментиран от #150

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Дрът комуняга

    6 3 Отговор
    Любен Беров и той ли беше дрът комуняга?
  • 136 Истината

    7 6 Отговор

    До коментар #122 от "Оня":

    Виж нотариалният акт. Американска територия е.

    Коментиран от #200

  • 137 новите шефове-гадняри

    11 7 Отговор
    Като са започнали да махат , скоро и вас ще ви махнат . Май ще местят столицата на Княжество България на север от Стара планина. Интересна идея, но не е нова. Ще гледаме циркове и гърчове.
  • 138 Донки Хот и Сан Чопанса

    8 6 Отговор
    Никой не обича гьотверените, ясно ли ви е, лакеи?
  • 139 Няма ли, кой

    12 8 Отговор

    До коментар #94 от "Смехът на безмозъчния по-горе":

    Да ги спре тия фашисти да продължават да вършат безумия и защо са се разбързали - питам аз? А не мислите ли, че е против закона да се извършва тоя акт по време на служебно правителство
  • 140 И без да

    10 6 Отговор

    До коментар #88 от "Стършел":

    ги питаме знаем какво значи думичката "МОЧА"... Ама това съкращение май го въведе един малоумник,бивш агент на ДС, а в последствие обърнал се в демократ, и завършил образованието си в Москва... Същия тоя през ден издига лозунги и събира подписи за събарянето на паметника... Сещате се кой е, нали?
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 невий

    10 9 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    многокраварски приказки за роби и колонии , но нито дума защо е минала Червената армия през България .....нещо за ВСВ , за Хитлер , за немски фашизъм , ама за това траете . Краварската Директива е тези думи да бъдат прикачени на Русия, който ви се върже , върже .
  • 143 лекар

    4 3 Отговор
    Крети Стефанова е добре да се лекува
  • 144 Само питам

    6 7 Отговор

    До коментар #132 от "Колония":

    А комунистите русофили колко паметници премахнаха, знаеш ли? Дори махнах паметниците на Сталин и Вълко Червенков.
  • 145 3333

    8 11 Отговор
    Потъвайте,комунисти.
  • 146 Госあ

    11 7 Отговор
    На мястото ще има голям плодзеленчук и кебапчийници - австрийски. бас държа. Празник на простолюдието.
  • 147 Раша е терористична държава.факт

    12 10 Отговор
    Родоотстъпниците русофилите да ходят да друснат един казачок за последно пред паметника и да цункат плочките,щото заминава на бунището
  • 148 Тотеми на руският окупатор

    10 12 Отговор
    В България има 3900 тотема на руският окупатор. Но най емблематичните са МОЧА в центъра на София и някакъв с педалското име Альоша, стърчи над най старият град в Европа – Пловдив.
    Добре де, ама в България не е загивал или погребван нито един руски окупатор!!!
    Знам, че ни е сбъркана логиката, ама чак пък толкова...

    Коментиран от #156

  • 149 деНАЦИфикация

    12 10 Отговор
    Долу мръсните фашистки ръце от паметника !!!
  • 150 Сократ

    6 6 Отговор

    До коментар #133 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А ти имаш ли представа, че народния съд е следствие и продължение на нюрнбергския процес? Явно не знаеш.
  • 151 007

    9 11 Отговор
    Вън всички паметниците на рашистките окупатори!!!!🇧🇬🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬

    Коментиран от #159

  • 152 Пенчо

    4 2 Отговор
    Следващото решение на комисията ще е - първо ще го взривим и после преместим! Без думи......
  • 153 Човек

    8 9 Отговор
    Паметник в чест на убийци, изнасилвачи и крадци. Гледайте в ютюб филма "Второто освобождение" за да научите истината за червената армия в България. Отдавна си мечтая Альошата в центъра на Бургас да изчезне също.
  • 154 125

    6 2 Отговор
    И по-вече никой да не е попитал, защо сме обявени за не приятелска държава. На мястото на паметника да се изгради нов с имената на тези, които го нарекоха с извинение МОЧА и прекараха 2 десетилетия от живота си за да го свалят. Имената на Инджев и Заимов трябва да водят списъка.
  • 155 Зелената дрелка

    7 4 Отговор
    Винаги съм бил десен но не приемам фанатизирането на сините.Оставете паметниците на мира....занимавайте се с проблемите на бизнеса...нали уж сте десни.
  • 156 реру

    13 4 Отговор

    До коментар #148 от "Тотеми на руският окупатор":

    "... в България не е загивал..."

    Не е точно така... На 14.09.1944 гoд. при грабежи в складовете на пристанище Бургас и
    след двудневен запой със спирт на около 200 войници и командири се получава следното:
    - 42-ма починали;
    - 6-ма ослепели;
    - останалите хоспитализирани с тежки отравяния.

    Коментиран от #177

  • 157 Грогу

    5 7 Отговор

    До коментар #113 от "Антипутлерист":

    Русия не е вкарала армията си в Окрайна , а само маллка част от нея , в Беларус още стоят и чакат заповед голяма част от мобилизираните септември месец .

    Коментиран от #167

  • 158 🇧🇬🇪🇺💯

    5 5 Отговор
    Пфу…❗️
    Оставете Паметниците на мира ве❗️
    В Лайпциг още има улица назована Георги Димитров, я да иде този да я разбие и ще му падне “капата” ❗️
    Немските анти-фашисти не си поплюват и те всъщност са другият “клон” на Национал Социалистите който остават в Германията❗️

    Коментиран от #175

  • 159 Американско говедо

    4 5 Отговор

    До коментар #151 от "007":

    Що не гръмнете и АЕЦ Козлодуй?

    Коментиран от #168

  • 160 Софиянец

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Не се съгласявам с теб. Софиянци и никой няма право да затриват важни събития от историята.
  • 161 Никой

    3 3 Отговор
    На 4 октомври 1949 год. министър-председателя Васил Коларов комунистически деец, бивш ген.секретар на Коминтерна и приятел на Сталин предлага , правителството да приеме решение за изработване на паметник на съветската армия в София. Той не крие ,че идеята за монумента е на " съветското ръководство " ,което иска в България да се издигне символ на мощта на Съветския съюз.Същия проект е предложен и на Белград ,но там отказват. Първата копка на бъдещия монумент е направена на 5 юли 1952 год. Паметника е открит 1954 г. когато мин-председател е Вълко Червенков- Спартак. Никой не е питал българските граждани в София дали са благодарни и за какво на Червената армия ? Личните решения на Коларов и Червенков диктувани от Сталин е,че точно те са опитали да пренапишат историята на българия по онова време. Загинали на територията на България съветски войни няма ! Да не забравяме прословутото писмо на Г. Димитров до Сталин и Молотов две седмици след 09.09.44г. в което са описани много неприятни неща за съветския войник у нас за КОЕТО РЕВЯЩИТЕ ЗА СЪВЕТСКИЯ ПАМЕТНИК МЪЛЧАТ.
  • 162 родолюбец

    8 4 Отговор
    поредната простотия на тези еврогеиски подлоги дето пращат оръжие на фашиска усрайнаа бих казал . Идват избори дано българския избирател да има повече разум и да не гласува за такива продаждаци като тези от така наречената коляция на войната (герб, пп, дб, дпс )
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Софиянец

    7 5 Отговор
    Логично е да се махне паметника на американските летци.
  • 165 Павел

    7 4 Отговор
    Същите тия които сега се канят да рушат много скоро ще бъдат впрегнати да строят, също както нацистите азовци пленени в Мариопол сега строят кварталите наново .
  • 166 Гринго

    7 5 Отговор
    Утре и книги ще почнат да горят....

    Коментиран от #176

  • 167 Антипутлерист

    8 6 Отговор

    До коментар #157 от "Грогу":

    Да армията на путлеристан не е стъпвала в Украйна затова тя е ситемно демилитаризирана там и потока “Груз 200” към Путлеристан не секва. Затова има “частична” мобилизация и т.н.
  • 168 реру

    8 6 Отговор

    До коментар #159 от "Американско говедо":

    "Що не гръмнете и АЕЦ Козлодуй?"

    Защото сме си го ПЛАТИЛИ... Колкото са поискали - толкова сме дали и си е български...

    Коментиран от #174

  • 169 Любо

    9 8 Отговор
    Който е съборил паметник добро не е видял. Тези евроатлантически национални предатели минаха всякакви граници и ще предизвикат народа да ги подкара със сопите.

    Коментиран от #173

  • 170 Али и баба

    7 6 Отговор
    Тия дето искат да рушат за 30 години нищо не са построили.
  • 171 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    9 3 Отговор
    А може и паметникът да бъде претопен и от бронза направени патрони ,които да бъдат предоставени безплатно на украинската героична армия !!!!
  • 172 Българската войска в Съветската армия

    7 8 Отговор
    Съветската армия е изиграла ролята на спасител на българската териториална цялост. (Освен че самият Чърчил е предложил на Сталин 85% съветско и 15% британско влияние в България.)

    Маршал Бирюзов е разположил части на Съветската армия покрай българо-турската граница, на която е имало струпана над 340 хилядна турска армия, готова да окупира Югоизточна България (Източна Румелия), а Гърция и Югославия са предявили териториални претенции на Парижката мирна конференция (1946-1947 г.) за целите Родопи и за Пловдив, и за Пиринска Македония, пред Великобритания и САЩ, на които Царство България е обявила война.

    Без Съветската армия, без Българската войска в Съветската армия, без партизанското движение и въоръжената антифашистка съпротива в Царство България на Отечествения фронт, начело с БРП (к); без оказаната помощ и защита на България от Сталин и Молотов на Парижката мирна конференция, чрез които се сключи най-изгодния Парижки мирен договор за Царство България (макар победен и фашистки съюзник на хитлерова Германия, фашистка Италия и милитаристична Япония), днес Р. България щеше да е без Родопите, Пловдив, Пиринска Македония и Благоевград.
  • 173 Пъво

    7 5 Отговор

    До коментар #169 от "Любо":

    Паметник е едно нещо, а пропаганден монумент е нещо съвсем друго
  • 174 Американско говедо

    6 9 Отговор

    До коментар #168 от "реру":

    Какво си платил?Ядрената технология?Кога ще постоите нов АЕЦ?Кога ще постоите нещо,смешни рушители на България?Пътища ли постоите?Язовири? ТЕЦ -ове?
  • 175 Васил

    9 3 Отговор

    До коментар #158 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Улица Георги Димитров има и в Берлин и в Дрезден, а паметници и мемориали на съветската армия има и в Берлин и във Виена и то по няколко , има и на много други места в Европа.
  • 176 страхливци

    0 3 Отговор

    До коментар #166 от "Гринго":

    АААА ТОВА ДНЕС ГО ПРАВЯТ В РУСИЯ !!!
  • 177 КуКу

    9 2 Отговор

    До коментар #156 от "реру":

    Най хубавия коментар в темата!!!++++++++++😄😄😄😄😄
  • 178 Американците

    6 3 Отговор
    никога няма да тръгнат да воюват срещу Турция за нас. Турция почти ни е превзела. Не виждате ли? С премахването на паметника... Русия няма да ни го прости.Следователно повече няма да си мръдне пръста дори, за да ни спасява. Не взимайте прибързани решения.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Ами

    5 3 Отговор

    До коментар #180 от "Шипка":

    Не съм луд, а даже съм пряко засегнат от тях. Точно бомбардировките на самолетите на съветския съюз убиват прабаба ми
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 гневен

    8 3 Отговор
    Няма да пипате паметника ей>... хората ще направят жива верига около него ! ! !
  • 184 Много е срамно за една

    5 4 Отговор
    нация да допусне на територията и да се издигне някаква колона на върхът на която някакъв дивак да размахва пушка над главата си, какво означава това, че заплашва нацията с убийство ако не му се подчинят ? Ние народ ли сме или шепа страхливци които се страхват да изринат този КАМЪК от парка ?
  • 185 Жеков J J LM

    5 5 Отговор
    Паметника требе да се разглоби на съставните си части и с частите да се построи самолет на който да се натоварят всички русофили и да отлетят за сибир.
  • 186 Сигурно

    4 4 Отговор
    И трета комисия ако реши значи е свирено вече, янките са дали едни 100 милиона и един F16 бонус и са пратили нота по посланника им тук да се бута паметника и че ще дадат и тези пари и още един самолет на БГ, но друг път, като дойдат и другите самолети.
  • 187 Загрижен гражданин

    4 3 Отговор
    Да бе верно тея пари за бутането от нас хората ли ще ги вземете пак, ощетявайки бюджета или некой от вън ще ни ги даде?

    Коментиран от #188

  • 188 Спокойно може да е безплатно

    4 3 Отговор

    До коментар #187 от "Загрижен гражданин":

    За премахването много хора биха дарили безплатно и безвъзмездно труда си по сриването на този позорен окупационен монумент. Само един човек с чук и вече две плочи ги няма, ако излязат няколко десетки хиляди човека с чукове и го почнат МОЧА

    Коментиран от #190, #192, #205

  • 189 Обективен

    4 4 Отговор
    След като се премести паметникът на съветската армия ще бъде справедливо ,ако на същото място преместим и поставим паметника на загиналите американски пилоти,опустошили София по време на Втората световна война - едва тогава душите на сегашните рушители ще намерят покой
  • 190 да де

    3 4 Отговор

    До коментар #188 от "Спокойно може да е безплатно":

    А буклука в твоя двор ли да го изсипят ? Извозването - нали пари струва това.. или това си е общинска далавера по стара схема. Всичко друго е уредено викаш, че до паметника опряха точно сега в кризата и в ценовата спекула/
  • 191 знаещ

    3 4 Отговор
    Не пипай те паметника нещастници разни американски подлоги бързат да се възползват от търпението на народа задължително първо референдум и тогава народа да каже какво да се прави с паметника не искаме повече американски подлоги да вземат решения вместо нас
  • 192 ВОДНИЯ ДУХ

    4 1 Отговор

    До коментар #188 от "Спокойно може да е безплатно":

    Никога не е било доброволно.Удържаха от заплатата.
    Пощенска марка от един лев в помощ за Виетнам и други мероприятия.
  • 193 дидро

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "да бе":

    Има, най-жалкото нещо на света е да предадеш родината си и да служиш на краварите.

    Коментиран от #194, #196, #197, #198

  • 194 да бе

    4 5 Отговор

    До коментар #193 от "дидро":

    само русофилът живее за да слугува, свободните хора избират с кой да живеят и работят
  • 195 Пешо

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "да бе":

    Има,краварска подлога
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Аз1

    2 4 Отговор
    Да бе.И да вдигнат един на бабичка та Джордж Вашингтон.
    Аман от проамерикански свиркаджий
  • 200 Оня

    4 2 Отговор

    До коментар #136 от "Истината":

    Значи пред турското посолство ще е нормално да има паметник на Сюлейман паша!
  • 201 Бобко

    4 1 Отговор
    Столична община освен да рушат, д да рушат, да правят ремонт на ремонта на ремонта, да се краде и кметицата да мрънка за несвършена работа и кражби друго могат ли да правят??
  • 202 Ще има

    2 1 Отговор
    Демонтаж на глави. Народа бави, но не забравя. Да няма накрая, ох майко аз не исках, те ма караха.
  • 203 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "Опааа":

    Тия г....ейатл. партийки тоя път сами си резнаха клона😁😁😁...
  • 204 кирчовци КокорчОвци

    2 0 Отговор
    костовски отломки тиквуни и нз още кви краварски подлг.се взеха нещо много насериозно та имат кураж да посягат на паметниците ама забравят че идват избори ,а има 60%негласуващи Българи ,които ще ги намочат 😡😡😡
  • 205 И няколко стотици хиляди

    1 1 Отговор

    До коментар #188 от "Спокойно може да е безплатно":

    Със сърпове и тия с чуковете покосени........И......оди
  • 206 Руснак

    2 3 Отговор
    Български циреи.Не ви знам за какви се вземате,да се подигравате така злобно и жестоко на Русия,която ви е освободила от турско робство и е освободила Европа от нацизма.Нали се сещате че сте просто една американска колония без армия,икономика,правителство и без ограда на границата.Най-бедната държава в ЕС и сте враждебно настроени срещу Руската Федерация а тя може ви изтрие от лицето на Земята,преди да сте казали Паметник на Съветската армия,и на никой на запад няма да му мигне окото за вас.Земята няма да спре да се върти без вас.Братушки сте не ви мислим лошото,ама айде малко да си имаме уваженията,че не е във ваш интерес да се правите на интересни.
  • 207 Психо Доктор

    0 2 Отговор
    Общинските безделници да хванат по една метла и да почистят столицата, защото за друго не стават тия хрантутници.В София всичко цъфти вързва, че паметника им пречи, направо им боде очочките. Кой архитект и коя комисия одобрява сгради на по 15 етажа в Кръстова вада да са на отстояние като еднофамилни къщи, По уличките в кв. Витоша няма тротоари а улиците са толкова тесни, че две коли не могат да се разминат. Или схемата на Артекс с небостъргача . и още хиляди миришещи на корупция решения и разрешения. За тези неуредици господа и госпожи "народни" избранници очичките са затворени.
  • 208 Психо Доктор

    1 2 Отговор

    До коментар #109 от "Дядо от село":

    Кога и как точно са ни окупирали, армията ни въоръжиха, заводи ни построиха, доматите и краставиците ни купуваха. На море и планина идваха. Братя ни наричаха. Я се огледай сега какво ядем , с какво се обличаме Колко ни е армията, с какво е въоръжена? Колко Пари дължим? И ако сегашното не е окупация?
  • 209 Язък

    3 1 Отговор
    Руския болшевизъм изгни. Започва неговото погребване. Живата верига от умрели комунисти нека да опитва.
  • 210 Т рекс

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "хаха":

    Руската армия или каквото е останало от нея никога повече няма да стъпи в България.
  • 211 Язе

    0 1 Отговор
    Буци управлява София от 2005, та чак до днес. Това ви е поредното доказателство. В стремеж да прилапа всеки допълнителен глас за изборите, той е готов да хвърли цели маси софиянци едни срещу други. Кой мислите че нарежда на "общинския съвет" така скоропостижно да действат? След като преди години руснаците му връчиха награда за "опазването" на същия паметник...
  • 212 Бай Кольо

    1 0 Отговор
    Още има живи,които помнят какво са им казали руснаците,когато влизат през дунава „Ние идваме като завоеватели,не като освободители„Освен това,точно те ни натрапиха диктаторския комунизъм за почти половин век.Вече 30 години след промените не можем да се отървем от него
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове