Last news in Fakti

9 Март, 2023 09:12 2 408 24

Ружа Смилова: В случай, че ГЕРБ спечелят няма да се изненадам на коалиция с БСП и ДПС

  • ружа смилова-
  • герб-
  • избори-
  • коалиция-
  • бсп-
  • дпс

"На хората им омръзна. Едни и същи теми се въртят. Всеки ги използва кой както намери за добре. По отношение на цените - има правителство вече 6 месеца, гледат отблизо и нищо не правят. Но пък гледат строго и казват, че искат нов закон. Тоест казват ни да си гледаме работата, следващите да се оправят”, коментира Емил Димитров- Ревизоро

Ружа Смилова: В случай, че ГЕРБ спечелят няма да се изненадам на коалиция с БСП и ДПС - 1
Снимка: Нова телевизия

По-малко от месец преди поредните избори, какви са посланията на политическите партии в надпреварата. В предаването „Здравей, България” коментираха политологът Ружа Смилова, анализаторът Кристиян Шкварек, пиар експертът Арман Бабикян и бившият депутат и бивш екоминистър Емил Димитров-Ревизоро.

Според Ружа Смилова две са основните теми на тази кампания.

„Едната е инфлацията. Тя се използва за предизборни цели, като тезата на едната страна е, че тя е произведена вътрешно. Другата тема е корупцията и огромните кражби, в резултат на срастване на държава и бизнес последните 15 години, дори по-дълъг период”, заяви Смилова.

„Има връщане на темата за корупцията, тъй като има много разкрития и то с обективни факти”, допълни тя.

Според Кристиян Шкварек също има връщане на темата за корупцията, но основната интрига би трябвало да бъде това кой може да направи кабинет. „Основният въпрос е ще ходим ли два пъти на избори, или ще ходим веднъж. Ако има как да се направи кабинет след тези избори, това има потенциал да докара хората до урните”, смята политическият анализатор. „И обратно – заплахата, че е невъзможно да се направи кабинет след тези избори и трябва да ходим отново 2 в 1 през есента е най-силният двигател да натиснем още надолу избирателната активност. Хората ще си кажат защо да ходя сега, като ще ходя септември”, заяви Шкварек.

Арман Бабикян коментира корупцията.

„Секторите отдавна са разпределени – всички знаят кой е големият в кашкавала, в желязото, в нефта, в газа. Като кажат по телевизията – „Ами тя олигархията”. Тя си има имена. Секторите са изкупени. Сега, когато заради войната има инфлация, се чудят защо в България е по-голяма. Ами каква да бъде? Един човек определя цените. Колкото и да пускат пъдарите по магазинчетата и да питат защо това толкова струва? Ще струва толкова колкото иска един човек или една група фирми”, коментира Бабикян.

„На хората им омръзна. Едни и същи теми се въртят. Всеки ги използва кой както намери за добре. По отношение на цените - има правителство вече 6 месеца, гледат отблизо и нищо не правят. Но пък гледат строго и казват, че искат нов закон. Тоест казват ни да си гледаме работата, следващите да се оправят”, коментира Емил Димитров.

„Предишният път се нагледахме на мача – „много искам мандата, за да не направя кабинет”, коментира Димитров.

Той коментира, че който и да е първи след изборите, ще му трябват още 30-40 гласа, които някой трябва да им ги даде.

„В случай, че ГЕРБ спечелят няма да се изненадам на коалиция с БСП и ДПС. БСП имат много голямо желание за управление. За тях единственият коз е – „Ние сме малки, но сме балансьори и имаме решаващ глас при формиране на кабинет”, коментира Смилова. „ПП-ДБ са доказали, че са готови да формират кабинет, дори да е трудно. Направиха го веднъж, мисля, че ще го направят втори път. Новият момент ще бъде евентуално включване на ГЕРБ”, коментира Смилова.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зрител

    14 5 Отговор
    На тоя селяндур Ревизоро трябва да му се забрани да дрънка глупости по сутрешните блокове.
  • 2 Реалист

    8 6 Отговор
    Ами те ввче ги засякоха и снимаха коалиция Магнитски на 02 март 21:20 - ГЕРБ-БСП-ДПС-БФ. Всичко е договорено.
  • 3 Хаха

    7 7 Отговор
    Смилова ако нещо ще се прави ще е между герб и пп-дб тия твойте мисли можеш да си ги говориш на някой лайци.
  • 4 УРА,, УРА

    14 8 Отговор
    Почти сигурно е, че хартиената коалиция ще се опита да стане управляваща. Каквото и да говорят сега е за заблуда на наивните избиратели. Трите партии са жадни за власт и тях допълнително ги сплотява проблема им с Магнитски.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хаха

    7 6 Отговор
    Коалиция Митрофанова.Българския народ няма да приеме правителство подчинено на фашисткия режим в Москва.
  • 8 Цървул

    5 5 Отговор
    И сега какво? Заради душевните усещания на г-жа Ружа, да изпратим държавата за 6-ти път на избори и на волята на г-н Радев?
  • 9 Псевдоним

    5 4 Отговор
    Тази Ружа Смилова пада ли се някаква роднина на Даниел Смилов?

    Коментиран от #12, #16

  • 10 Демократ

    8 1 Отговор
    Насоката на анализаторите във всички дебати е как да останат на власт виновните за катастрофалното положение на България, а не какво трябва да се направи,за да бъде спасена от тях. Предлагат да продължи агонията, вместо да се излекува болния. Това продължава 33 години и болестта става все по-тежка, защото не се допуска намирането на лек. Трябва да лекуваме болна България чрез изрязване на туморите, които са я обхванали отвсякъде, иначе няма спасение.
  • 11 Че кой не вярва в

    7 4 Отговор
    в тази коалиция ГЕРБ+ДПС+БСП, на гласуването на хартийките за избори в НС не се ли разбра ? А и кой създаде БСП, ДПС и ГЕРБ нали скритата и до днес БКП е "родител" на тези отрочета, още ли съществуват българи толкова глупави неразбрали тази червена "енигма" ? Защо Тиквата не иска да си скъса червената книжка на площада ? Защо Доган е бил и е до днес обвързан с ДС ? Защо никой не от тези комунистически шайки не иска ЛУСТРАЦИЯ ? Абе тъп народ ли сте и не искате да поумнеете ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 оня с коня

    5 3 Отговор
    Не си струва Мастилото да се коментират "Коментаторите",но все пак Дамата заслужава минимално внимание не защото е Дама,а защото се е постарала хем да бъде "Неутрална" ,хем и да изтъкне Достойнствата на ПП/ДБ.Та нямало да се изненада Смилова от една Коалиция на ГЕРБ-ДПС-БСП...Ма НА КОГО се опитваш да правиш Внушения бе Другарке за Коалиция на ГЕРБ с Етническата Партия ДПС в УЩЪРБ на Имиджа на ГЕРБ?И Докога разни измислени Политолози,Антрополози и ПАЛАНГОЗИ всякакви ще вкарвате в действие Амортизираното отдавна Полит. Оръжие- "Като натиснем Конкуренцията с Компромати и възможни /макар и немислими/ грешни Действия надолу,НАЩЕ ХОРА ЩЕ ОСТАНАТ НА ПОВЪРХНОСТТА"?А ето го и Партийното/макар и под прикритие/ саомочувствие на Смилова:Ако ПП състави Правителство вероятно Ще благоволят ДА ВКЛЮЧАТ И ПОНЕ ЧАСТИЧНО ГЕРБ в него заради Гласовете им,т.е. ГЕРБ ще изприпкат с радост за да се отзоват на поканата?А Как си представя Смилова че Арестуваният неотдавна Борисов по заповед на Петков ще се съгласи в едно евентуално Правителство да свири Втора цигулка и да се обръща към Петков с думите "На вашите услуги г-н Началник"?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Искам да проверя тук

    6 4 Отговор
    колко от коментиращите са с ограничени умствени възможности, затова ще кажа, че коалицията ГЕРБ+ДПС+БСП съществува от момента в който са създадени тези шайки на измамата и авантата в политикатя ! Ще ви дам един жокер - знакът минус към този коментар означава празна българска тиква !
  • 16 Ветеран от Протеста

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Псевдоним":

    Ружа Смилова е съпруга на Даниел Смилов.И двамата ръководят Центъра за либерални стратегии..Няма лошо - поне не са Джендъри...

    Коментиран от #18

  • 17 Им бе цилус

    3 2 Отговор
    Ружа,няма такъв случай дори в най-смелите ,утопични мечти на ГЕРБ.И те го знаят,стига хейти!
  • 18 Понеже си ветеран,

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ветеран от Протеста":

    би ли разяснил за по-младите какво означава джендър, защото на мен ми звучи като кремълска измишльотина за балами??

    Коментиран от #20

  • 19 тиририрам

    5 1 Отговор
    Аз ще се изненадам, защото вече няколко пъти чухме, че коалиция ГЕРБ-БСП не може да има.
  • 20 Ветеран от Протеста

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Понеже си ветеран,":

    Както ти е добре известно термина няма превод.Обаче става Нарицателно за хора с различна полова ориентация...Както термина Промоция.Буквалното значение е Представяне на някаква стока и услуга,но Нарицателно вече за стока с намалена цена...В случая със семейство Смилови употребих в смисъл,че е положително,че не са Обратни...Друг е въпроса чии интереси обслужват.Завършили са университета на Сорос и от там се финансират - в никакъв случай не са свързани с Москва...Точно обратното.Либералните стратегии поддържат Демократичните общества.
  • 21 вън БСП

    0 5 Отговор
    ГЕРБ никога не са били заедно с БСП и са им единствения противник. За разлика от тях обаче ПП, ДБ и ДПС са били заедно с БСП. Чиста пропаганда е да се обвързва ГЕРБ с комунисти и то от хора, били част от БКП, БСП или в коалиция с тях, да не говорим, че бивши дългогодишни членове на БСП в момента се представят като част от ПП.
  • 22 Жоро

    4 1 Отговор
    БсП Герб = един дол дренки. Ядат и пият на една софра.народа плаща сметката
  • 23 Алооооооо

    1 3 Отговор
    А В СЛУЧАЙ ЧЕ ВЪЗРАЖДАНЕ СПЕЧЕЛЯТ ДАЛИ ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДАТ КО ШИ КАИШ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол