Last news in Fakti

9 Март, 2023 13:39 2 110 115

Нинова: Нито един паметник не трябва да се разрушава. Те са паметта за България

  • корнелия нинова-
  • паметник-
  • разрушаване-
  • памет-
  • българия

Хиляди социалисти и антифашисти протестираха срещу демонтажа на Паметника на Съветската армия

Нинова: Нито един паметник не трябва да се разрушава. Те са паметта за България - 1
Снимка: БСП

„Трябва да пазим историята и паметта за нея жива. Децата ни да я учат такава, каквато е, а не пренаписана. Нито един паметник не трябва да се премахва. Когато десните либерали нямат визия за бъдещето, винаги се връщат към миналото.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на организирания от БСП протест в защита на Паметника на Съветската армия в София.
“Ние предлагаме развитие на България и благоденствие на народа. Те сеят разделение и омраза между българите. Нека хората изберат. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината за мир, доходи и в защита на семейството”, призова Нинова „Надяваме се на 2-ри април хората да си кажат думата и по този въпрос”, добави лидерът на БСП.
Хиляди социалисти, симпатизанти, антифашисти и съмишленици направиха жива верига пред паметника срещу намерението на общинските съветници от ГЕРБ и „Демократична България” да го демонтират. По-късно митингът прерасна в шествие по улиците на София, което кулминира в протест пред сградата на Столичния общински съвет, където се чуваха скандирания „НЕ на фашизма, ДА на мира” и „Оставка”.
„Тук сме пред един от символите на свободата на съвременна България – Паметника на Съветската армия. Един от символите, който показа пътя на съвременна Европа, защото тези войници, които загинаха за свободата на България, за свободата на Европа, се прегърнаха на бреговете на Елба със Съюзниците от Великобритания и САЩ. Тези евроатлантици забравиха ли, че 50 милиона загинаха по време на кръвопролитната Втора световна война? Или именно заради това искат да унищожат Паметника на Съветската армия, за да бъде забравена историята? Да бъде забравено, че именно животът на тези 50 милиона души гарантира съвременния мирен свят?” Това заяви в своето слово пред събралите се на Паметника на Съветската армия Борислав Гуцанов, организационен секретар на БСП и водач на листите с народни представители на левицата във Варна и Търговище.
„Ние сме се събрали днес тук, за да покажем, че нищо не е забравено и никой не е забравен. Ако искаме да имаме бъдеще, ако искаме да имаме история, в никакъв случай не трябва да забравяме какво се е случило в Европа”, категоричен бе Гуцанов.
Той припомни, че и сега бушува война в Европа и тези, които искат да демонтират паметника, искат да въвлекат страната ни във военния конфликт „От БСП ще направим всичко възможно не само да бъде запазен Паметникът на Съветската армия, но и всичко възможно да не въвличаме България във война. Мирният път е този, който определя бъдещето на България. Мирът е най-голямата ценност”, каза още социалистът.
„Днес, без да ѝ е в правомощията, Столична община се опитва да заличи историята. Историята на 50 милиона загинали по време на ужаса на Втората световна война. Историята на победата над хитлерофашистка Германия от Съветския съюз, САЩ и Великобритания. Историята, която трябва да се помни, а не да се забравя. Рушенето, на който и да е паметник, е заличаване на паметта на България. Народ без история и без минало, е като дърво без корени”, категоричен бе председателят на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков.
„Днес сме изправени пред една мракобесна коалиция – коалиция на войната и коалиция на разрушението. Защото те знаят само да рушат. В годините на прехода те само разрушаваха. Разрушиха Мавзолея – по-добре ли живеем? Преименуваха улиците – по-добре ли живеем? Разбира се, че не. И сега сме изправени пред поредната атака на откровен фашизъм, който иска да заличи историята на България. Ние не можем да го позволим – това е нашата историческа задача”, заяви кандидатът за народен представител от „БСП за България” Александър Симов.
„Трябва да покажем, че в България паметта, съграждането и историята са по-важни от разрушението. Това е и задача на БСП – ние сме партията на съзиданието, а не разрушението. Партията на паметта, а не на безвремието”, добави социалистът.
Журналистът и дипломат Велизар Енчев припомни, че в днешния ден отбелязваме 80 години от спасяването на българските евреи. „И на този ден Столичният общински съвет ще вземе решение за демонтиране на Паметника на Съветската армия, благодарение на която бяха спасени българските евреи. Днес сме тук да кажем, че Съветската армия не е поробител в България, а освободител. Че в България е имало антифашистка съпротива и българските партизани са тези съюзници на Съветската армия и на антихитлеристката коалиция, в която влизат Великобритания и САЩ”, заяви Енчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кнаус 485пра

    37 65 Отговор
    Права е....
  • 2 Последния Софиянец

    64 25 Отговор
    Хитрушата Нинова изчака да мине боя и дойде да се снима пред камерите.Такива са партийците.
  • 3 Курадо Катани

    55 44 Отговор
    днешния масов промитак ще се кланя и на Хитлер, ако му свирнат от козяк. Не хора, а биологични отпадъци

    Коментиран от #83

  • 4 Реалистични цели

    47 19 Отговор
    Гледайте поне субсидията да вземете да има какво да ядете.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Примати

    53 47 Отговор
    За какво ни е паметник на основния подпалвач на втората световна война.
  • 7 Храна за наивници

    69 30 Отговор
    Нинова се кланя на МОЧА а синчето в САЩ в Голдман Сакс.Типично за путинофилите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    43 43 Отговор
    "Демократите" ВСИЧКАТА Я ВТАСАХА, ЧЕ СЕГА ПАМЕТНИЦИТЕ ГИ БОДАТ ! Хора, Цялата работа е да ни настроят един срещу друг за да се МРАЗИМ! Премахването на паметника ще намали лби инфлацията или ще спре войната в Украйна? "Разделяй и владей" казали древните римляни! Жалко че много се хващат на кукичките на "демократите" наследници на видни комунисти ка то Христо Бойкикев - Иванов, Мартин Заимов Соломон Паси, Евгений Дайнов, Иво Ивджем и цялата им кохората платена от.........
  • 10 Последния Софиянец

    15 22 Отговор

    До коментар #5 от "Иванушка 🇷🇺":

    Те полицаите бяха напълнили памперсите.Биеха ги с яйца ,боя, камъни и дръжки от знамена.

    Коментиран от #34

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Серж

    34 47 Отговор
    Браво на Нинова!
  • 13 Голям зор

    37 28 Отговор
    Ходи в СССР или там няма да предеш
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Вън сащ от България

    48 47 Отговор
    Тоя паметник пречи на "Америка за България", не на българите.
    Защо трябва да бутат паметник? Паметта на държавата - хубава -лоша, не трябва да се бара.
    Място има много, като искат да си правят американски паметници - никой няма да им се меши, но да бутат вече готови защото на тях им пречат - няма да стане.
  • 16 Паметници

    49 33 Отговор
    на червения фашизъм и окупацията ѝ били историята ?!
  • 17 Петър

    45 30 Отговор
    Както вие нищо и никога не сте разрушавали?
    СМЪРТ ЗА КОМУНИЗМА! БЕЗРОДНИЦИ! В СИБИР!
  • 18 Вряк Вряк 5 процента тоя път

    54 25 Отговор
    Доколкото си спомням комунистическия режим е обявен за престъпен

    Коментиран от #24

  • 19 Българин

    52 22 Отговор
    Комунистите са разрушили десетки паметници след 9 септември 1944 година, включително и тези на Сталин. Нинова защо не каже нещо по въпроса?

    Коментиран от #54

  • 20 Да го

    45 16 Отговор
    носи на сина си в САЩ или на село двуличницата !
  • 21 Коцето е на ход..

    18 32 Отговор
    БСП е като Чирен,много баби,хилава газ.Нинова е паленце пред Костадинов,партийката и също.Бюлетинката на Възраждане е N-3..

    Коментиран от #32

  • 22 Мнение

    33 24 Отговор
    Да го преместят в гробищния парк.

    Коментиран от #42

  • 23 Синът й в Америка, сигурно му

    40 16 Отговор
    праща рубли ! Лицемерие, няма по-големи скръндзи от нашите червени капиталисти. Вижте какви заплати получават техните работници и как мизерно ги осигуряват. А едно време - партия на работническата класа ! Пфу !
  • 24 Пор Чвор

    32 46 Отговор

    До коментар #18 от "Вряк Вряк 5 процента тоя път":

    това е паметник на победата над фашизма бе измитак

    Коментиран от #29, #49

  • 25 Мдаа

    46 32 Отговор
    Този паметник е символ на тоталитаризма и няма място в центъра на София!

    Коментиран от #39

  • 26 Бесен- _Язовец

    40 24 Отговор
    Всички комунисти под земята! Всички путинисти на концерт на Йосиф Кобзон!

    Коментиран от #27

  • 27 Наркомандо

    22 6 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен- _Язовец":

    и това не е фашизъм твойто, нали :))))))) толкова сте зле, че сами си противоречите завалиите
  • 28 Ще си дойдем на мястото

    34 20 Отговор
    Като не се случи лустрацията на време , се случва това. Партията се самоунищожава. БСП не трябва да съществува. А историята която защитават е написана от руснаците на които подражяваме.
  • 29 Паметта помни

    36 23 Отговор

    До коментар #24 от "Пор Чвор":

    Този паметник е на Съветската армия и няма място в центъра на София. Нека не го разрушават, защото е история, но да го преместят. Ние сме преди всичко Бълггари и в там трябва са се извисява паметник на Български герои!

    Коментиран от #30

  • 30 Ниновица да си го влачи в

    30 14 Отговор

    До коментар #29 от "Паметта помни":

    Село Крушовица.
  • 31 Стига драми!

    29 21 Отговор
    Никой не иска да разрушава Паметника на Съветската армия, а да го ПРЕМЕСТИ! Знаем, че е история.

    Коментиран от #37

  • 32 ШЕФЕ,

    24 16 Отговор

    До коментар #21 от "Коцето е на ход..":

    ЕДНО Е ЯСНО
    ДАЛИ БАЦЕ БОЙКО
    ИЛИ КОКОРЧО
    СА НА ВЛАСТ
    С М.О.Ч.А. Е
    СВЪРШЕНО ФИНИТО ДИ ЕНД....КОНЕЦ👍
    А ПУ.РУ.ФИЛИТЕ ЩЕ ХОДЯТ
    В УКРАЙНА ДА УБИВАТ ПЛЕННИЦИ,Я☝

    Коментиран от #41

  • 33 Бамбука

    21 11 Отговор
    "Хартиената" имала памет. Виц на деня !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Урок по история

    24 24 Отговор
    Паметник на Съветската армия и на Българската войска в състава на Съветската армия.

    Това не бива да се забравя и да се подминава! Над 15 хиляди убити и над 20 хиляди ранени и осакатени български офицери и войници от Българската войска в състава на Съветската армия проливат своята кръв, за да разгромят германския нацизъм и европейския фашизъм, от октомври 1944 г. до 09.09.1945 г., рамо до рамо със съветските воини и завършват победоносно ВСВ във нацистка Австрия, във Виена!

    Пролятата кръв на българските офицери и войници в разгрома на нацистка Германия и антифашистката съпротива на Народно-освободителната въстаническа армия (НОВА), създадена от Отечествения фронт (ОФ), начело с БРП(комунисти) са аргументите на СССР (Сталин и Вячеслав Молотов) срещу Великобритания, Гърция и Югославия на Парижката мирна конференция (1946-1947 г.) за запазване на териториалната цялост на Царство България.

    (България става Народна република след общонароден референдум, с приемане на демократичната Конституция от 6.12.1947 г.)

    Коментиран от #43, #45, #81, #113

  • 36 Тия русофилите са родоотстъпници

    35 22 Отговор
    На тоя митинг се вееха предимно парцали на умрялото вече СССР, колаборация м/у родоотстъпници и руснаци
  • 37 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    21 21 Отговор

    До коментар #31 от "Стига драми!":

    АЛОО СЪЪЪРВУЛ И КАТО РАЗРУШИХА МАВЗОЛЕЯ СЕ ТИ СЕ ПОВИШИ ЖИЗНЕНОТО РАВНИЩЕ /???Е ТЕ ТОВА ДА СИ ДУУХАЧ НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ДЪРЖ АВА АМЕРИКА ..
  • 38 Любопитен

    15 13 Отговор
    "Хиляди"? Такава плоска лъжа кой я е измислил?
  • 39 ЕвроАтлантически шарлатанин

    25 17 Отговор

    До коментар #25 от "Мдаа":

    Джамията на какво е символ и защо има място в центъра на София?

    Коментиран от #53

  • 40 един

    21 21 Отговор
    Паметниците са само един от поводите Кремъл да си разигравя коня у нас,и да държи комунистите на власт!И на това продажничество ще му дойде краят в близко време!Украйна е първа,следват Грузия,Армения и други бивши републики на СССР!Вятърът на промяната ще дойде и у нас!
  • 41 Да изселим

    13 7 Отговор

    До коментар #32 от "ШЕФЕ,":

    Бялата Златка от България!
  • 42 Не бе,

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Мнение":

    у вас в хола !
  • 43 Историк

    24 14 Отговор

    До коментар #35 от "Урок по история":

    Референдумите по съветски/руски знаем как се провеждат, не се напъвайте. И народния "съд" знаем какъв съд е бил. Както и "осовбождението". "Урока" ти е право от комунистическите учебници, които нямат нищо общо с реалната История. В тях например, освен горните лъжи, беше "пропуснато" да се отбележи, че Хитлер и Сталин са били съюзници между 1938 и 1941 година и заедно са започнали Втората световна война, като са нападнали Полша.
  • 44 Така е

    16 20 Отговор

    До коментар #8 от "Стойко":

    Всичката я Мара втасала до МОЧА. опрела !
  • 45 Слаб 2

    5 11 Отговор

    До коментар #35 от "Урок по история":

    Лошо,седларов,лошоооо,седнете си,получавате слаб 2
  • 46 SDEЧЕВ

    22 18 Отговор
    РАЗКАРАЙТЕ ТЕЗЕ ЧЕРВЕНИ ПАРЦАЛИ ,ЧЕ МИ СТАВА ЛОШО САМО ,КАТО ГИ МЕРНА . ВИВА СДС
  • 47 7те козякливи джуджета:

    14 17 Отговор
    И Шипка, и Шипка!
    Паметник на руските интервенти срещу законната власт на НВ.Султана!
    И Шипка да се премести!
  • 48 Абсурдистан

    21 16 Отговор
    Типична комунистическа наглост! Колко паметници разрушиха комунистите??? Този няма да се разруши, а ще отиде там, където му е мястото - в музея!
  • 49 Другарю "измитик"

    14 14 Отговор

    До коментар #24 от "Пор Чвор":

    До като е време, ходи да си вземеш едно камъче от МОЧА, за да си го сложеш във ваза. Полива го /както много софиянци го правеха/. Може и да порасне, че да си го гледаш с умиление.

    "Агата Кристи"

    Коментиран от #55

  • 50 Фекален макарон

    14 8 Отговор
    а паметник на Зеленски кога ще се издигне на Ларгото? Кога ПИТАМ???????

    Коментиран от #62

  • 51 Леарната подгрята

    14 16 Отговор
    Всички метални комунистически паметници да се претопят и пройзводство на куршуми и снаряди и изпращане в помощ на Украинската армия СЛАВА УКРАИНА. долу путин долу
    Долу бкп-бсп...
  • 52 Чували сме за вас и плановете ви

    18 14 Отговор
    Таз ретроградната партия пълна с руски агенти е крайно време да спре да съществува..като деня в който не влязат в парламента бъде обявен за национален празник
  • 53 ха сега де!

    17 10 Отговор

    До коментар #39 от "ЕвроАтлантически шарлатанин":

    А Сталин на какво беше символ, че самите комунисти му махнаха паметниците? Какви паметници са това и за съхранението на каква памет говорим, щом предизвикват война в обществото? Отдавна е време да се преосмислят ценностите и да се премахнат символите, които разделят обществото. Не бяха ли точно комунистите, които след 1956 г. премахнаха паметниците на Сталин? Или тогава това не беше памет, която заслужава да бъде съхранявана, а днес трябва да се съхранява? За да можем да разделяме обществото на фрагменти по лесно. Не беше ли Сталин глвнокомандващия на същата тази армия, която изпълняваше неговите разпореждания, много от които бяха осъдени от същите комунисти? Докога ще продължаваме да се правим на по католици от Папата?
  • 54 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    ТОЧНО ТАКА,но не се казва.
  • 55 Про митак

    7 3 Отговор

    До коментар #49 от "Другарю "измитик"":

    какво е измитик бе избушеняк дрогиран?
  • 56 Електра

    16 13 Отговор
    Крадливите и мързеливи комуфашисти, дължат благосъстоянието си на окупационната червена армия, иначе и те като дедите си, още щяха да ровят в кофите за боклук...
  • 57 Копейкин чорай.бето

    3 6 Отговор
    Така е
  • 58 Тая дето

    18 12 Отговор
    Синчето й работи в САЩ, а тя защитава съветски паметници какво я правим?

    Коментиран от #66, #69

  • 59 Джони Чеп

    17 11 Отговор
    а АЕЦа кога??? Той е символ на комунистическата тоталитарна индустрия, кога ще демонтиран? КОГА???
  • 60 Селянин

    17 12 Отговор
    С една тежка машина и стоманено въже да го дръпне отгоре и да се приключи с тоя каменяк.Комунистите да си събират парчета и си ги носят на село.
  • 61 Джонито

    20 14 Отговор
    Някой може ли да ми обясни съветската армия от какво ме е освободила и за какво точно трябва да съм и признателен? Питам просто, нали пише "от признателния български народ"? Ако може някой от тея дето ходят на протести да ми обясни, явно съм невеж.

    Коментиран от #64, #74

  • 62 КуКу

    13 11 Отговор

    До коментар #50 от "Фекален макарон":

    Това е добра идея! На мястото на МОЧА да се издигне паметник на Зеленски!!!😁😁😁

    Коментиран от #73

  • 63 АНГЕЛ БАЛТОВ

    19 13 Отговор
    Да се демонтира !!!, писна ми, аман вече от тая червена армия !!! .......
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 !!!?

    17 5 Отговор
    Премахнати паметници също са История - като паметниците на "вождовете" Ленин, Г. Димитров, Сталин, Хитлер, Садам,...!!!?

    Коментиран от #95

  • 66 БСП е срам за България

    21 15 Отговор

    До коментар #58 от "Тая дето":

    На тези боклуци комунистите съдбата им трябваше да е същата след 89 година както те постъпиха с българския народ през 9 -ти септември 1944 .Ако това беше направено, без тези червени продажни салфетки сега нямаше да сме последни в Европа.
  • 67 вейба

    9 9 Отговор
    Ей ся тези да им дадат по една кирка и лопата и сами да го съборят айлякчийте като нямат друга работа.
  • 68 Анална Хекатомба

    18 14 Отговор
    аз искам да бъдат демонтирани и всички язовири, построени от българските комунисти в съюз със съветските окупатори. И след това и енергопреносната мрежа, и тя е тоталитарна и репресивна.
  • 69 Факт

    8 11 Отговор

    До коментар #58 от "Тая дето":

    Учи защото е умно,знае езици и си е издържало изпитите,учи и ти,не събаряй паметници!
  • 70 ЕСЕСЕСЕР

    14 13 Отговор
    Ватенките се побъркаха... Посегнаха на най-скъпото им.. остана само прощалния концерт на Филип Киркоров на Альоша преди да го преместят на нос Емине
  • 71 Сър Пичук

    9 19 Отговор
    "„Днес сме изправени пред една мракобесна коалиция – коалиция на войната и коалиция на разрушението. Защото те знаят само да рушат. В годините на прехода те само разрушаваха. Разрушиха Мавзолея – по-добре ли живеем? Преименуваха улиците – по-добре ли живеем? Разбира се, че не."
    Нека припомним на тези, които са главните виновници за днешното състояние на България:
    - Тя беше разрушена и разграбена по време на тяхното управление в първите години на прехода.
    - Назначените за банкери, бизнесмени и олигарси са от техните кръгове и са назначавани от тях с народни пари откраднати и раздавани пак от тях.
    - Мултигруп, която фалираше и прилапваше предприятия е тяхна и на "железния им юмрук" - ДС, компания.
    - Борческите групировки, които са символ на престъпния преход са също тяхно творение.
    - Червените милионери са от техните редици.
    - Разбира се, че те живеят по-добре, за разлика от народа, който беше ограбен от приватизаторите за да могат такива като Нинова, Гергов и червените олигарси командващи зад кулисите България да пръскат милиони за имоти в чужбина, за обучаение на децата им зад граница за яхти, самолети и лъскави коли.
    Стига с това двуличие, лъжи и измами.
    Паметника няма да бъде разрушен, а ще бъде преместен за да не дразни и напомня на стотиците хиляди жертви на тоталитарната комунистическа власт на БКП/БСП, обявена със закон за престъпна, която беше докарана на власт от тази армия-окупатор.

    Коментиран от #72

  • 72 Паулу Курелю

    15 19 Отговор

    До коментар #71 от "Сър Пичук":

    паметникът символизира победата над фашизма, какъв комунизъм те гони шамандуро

    Коментиран от #107

  • 73 Курило те зове

    10 14 Отговор

    До коментар #62 от "КуКу":

    Този паметник никога не се е казвал МОЧА.В превод означава урина.Казва се паметник на Съветската армия.Не е Монумент на окупационната червена армия (МОЧА).
    Не са ни окупирали,а сме ги посрещнали с цветя.Има още снимки и филми в архивите.Не е имало нито една тяхна база тук.
    Целият български народ е дал пари да се вдигне и българи са го строили.Ако го бутнете трябва на всички нас да платите реални пари.Води се изкуство и може да се оцени над 5 милиарда с оглед на вложения труд.
    Оставете го да напомня какво е било и да не се повтаря историята.Все пак и тракийското злато го пазим,не го трошим и това не означава,че сме траки,а просто си ценим историята.
  • 74 Добре е

    11 8 Отговор

    До коментар #61 от "Джонито":

    че го осъзнаваш. А сега, порови малко в гуглето и ще научиш, поне минимума от познания за това, което питаш. А именно -какво точно е правила Червената армия чак в Берлин. Така ще схванеш и защо не буташ дървеното рало на село, като дядо си, а ьарчиш ток от Козлодуй, който тези, които си мислиш, че са ти приятели, малко по малко ти издърпват от ръцете. А и много други неща, които е хубаво човек да знае, за да взема своите решения, не да приема сляпо внушения от телевизора.

    Коментиран от #82

  • 75 хммм

    14 6 Отговор
    Тази и тя да захлеби веднага след Манолова..... не иска да изпусне тоз червен електорат..
  • 76 до урок по история

    15 7 Отговор
    да загинали са много Българи във войната но за кефа на руснаците и нашите комунисти след това са избили повечето офицери завърна ли се от воината
  • 77 Кукумяу

    12 8 Отговор
    Глуповато хитрата дружинна ръководителка да гледа да мине 4те процента, а паметника е пътник то е ясно.
  • 78 7777777

    11 14 Отговор
    НАЙ -ДОБРЕ ДА ГО ПРЕМЕСТЯТ И НА НЕГОВО МЯСТО ДА ИЗДИГНАТ ПАМЕТНИК НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕТЦИ БОМБАРДИРАЛИ СОФИЯ ПРЕЗ 1943 ГОДИНА, ТОВА СИГУРНО ЩЕ УДОВЛЕТВОРИ ОБЩИНАТА!

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Прокопий

    8 8 Отговор

    До коментар #78 от "7777777":

    Ами да, те също са антифашисти, според вашето изкривено тролско русофилокачено мислене! Нали антифашистки паметник исклкате - паметник реално НА ОКУПАТОРИ!

    А най-добре да се направи там паментик на дрОгарката пребоядисах се Нинова, успя най-сетне да положи началото на тоталното погребване на 100-годишния разложен труп!
    Ура, дрОгареееее
  • 81 Казуар

    9 7 Отговор

    До коментар #35 от "Урок по история":

    Бългаската армия се е била срещу немците по нареждане на Съветската армия обявила война и окупирала България.

    Коментиран от #106

  • 82 Аре бе!

    9 6 Отговор

    До коментар #74 от "Добре е":

    Останалата част от света сигурно още прегръща ралото,а?Само Вие и Вашите "Червени другари" са носители на прогреса,другите не могат!...Я се огледайте малко!
  • 83 ПОЛИТ КОРЕКТ

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Курадо Катани":

    卍卍卍卍卍卍卍
  • 84 Ха ха ха

    13 7 Отговор
    Ето ги националните предатели развяващи чуждо и тоталитарно знаме...на СССР то.... Но както се казва.... комунист род и родина няма......
  • 85 Кака памет бе червена

    11 4 Отговор
    биволице, паметта за погребване на Родината пред 44-45 та
  • 86 1923-2023

    3 8 Отговор
    Един век от фашисткия преврат и Септемврийското въстание. Явно потомците на фашистите го правят нарочно. Ще има пак Народен съд и пак ще вият на умряло
  • 87 Скъпи Другари и Другарки

    8 4 Отговор
    Има памет и ....памет!Има такава "памет",че е по-добре изобщо да я е нямало(ако разбирате какво искам да Ви кажа)!
  • 88 Никакво разрушаване

    5 3 Отговор
    Може само преместване.
  • 89 Българче

    7 4 Отговор
    Комунистите искат да командват във всичко.Заграбиха чрез приватизацията заводите,икономиката,банките и парите.Сега като си запазят и символите ще покажат среден пръст на българите.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Валяка

    6 6 Отговор
    Да се взриви и да приключваме с разделението
  • 92 вячеслав

    6 7 Отговор
    Мед ми капе на душата, като гледам колко млади хора са се събрали на едно място, за да защитят историята, каузата си и убежденията си - човек трябва да се бори за тях, нищо не идва даром
  • 93 пацо

    7 7 Отговор
    Иди--и забравихте ли,че който бута паметници си заминава като оня дето бутна Мавзолея и него го няма

    Коментиран от #96

  • 94 Българин

    10 4 Отговор
    Смешно е комунистите да говорят за история и нейното запазване, когато самите те са разрушили десетки паметници. Дори са променяли имената на техни загинали другари, само заради това, че фамилиите, които са носели не отговарят на партийната линия. Става въпрос за Йорданка Чанкова убита като партизанска през 1944 година. След като мъжът и е нарочен за враг с партиен билет улиците и площадите носещи името и са променени на Йорданка Николова фамилията по баща.
  • 95 Тече същия процес

    6 3 Отговор

    До коментар #65 от "!!!?":

    Такъв процес наскоро имаше и в САЩ с паметници на Джордж Вашингтон и Ейбрахам Линкълн. В Лондон се случи същото и с паметника на Чърчил. Принципно съм съгласен, че са все военнопрестъпници, но все пак са били част от кравешката история и от историята на бозавите от острова. Интересно и тогава ли беше толкова надъхан и весел, като гледаше как катурват Линкълн от пиедестала, като преди това се гаврят с него с надписи - убиец на индианци
  • 96 Само питам

    9 2 Отговор

    До коментар #93 от "пацо":

    Няма да има бутане, ще има ПРЕМЕСТВАНЕ!
  • 97 иво

    6 5 Отговор
    Това,че сме в ЕС означава ли ? че сме " цивилизовани " изглежда по всичко, че не сме както и те. Всичко това е лъжа и пропаганда. Прибалтийските страни и Полша разрушава паметниците както и при нас една част също мисли така. Преди години талибаните разрушиха паметници които бяха с 8.000 хилядна история и под закрила на Юнеско но нищо не ги спря. Така,че ние сме Талибаните на Балканите талиbаните на " цивилизованата Европа " която си затваря очите защото са Руски. Да почнем да рушим всичко което е останало от Римската или Византийската империя когато всеки камък се цени въпреки ги няма тези страни и Империи.( както някои наши глупаци казват, щом я няма тая страна трябва да бъдат разрушени). Това е нашата история , това е наше минало което ще изучават младото поколение без значение дали е било лошо или хубаво тъй като времето не можем да върнем назад както казват ; "Няма значение майка ни дали е хубава или грозна ( всеки би искал особено като дете майка му да е умна, красива, добра и за пример и подражание и като най- добра ) винаги трябва да я обичаме защото ни е родила дала ни живот .
  • 98 Румен

    10 5 Отговор
    Потомците на ДС нямат право на глас. Паметника не трябва да се мести, а да се взриви кат мавзолея на предателя Димитров. Точка.
  • 99 Истина е

    9 5 Отговор
    Нинова е новата Цола Драгойчева, хем нагла ,и проста !
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Хм хм хм

    3 9 Отговор
    Не съм фен на Нинова и крадливата й партия, но в случая е много права! Онези съседите се чудят как да се сдобият с история, а ние зорлем се чудим какда си я премахнем
  • 102 Какви хиляди ???

    9 3 Отговор
    Няколко старчока,Корнелка и Копейкин
    хвърляха яйца и боя по общината !
    Бях там и видях ! Много се смях !
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ДжафДжаф

    6 6 Отговор
    Никога не съм гласувал за Нинова и не бих го направил. Тази е по-гну...сна дори от грантоедите и соросоидите. Беше министър, подписваше разрешителни за износ на оръжие, а сега преди изборите се прави на първа русофилка. Тв...ар безподобна. Паметника, обаче е съвсем друга история. Ама бил символизирал окупационна армия!!! ОК! А какво символизира джамията например в центъра на София!? Кво символизират византийските църкви и останки от римски крепости?! Комунистите на времето искаха да махнат паметника на Цар Освободител, че да не дразнят съветските другари, но не посмяха. Сегашните дупе.....давци ще се окажат доста по-долнопробни!
  • 105 Да го преместят в двора

    7 3 Отговор
    На другаря Копейкин
    Немедлено
    Илф и Петров.
  • 106 Ти срещу

    1 3 Отговор

    До коментар #81 от "Казуар":

    кого би искал да се бие нашата армия от 9 ти септември 1944г. до края на ВСВ? Срещу Германия или срещу Съветската армия, САЩ и Англия? Ако не сме били на страната на Германия, защо съюзническите държави ни смятат за победена страна?
  • 107 Сър Пичук

    8 1 Отговор

    До коментар #72 от "Паулу Курелю":

    Паметникът символизира окупацията на България.
    Имаш сериозни проблеми да разбираш символизма.
  • 108 Логика

    7 3 Отговор
    Нали Русия ни обяви за "вражеска страна"! Защо да почитаме "вражески монумент"?
  • 109 биволицо

    7 2 Отговор
    А след 09.09.44г. комундерите, колко паметнци събориха.
  • 110 Демокрация-Деградация

    5 1 Отговор
    Всички предатели и ж@лкари, които не се чувстват българи, и искат паметниците и още куп други абсурди тук, да се омитат от българската територия, нямате право на пребиваване тук смет такава...
  • 111 Бай Кольо

    6 0 Отговор
    Още има живи,които помнят какво са им казали руснаците,когато влизат през дунава „Ние идваме като завоеватели,не като освободители„Освен това,точно те ни натрапиха диктаторския комунизъм за почти половин век.Вече 30 години след промените не можем да се отървем от него
  • 112 БСП на Бунището

    2 0 Отговор
    БСП комунистите и Възраждане ( на комунизма) искат да нахълтат в Парламента прегърнали Паметника на Руския Окупатор в Княжевската градина...Днес 76 активиста( стопирахмее кадъра и ги броихме) на Руските Патриоти от Възраждане и баби ,случайно промъкнали се покрай Ковид вируса ,от БСП се саморазправяха с Бунт срещу Законно избрана Власт ( чл 95 от НК - от 10 до 20 години ) .Предизборно .Ми няма как да влезете в Парламента,прегърнали Паметника на Окупатора ,- вратата е тясна и не достатъчно висока ,а Захарова се закани да отмъсти ако бъде демонтиран...
  • 113 Научи урока

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Урок по история":

    За какъв фашизъм и нацизъм говориш.Фашизъм е имало само в Италия.А термин нацизъм няма .Има национал СОЦИАЛИЗЪМ.Но не го признавате ,боде ви на езика.А истината е,че Хитлер,Химлер,Гьоринг,Сталин,Молотов,Жуков са СОЦИАЛИСТИ.Както и Нинова,Свилински и т.н.б.Националсоциалистите и социалисните на Хитлер и Сталин цапалиха ВСВ. Първите бяха унищожени,но вторите продължават с престъпленията си до днес.
  • 114 ууу

    0 0 Отговор
    НИНОВА , ВЪРВИ ПРИ ТВОЯ УЧИТЕЛ И МЕНТОР ИВАН КОСТОВ .....
  • 115 Истината

    0 0 Отговор
    Много хора я подкрепят. И то учили в София навремето и по живково са ги разпределяли по други краища. Доста са. Мед сестра е нашата Лидка, децата й са възпитани, учени, красиви, юристки, и др инженерка, харесват я, от съседно село, но си имат къщи в Гърция, по Черно море, било много зле вече към враченско.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове