Last news in Fakti

17 Март, 2023 08:25 1 549 19

Бойко Ноев: Прокуратурата не разследва реалните действия на руските служби у нас. ДАНС е станала икономическа полиция

  • бойко ноев-
  • прокуратура-
  • руски служби-
  • данс-
  • икономическа полиция

Какъв е този министър на финансите, който позволява такова разтрисане на българското общество? Смятам, че тази жена трябва незабавно да си подаде оставката, коментира бившият военен министър 

Бойко Ноев: Прокуратурата не разследва реалните действия на руските служби у нас. ДАНС е станала икономическа полиция - 1
Снимка: БГНЕС

"Две партии са против България да има силна армия. Те не искат нейното превъоръжаване, против са и да има самолети, за да бъде лесна плячка на тези, които искат да правят от Черно море вътрешно". Това заяви пред БНР Бойко Ноев, бивш военен министър и посланик на България в НАТО. Той коментира и инцидента с американския дрон над Черно море.

" Множеството специалисти го приемат за провокация от руска страна. Това се е случило над международни териториални води. Но такива инциденти не са изключени. Всеки ден летят дронове около Украйна и Балтийско море. Руски самолети летят около нашите граници. Командващият на ВВС често вдига българските изтребители да пресрещат руските самолети, които провокативно приближават българската зона за сигурност. Не наричаме това инциденти. Това е част от световната игра. Не смятам, че този инцидент би могъл да доведе до някаква ескалация. Америка и Русия моментално влязоха във връзка и са се разбрали
Интерпретирането на инцидента с американския дрон влиза в контекста на разлома в българското общество, обясни Ноев.

"То е разделено по две линии-отношението към войната и принадлежността на България. Дали сме част от демократичния свят, или трябва да се върнем към зоната на влияние на Русия. Другата разломна линия е вътрешна-борбата между статуквото и новото. Двете линии са свързани".
Военнолюбци са тези, които започнаха войната, отбеляза още бившият военен министър.

"Ние, съюзниците, се опитваме да подкрепим Украйна в нейните усилия да освободи своята земя от нашественика. Има една теза, която все още витае в нашето политическо пространство- че тези, които са за отблъскване на агресия, за подпомагане на Украйна да се спаси и оцелее, са военнолюбци. Времето доказа, че тази теза е провалена. А на всички е ясно, че в България партиите на войната са тези, които по същество подкрепят Путин".

Ноев посочи и още една теза, която вчера започна да се опровергава.

"Че ако България се включи в усилията за подпомагане на Украйна, ще се забърка във война. Видя се, че не се забъркахме. Бих искал да поздравя служебното правителство за взетото вчера решение остаряващите боеприпаси на българската армия да бъдат предоставени на Украйна. Но не директно. Те ще бъдат дадени на ВМЗ „Сопот“, който ще ги препродаде и чрез посредници ще отидат в Украйна. ВМЗ „Сопот“ ще трябва да възстанови тези ресурси на Министерството на отбраната. Това е целесъобразно и правилно. Трябва да го казваме смело. Не е притеснително да помагаш на жертвата. В България започва да се утвърждава разбирането, че позицията ни за солидарност с Украйна е правилната. На Путин не му трябва мир, а цялостна окупация на Украйна и затриване на украинската държавност"
Българските власти трябва да проявяват много по-голяма решителност в тези кризисни времена, коментира Ноев.

"Отговорността върху тези, които в момента пазят държавата-президент и правителството, е голяма. Какъв е този министър на финансите, който позволява такова разтрисане на българското общество? Смятам, че тази жена трябва незабавно да си подаде оставката. В последните месеци се разкъса обществената и политическа тъкан, която държи държавността. В момента липсва държавност"
Не съм чул и каква е позицията за еврото на президента, отбеляза той.

Бойко Ноев коментира и българското участие в екипа на филма "Навални".

"В България сравнително малко хора подкрепят усилията на Христо Грозев, но той допринесе много за разобличаване на действията на руските служби. Прокуратурата не разследва реалните действия на руските служби в България. ДАНС се е превърнала в икономическа полиция. До такава степен сме пробити".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 2 Отговор
    Наши хора от Агора България са заплашвани от ДАНС да не ходят на Похода за мир.

    Коментиран от #3

  • 2 ЕС фен

    17 16 Отговор
    Как българската прокуратура ще разследва руснаците, след като най-големият
    приятел на Гешев е руският главен прокурор Чайка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Град Симитли

    18 2 Отговор
    От дрона до филма....
    Сичко разбира тоЪ ми ти бою!
  • 5 бай онзи

    24 5 Отговор
    Да припомним на БОЙКО НОЕВ че по негово време като военен министър бяха закрити много авиационни бази а самолети с ресурс бяха нарязани Да каже под кое давление се извърши това а сега тръгнал да говори за силна армия

    Коментиран от #10

  • 6 говедовъд

    21 5 Отговор
    Нойко Боев добре знае как да обслужва интересите на който трябва...
  • 7 пешо

    18 8 Отговор
    краварска подлога
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сибирският бръснар

    11 7 Отговор
    Мъник, откога я има украинската държавност? Кой я съчини? Мъник, на тия земи е имало Българска държавност хиляди години, но никога украинска. Ти безродник кога ще вдигнеш глас за българските права над тези земи, вместо да грачиш подчинено в хор с жидоянките и техния проект от укри?
  • 10 Фактопроверител

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "бай онзи":

    Да ти обясня байно:
    Самолетът не е една тенекия с моторче, а сложна система за поддръжка. Тази система трябва да се интегрира в новия отбранителен съюз, на който сме член. И като сложиш всичко това на едната страна на везната, а от другата страна ниските възможности и изтичащ ресурс на МиГ-23, то се избра компромисно решение. Да се оставят МиГ-21, чийто летален час струва почти два пъти по-малко от този на МиГ-23, а и нашият авиоремонтен завод има лиценз за поддръжката му, ДОКАТО сме в състояние да модернизираме авиацията ни със западни самолети. И трябва ли да ти напомням, че това се случи в момент, когато никой не подозираше, че на путлер ще му избият чивиите и че в Европа ще има война.
  • 11 не станала

    3 5 Отговор
    КИРО Наркомана Пикото я направи икономическа полиция
  • 12 Гост

    5 3 Отговор
    Този недорасляк на снимката е от предварително вербуваните за ликвидиране на националната сигурност на България – образование, здравеопазване, армия, социална дейност - както е планирано още по времето на Ал.Дълес. Б.Ноев го включват да се упражнява с неща от които не разбира абсолютно нищо – армията и отбраната. Министър предс. му е нищо неразбиращия от икономика – недорасляка мургавелко, срам за племето. И всички те се доказват, като добре подбрани. Много са, амбициозни са, обединени с вродената си просто...та. След това пробутаха на търпеливия и безотговорен към себе си електорал един интелектуален бисер и така държавата ни окончателно се превърна в ............Помогнаха с тъпотията си и едни други, които продължават да ги разпарчетосват. Браво Алън, браво Дълес! Добре замислен и перфектно изпълнен план, пробутван в специалните медии, уж че бил съставна част в конспиративна теория.
  • 13 Щирлиц

    6 2 Отговор
    Аз пък твърдя. че в България не остана нищо за шпиониране!
    България, такива като тоя от снимката и господарите му, я превърнаха в едно НИЩО!!!
    "Ето заради такива, като тоя е имало Народен съд" каза един журналист наскоро и виждаме, че е бил прав!
    Скоро, много скоро!
  • 14 истината

    0 3 Отговор
    Данс са всички руски подлоги. СТИЛ 96, въшки бяха, а днес акъл простите от пп герб и някои от тройната акъл ни дават. Да живеенЕС, САЩ, там е

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 777

    3 0 Отговор
    ако има кой да ги посъветва тия дето много лаят и гушкат доларчета другите ще се замислят гаранция
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 9689

    0 0 Отговор
    Този мисли,че разбира от отбрана щото името му е нещо като бойно.Иначе е обикновенно крадливо недоучило даващо акъл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол