Last news in Fakti

17 Март, 2023 11:20 948 30

Каримански: Служебният кабинет не трябва да прави политики. Ставките не оказват голямо влияние върху цените на стоките

  • любомир каримански-
  • служебен кабинет-
  • политики-
  • ставки-
  • цени

Не очаквах такова непремерено действие от страна на министъра на финансите особено в настоящия момент, това е липса на отговорност от страна на МФ, коментира експертът 

Каримански: Служебният кабинет не трябва да прави политики. Ставките не оказват голямо влияние върху цените на стоките  - 1
Снимка: Нова телевизия

Не очаквах такова непремерено действие от страна на министъра на финансите особено в настоящия момент, това е липса на отговорност от страна на МФ, заяви Любомир Каримански от коалиция „Заедно“ в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Той каза, че докато е бил в МФ не е знаел, че се готви такъв доклад.

Хората трябва да са спокойни, че стабилността на валутния борд е факт и ще продължи да бъде факт, посочи Каримански. По негови думи е по-разумно да се дадат финансовите мерки за справяне с реалната ситуация в търговската мрежа и при домакинствата. Той заяви, че е грешно да се смята, че в условия на валутен борд може да се прилагат инструменти на монетарната политика.

Каримански каза, че това, което не трябва да прави един служебен кабинет е политики. По негови думи ставките не оказват голямо влияние върху цените на стоките и това крайният потребител да има по-висока покупателна способност. Дори КЗК и КЗП имат необходимост от работещ парламент, допълни той.

Политикът коментира и тавана на надценката. Той е на мнение, че това е временна мярка за малката потребителска кошница и тя съществува в някои държави. Каримански уточни, че това не е таван на цените.

Той заяви, че като коалиция „Заедно“ не разчитат на субсидии. По негови думи „Заедно“ биха имали диалог с тези, които „загърбват политически и религиозен фанатизъм и извеждат икономиката и проблемите на хората на преден план“.

Политикът каза, че смята, че трябва да има децентрализация в страната, такава, каквато да бъде с определени отговорности и контрол.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дон

    15 4 Отговор
    Преди две години една аптекарка каза, че има опасност, някои от лекарствата в аптечната мрежа да свършат.

    24 часа по-късно копоите на Крадливия от Банкя, начело с главният прокурор, издадоха заповед за ареста ѝ, и беше разследвана с възможно най-тежки обвинения за дейност против държавата!

    ...защо министър Росица Велкова е още на свобода?

    Коментиран от #4, #29

  • 2 Последния Софиянец

    11 7 Отговор
    Значи жената вижда че фалираме ама да си трае?!

    Коментиран от #10

  • 3 Ахмед доганов

    10 6 Отговор
    Тази партия е мой проект, също както ИТН и БВ.

    Коментиран от #5, #18

  • 4 Последния Софиянец

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "дон":

    Защото казва истината.
  • 5 коя бе чичо Меди?

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ахмед доганов":

    Заедно-то ли?

    Коментиран от #7

  • 6 Делю Хайдутин

    7 3 Отговор
    Спокойно народе!Фалита е под контрол.
  • 7 Ахмед Доганов

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "коя бе чичо Меди?":

    ИТН не ми се случи, щото Славчо изсмърка парите. За това верните еничари ги отделих в друг проект

    Коментиран от #16, #17

  • 8 Равносметка

    8 4 Отговор
    Ами тя финансовата министърка Росица Велкова си е некомпетентен човек! Какво очаквате от човек завършил УНСС, който не фигурира в ранг-листата на топ 1000 университетие в света! Колко може да разбира от финанси! УНСС, този световно неизвестен университет е завършила министър Велкова, който е на 4516 място в Световната класация!!! Харвардският университет е номер 1!!!!! На Запад, когато избират даден човек за важна длъжностна позиция, имат предвид не само, че е завършил някой университет, а Кой университет! Нивото на образование и изисквания са различни и стойността на дипломите са различни! Сульо и Пульо могат да завършат УНСС и ето на да им поверят финансите на цяла държава да се упражняват!

    Коментиран от #30

  • 9 Уволнете Велкова!

    12 4 Отговор
    България продължава да бъде управлявана от некомпетентни хора със съмнително образование!
  • 10 дон

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Само тя го вижда както стана ясно. На другия ден сама се опроверга.

    Сербезова видя проблем с лекарствата, беше изведена с белезници пеед децата ѝ. Велкова защо не е арестуваната с автомат в тила?
  • 11 Срам!!!

    9 2 Отговор
    Аман от некомпетентни калинки в управлението на България с дипломи без стойност!
  • 12 Мдаа

    9 1 Отговор
    Този път МФ в последното служебно правителство на Радев е дъното на компетентността! А министърката на финансите е пародия на компетентността!
  • 13 Оставка!

    9 3 Отговор
    Росица Велкова трябва незабавно да си подаде оставката поради некомпетентност!

    Коментиран от #19

  • 14 Затова

    9 1 Отговор
    Ей заради такива некомпетентни "експерти" като Велкова, България е на последно място в ЕС!
  • 15 ИСТИНА Е

    3 0 Отговор
    То пък кой си
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Прозрял

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ахмед Доганов":

    Има ли още българи, които да не са разбрали? ПП и ДБ са младата генерация на статуквото!! Доказаха го с кражбите и лъжите си!!!

    Коментиран от #21

  • 18 Даааааааа

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ахмед доганов":

    ДБ и ПП са поредната измама, която ни е приготвило задкулисието!!
  • 19 А нее бе

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Оставка!":

    Ще я видиш през много крив макарон!
  • 20 Тошо

    8 1 Отговор
    ЖАЛЪК КАРИЕРИСТ И НАБЕДЕН ФИНАНСИСТ.
  • 21 Лъжеш!

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Прозрял":

    Това ли ти е задачата за днес, да плюеш лъжи по ПП и ДБ? Евтини клевети и лъжи разпространяваш! Никой няма да ти се хване на манипулациите! Българинът е умен и ще гласува за умните Продължанаме Промяната с номер 12, ако иска да живее в една по-добра България!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ан10ни29ен

    2 2 Отговор
    Тя каза истината.Но после й казаха строго да се корегира. Да има нещо непознато? Все пак сме в БГ.
    КАРИМАНСКИ КАТО НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ПОЛИТИКА, ЩЕ Я ПРАВИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.
  • 25 Факти

    0 0 Отговор
    Тя и на невролога Госпидинови я хванаха докторката да продава деца, но днес е на първите редици, дори бе назначена на същото работно место преди години Директор в град Y. Законите са за клошарите, не и за тях, някои си, продавали деца в Асеновград ли бе или на запад, докторите Госпидинови.
  • 26 Перо

    3 0 Отговор
    Простотията на този кабинет е повсеместна! Нямат пари, а субсидират престъпниците, които ги крадат, без корекция на цените! В БГ ситуация, единственото работещо решение е да се документира престъпната картелна дейност на търговците, която се координира от измислените браншови /съсловни/ организации, които са създадени за прикритие на картелите и нямат никаква професионална и социална дейност! Нужни са нови и кадърни оперативни и кадрово обезпечени служители, които могат да докажат картела! После идват американските глоби и пазарната икономика ще срине цените от самосебе си, без държавно участие!
  • 27 Минева

    3 0 Отговор
    Ти беше финансов съветник, бъркаше " политики"
  • 28 все е против пенсионерите

    2 0 Отговор
    Много пъти , през последните два месеца, чух да казва, че е грешка да се преизчисляват и увеличават пенсиите, и другите социални плащания. Има една група хора в България - анализатори, икономисти, бивши и бъдещи политици, още някои, които са убедени, че пенсионерите трябва да просят, за да не умрат от глад. Никой, обаче, и дума не казва за техните лични доходи, но видиш ли, те били заслужени.
  • 29 БАЦЕ ЕООД

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "дон":

    викаш държавата като прави далавери с лекарства не е проблем за теб, но ако министър каже истината, това ти е червената линия... ФАЛИТ БЕ, ФАЛИТ! Гласувай си за соросоидите още по често!
  • 30 мдам

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Равносметка":

    викаш, математиката не е точна наука... това което се преподава е няква мистична теория на мисълта. Като нямаш ТИ необходимото образование по дадена тема, както майка ти вика.. Тихо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол