Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Март, 2023 06:39 2 968 107

Йордан Божилов: Война в Украйна води Русия, НАТО няма отношение

  • йордан божилов-
  • война-
  • нато-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин

Мирът може да настъпи и утре, стига Путин да изведе руските войски от Украйна, заяви бившият зам.-министър на отбраната

Йордан Божилов: Война в Украйна води Русия, НАТО няма отношение - 1
Снимка: БГНЕС

Война в Украйна води Русия. НАТО няма отношение, не е въвлечено и няма да бъде въвлечено в тази война. Мир може да настъпи и утре, стига Путин да изведе руските войски от украинска територия. Това каза за предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус". Йордан Божилов от Софийски форум за сигурност и бивш зам.-министър на отбраната, в коментар по темата как се променя конфигурацията на световните сили по време на войната в Украйна, какви процеси катализира тя и как ще изглежда светът след нея.

"Война в Украйна води Русия. Това не е прокси война на Запада или на САЩ. Естествено, Русия използва всякакви начини да даде своята интерпретация, но Русия нападна една независима страна, въпреки че нямаше абсолютно никаква заплаха за нейната сигурност. Позицията на НАТО е много ясна още от самото начало. Това е война, в която има две участващи страни, и това е Русия като агресор и Украйна като отбраняваща се страна. НАТО няма отношение, не е въвлечено и няма да бъде въвлечено в тази война. Това е ключовото", каза Божилов.

"Факт е, че се води откровена война с всички средства, че загинаха много хора. Факт е и друго – че Русия бомбардира и цивилна инфраструктура. Но това, което ми се струва – ние всички говорим за мир, всички искат мир, няма нормален мозък, няма нормален човек, нормална държава, която да иска тази война да продължи, защото виждаме какви негативи има. И тук въпросът е кога ще дойде този момент. И този момент ще дойде, когато двете страни са готови да го приемат това. В случая аз казвам: мир може да настъпи и утре, стига Путин да изведе руските войски от украинска територия", унточни той и допълни: "Но явно това няма да стане, поради което и Украйна, която не иска да бъде окупирана от Русия, продължава бойните действия. И тук е ключовото – колкото по-бързо се възстановят границите на Украйна отпреди миналата година, даже отпреди 2014 година, въпреки че това няма да е толкова лесно и ще отнеме време".

Бившият зам.-министър на отбраната припомни думи на най-известния теоретик на военното дело, ген. фон Клаузевиц, който казва, че войната е продължение на политиката с други средства: "Т.е. тази война естествено има политическа цел. Ние не знаем каква е политическата цел на Путин в този момент. В началото на войната февруари миналата година това беше завладяване на Украйна, на цяла Украйна, установяване на марионетно правителство в Киев, окупиране на всички територии, не само на тези територии, в които сега е Руската армия. Сега се промени в известен смисъл политиката и целите на Путин, но доколко те ще бъдат тези, каквито са сега, нямам представа. Затова и казвам, че има принципи на международното право, има принципи и норми, които са градени десетилетия и върху които се градеше мирът в Европа толкова време. Тези принципи не дадоха Студената война да се развие в една гореща война. И сега тези принципи са нарушени – ето това е проблемът".

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма да

    174 13 Отговор
    Пъпеш кой ти дава право да дрънкаш глупости

    Коментиран от #32

  • 2 Ще свърши

    158 15 Отговор
    Войната когато Украйна стане Руска и краварите да си стоят в краварника

    Коментиран от #42, #51

  • 3 Глава. Нак

    111 7 Отговор
    Не е вярно
  • 4 Тоз плешив плъх

    157 11 Отговор
    и той експерт. Оди да копаш картофи на село безделник.
  • 5 соломон напасания

    138 9 Отговор
    Е как Нато няма отношение като украинците си признаха за 20000 натовски наемници . Те били наемници .... а като са наемници да не са от Марс . А наемници ли бяха тия погребаните американци дето още не могат да ги извадят всичките от оня бункер ?
  • 6 12343211

    103 8 Отговор
    Нарушени принципи, неправилни политики..., ама намеса нямало..!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 124

    125 10 Отговор
    Сащ предизвикаха войната с потъпкването на сключените Мински мирни споразумения и спирането на мирните преговори в началото на СВО. Този смешен пудел не споменава и неправомерното разширение на НАТО по границите на Русия. Сащ му плащат за манипулации, какво дъно!
  • 10 Ненавист Пентагончев

    110 6 Отговор
    Де ги намирате такива пл@шипу @ци , рано сутрин ....
  • 11 БАЦЕ ЕООД

    92 5 Отговор
    се повече пропаганда, все по малко новини от бойното поле .... това ако не е подклаждане, да ни въвлекат, не знам кое.
  • 12 Опааа

    80 6 Отговор
    Ей очилат пеееееаааас! СО п ОЛ!
  • 13 Йордан Божилов И тоя"госпдин за 1ден"

    109 7 Отговор
    НАТО НЕ ВОДИЛА ВОЙНА С Русия! Над София, от Север всеки ден прелитат по 30-40 самолета, товарни с оръжие и боеприпаси от складовецв Гърция до Румъния и после за Украйна!! Всичко това е от НАТО!! Това го знаят и децата и бабите на село! Бил няколко месеца някакъв зам министър и цял живот ще ни пишат, че това Недоразумение е някога минало през Политиката за няколко месеца!! ПРЕЗ Полша, Словакия не спира доставката на Оръжие от НАТО!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този пъпеш, или е много нагъл,

    90 8 Отговор
    или е много прост, че чак сам си вярва на глупостите които казва. НАТО нямали отношение!? А кой всеки ден реве да се праща оръжие в Украйна, това не е ли участие във войната? Сега след като Русия им би един як шут с този свален дрон, САЩ газ пикаят, не могат място да си намерят, имам чувството, че и ядрена бомба ще дадат на фашистите. Нали заради такъв подобен ритник от Япония, хвърлиха атомни бомби над Хирошима и Нагазаки. Краварите са много гадни, но и много страхливи. Нали се перчеха, че ако Русия нападне нещо на НАТО, ще последва удар, а това с дрона какво е, хайде къде е удара? Страхливи дебели кравари, само подлогите им квичат из Европа, като този на снимката.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Уса

    70 8 Отговор
    Над 80% от американците вече знаят,че тоя дрънка пълниглупости и чакат Тръмп да оправи нещата
  • 18 Хи их хи

    70 5 Отговор
    Данчо, голяма карикатура си да знаеш!
  • 19 Дядо

    69 7 Отговор
    Плиткоумник. Не си струва да му се обръща вниманме. Толкова тъпо и едноидмерно мнение. Страшно, че такъв е бил министър.
  • 20 НЕЕЕЕ!

    85 6 Отговор
    РАЗБИРА СЕ, ЧЕ УБИЕЦА НАТО НЯМА ОТНОШЕНИЕ... СЛЕД КАТО ЗАПОЧНА ДА ОБУЧАВА И ПОДПОМАГА НАЦИСТКИ БАТАЛЬОНИ ОЩЕ 2013-2014 ГОДИНА , СЛЕД КАТО СВАЛИ ЗАКОННО ПРАВИТЕЛСТВО, СЛЕД КАТО ИЗБИ ХИЛЯДИ МЛАДИ МОМЧЕТА С ЕКСОЕРИМЕНТАЛНИ ВИРУСИ ОТ БИОЛАБОРАТОРИИ, СЛЕД КАТО С ИНТРИГА ПРЕДИЗВИКА ВЕЛИКА РУСИЯ! ...И В СЕГАШНО ВРЕМЕ СИПЕ ПОДРЪЦИ ОТ ОРЪЖИЯ ЗАЩОТО ВИДИТЕ ЛИ ИСКА "МИР"!!! НАИСТИНА САЩ И НАТО НЯМАТ ОТНОШЕНИЕ, ОСВЕН ЧЕ СА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА УБИЙЦИ! БОГ ГЛЕДА! БОГ ВИЖДА! БОГ Е С ВЕЛИКА РУСИЯ!
  • 21 поредния

    69 6 Отговор
    козяшки миндиляк излязал да заработи центове през слагачество и простотия
  • 22 234

    59 5 Отговор
    Подаваш му ръка,правиш от нищожеството прашинка,пък той се мисли за велик.
  • 23 Аз съм от ссср

    79 4 Отговор
    И ти си бил зам.министър на отбраната ,то за това България е на това дередже,само Калинка ни управляват.Кои дава оръжие на Украйна,кои командва украинската армия,кои обучава украинските воиници,май само ти не си разбрал.
  • 24 ха ха

    59 5 Отговор
    видими резултати от политиките на сащ и европа , алчността е унищожителна ,както и омразата която насаждат между хората , не изтрезнете ли всички ни чака едно голямо буммм
  • 25 Винету-1

    71 6 Отговор
    Чиче, ако краварите се закротят и спрат да грабят природните ресурси знаеш ли ,че ще настъпи световен рай и то на земята . Знаеш ама някой ти е обещал служба ако скочиш рано и започнеш да лаеш... Айде бегай да се скриеш изтривалко ....
  • 26 Есхач

    67 6 Отговор
    Ей лъжете като разпрани - "не била прокси война на Запада и САЩ". Какво е тогава!?! "Русия бомбардирала цивилна инфраструктура" - Сащ не са бутнали и керемитка във ВИЕТНАМ, СИРИЯ ,АФГАНИСТАН, ИРАК, ЛИБИЯ и тн. То бива слугинаж на силния, но такова раболепие, едностранчевостивост и липса на гръбнак направо променя законите на биологията!
  • 27 Деница с дебелата гъ.....ца

    56 5 Отговор
    Така ли бре браТчед, ела в кварталната кръчма да си свериш сахатя! Те наште алкохолици са по- наясно от теб!
  • 28 Бай Натю

    7 60 Отговор
    Единственият проблем пред НАТО ще бъде, че от руска страна няма да има кой да подпише акта за пълната и безусловна капитулация на Русия. Психопата Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея.

    Коментиран от #40

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 истинатата

    50 6 Отговор
    Това е прокси война на Запада и на САЩ.
  • 31 Аре бе

    54 6 Отговор
    ТОА Е БИЛ МИНИСТЪР И ВИЕ СЕ ЧУДИТЕ ЩО СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ....бано коп....е

    48 7 Отговор
    Само като ти видях злобната физиономия , ми стана ясно какво можеш да измуууууучиш!
    Не е необходимо и да четем!
    Просто не си заслужава!
  • 34 Йорданов

    51 7 Отговор
    И това нещо е било зам.министър на отбраната?!Ужас!Народе,е,е,е,е!
  • 35 Пенчо

    28 4 Отговор
    А бе умното си е умно, не всеки може да стигне до този извод!
  • 36 ЙОРДАН СИ МИСЛИ

    41 3 Отговор
    ....НЕ Е ВАЖНО ЧЕ ДРЪНКАМ ГЛУПОСТИ, ВАЖНО Е ЧЕ ЗА ТОВА МИ ПЛАЩАТ....!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 пенсионер

    36 3 Отговор
    вълкът яде агнето, а овчарят няма нищо общо ! тоя глупав ли е или така си изглежда по рождение !?
  • 39 Нато

    34 3 Отговор
    Няма отношение ли???

    Хе-хе-хе
    На практика НАТО води тази война
    При много изгодни за него условия без да ползва свои войници а само доброволци инструктори оръжие и разузнавателна информация
  • 40 Божеее...

    23 3 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Натю":

    Ама ти НЕ СИ УМЕН... знаеш си, нали!!!
  • 41 ,,Байрактар"70

    17 3 Отговор
    Този...! За първи път виждам такъв ...! И извънземните виждат и знаят, това което се случва! А до господина: приготви си йодни хапчета, че скоро ще се ,,затъмни"!
  • 42 Има и други начини

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ще свърши":

    Войната да свърши
    1 байдан да започне да снабдява русия с оръжие
    2 съединените щати да напуснат нато
    3 европейските държави да основат миролюбива организация наречена ОЕА/ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКА ОТБРАНА/и в нея да бъде включена русия като основна военна сила
  • 43 Жададык

    23 4 Отговор
    Естествено, трибуна се дава единствено на платени грантаджии....Гьобелсовата цензура и пропаганда са като пионерски стенвестник в сравнение с евроатлантическата.
  • 44 Гошо

    30 2 Отговор
    Ако не Нато не участваше във войната, досега да сме забравили за нея!
  • 45 Някой

    25 2 Отговор
    Тоя дали сам си вярва на лъжите, които говори? Сам си нае защо го прави?
  • 46 А тоя гони призово място

    32 2 Отговор
    Брей, брей, ама па брей....
    Сичките титуловани и не чак толкова титуловани, но добре хонорувани абонати на Америка за България или така знайните проскубани ЯCTPЕБИ, нон стоп са на линия...и дитирамбят от Тв в Тв...
    България е малка страна,но е населена с много kpе..ни. Изключително тъпи с иновативни идеи.... На всяка крача, министър, зам. министър, анализатор, експерт, политолог генерал, професор /дори и алкохолици/ и всякакви kpе..ни, че и цели партии даже... добре обезпечени финансово от вездесъщата Америка за България. Не могат да различат сено от слама, но иначе всичко им е ясно и знаят как да оправят работите. Колапсът на българската народност е неизбежен и необратим. Който може да се евакуира от чалгария, това е. Тъпотата и простотията са сила която убива.
  • 47 ПалавНИК

    4 23 Отговор
    Руските ботове са необичайно активни тази сутрин. Явно са активизирани преди изборите от кремълския джуджак. Ще се преброим на втори април!

    Коментиран от #57

  • 48 А на тоя му се ще

    14 1 Отговор
    Ще му се на тоя да е ХИБРИДЧИК нумер уан!!!!
  • 49 Боруна Лом

    20 1 Отговор
    МИЗЕРЕН ПЛЪШОК С ОЧИЛА
  • 50 Одит

    9 1 Отговор
    НАТО няма отношение, не е въвлечено и няма да бъде въвлечено в тази война.? Бизнеса е важен за сметка на украйнска кръв! Не става въпрос за пари а за много пари! Това е ключовото
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 А бе ти луд ли си

    11 2 Отговор
    или само говориш за каквото ти плашат! Ставате смешни!Скоро ще дойде денят,когато ще отговаряте за действията и бездействията си!Продажници !
  • 53 КОЗЯКЛИЙСКИ СЪГЛЕДВАЧ

    15 1 Отговор
    Данчо,
    ела на КОЗЯК да си получиш хонорара. Касиерката работи и в събота.

    Коментиран от #64

  • 54 Я па тоя!

    16 1 Отговор
    То бива дебелоочие, ама тоя надскочи всички! Оръжията, с които воюват укрите са местно производство, нали? Няма "леопарди", няма "хаймарс"-и, няма М777, няма джавелини... Героичните укри все със собствено оръжие се бият, а натото седят и гледат безучастно кво става там... От къде ги изкопават такива "експерти", бе?

    Коментиран от #56, #58, #60

  • 55 ТОДОР

    10 1 Отговор
    ПОКОВНИК МАРКОВ ПРАВИ УНИКАЛЕН АНАЛИЗ В АФЕРА БГ!!!!!!!!!!!!!!!
  • 56 РУСКИ ОРЪЖИЯ ИМА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

    2 6 Отговор

    До коментар #54 от "Я па тоя!":

    Значи ли че Русия воюва със света.....
  • 57 Ветеран от Протеста

    1 13 Отговор

    До коментар #47 от "ПалавНИК":

    Тва са нискобюджетните рубладжии от Възраждане ( на комунизма)...Не са спали,да се изтропат под всяка статия срещу " колективния Запад" " САЩ " " Европейския съюз" и други Опорки...Сън не ги лови,бате...Искат в Парламента и тва си е!!
  • 58 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ, НЕ НАТОВСКА

    2 9 Отговор

    До коментар #54 от "Я па тоя!":

    Натовци си седят на сухо и топло и гледат сеира на могучая.
  • 59 Крум

    11 0 Отговор
    Неграмотнико....,когато почти всички държави от НАТО..."даряват"оръжия ,боеприпаси логистика,разузнавателни данни ,да твърдиш ,че не участват е или арогантност..или платено съобщение!?

    Коментиран от #62

  • 60 ВИЦ

    0 9 Отговор

    До коментар #54 от "Я па тоя!":

    Русия и НАТО воюват в Украйна. Русия има големи загуби.
    А НАТО ?
    НАТО още не е влязъл в боя.....
  • 61 СТОЛТЕНБЕРГОВ

    6 1 Отговор
    Йордан Божилов: Война в Украйна води Русия, НАТО няма отношение
    Ох. Че се напикам :))))))

    Коментиран от #63

  • 62 РУСИЯ ДАВА И ДАРЯВА ОРЪЖИЕ В ЦЕЛИЯ СВЯТ

    1 8 Отговор

    До коментар #59 от "Крум":

    Значи ли че Русия воюва със света......
  • 63 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ, НЕ НАТОВСКА

    0 9 Отговор

    До коментар #61 от "СТОЛТЕНБЕРГОВ":

    НАТО дава на Украйна оръжие, да се защити....Русия не дава ли оръжие на други държави.......

    Коментиран от #70

  • 64 ДРАГАН ЦАНКОВ 28

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "КОЗЯКЛИЙСКИ СЪГЛЕДВАЧ":

    Ние също даваме хонорари на нашите хора.
  • 65 ПУТИН НАХЛУ В УКРАЙНА

    1 13 Отговор
    С танкове и артилерия....Путин избива мирни жители и деца.....Путин е агресор.....ако НАТО е причина за войната Путин що се води по акъла на Запада....

    Коментиран от #107

  • 66 Подметка

    11 1 Отговор
    По-тъпо изказване не бях чел скоро....то бива иди..от...ама този е огромен

    Коментиран от #69

  • 67 ТОДОР

    6 0 Отговор
    ПОКОВНИК МАРКОВ ПРАВИ УНИКАЛЕН АНАЛИЗ В АФЕРА БГ!!!!!!!!!!!!!!!
  • 68 ПОПРАВКА

    11 0 Отговор
    Я ЕЛАТЕ В РУСЕ НА ДУНАВ МОСТ ДА ВИДИТЕ КОЛКО ВОЕННИ КАМИОНИ МИНАВАТ ЗА РУМЪНИЯ!!!!!!!!!!!!!!!
  • 69 ЩО БЕ...ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ

    0 7 Отговор

    До коментар #66 от "Подметка":

    Гинат руски войни....с кви войски участва НАТО в Украйна, че никой не разбра....
  • 70 СТОЛТЕНБЕРГСКИ

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ, НЕ НАТОВСКА":

    Повечко трябва образованийце за да се проумее същността на понятието "война"
    И едва после да се пишат и говорят тъпотиЙ,
    Подсказвам: воюващи са всички, които са
    - на фронтовата линия
    - и тези в тила, които ги обезпечават
    Сега си напъни клавиатурата да разбереш що е то "тил", каква е неговата роля във войната.
    После ще ти светне.
    Втора подсказка: Ако Франция изпрати на военна мисия чуждестранния легион, съставен от хора, които не са граждани на Франция, Франция воюваща страна ли е?

    Коментиран от #72, #82

  • 71 РУСКО ОРЪЖИЕ И ИНСТРУКТОРИ

    0 6 Отговор
    Има по целия свят......значи ли че СВЕТА ВОЮВА СРЕЩУ РУСИЯ.....

    Коментиран от #73

  • 72 АЙДЕ БЕ

    1 3 Отговор

    До коментар #70 от "СТОЛТЕНБЕРГСКИ":

    Колко натовски войски официално участват в боеве в Украйна....наемниците не са натовска армия....ТИЛ ЛИ...военната помощ на страни за други такива не е ТИЛ....ТИЛ Е НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА, ИЛИ НА РУСИЯ...НА УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ВОЙНАТА....имах си газ Австралия и Нова Зеландия да са тук на Украйна......или Северна Корея да е тил на...РУСИЯ....

    Коментиран от #75

  • 73 ВЪПРОС

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "РУСКО ОРЪЖИЕ И ИНСТРУКТОРИ":

    А значи ли, че САЩ воюва със света, след като има 800 задгранични военни бази?
    Това не е отговор на въпроса ти, а просто аналог на неговата нелогичност.

    Коментиран от #76

  • 74 Само

    8 0 Отговор
    Бокл..лъжи са ни били министри и управлявали!!!! НАТО не участвали но координирано доставят оръжие и пари на Украйна!?! Бе тоя за толкова глупави ли ни има? А бомбандировките на Америка в Сърбия мир ли беше??? Много е нагъл тоя

    Коментиран от #78

  • 75 СТОЛТЕНБЕРГЪРИЙСКИ

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "АЙДЕ БЕ":

    Воюващите страни не е задължително да участват със жива сила.Могат да участват с пари, с оръжия, с разузнавателна информация и т.н.
    Ако руската агресия се бори от такива като тебе и Божилов, жална ни майка.
    Иди някъде да се дообразоваш.

    Коментиран от #77

  • 76 ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ И САЩ

    0 4 Отговор

    До коментар #73 от "ВЪПРОС":

    Са като Русия.....наличието на щатско или руско оръжия по света, НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТЕ ВОЮВАТ СЪС СВЕТА....наличието на натовско оръжие в Украйна, на оръжие от Иран, Северна Корея в Украйна...НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТЕ УЧАСТВАТ В КОНФЛИКТА....не участват армии от тези държави...
  • 77 ЦЕЛИЯТ СВЯТ УЧАСТВА С ПАРИ И ОРЪЖИЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #75 от "СТОЛТЕНБЕРГЪРИЙСКИ":

    В Украйна....значи ли това, ЧЕ СМЕ В ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА.....
  • 78 ЩОМ НАТО ДАВА ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА

    0 4 Отговор

    До коментар #74 от "Само":

    Нормално е да КООРДИНИРА неговото ползване...ВАЖНО Е ЧЕ НЕ СЕ ЛЕЕ НАТОВСКА КРЪВ, А РУСКАТА ТЕЧЕ КАТО РЕКА....
  • 79 И КОЯ НАТОВСКА АРМИЯ УЧАСТВА В УКРАЙНА

    0 4 Отговор
    Че никой не разбра....или пак си демагокствал по правило.....
  • 80 Обикновен

    4 1 Отговор
    Хора, този си вярва и се чуди защо ние не му вярваме. Такива са много политици, а ние като предубедени се подвеждаме и гласуваме да ни управляват. Не виждаме кой ни мисли доброто, пристрастни сме към политици които не виждат реално проблемите ни. Те гледат като бизнесмени за да печелят от нашата наивност и глупост.

    Коментиран от #81

  • 81 ВСЕКИ НОСИ ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Обикновен":

    И сам решава......твойте апели и напътствия за определяне нашето поведение към някого, са безмислени....напомнят ми за соц времената....
  • 82 ВЕРВАМ ТИ ДРУГАРЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "СТОЛТЕНБЕРГСКИ":

    Австралия е тил на Украйна, а Иран е тил на Русия......
  • 83 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Жалкото е ,че всички се правят на американци, които на практике са много по-големи бандюги от руснаците ! Тръгнете от Хирошима / 3 /три/ месеца след приключване на ВСВ/ и ако искате се спрете в Багдат , Триполи. или в Белград и Косово. Че Русия е сега агресор - да така е ! Някой чуваше ли какво говори Путен от 2010 година насам
    С:амо му се "бутаха фитили" и чакаха да стори инвазията. И сега ..ПО-ГОЛям престъпник от В.В.Путин НЯМА !!
    И не се чува , какво говори Москва. Най-важно е , какво казва "Дойче веле" и В.Зеленски .
    Продължавайте да "дърпате дявола за опашката" !? Има една българска мъдрост : " Когато цяло село викне подир едно куче , че е бясно, и да не е - побеснявало " Всички дюкаме, че руснака е бесен. Моля се Богу , НАИСТИНА ДА НЕ ПОБЕСНЕЕ !! Който има военен бюджет от 770 МЛРД долара .......няма да се спре ..........

    Коментиран от #84

  • 84 НИЕ СМЕ НАТО

    1 5 Отговор

    До коментар #83 от "Шаран БГ":

    Кво да ни е страх от Путин...той цяла година са МЪЧИ С УКРАЙНА.....а що се отнася до фитилите подклаждащи Путин да почне войната.....КВА могъща сила е Русия, щом позволява ДРУГИТЕ ДА Я ВОДЯТ ЗА НОСА....
  • 85 Точно

    0 1 Отговор
    Ми да, за пикнята в твоя двор аз нямам отношение. Аз просто си пикая в моя двор, пък вече къде я отнася вятъра и гравитацията, за това нямам вина.
  • 86 Атлантически клуб

    8 1 Отговор
    Поредният атлантически боклук.

    Коментиран от #88

  • 87 Гал

    4 1 Отговор
    Дебил.
  • 88 ПАК ДАВАМЕ ОЦЕНКИ

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Атлантически клуб":

    По комунистически
  • 89 АРЕС

    3 2 Отговор
    Ако някой не е виждал олигофрен да види снимката.

    Коментиран от #90, #106

  • 90 ПАК ДАВАМЕ ОЦЕНКИ

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "АРЕС":

    По комунистически
  • 91 Четирихилядникът

    0 0 Отговор
    Регистрирал се по закона за лицата и семейството и на опашка за грантове.

    Коментиран от #96

  • 92 ник

    5 0 Отговор
    Инфантилно изказване за войната и то от бивш зам.министър. Но такава е квалификацията на всичките ни министри и техните замове. Ако например аз и съседът ми водим спор със сопи и по някаква причина неговата сопа се счупи и външен за нас човек му даде сопа ,за да продължи да се бие дали този човек няма отношение към спора? Та така и с НАТО.

    Коментиран от #94

  • 93 М3 голд

    3 0 Отговор
    Хайде, бе, Божилов. Сериозно? И какъв дам. Министър си бил с този патешки ум? Ама гледай сериозно на темата, а не какво да казват от Козяк. То твоят хонорар не се губи. Губи се твоята непорочност, чистота и мястото ти сред обективно разсъждаващите

    Коментиран от #95

  • 94 КВА ИНФАНТИЛНОСТ БРЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "ник":

    Мирът руснаци не натовци.......с кой ли се бие Путин.....
  • 95 НАЙ ОБИЧАМ

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "М3 голд":

    Другари да дават оценки за другите.....
  • 96 ДРАГАН ЦАНКОВ 28

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Четирихилядникът":

    И при нас чакат за...грандове
  • 97 ами

    0 0 Отговор
    да сащ води война не нато и според краварите примирие не е приемливо
  • 98 ХАН КРУМ

    2 0 Отговор
    Путин трябва да изтреби всичко бандеровско за да има мир. Първо трябва да омете Киев като американците Хирошима. Второ да покаже на полските диви кучета, че не трябва да сънуват, че ще започнат война веднага след като Украйна рухне и последно да се възцари мир в Украйна с избори. И последно САЩ-исаните колониалисти да бъдат натикани в ....................където им е мястото. След което да се сложи нов ред в света заедно с другаря Си.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Тодоров

    2 0 Отговор
    От мненията на такива американски подлоги и НПО-та, като Софийския форум за сигурност, Путин си го мести от единия крачол в другия. Това недоразумение Божилов (нищо, че е бил зам.министър на отбраната), не знае в кой свят се намира и непрекъснато ръси само простотии. A дали не беше учил в някаква московска академия или университет.? Русия си кара кервана, кучетата си лаят.

    Коментиран от #104

  • 101 Ив Ан

    1 0 Отговор
    Алабала…непредизвикана агресия…дрън-дрън…нато няма отношение…алабала…изтегляне на руснаците…дрън-дрън…че даже и Крим да се върне на Украйна! Еми ето, набързо ви написах “статия”, спазил съм опорките, дайте сега малко петродолари…
  • 102 Ала бала

    0 0 Отговор
    Тоя сериозно ли? Това е като да кажеш, че родителите, които дават куп пари на децата си ,за ходят на дискотека не са виновни за това, че се дрогират и напиват?
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Моряка

    2 0 Отговор
    А бе колега,защо обиждаш интелигентните животни.Как може да сравняваш кучето,безкрайно верно на човека с такъв пла......з.....дий,,като Божилов?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове