Last news in Fakti

20 Март, 2023 18:12 1 049 31

Корнелия Нинова в Разлог: Единствено БСП се борим срещу джендър идеологията в училищата. Подкрепете ни!

  • нинова-
  • бсп

В момента БСП отново предлага да има таван на цените на основните храни, защото инфлацията, бедността и неравенствата са най-големият проблем, казва лидерът на БСП

Корнелия Нинова в Разлог: Единствено БСП се борим срещу джендър идеологията в училищата. Подкрепете ни! - 1

„За много краткото време на седемте месеца в редовното правителство се погрижихме за децата, младите, работниците, работещите бедни, социално слабите и пенсионерите.“ Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на БСП за България в 1 МИР Благоевград Корнелия Нинова на среща с жители на Разлог. С нея бяха и кандидати за народни представители от листата на социалистите.

Пред присъстващите председателят на партията изложи как са го направили: „Осигурихме безплатни детски градини и ясли. Увеличихме майчинството и детските надбавки. Осигурихме безплатни учебници на децата от 1-ви до 12-ти
клас. Младите семейства, които имат деца, работят и се осигуряват, получиха необлагаем минимум - 600 лева за едно дете и 1200 за две. Погрижихме се за работниците и най-вече работещите бедни, като по наше настояване, 42 пъти внасяхме законопроект минималната заплата да стане 50% от средната.

Над половин милион българи работят на минимална заплата. Увеличихме и ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лева“, посочи тя. Нинова засегна темата и от последните дни с изказванията на служебния кабинет, че минималната заплата ще бъде 940 лева:

„Това е нашето предложение да е 50% от средната. Но това трябва да стане сега а не чак през 2024 г. “ И продължи с примерите за свършеното от партията: „По време на редовното правителство се увеличиха пенсиите средно с 39%. Социално слабите семейства получиха по-висока подкрепа за ток и дърва. Замразихме цената на тока за домакинствата в най-тежките зимни месеци и по време на войната. Също така сложихме таван на цената на тока за фирмите, за да помогнем на икономиката. В резултат на тези действия 20 млрд. лева стигнаха до народа за подкрепа и застанахме на първо място в Европа по промишлено производство", обясни Нинова.

В момента БСП отново предлага да има таван на цените на основните храни, защото инфлацията, бедността и неравенствата са най-големият проблем. „Първите два месеца срещнахме жестока съпротива. Сега вече се говори за една половинчата мярка - таван на надценките. Това няма да свърши работа. Трябва да има таван на цените, както в много европейски държави, заяви тя.

Като втора важна тема Нинова открои войната и мира. Докрай ще отстояваме неутралитет на България по отношение на тази война. Да се спре с изпращането на военна помощ, да започнат преговори и да се установи траен мир“,
категорична е тя.

Нинова обърна внимание и на темата с Паметника на Съветската армия. „ГЕРБ, ПП и ДБ взеха решение той да се премести. Ние направихме жива верига около него, протестирахме. Нашата позиция е да не се рушат паметници в България - това е миналото ни, историята ни, паметта ни и те не трябва да се пипат“, категорична е тя.

Третата изключително важна тема за партията са децата и семейството. „Тази битка я водим от 5 години, когато за първи път спряхме Истанбулската конвенция в парламента. Тя въвежда т.нар. “трети социален пол“, който е нещо различно от мъж и жена. Това нещо настъпва с ужасна сила вече и тук“, предупреди Нинова.

„Съдът по правата на човека в Страсбург преди един месец взе решение по повод дело в Литва, че тази идеология може и трябва да се преподава в училищата. След това, Европейската комисия прие решение преди 3 седмици, че ЕС ще ратифицира Истанбулската конвенция от името на всички държави, въпреки че шест държави не сме съгласни с това. Много пъти съм писала до европейски институции и до Партията на европейските социалисти, че това не отговаря на българската Конституция. Отговорът е – променете си вътрешното законодателство“, обясни тя.

„Ние, българските социалисти, не сме съгласни с това. Уважаваме българската Конституция, българското семейство, традиционните семейни ценности. И не ни пипайте децата! Всеки над 18 години да решава сам как да живее живота си, но не промивайте съзнанието на малолетни деца.Нека да си пазим децата – да бъдат момчета и момичета. Масово вече навлиза в документите да не пише майка и баща, а „родител 1” и „родител 2”, предупреди още Нинова: „От всички партии единствено БСП се борим за спиране на джендър идеологията в училищата. Подкрепете ни. Това е кауза. Децата са кауза.”

По нейните думи още един приоритет за БСП е въпросът за земеделието, продоволствието и храната. „Трябват на всяка цена държавнически усилия за земеделието. Да осигурим продоволствието и храната на българския народ. За
това са необходими 3 стъпки и ние сме решени да ги свършим - да се възстановят „Напоителни системи” и да се вържат към язовирите. Второ - да се изравнят или да се доближат до европейските субсидии нашите и трето -
намаляване на ДДС на някои храни“, посочи тя като дългосрочни приоритети на БСП.

На финала Нинова заяви: „Българските социалисти се борим за мир, високи доходи, запазване на българското семейство и защита на българските деца. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината“, призова лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    17 10 Отговор
    Кокорчо и Корнелия фалираха държавата.

    Коментиран от #4

  • 2 Хахах

    16 9 Отговор
    Сега разбрах защо ги е страх от джендерите хаххах ще се припознаят цялото ръководствона БКП хахаг
  • 3 хммм

    20 4 Отговор
    Борите се... от кога се борите??? От преди 2 седмици ли??
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тая п,тая паа.....

    15 10 Отговор
    Ловим бас,че след изборите ще сте първи джендърпионерчета.Видехме ви с Кирчо как хубаво си танцувахте до последно.
  • 6 ИСТИНА Е

    13 6 Отговор
    Колкото повече се показва, толкова повече затъва. И Боко е на същият хал.
  • 7 Москвича

    9 10 Отговор
    Възраждане направиха много повече и не е от вчера. Ако Корнела беше в правителството щеше да гласува "въздържала" се за озаконяване на трети пол, точно както направи за Македония.
  • 8 Министър на магията

    14 4 Отговор
    А на Боко ако му скръцнат от посолството на първия работен ден ще цъфне по синьо-жълта рокличка.
  • 9 Надявам се Хага да обяви и вашият арест

    12 12 Отговор
    Първо вие от БСП обяснете какво е това ДЖЕНДЪР.И тези деца които имат в себе си маниери на противоположният пол,какви са!?Предлагам да ги отнемате от родителите им и да ги пращатате в Русия наред с украйнските деца да ги превазпита Матошка, и ги вкара е правилният пол за да се почустват пълноценни в този свят на СВОБОДА!

    Коментиран от #13, #30

  • 10 Чудно ще си живеем

    8 5 Отговор
    Кокорчо и Бойко ще сключат брак и ще осиновят кака Кори.Защото така ще са казали от ю ес ей амбаси.
  • 11 Кака Корни

    11 4 Отговор
    лъже здраво. Тайно си мечтае пак да бърка в кацата с медеца дружно със фашагите.
  • 12 Наум

    5 8 Отговор
    Браво Корнелия. Мъжко момиче.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Браво ма!

    8 5 Отговор
    А Костадинов не се ли бори? Гиди сланино със сланината ти завистлива!

    Коментиран от #25

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 нещо като лидер , нещо като нищо

    5 5 Отговор
    Корни , пак обърка темата , сега тя е войната и вкарването ни в нея , джендърството после ще го оправим .
  • 17 Вчера

    8 4 Отговор
    Простото, гнома и още неколко фашаги се мешаха с добитъка в Южния парк. Господари на света. Хора от народа. С любов и усмивка ще изпратят матеряла на фронта в името на демокрацията. За негово добро, разбира се.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ха ха

    7 4 Отговор
    всички от хартиената коалиция сте на един акъл , вие работете ние ще прибираме и раздаваме на по своите , това е основната ви идеология , всичко останало е пълнеж за пред публиката
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 червен,ляв и отвратен

    9 3 Отговор
    Ще и повярвам донякъде,кога синът и я направи баба,стига да не и доведе ,,зет" от Америката:)))
  • 22 Кака Кури

    9 4 Отговор
    Ще учим децата на русофилия в СУ!
    Ще учим децата в детските градини да пеят руски военни песни!
  • 23 Минева

    10 4 Отговор
    Каква джендъридеология ви е налазила.Изобщо знаете ли какво се случва в училищата. Дивашка агресия!!!
  • 24 Веселяк

    2 5 Отговор
    Аз ше гласувам за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 а иначе въобще не ми дреме 😆
  • 25 Фондация "Костя Копейкин"

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "Браво ма!":

    Е как да не се бори !? Я го виж къв джендър е възпитал, изрусената малка копейка е типичен представител.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хорхе

    2 1 Отговор
    Искам синето на краварката от левия ъгъл да дойде да агитира за бесепето и обещавам да гласувам за тях. Честна Пионерска- обещах!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 1245677

    4 0 Отговор
    Бориш се грънци, защо тогава най големият джендър ти е дясната ръка а Корни сещаш се за кого говорим Вагена
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Ха да видим сега, колко шарана ще клъвнат на тази въдичка?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове