Last news in Fakti

20 Март, 2023 18:44 1 502 37

Надежда Йорданова: Всеки ден корупцията убива – мигрантите, некачествените пътища...

  • корупция-
  • прокуратура

За нас приоритетът е реформата в прокуратурата. Ако нямаме качествено разследване, не може да имаме качествено обвинение и не можем да стигнем до справедлива присъда, каза тя

Надежда Йорданова: Всеки ден корупцията убива – мигрантите, некачествените пътища... - 1

„В България липсата за усещане на справедливост е дълготраен проблем. Това засяга обществото ни по много линии. Виждаме всеки ден как корупцията убива по всички възможни посоки – мигрантите, некачествените пътища...

Корупцията ни трови – да се върнем към разследването на Европейската прокуратура относно незаконните емисии на ТЕЦ-централите на консултанта Ковачки.

От две години разчитаме Европейската комисия да покаже друг стандарт на работа - енергично, обективно, пълно, всестранно разследване, да изясни всички обстоятелства, за да може виновните лица да бъдат изправени пред съда. Европейската прокуратура не е някой отвън. В нея работят български, европейски, делегирани прокурори. Просто организацията е различна и не е под шапката на българския прокурор.“

Това коментира пред bTV Надежда Йорданова от "Продължаваме промяната-Демократична България“.

„За нас приоритетът е реформата в прокуратурата. Ако нямаме качествено разследване, не може да имаме качествено обвинение и не можем да стигнем до справедлива присъда. Прокуратурата е властелинът на досъдебното производство. Тя има неограничената власт да решава дали да разследва, или не, дадено престъпление, да повдигне ли обвинение, или не. Тази власт е безконтролна. Искаме да го променим. Без това усещането за справедливост у нас не може да тръгне напред“, посочи тя.

Според нея главният прокурор Иван Гешев трябва да спре да срами своите колеги прокурори.

„Убедена съм, че има български прокурори, които се чувстват неудобно от неговото поведение“, каза Надежда Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    9 36 Отговор
    Абсолютно права е
  • 2 честен ционист

    42 10 Отговор
    Някаква перверзия струи от тази персона.

    Коментиран от #4

  • 3 Отец Дионисий

    31 3 Отговор
    Не по думите ще ги познаете а по ДЕЛАТА!
  • 4 ЛГБТ

    10 17 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Нищо и няма.
  • 5 ха ха

    33 3 Отговор
    усещане за справедливост ? тече предизборна агитация а нито една партия не е представила платформа или програма , това какво усещане е ? за пълна измама на населението , и не опира до главния или някой друг прокурор а до цялата политическа шайка

    Коментиран от #8

  • 6 грантоедка

    31 4 Отговор
    Само е пропуснала да обобщи, че за всичко е виновен Путин.
  • 7 Не знам защо ми изглежда

    44 8 Отговор
    Една от най-мазните физиономии в родния политически бар дак.

    Коментиран от #10, #30

  • 8 банда шарлатани с празен чек

    30 7 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    Разправят на сбирките на ПП/ДБ имало по десетина човека, но компютътен специалист с помощта на софтуер даден от Козяк добавял блъсканица по пример на щатските кампании.
  • 9 Видно

    14 2 Отговор
    за всички е , но с приказки нещата не се оправят , а много , които никога не са се появявали преди , за да го "констатират" на всеслушание , изпълзяват от всякъде.... Не е етично , най - меко казано !
  • 10 Последния Софиянец

    29 6 Отговор

    До коментар #7 от "Не знам защо ми изглежда":

    Надето я познавам отдавна.Много говори но нищо не прави.
  • 11 Скрийй се

    25 3 Отговор
    Пука му на Гешев!Не могат да го мръднат!Трийсет години махат прокурорите,но не могат....Законодателя е решил тоя проблем...Само некомпетентни хора Надежда могат да говорят глупости...
  • 12 гост

    25 1 Отговор
    Госпожо, корупцията с мигрантите започва още на границата. Тя е като скъсан чорапогащник, който не е поискал, той не е влязъл. Т.н. "Гранична полиция" практикува системата "цуцане от две крави" - Заплати и взятки!

    Коментиран от #26, #37

  • 13 Минева

    7 26 Отговор
    Успех, Надежда!!!
  • 14 Фрея

    25 5 Отговор
    Като си мало-умен е за цял живот. Пример: жената на снимката.
  • 15 Че на

    13 3 Отговор
    Луната ли беше през цялото време до сега , най вече през 12 - те годишната управа на герб , че сега се обади ? Хайде , няма нужда !
  • 16 Вие госпожа 👸

    22 3 Отговор
    Йорданова ви е сте Мафия и мафия ще си останете
    🤝📝💶👤💶🤝📝🤕💶🚚💶🤕💶🚛🤕💶
  • 17 Тракиец

    19 2 Отговор
    Да бяхте направили и вие поне един път или да бяхте спрели корупцията.Ама само говорите и нищо не правите.
  • 18 3.14К

    16 2 Отговор
    И на това нещо ли разчазчитаме да свали Гешев. На нейният фон той започна да изглежда като юридически колос. Само го бетонираха на поста.
  • 19 еххххх

    9 1 Отговор
    говeждa
  • 20 Българин

    11 1 Отговор
    Това е цинизъм,ей,отпадък провинциялен,чети НК,да се прамине незаконно граница е член от там, а ти си заври в грантаджийския ... качеството на пътищата.
  • 21 Барба Ганьос

    13 2 Отговор
    Вие се оказахте по- големи лаици и демагози и от нас. Не знаете, не разбирате, не можете и да си го преведете, откраднете и приложите. Пълни дилетанти, а се гушнахте и с едни други шарлатани- проамерикански левичари.
  • 22 сашо

    13 2 Отговор
    Е, па откога започна да разбира от пътища....

    Коментиран от #35

  • 23 РАЗГРАДСКИ СВИНАР

    11 1 Отговор
    НЕПЛАТЕНАТА Е ОЩЕ МЕСЕЦ СЛЕД ТОВА ТЕ УВОЛНЯВАМ
  • 24 Прасчо

    5 1 Отговор
    Закривай тая кочина!Последния да гаси лампата!
  • 25 Надето

    13 2 Отговор
    Тази жеНица е толкова несъстоятел-на, че ако се види отстрани ще се отстрани в Кубрат- делиормана.
  • 26 Иван4о

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    наричайте мигранти само тези, които легално пресичат граница, например със зелена карта в САЩ. Другите, които нарушават хашата държавна граница АВГАНИСТАНЦИ, АРАБИ И ДР. са ПРЕСЪПНИЦИ, не ги съжалявйте.Бой и ОБРАТНО!
  • 27 Кубратска

    11 1 Отговор
    Тази защо не се връща в родния Кубрат да пържи мекици на автогарата? Ако изобщо има там автогара.....Ама какви хора ни управляват! И тази бе министър на правосъдието! Боже, боже, боже....
  • 28 Надежда Крупская

    10 1 Отговор
    Тази женица с руска външност е крайно несъстоятелна, ниско квалифицирана, но нахална, лакома за власт и п остове. Не е свикнала да работи, а да бъде "политик", партиен работник т. е. паразит. Дошла от Делиормана, с мизерни знания, но материалното и състояние никак не е мизерно.
  • 29 неприятна

    9 1 Отговор
    Крайно неприятна жена, заради такива като нея, баба Цона и др. от тяхната "партия", много хора няма да гласуват, които иначе за десни.

    Коментиран от #32

  • 30 кубратска мисъл

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не знам защо ми изглежда":

    Мазна, с ниска правна култура. А беше и министър на правосъдието ! Представяте ли-тази семпла и простовата женица от Кубрат, Делиорманско-министър и то на правоснъдието ! И това доживяхме!

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ти да видиш

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "неприятна":

    Има и други десни, истински - СДС. Като толкова искат да гласуват.
  • 33 Зелен екран

    3 0 Отговор
    Да направят календар с цитати, все подобни
  • 34 КОРУПЦИЯТА УБИВАЛА МИГРАНТИТЕ ......

    2 0 Отговор
    ТАЯ Е ИЗТРЕЩЯЛА МОШЕННИЧКА !
  • 35 Бай Митко

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "сашо":

    Саше тя плачи за мигрантите дето катастрофират по пътищата, а българите не я интересуват. Всичко е лъжа и измама, те тези политици не знаят къде се намират и говорят това дет им е дадено за четене. Ако не сме така трагични смеха щеше да е голям.
  • 36 Балбунар

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "кубратска мисъл":

    Балбунарска софиянка по професия депутат с постоянна работа или в НС или в МС. Пука ѝ само за едно - какво и влиза в касичката.
  • 37 Бинго

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Преди всички избори в Бг е така, плюят се едни други и си изкарват кирливите ризи, а след като захапят кокала нищичко не правят и смучат кръвчицата на раята.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове