Last news in Fakti

21 Март, 2023 04:55 1 534 21

Рибарски: Вярваме, че ще сме първа политическа сила

  • радослав рибарски-
  • избори-
  • продължаваме промяната-
  • парламент-
  • правителство

Ще предложим цялостна визия за развитие на енергетиката, заяви представителят на коалиция ПП-ДБ

Рибарски: Вярваме, че ще сме първа политическа сила - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да чакаме местни избори. Важно е да се гласува на 2 април. Вярваме, че ПП ще е първа политическа сила и ще се състави едно стабилно редовно правителство. Това заяви Радослав Рибарски от коалиция ПП-ДБ на среща с избиратели в Стара Загора, предаде репортер на Novini.bg.

„Едно уточнение на това, което министъра на енергетиката обяви за фотоволтаичните проекти на терените на мини "Марица-изток". Ние се противопоставихме още декември месец на тази идея. Категорично обявяваме, че не я одобряваме и не я приемаме. Едно такова разпарчетосване на тези терени, е подход, познат от 90-те години – едни държавни дружества да бъдат усвоявани от частни фирми, като впоследствие цялото дружество става залог на частни интереси. Това е един пореден опит държавната енергетика да бъде използвана за частни цели. Идеята за фотоволтаични централи в мините има отдавна, те отдавна имат желание да покриват собственото си потребление с фотоволтаични проекти. Такива идеи сме разглеждали и ние“, обясни той.

„Мини "Марица-изток" е един от най-големите потребители на електрическа енергия. Напълно резонно е на тези терени първо те да изградят собствени мощности, които да потребяват. Цялата концепция за развитие на комплекса е да се инвестира в бъдещи технологии. Миксът, който в момента е съставен от въглищна енергия, трябва да се разшири с фотоволтаици, със съоръжения за съхранение, които да дадат възможност за допълнителни инвестиции и допълнителни проекти, които търсят възобновяеми източници“, заяви Рибарски.

Той отбеляза, че в последните дни са се чули какви ли не спекулации за подкрепа на служебния министър. „Реално ПП беше единствената партия, която се противопостави на тази визия на служебния кабинет“, подчерта кандидатът за депутат от ПП-ДБ. „Искам да ви припомня, че проектът за тази визия беше входиран в последните дни на 48-то НС от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и БСП. Тази визия е приета от Министерски съвет и последният ход беше НС да я приемем и да имаме в момента проект за 4 реактора, много зелен водород, който трябва да изнасяме, подземен ПАВЕЦ, какво ли още не“, подчерта той.

„Едно от първите неща, които ще свършим в 49-то НС е да предложим цялостна стратегия, която да отчита интереса на всички заинтересовани страни за изграждане на един нов тип енергийна система – структура, която да е съобразена с новите тенденции. Изключително много трябва да се заложи на електропреносните мрежи и на съхранението на енергия – именно това правят и съседните ни държави. Това са технологиите, които правят конкурентни тези държави, които ще добиват евтина енергия, а чрез съхранение, ще могат да я продават, когато е най-висока цена. Това конкурентно предимство и ние трябва да го имаме, защото в един момент ще имаме евтина енергия, а впоследствие ще трябва да балансираме мрежата си с внос на енергия и това е реален риск“, каза още Радослав Рибарски.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 среднощен

    14 5 Отговор
    "...Няма да чакаме местни избори. Важно е да се гласува на 2 април...";
    Прав е на 100%... "Чакането е най-директорската работа" - казваше мой приятел... Но, "времето " пък е най-ценният дар, който никога не можем да задържим или да възстановим... Нека го ценим и да го осмисляме с добри дела.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 А бе вярвате

    23 6 Отговор
    Ама никой не ви вярва.Вашите деца да отиват при зеления наркоман, предатели долни.
  • 4 шарански

    24 4 Отговор
    търсим безплатни шарани че прокопа и черепа свиха бюджета
  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Приятелю Много Сте Мъдър Благодаря
  • 6 ХАХАХА

    24 4 Отговор
    Парите от козяците позволяват на хранениците им да владеят медийното пространство и да сипят измислици на килограм. За билбордовете да не говорим къде и за погледнеш съзираш дебилитет до дебилитет.
  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Когато Си Успешен Имаш Фалшиви Приятели и Истински Врагове

    Коментиран от #8

  • 8 среднощен

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това, което сте написал е истина. Нека "провокирам" с два въпроса... Какво означава "Успешен"? Също така - кой е бил по-голям предател в момента на предаването на Господ Иисус Христос - Юда или свети апостол Петър?

    Коментиран от #14

  • 9 Нане Вуте

    5 4 Отговор
    Лъжа ли бе да я опишеш...
    Чувствам принуда омразната тиквичка да подкрепя, че стой зло , че без тебе по- зло...
  • 10 Ще сте първи

    12 3 Отговор
    ама за Белене,тогава Народът ще гласува с две ръце!
  • 11 НОВИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    Сега сме НАПОЛОВИНА отколкото при ТЖИВКОВ благодаря госпожо МАРИНОВА
  • 12 Веселяк

    1 7 Отговор
    Аз ше гласувам за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 а иначе въобще не ми дреме 😆
  • 13 Неразбирам

    12 3 Отговор
    Какви са тези хора които гласуват за вас ПП съсипаха държавата
  • 14 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "среднощен":

    Юда е Предал Бог

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Христо Божилов

    5 2 Отговор
    Давай Рибарски! Шарани в България много. Има и за вас и матрял за Тиквата. Ще сте на първите две места. Честито на матряла и шараните
  • 17 среднощен

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Има предателство заради пари /или нещо, което този свят ни дава - власт, богатство, слава - все преходни и суетни неща/... А, има и предателство заради "страх от смъртта"... За първото ще кажа - няма "по-висока цена от тридесет среберника"... А, за второто ще кажа - има надежда за прошка! Стига да се променим към добро. "Промяната" започва от тук - "Не прави на другите, това което не искаш и на теб да правят"...

    Коментиран от #21

  • 18 Продължаваме промяната

    1 0 Отговор
    Трябва да я спре
    Трябва да започне да променя първо себе си а тогава да мисли за нещо друго
  • 19 Скобаров

    3 0 Отговор
    То е ясно че ще сте нали се събрахте от кол и въже цялата рода до 9то коляно ... ама правителство през кривия хУ. 120 чакала как ги видяхте незнам .... нито копейката нито герб ще ви подкрепят в каквото и да е
  • 20 Много благодаря,

    2 0 Отговор
    но мястото ви е отвън, на жълтите павета. Там може да мечтаете до насита. Точно вие, простите потурнаци, разсипахте държавата, а сега щели да я "оправят" Хайде ,няма нужда от вас
  • 21 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "среднощен":

    Факт и Благодаря Ви
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове