21 Март, 2023 08:11 3 960 21

След проверката на НАП в Дубай: 4 ревизии установиха неизплатени задължения в размер на 131 290 лв

  • нап-
  • имоти-
  • проверки

Международно журналистическо разследване установи, че над 240 български граждани и пребиваващи в страната притежават имоти за над 160 млн. долара в ОАЕ

След проверката на НАП в Дубай: 4 ревизии установиха неизплатени задължения в размер на 131 290 лв - 1

Националната агенция за приходите е приключила проверките на 21 от общо 23 българи за които през 2021 година започнаха производство заради данни, получени по линия на международен обмен на информация, че притежават имоти в Дубай. Това съобщиха от агенцията в отговор на въпроси, изпратени от "Дневник".

От приходната агенция съобщават, че в резултат на извършените проверки, са били възложени 5 ревизии. След приключването на 4 от тях са били установени неизплатени задължения в размер на 131 290 лв. В резултат на извършените проверки са били подадени 6 коригиращи данъчни декларации и е бил съставен един акт за административно нарушение.

Целта на проверките е била да се установи произхода на средствата с които са били купени недвижимите имоти и дали те са били декларирани в годишните данъчни декларации на собствениците си.

Все още продължава работата по една ревизия, която е била възложена заради индикации за укрити доходи. Продължава и проверка, за която от Обединените арабски емирства, не е бил получен отговор по изпратено запитване за обмен на информация. От Националната агенция за приходите уточняват, че това е цялата информация по случая, която може да бъде предоставена по случая без да да бъдат засегнати данни, представляващи данъчно-осигурителна тайна.

В началото на май м.г. международно журналистическо разследване, озаглавено Dubai Uncovered установи, че над 240 български граждани и пребиваващи в страната притежават имоти за над 160 млн. долара в Дубай

Сред собствениците, обявени тогава беше и собственикът на компанията "Хидрострой" и бивш зам.-директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Велико Желев, който беше арестуван по обвинение за принуда с бой и освободен от прокуратурата срещу гаранция от 20 хил. лв.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти-маймуна

    33 1 Отговор
    240 човека, неизплатени 130 000 лв. По 500 лв на човек хаха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Съдията Дред

    26 2 Отговор
    Средна цена на имот - 670 000 долара. В момента в София се продават стотици имоти на по висока цена. Ако сметнем колко българи притежават в България по скъпи имоти, числото ще е поне 5 цифрено.Знам, че за бедните звучи шокиращо, но... това е положението.
  • 5 Леле, колко сте жалки!

    39 0 Отговор
    След проверки на 240 човека и имоти за, забележете, 160 милиона! те открили неплатени 131 хиляди! Че тя командировката в Дубай е струвала повече! Такива “резултати” се крият засрамено, а не се развяват гордо по вестниците!!!
  • 6 Да ги ожалиш

    28 0 Отговор
    Пеевски - 500 лв глоба, Маджо още 500 лв. Иван Костов - 480 лв глоба от НАП, Р.Овч. 520 лв, Царя - 380 лв, Горанов - 440 лв, Гешев - 220 лв

    Коментиран от #13

  • 7 Баба

    34 0 Отговор
    Аз като отида 2 пъти в Лидъла и оставям повече от откритите от НАП задължения.

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мафия

    27 0 Отговор
    НАП - корупция без край !
  • 10 йхнкхйких

    21 0 Отговор
    240 като бройката в парламента !
  • 11 Спецов

    8 2 Отговор
    А туй ней вярно.Всичко съм си платил
  • 12 мдаа

    19 0 Отговор
    По 500 лв. на човек, обаче сигурно давността им е изтекла и няма да дадат дори по 5 лв. Мен обаче друго ме интересува - твърди се, че НАП са правили ревизия на гордите собственици на по няколко дубайски апартамента, значи би трябвало да се поинтересуват и от произхода на парите. Наистина ли проверяваните лица имат законни доходи от законни източници? Данъчните ревизии са сериозно нещо и обхващат свързаните с проверявания лица и фирми, на които те са действителни собственици. Въпросът ми е реторичен, досещам се как е била извършена ревизията. Направете обаче друг паралел - богатите хора във възрожденска България са дарявали на държавата университети, училища, читалища, болници, санаториуми, домове за стари хора, т.е. инвестирали са в бъдещето на родината си. Днешните, незнайно как забогатели цървули, инвестират в жилищното строителство на Дубай. Да сте чули да са дали нещо на родината си даром? Дори и данъците не искат да плащат домораслите ни богаташчета.
  • 13 Цветаря

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да ги ожалиш":

    Забрави Боеко - 330 лв от НАП
  • 14 хамрун Вадуцки

    9 1 Отговор
    То и Кабриото дължи 11 милиона на НАП, ама плти 100000 за лагер в Дубай. И не ги питат откъде ги взеха.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    6 0 Отговор
    То всички ги знаем кои са тези 240 човека. Те са във парламента. И винаги са били те.
  • 17 Демократ

    10 1 Отговор
    Кога държавата ще публикува официални списъци на българите със скъпи имоти в Дубай, където се оформи квартал на крадците на българския ресурс и на работещите честни българи,живеещи в България? Когато това се случи,крадците бъдат осъдени и откраднатите средства бъдат върнати в бюджета, тогава България ще се промени. Това,което съобщават от НАП е цинично доказателство за липсата на правосъдие.
  • 18 Мима

    2 0 Отговор
    Защо държавата спи и чака чужденците да сигнализират? Ако не са те да кажат, нашите няма и да се помръднат. Тези 240 души държавни служители ли са? Не трябва ли обществото да знае от къде имат толкова средства? Къде е прозрачността и наказанието? Имената? Къде са законите при подобни ситуации? Тук трябва да им излязат имената, снимките, сумите, да се вземат интервюта, да има съд и тн. Така поне е в белите държави. Нека не се сърди, че ние не сме такава държава. Ако не спрем корупцията сами и не си подреди държавата САМИ, НЯМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ ВМЕСТО НАС! МНОГО Е ЖАЛКО!
  • 19 Мале,мале каква жалка

    4 0 Отговор
    проверка за някакви жалки 131 хил. ЛЕВА демек 60 хил. ЕВРО, вие нормални ли сте бе НАПАДЖИИ, ами то работата ви по установяване на тези пари струва ПОВЕЧЕ, а къде останаха ония 700 млн. неплатени от Божков и укрити от Горанов, изгоря ли България с тези пари, Божков не е ли вече в Дубай, че не влиза в тази сметка, ами Пеевски той 500 лв. ли дължи само, заради тях ли е в списъкът Магнитски ? Всичко що е назначено по времето на ГЕРБ трябва да бъде уволнено, разследвано и осъдено с ефективна присъда, защото цялата тази пасмина герберасти са КРАДЦИ които в момента имитират работа и се прикриват с нищожни и несъответстващи на истината проверки ! Сляп и прост народ ! ГЕРБ и ДПС са престъпни организации как трябва да се обясни по-ясно на това стадо овце за да го разбере ?
  • 20 Крадците на МИЛИАРДИ

    3 0 Отговор
    в България спокойно и "НЕОТКРИВАЕМО" заплашват със СМЪРТ всички разследващи органи и организации затова и разкриваемостта им е смешна и неточна, ако някой само се ОПИТА да разкрие в пресата точните данни на неплатени данъци рискува да загуби живота си или член на семейството си от КОВИД или ИНФАРКТ, тези престъпници откраднаха достатъчно пари за да поръчат всякакъв вид смърт за всеки който им заплаши СВОБОДАТА ! В България има само имитиращи ПАТРИОТИЗЪМ и ГЕРОЙСТВО политически индивиди без ТОПКИ да разкрият ЗЛОВЕЩАТА истина за РЕАЛНОСТТА !
  • 21 ревизоро

    1 0 Отговор
    Пропуснали сте 6 нули.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове