Last news in Fakti

21 Март, 2023 13:49 742 23

Мустафа Карадайъ от Хасково: Политика се прави с разум, с акъл, с отговорност, с любов, а не с омраза

  • дпс-
  • хасково-
  • избори

В кризисни времена можем да се обединим и да покажем силата си, подчерта лидерът на ДПС

Мустафа Карадайъ от Хасково: Политика се прави с разум, с акъл, с отговорност, с любов, а не с омраза - 1
Снимка: ДПС

Понякога природните стихии и бедствия идват, за да ни покажат къде се намираме, кои сме, колко сме големи ние, хората. Но и Всевишният ни проверява, доколко ни е останало състрадание, съпричастност и милосърдие. Това заяви в Хасково лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. В предизборната среща участваха още евродепутатът Атидже Вели, председателят на Младежко ДПС Сезгин Мехмед, водач на Хасковската листа на Движението и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.

Последния месец показахме нашата сила - след опустошителното земетресение в Турция структурите на ДПС организираха мащабна дарителска кампания, в която се включиха всички български граждани без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност, припомни Карадайъ. И благодари на всички, особено на структурата в Хасково.

„Хасково беше сборният пункт, разпределителният център, допълнително бих искал, да благодаря на структурата, на младежката ни организация, на женските дружества, които работеха денонощно”, каза Карадайъ.

В кризисни времена можем да се обединим и да покажем силата си, подчерта Карадайъ. И заяви, че живеем в множество кризи, но кризата на кризите е политическата. Без изход от нея не може да се намери решение на нито една от останалите.

Политическата криза е продукт на омразата, разделението и противопоставянето, на лепенето на етикети в нашата политика, посочи лидерът на ДПС.

На терена на политиката липсва диалог. Липсва съгласие, обединение, липсва любовта към хората. Докато политическите партии се противопоставят и се чудят как да оригиналничат в омразата си, забравят че ние сме там, за да може с любов да се грижим за решаването на проблемите на хората, категоричен бе Карадайъ.

Обикаляме градовете в България, за да чуем хората, за да чуем дневния ред на българите, техните проблеми. В тези наши срещи идват хора, поздравяват ни, казват, че сме най-добрите. Споделят, че не са гласували за ДПС, но не се съмняват, че ще бъдем силната група в парламента. Те се обръщат към нас с думите: „Кажете и на нашите (не питаме кои са техните), че политика се прави с разум, с акъл, с отговорност, с любов, а не с омраза. Експертите са при вас, професионализмът е при вас, разумът е при вас, диалогът е при вас! Да спрат да се мразят и противопоставят, сподели Карадайъ. И призова: Нека този път да гласуваме с разум, а не с предразсъдъци.

Като най-добрите сме ние, защо не гласуват за нас? Защо не гласуват за разумните, отговорните и диалогичните, за тези с експертизата? На тези избори очаквам разумът да надделее, а не предразсъдъците и емоциите, подчерта Карадайъ. И изброи причините да се гласува за ДПС.

ДПС е партията на любовта, каза Карадайъ и припомни, че през 1989 г. световни анализатори са очаквали междуетнически конфликт в България.

Излязохме 89-та година с мирните протести и ускорихме падането на комунистическия режим. След това нашият почетен председател д-р Ахмед Доган със създаването на ДПС каза: „Не на реваншизма!“. И зададе посоката за развитие на България - българският етнически модел, философията на заедността, която е философията на ДПС за правене на политика. Различните да бъдем заедно и всеки да бъде горд и достоен със своята идентичност, да отстоява своята идентичност. Ако има нужда, да му помагаме, за да може да съхрани своята идентичност и да бъдем пак заедно в нашата Родина България, категоричен бе Карадайъ.

Той посочи, че от Видин до Хасково Централният предизборен лъч на ДПС обръща специално внимание на съхранението и развитието на културно-историческото наследство. Богатото културно-историческо наследство на България в цялото му многообразие трябва да бъде проучено, разкрито и съхранено, за да служи за основа за икономическо развитие и просперитет на регионите. Ние, ДПС, го правим, нашите структури са ангажирани с темата, кметовете ни също, посочи Карадайъ.

Защото ние, ДПС, сме голям и силен род. Ние сме кръвна група ДПС+, заяви лидерът на партията.

13 години се нагледахме на едноличното управление на ГЕРБ и Борисов. След това на едни, които се самонарекоха „промяна”, но се оказаха промяна към по-лошо. Народът вече не дава цялата власт на една партия. Казва: „Отивайте да се разберете в диалог да правите правителство, което да решава нашите проблеми и взаимно да се контролирате.”, обясни ситуацията Карадайъ.

Той припомни, че когато през 2001 г. ДПС дойде на власт, икономиката беше разбита след приватизацията, а инфлацията бе огромна. Дългът беше 17, 5 милиарда. 2009, когато излизахме от властта, дългът беше само 1,5 милиарда. За 8 години власт сме върнали 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Във фискалния резерв имаше 8 милиарда лева. След лукса от едноличното, самостоятелно управление на ГЕРБ, през 2020 г. дългът вече бе над 21,5 милиарда. После дойдоха онези, които се самонарекоха „промяната“ и към днешна дата дългът е 40 милиарда. Заложените параметри са по 15 милиарда дълг на година – толкова струва луксът едни да се наричат умни, красиви и промяна, заяви Мустафа Карадайъ. И отсече: „Времето на експериментите приключи!”.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 5 Отговор
    Любовта на турчина към българите е обратнопропорционална на омразата на българина към турците.

    Коментиран от #5, #9

  • 2 ЕС фен

    13 1 Отговор
    Карата изпитва най-голяма любов към обръчите от фирми на ДПС. С тях дои и държавата
    и електората си до кръв.
  • 3 В конституцията пише

    11 1 Отговор
    че трябва да сте в затвора, нелегална опг сте дпс, а вашето престъпно отроче гроб и то е за там.
  • 4 къщи за тъщи

    10 0 Отговор
    В бг политика се прави с крадене, крадене, крадене.
  • 5 Вардарски, вардарски?

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ти сега какво компетенция ли пак демонстрираш? Я кажи за сондата, колко обратна ти е в пропорцията?
  • 6 Всичко

    6 0 Отговор
    това , което им липсва !
  • 7 пожелание

    11 0 Отговор
    ОПГ на дпс е само за Анадола. В България може да остане само в затвора.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Любопитен

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Чудно ми е вардарче!Ако от малък си и такъв бооклук, как си останал жив до днес?
  • 10 тикви турски

    8 0 Отговор
    Коя е майка му родина!
  • 11 СталиН

    10 0 Отговор
    Сус бе кьопек ,Дпс са расистка организация която дискриминира други етноси на религиозна и етническа принадлежност ,европейската комисия трябва да се сезира ,това противоречи на европейските ценности
  • 12 Гост

    9 0 Отговор
    Ауууу, какви сладки приказки, кърадая! По-добре стани разказвач, щото единствената цел на дъпъсъту е да краде. Така че тия приказки, от хиляда и една нощ, може да ги приказваш на някой ваш избирател
  • 13 Ама сериозно ли бе лицемере,

    8 0 Отговор
    ти каза това ? Я кажи към коя Родина имаш любов ? Кажи и как така без омраза към българите гласуват твойте избиратели в Турция само за ДПС без да са чули твоя програма за "спасение" уж на България ? Кажи с какъв "акъл" ще гласуват за ДПС като българските турци са без акъл, защото самото ДПС ги държи неграмотни и без да са научили да говорят български в България и с каква отговорност след като са безотговорни към образованието си и само им е "вграден" фанатизъм ! ЛИЦЕМЕР ГНУСЕН ТРУДНО ГОВОРЕЩ БЪЛГАРСКИ !

    Коментиран от #21

  • 14 Пишман

    6 0 Отговор
    Цялата "политика" на ДПС се изчерпва с лишаването на българските турци от всякаква друга алтернатива...Като беше казано - поробиха си електората за да живеят като паши!
  • 15 НЯКОЙ

    4 0 Отговор
    Такова лъстиво лицемерие, като в любовен турски сериал ! Сигурно има сълзи на умиление в очите на групата зад него ?
  • 16 костов

    6 0 Отговор
    ВИЕ СТЕ ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА НАШАТА РОДИНА
  • 17 Минева

    3 0 Отговор
    "... разум, акъл, любов" няма връзка с карадуй. В НС фесовете излъчват само омраза

    Коментиран от #18

  • 18 Не само фесовете, а и

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Минева":

    българите-еничари от престъпната и антиконституционна ДПС излъчват омраза, дори по-голяма, защото водещата им "формула" е алчност, кражба и предателство !
  • 19 Както казват съседите

    1 0 Отговор
    "Политика се ради со дупе и со пари. Ние пари немаме"
  • 20 ДПСЪ

    1 0 Отговор
    Този Помак като го слушам всеки път ми се повръща този нито знае да говори български нито турски защото е Помак
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гласуващ за ДПС

    0 0 Отговор
    ДПС трета сила с над 15% 🇹🇷
  • 23 преса

    0 0 Отговор
    Мафия Мафия Мафия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове