Last news in Fakti

22 Март, 2023 22:54 2 052 22

Иван Христанов: При такава голяма корупция има много пари, които се отклоняват в Дубай, Гърция

  • сащ-
  • подкуп

Отказът на подкуп при казуса "Капитан Андреево" влезе в доклада на САЩ за България като положителен пример. Човекът, отказал парите, е бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов

Иван Христанов: При такава голяма корупция има много пари, които се отклоняват в Дубай, Гърция - 1

Отказът на подкуп при казуса "Капитан Андреево" влезе в доклада на САЩ за България като положителен пример. Човекът, отказал 500 000 лв., е бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов.

"Бах изненадан, защото никога не съм очаквал подобно нещо. Нямаше обаждане, което да каже "ще влезеш в някакъв доклад". Това е събитие - някой да откаже пари и да влезе в доклада. Буди радост, от гледна точка, че най-накрая нещо се случва и има положително събитие, което да дава добър пример. От друга страна самият факт, че подобно явление трябва да бъде отбелязано, ме натъжава, защото ме прави специален. Идеалният доклад е този, в който секция "корупция" има 1 ред с текст "няма проблеми", коментира Иван Христанов в студиото на "Bulgaria ON AIR".

Подкупът от половин милион му е предложен еднократно, през трима посредници. Първата му мисъл е била как да подаде сигнал до компетентните органи.

"Мислех как да стигна до ГДБОП и в какъв обхват да подам сигнала. Не беше крито името на човека, който стои зад това, нито за секунда. Въпросът беше каква е цената да откажа. Аз ги отказах по начин, по който стана ясно, че пазарлък не стои на дневен ред. Това беше след 5 месеца усилие ние да бъдем заглушени и спрени, нито един член на екипа не беше пробит и не се уплаши", подчерта Христанов.

Част от цената на отказания подкуп е загубата на спокойствие, назначаване на охрана, заради заплаха за живота.

"Не е имало момент, в който да съм спокоен. Съобщението беше, че най-големият бос на БАБХ пита "с теб дали ще има мир или война". Нямам представа докъде са стигнали проверките на службите по случая", допълни бившият зам.-министър на земеделието.

Той е категоричен, че за да има толкова много случаи на корупция, има и много пари в държавата.

"Щом има такава голяма корупция, има много пари, които се отклоняват в Сирия, Дубай, Гърция - изтичат от България, от всичките бедни. Ние получаваме недостойно възнаграждение за труда си, с най-ниските заплати сме в Европа. Тази корупция не е резултат на милионите честни, а на 200-300 ояли се, които са си завладели държавата", посочи Христанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 1 Отговор
    Корупция Мафия Мутризация
  • 2 Този човек е

    24 4 Отговор
    Ценност за България и всяка партия която го привлече.
  • 3 Сатана Z

    11 16 Отговор
    За да откаже тези 500К ,значи си е надвил на масрафа.Но ,по—вероятно е да се е светнал ,че искат да го сготвят и е надул гагата……помощ…подкупват мееееееееее!

    Коментиран от #4

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Има Логика в Постът В и
  • 5 Печен

    21 4 Отговор
    е Христанов ,но като него са единици! За съжаление!
  • 6 Гошо

    10 19 Отговор
    Отказал или му се искало да му дадат ама никой не му е предложил ,що беше повече от ясно че перспективата му е бивш зам . министър Като е толкова честен защо не каже и на кой е отказал тия 500 000 Отказал той , тоя и 5 ст би взел ,стига да има кой да му ги даде
  • 7 Да бе да

    1 7 Отговор
    Не вярвам да си плевенчанин , ние без бой не падаме ? Кво стана?🤮
  • 8 Исторически парк

    9 7 Отговор
    Тоз е 1 на милион.. българите като цяло са евтини можеш да си ги пазариш на килограм.. познавам един, който продаде майка си в буквалния смисъл за 20 000лв...

    Коментиран от #14

  • 9 Без да чета

    3 11 Отговор
    От вчера или инзи ден всичко се е вторачило в пустия доклад и всеки е тръгвнл да го тълкува , коментира и да се изказва. Все едно " Като какво би бил могъл да иска да каже авторът ?, Какво е казал? Какво от това, което е казал, иска да разберем? И съответно– като как да го тълкуваме? " Лично за мен – НЕ МИ ПУКА за тъпия доклад и още повече за докладчиците! КОИ са те бре???
  • 10 ортак

    10 0 Отговор
    Има много пари дето се отчитат на този който трябва...
  • 11 Бойко шкафа

    19 0 Отговор
    Не съм корумпиран,не познавам Владислав Горанов,никога не съм го виждал...
    Заклевам се в Бойко Рашков....
  • 12 към 9 Без да чета

    1 5 Отговор
    АМИ НИКОИ НЕ СА бре, САМО ЧЕ истината пак си е истина и ТОВА НЯМА ДА ТИ ОПРАВИ МИЗЕРНИЯ ЖИВОТЕЦ , А МОЖЕ БИ ХИЧ НЕ Е МИЗЕРЕН НА ГЪРБА НА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА И ЗА ТОВА ГЛЕДАШ ДА НЕ ТИ МЪТЯТ ВОДАТА бре

    Коментиран от #16

  • 13 Кандидат Милионер

    1 5 Отговор
    Що не ме подкупят и мене??
  • 14 Айде бе...

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Исторически парк":

    На кого я продаде, на баща си ли?
  • 15 Браво

    13 2 Отговор
    Адмирации за честността ви!Важно е човек да си ляга с чиста съвест и да не е зависим от мутрите.Отпор на мафията.!
  • 16 9 Прочети и помисли!

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "към 9 Без да чета":

    За истината – прав си, няма спор! Но... писна ми някой от някъде да ни командва, дава акъл и тон на живота. Нито чичо Сам, нито баба Юропка с за пример и образец, че да се водим по техните мерки и стандарти. Те себе си не са оправили, че тръгнали у нас правосъдие да раздават.

    Коментиран от #17

  • 17 Хахаха

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "9 Прочети и помисли!":

    А баба ти Руска дали е за пример? Или викаш тя може да дава акъл.
  • 18 мдда

    1 2 Отговор
    Oтклонена е главата ти!
  • 19 Основният проблем май е че

    5 0 Отговор
    Парите се отклоняват в Дубай, Гърция..... А не в САЩ !!!!!! В САЩ са изпрани поне по 100, но там проблем няма нали? Като се започне с Мултигруп и се стигне до сегашните ни политически недоразумения......
  • 20 Хмммм

    4 4 Отговор
    А Човекът, отказал 500 000 лв., бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов какво направи за да помогне на прокуратурата и съда ? Направи ли нещо ?
  • 21 Само

    0 1 Отговор
    дето никой му е префлахал пари на тизи лъжец!
  • 22 Бамби

    1 0 Отговор
    Не са 200-300 обаче оялите се. По веригата са закачени още и още. Не са малко заможните в България, които няма как да обяснят парите и имотите си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове