24 Март, 2023 08:21 2 571 32

БАБХ обявява резултатите от пробите на яйцата от Украйна и Латвия

  • бабх-
  • проби-
  • яйца-
  • внос-
  • украйна-
  • латвия

Става въпрос за 2 милиона и 600 хиляди яйца за директна консумация, внесени в периода 9 - 19 март

БАБХ обявява резултатите от пробите на яйцата от Украйна и Латвия - 1

Българската агенция за безопасност на храните се очаква да обяви резултатите от взетите проби от яйцата, внесени от Украйна и Латвия.

Става въпрос за 2 милиона и 600 хиляди яйца за директна консумация, внесени в периода 9 - 19 март. За тях съобщиха от Съюза на птицевъдите, които изразиха съмнения - защо не са били пуснати на пазара и обявиха, че са поискали проверка от Агенцията по храните.

Оттам уточниха, че яйцата се изследват за радиоактивност, тежки метали и остатъци от ветеринарномедицински препарати. От агенцията обясниха, че пробите се правят, за да се гарантира безопасността им за българските потребители. Всички яйца носят на черупката си съответния код, доказващ произхода им.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе,

    13 3 Отговор
    ще червиме яйца !

    Коментиран от #29

  • 2 Дякон Унуфрий Араллампиев

    46 10 Отговор
    Украйна нанася поредния удър срещу българската икономика Вносът на Украински слънчоглед ще причини загуби и фалити на българския производител

    Коментиран от #3, #9, #23

  • 3 Засрами се

    33 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    ти нямаш евроатлантически ценности.
    не пееш в общия хор
  • 4 Вуй

    44 4 Отговор
    Ние сасипахме земеделие,животновъдство,птицевъдство и сега ревеме.Украйна която е във война ни вкарва тонове яйца - ха ха ха.
  • 5 ИВАН

    53 3 Отговор
    А нашите яйца се изнасят кой знае къде, и нашата пшеница, слънчоглед, мляко, мед ... а внасяме боклуци

    Коментиран от #8, #10, #13

  • 6 7982

    40 4 Отговор
    Да вземем да ги ползваме срещу всеизвестни 240 глупендъра. Който уцелим, уцелим.

    Коментиран от #30

  • 7 хммм

    23 4 Отговор
    В новините казаха, че яйцата не са маркирани, което е нарушение.
  • 8 Ами ...

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "ИВАН":

    Гласувайте за БСП и ще спрат да се изнасят.
  • 9 А останалите

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Български производители ? Като внасят замразени меса на по 20 години от ЕС ? Електроника, машини ... на цени под себестойността от Китай ?
  • 10 Не, бе

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "ИВАН":

    нашите ги мътиме !
  • 11 Шабан

    33 1 Отговор
    До там ли я докараха тази държава, тия цървули!? Плодородна земя, прекрасна природа и много вода, а храната ни идва от Украйна(страна която е във война). Толкова ли сме пропаднали вече че, няма кой едно яйце да произведе! Алчността и цървуланщината не прощават! Ти да нямаш хора в държавата си, който да доставят най-важното за една държава - натуралната храна! Алах корусун!!!

    Коментиран от #22

  • 12 Демократ

    26 1 Отговор
    Нали М-во на земеделието отговаря за всички храни в България.Тогава защо допуска внос, ако изобщо това е вярно, защото лъжите са много, когато има достатъчно местно производство? Същото е и с пшеницата.В същото време активно ликвидира зеленчукопроизводството, овощарството, животновъдството, тютюнопроизводството отрасли,с които България е била известна повече от 150 години, защо има толкова много необработваема златна земя в България, феномен но Балканите.

    Коментиран от #17

  • 13 12345

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "ИВАН":

    То хора няма, ти чакаш някой в тази държава да ти произведе храна! Убиха я тази държава за 140 години хайдушко крадене и прогонване на хората! Убиха я!

    Коментиран от #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 2 Отговор
    От на БАБаХурката обявиха, че след проверката е установено , че
    ЯЙЦАТА НЕ СА ОТ ... ПЕТЕЛ ❗❗❗
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Защо

    22 3 Отговор

    До коментар #12 от "Демократ":

    Европейският Съюз си е решил че може свободно да се внася от Украйна, без да се проверява за качеството на продукцията. Българските власти не предприемат подходящите мерки и от ЕС се подиграват с Българските зърно производители – щели да ги компенсират с 16 милиона лева. Иначе никой не ни е виновен, че се внасят безконтролно вредни ( пълни с нитрати ) зеленчуци от Турция, които ликвидираха секторите които споменавате. Някой по границата си взема подкупите, а останалите да страдаме от техните деяния. И както вижда отново – наказани няма ...

    Коментиран от #25

  • 18 Геша

    13 2 Отговор
    На местните тарикат производители им хареса тройната цена на пазара и се борят със зъби и нокти това щастливо за тях безумие с цените на яйцата да продължава.По почина на зърна ритне с Майбасите. Не били качествени, нямали ясен печат, не се знаело как и с какво са хранени кокошките и прочие уйдурми.Не им купувайте скъпите яйца! Да си ги миришат по складовете им.
  • 19 Гражданин

    13 2 Отговор
    Изследват... кууурешки!
    Държат, че да дигнат цените брутално за Великден!
    Докато се развалят по складовете!!!
  • 20 Кака Мара

    14 1 Отговор
    Ей пусти яйца... цената им ви побърка... Ама че свинското скочи 100%, кашкавала стана 30 лева , това не ви прави впечатление? Че стоките от всички обрасти удариха спекулативно 100% нагоре, това пак не ви прави впечатление. Кафето което пия, на двойна цена, козметика и дезодоранти от популярните марки, на двойна цена, строителни материали на двойна цена. Всеки се оправдава с горивото. Горивото падна, държавата я източиха за подпомагане, а цените не мърдат надолу. Всичко в България работи за шепата номенклатурни мутри, дето ни управлява в сянка. Това партии, президенти, всичко е една бутафория за пред хората. Истинското управление на държавата е от тази шепа номенклатурни мутри , а тези са им само статистите. За тях живеем и за тях работи държавата. Икономиката ни е тяхна и ние сме техни роби. Така че като са решили да ви морят с цени не се оплаквайте. Вие си ги търпите и като овце ходите на измислените им избори.
  • 21 Гост

    10 2 Отговор
    Монополистите които ограбват българския народ взеха да натискат чрез мафията-държавата когато някой започне да продава по евтино от тях.
  • 22 Закс

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Шабан":

    Роби - консуматори в това ни превърнаха !!! Отречете се от историята си, бъдете евроатлантици ... С две думи - прост народ !!!
  • 23 Пепар

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Важното е Украйна да е добре. За БГ не ни пука особено. Ти дари ли вече заплата за Украйна?
  • 24 Абеее стават

    8 1 Отговор
    Абеее... за обстрелване на Парламента и прависелството стават тия яйца. Белким облъчат дупЮтатите та да мутират.
  • 25 Демократ

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Защо":

    България се управлява от българи, а не от ЕС, там се решават генерални въпроси във формата на директиви, с оглед на спазване на общи правила в общността, но всяка държава решава собственото си развитие. Отговорност трябва да се търси от българските управници, които не работят в интерес на държавата и народа.Затова сме на дъното.
  • 26 Бако

    1 5 Отговор
    При средна дневна консумация на 3 млн. броя еченца и местно дневно производство от 5 млн. броя еченца, защо се вдига патардия за внос не покриващ и дневната норма в България, при това за период от 10 дни?!
  • 27 Ехото

    9 1 Отговор
    От 2009 г.БАБХ нито е българска ,нито е ,,агенция" ,а е опасна за българския народ организация! Тези същества избиха стотици хиляди животни на хората за да обслужат алчният E.U!
  • 28 Ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "12345":

    В общи линии си прав,но България я убиваха последните 33 години.1989почти 9 млн.,а днес на територията я има 6 млн.
  • 29 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "А бе,":

    Я ще червиме яйца ,я червиви ще ядеме.
  • 30 ЗетЗетЗет

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "7982":

    За тях гранати трябват.
  • 31 Гамба

    2 1 Отговор
    Гласувайте за джендърите. Те ще ни оправят.
  • 32 яйцата се изследват

    2 1 Отговор
    то и ваксините ги изследваха и казаха, че са много хубави и безопосни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове