Last news in Fakti

24 Март, 2023 10:11 703 15

Заради промените в изборните правила: Вотът на българите в чужбина е застрашен

  • избори-
  • българи в чужбина

Много от хората, които традиционно изнасяха на гърба си изборите, както в България, така и в чужбина, няма да участват заради това допълнително усложняване, каза Стоил Цицелков

Заради промените в изборните правила: Вотът на българите в чужбина е застрашен - 1

„Много от хората, които традиционно изнасяха на гърба си произвеждането на изборите, както в България, така и в чужбина, няма да участват в процеса заради това допълнително усложняване в изборния ден. Заради очакваното, съвсем резонно, драстично забавяне на процеса по преброяване.“

Това обяви в студиото на euronewsbulgaria.com Стоил Цицелков, който е член на обществения съвет към ЦИК. По неговите думи българите в Нидерландия са отказали да организират изборите, защото са били изключени от изборния процес.

"На хората не им се спи по разни преброителни центрове. Много от тях имат работа през следващия ден и нямат възможност да си вземат отпуска".

По думите му проблемът с подготовката на провеждането на изборите в чужбина е сериозен, като освен в Нидерландия, протичането на изборния процес е застрашено и в Австрия.

Цицелков призова хората да излязат масово да гласуват, защото по този начин ще се минимизира купения и контролират вот, както и последиците от грешките при отчитането на резултатите.

300 платени наблюдатели на Обединението за честни избори ще следят за нарушения в рисковите секции, каза още Цицелков. Във всяка проблемна секция ще има по двама наблюдатели. Те нямат право да се намесват в изборния процес, а ако забележат нарушение, трябва да се обърнат към полицията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И по-добре

    11 7 Отговор
    Живеещите в други държави нямат правото да определят как ще живеем тук. Сега следва дълга дискусия какви данъци тука били плащали и какви пари изпращали. Патриотизъм отдалече си е живо лицемерие.

    Коментиран от #5, #12, #14

  • 3 Съдията Дред

    11 8 Отговор
    Знаете ли колко ми дреме за вота на тия , дето си плащат данъците и осигуровки в чужда държава, и са претенции да ми определят как да живея.
  • 4 КОСТАДИНКА

    2 3 Отговор
    Бивш член на “Възраждане”: Костадинов разпределя заплатите на депутатите! Това обяви пред репортера ни Виктория Симеонова киминалистът и бивш член на “патриотичната” проруска партия Иван Савов.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 зачуден

    9 5 Отговор
    Не мога да разбера ,защо трябва да се харчат едни неброени милиони за да може някой ,който от 30 г. не е стъпвал в България и нито е плащал данъци ,нито се е интересувал какво става в страната ни да може да гласува и да може да определя кой да влезне в НС ?! Ако някой толкова се е загрижил - да вземе самолет/влак/рейс ,да заповяда тук ,да докаже ,че е с българско гражданство /ама - не ,като Кирчовото/ ,да докаже ,че си е платил данъците ,па да гласува - както глава го учи !!! Иначе - това си чиста проба манипулиране на изборният вот !
  • 9 Българин

    7 5 Отговор
    Българите,живеещи в чужбина,след определен брой години трябва да нямат право да гласуват.
  • 10 УРА,, УРА

    2 2 Отговор
    Това е резултат от социалистическото "равноправие" на Нинова. А тя колкото и да неглижира Левицата е ясно, че доста хора ще се пренасочат натам и тя ще загуби. Само където загубиха ценно на парламента за излишните промени в ИК.
  • 11 на бегълците

    6 2 Отговор
    трябва да им се отнеме правото да гласуват!
  • 12 Хамрун Вадуцки

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "И по-добре":

    От данъците плащат само местни данъци и такси, на недвижими имоти и коли. Подоходни данъци не плащат, не внасят и осигуровки и у нас, но пък с европейската си здравна карта се лекуват безплатно у нас. Щото в чужбина здраво се чака в повечето държави. Пращат пари на близките си, или за да придобиват имоти и коли у нас. А от мойте данъци и осигуровки се плащат пенсиите не само на моите родители, но и на родителите на гастарбайтерите. Пак с моите данъци се плаща образованието не само на моите, но и на техните деца. И за благодарност ни плюят колко сме задръстени ние, дето сме останали в България, и как те по добре знаели как да се развива страната ни.
  • 13 хахах

    2 1 Отговор
    форумните акълии газ пикаят. щели да им определят бегълците как да живеят. пенис е не пенис ще го ручате. да си знаете
  • 14 Българските турци

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "И по-добре":

    Човек като види процента на участие на избирателите в изборите в България неминуемо се трогва от чувствителността и протестите срещу вота в чужбина !... Прави сте !...С тази активност , наистина вотът в Истанбул решава съдбата на България !!!
  • 15 От чужбина

    0 2 Отговор
    ЕС редовно превежда милиони евро на бг от данъците които ние плащаме в развитите страни. И сме в пълното си право да избираме кой да краде тези средства. А крепостните селяни в бг-то да престанат да се осигуряват на минимална заплата и тогава да говорят за плащане на данъци. Ок?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове