Last news in Fakti

24 Март, 2023 11:37 1 583 26

Шефът на млекопроизводителите: Какъв картел, когато има 300 производители, които са конкуренти

  • кзк-
  • млекопроизводители-
  • картел

Ако скрием информация от потребителите за качеството на храната, знаем, че подлежим на санкции, заяви Димитър Зоров

Шефът на млекопроизводителите: Какъв картел, когато има 300 производители, които са конкуренти - 1

След години на игнориране и бездействие, сега три производства за потенциален картел с цените на основни храни води КЗК. Само от началото на годината комисията е събрала глоби в размер на 700 хиляди лева.

„Когато в един пазар има 300 производители, не може да има и помисъл за картел. Това е невъзможно, а е и сдружение на конкуренти. Ако скрием информация от потребителите за качеството на храната, подлежим на санкции“, заяви пред bTV Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България.

Той посочи, че се изземват документи от помещенията.

„Разбрахме от КЗК, че причината да попаднем в техния фокус, е мое изявление, че няма никакво основание цените на яйцата да се повишат за Великден, защото базовите суровини започнаха да поевтиняват. Ние не можем да определяме цените на яйцата, можем да правим прогнози и анализи. Коментират се пазарните цени, които са известни“, посочи Ивайло Гълъбов от Асоциацията на птицевъдите.

„По принцип картелите трудно се установяват, защото трябва да има доказателства. Антимонополните органи в повечето държави прилагат една друга стратегия – снизхождение към някой, който даде информация – участник в картела, който издаде заверата. Надявам се и българския орган да направи такава сделка с някого, който издаде информация“, заяви Богомил Николов от асоциация „Активни потребители“.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    38 2 Отговор
    шефът дс агент......във всички сфери сте, затова България никога няма да се оправи, гадни комуняги

    Коментиран от #12

  • 2 ТаУмВзе

    35 0 Отговор
    Познайте как се става шефче на млекопреработвателите!
  • 3 Факти

    42 0 Отговор
    Вчера,
    изкупна цена на суровото мляко 0,70 лв. за литър,
    Това е стойността, която се изплаща реално на истинския производител на мляко.
    Цена на 1л. мляко в големите супер маркети от 4,20 до 5,00 лв. без отсъпките.
    "Кучето си лае, керванът си върви!"
    Реалната цена на млякото е 2,00 - 2,50 лв.

    Коментиран от #17

  • 4 Да бе

    39 0 Отговор
    Когато изкупуваше по 18 стотинки литъра ти беше добре,. Зоров! Точно ти си причината да се съсипе млекопроизводството в северозапада! Ама тогава беше само мандраджия...

    Коментиран от #15

  • 5 наблюдател

    9 12 Отговор
    Съд и ефективна присъда за разединителя на Българите. Разследване връзките на Надежда Йорданова с организираната престъпност. Разследване и ефективни присъди за Харвардската Групировка за злоумишлено разхищаване на средства и унищожаване на българското животновъдство.
  • 6 врачанец

    26 0 Отговор
    Тоа на снимката да земе а се скрие некъде щот е най големио мафиот.........
  • 7 Браво

    18 1 Отговор
    Хората създали дивия капитализъм в България се оказаха всичките до един комунисти . Браво на вас , затова българите страдат последните 33 години
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Иван

    0 23 Отговор
    Да е жив и здрав господин Зоров, ако не е той нито мляко ще видим, нито сирене. Един достоен българин стремящ се да опази българското производство, неговите продукти са с истинския български вкус. Господ здраве и дълголетие да Ви дава
  • 10 Иван

    22 0 Отговор
    Толкова производители а цената една и съща
  • 11 Демократ

    22 0 Отговор
    Когато ченгетата като Зоров нямат власт, България ще се нормализира. Хранителният бранш е парцелиран по вид продукция между ченгета, които по даден знак тероризират хората. Няма защо да говори пълни глупости за конкуренция, когато няма пазарна икономика и няма свободен пазар. Защо няма възможност производителя на мляко, т.е. животновъда, да се договаря директно с преработвателите, а трябва Зоров да го командва и другото ченге Васил Симов, шеф на стоковата борса, да определя цената на млякото,сиренето и кашкавал? Няма прокопсала държава ,управлявана от ченгета .а докъде може да стигне вижте Русия, начело с КГБ - Путлер.
  • 12 Цеко

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Не е ДС агент а пожарникар който е учил за такъв и не е работил като нтакъе.Няма как да е бил ДС агент. И няма как да е състудент с Борисов , който е по голям с 11години от него. Не всичко е конспирация.Виж със сигурност е бил състезател на 3000метра гладко бягане .

    Коментиран от #19

  • 13 Тома

    16 0 Отговор
    Ниско чело празен поглед.Вярваме ти батко
  • 14 хаххах

    20 0 Отговор
    Този Зоров е един от големите мошеници в България. Работех в туристическа агенция, която уреждаше билетите на него и цялото му котило за различни европейски дестинации с държавни пари. Трудно ще се оправи държавата. Надеждата умира последна!
  • 15 Демократ

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да бе":

    Точно така е, ама Зоров е ченге, завършил симеоновската милиционерска школа, съратник на мутрата Бойко. Преди 30 години публично Илия Павлов, мултигруп КГБ творението, най-нагло ни информира "Ние ще ги храним, както решим" . Безличното "ГИ" се отнася за българския народ. Това е хранителната мафия. В България мафията е парцелирала дейността си, т.е.държавата: енергийна, здравна, хранителна, културна туристическа,строителна ,екологична . Световен пример за структура за овладяване на цяла държава.
  • 16 киро

    15 0 Отговор
    хахаах толкова голяма конкуренция,4е цените са еднакви,сме6ници
  • 17 Ха ха

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факти":

    В Испания цената на млякото в супермаркетите 1-1,20евро.Като във всяка верига има бели марки на цена около 0,90.Т.е под 2 лв.
  • 18 Зеро

    19 0 Отговор
    А бе господине, откъде взимате мляко. Производителите на мляко произвеждат минимално количество, крави няма . Истината е че сухото мляко от Китай секна. Заготовките от Полша намаляха драстично и естествено е да се вдигнат цените.Сега млечните продукти , не са от мляко. А млякото на производителите стои....защото вече никой не иска от истинско мляко да прави продукция. Не че е по-скъпо ....просто иска повече време. А бизнесът не чака, иска бързи и големи печалби. Въпросът е ,дали по този начин не се скъсява и видоизменя живота на хората
  • 19 Демократ

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Цеко":

    Зоров е завършил симеоновската школа като Борисов, т.е.съратници по образование са и понеже възпитаниците на тази школа на ДС са нароилите се безброй ченгета с власт,не обяснявай какво става в България, става ченгеджйница навсякъде.
  • 20 Алооо

    13 0 Отговор
    Като ти видя мутрата и ми става ясно, че си един голям Мошеник и Лъжец...
  • 21 Факти

    11 0 Отговор
    На женския пазар в София млякото е 2,50 литъра. Ама ние станахме европейци и не ходим по пазарите. Няма голям безплатен паркинг за скъпите ни автомобили, не ни се дават пари за Зона (вече стана Синя зона), не може да се плаща модерно с телефончето или с карта, не искаме да чакаме на една опашка (няма съобщения от рода на отваряме каса.. ). Е нека тогава си купуваме млечен продукт (не сурово мляко с вкус, а някаква изкуствено създадена смес от вода и млечен концентрат) за 4-5 лева от хипермаркетите.
    Забравих - как ще си купя мляко от пазара, нали може да ме заразят с нещо?

    Коментиран от #23

  • 22 Ани

    9 0 Отговор
    Няма картел ,а цената не отговаря на качеството. Внасяте сухо мляко и пламово масло и ни го пробутвате на цени по-високи и от Германия.Стига с тези номера и с тази лакомия.
  • 23 Някой си

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Факти":

    Един познат ми казва:-Виждаш ли я тази,има крави,и купувах мляко от нея,на пазара.Обаче, веднъж случайно я видях как събира пластмасови бутилки от контейнерите...Ха познай от три пъти, дали продължавам да купувам?Отдавна беше,майка ми купуваше от нейн съсед мляко.Един път отидох при него сам да си го взема.Такава мръсотия и мизерия не бях виждал.Дали продължих повече да купувам от него?
  • 24 ТРЕНД

    1 1 Отговор
    По принцип цените са високи защото сме бедна страна с ЕВРО. При виденов, левът не фиксиран в евро, цените бяха ниски спрямо вносът. Като в Турция. Дори Полша внася евтино в нашата страна, те нямат евро като нас.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Димитър Зоров! Мафиот от Млекарската

    1 0 Отговор
    Мафия, В едно ОПГ с КЗК!! Мафия,!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове