25 Март, 2023 11:32 755 18

Кристиан Вигенин: Доходите трябва да растат и да се наложи таван на цените

  • избори-
  • бсп-
  • доходи

БСП предлага различната политика и истинската алтернатива, с номер 1 в бюлетината 

Кристиан Вигенин: Доходите трябва да растат и да се наложи таван на цените - 1

„Все повече се осъзнава фактът, че този конфликт няма военно решение – позиция, която ние заявихме първите дни на войната. Рано или късно ще се окаже, че БСП сме били прави. Затова нека българските граждани, гласувайки на изборите, да отчетат позициите на всяка едно от партиите.” Това заяви водачът на листите на “БСП за България“ във Велико Търново и Ямбол Кристиан Вигенин в ефира на БНТ.

Според него позицията за предоставянето на оръжия е формирана от “коалицията на войната“. „Там няма особени различия между ГЕРБ, “Продължаваме промяната“, “Демократична България“ и ДПС. Алтернативната позиция е тази на БСП – тя е основана на здравия разум“, заяви той и допълни, че над 80% от българските граждани искат прекратяване на конфликта и мирни преговори.

Една от инициативите на БСП е да има преразглеждане на съдържанието на учебниците, за да може българските деца да се гордеят със своята история.

Вигенин изтъкна дългогодишна битка на БСП срещу Истанбулската конвенция и джендър идеологията. „Ние сме единствените, които се борим срещу това. Неведнъж сме подчертавали, че подкрепяме хората с различна сексуална ориентация, но в същото време трябва да се поставят границите. Какво означава в българското училище да навлизат идеологии и идеи, като това, че освен биологичен пол, хората могат да имат някакъв друг?“, попита той и допълни: „Че не се раждат момче и момиче, а трябва да си го изберат? Дори на Запад започва процес по връщане към нормалното и това децата да бъдат оставени на спокойствие, да не им се внушават подобни неща, когато психиката им не е укрепнала“, коментира социалистът.

По думите му в момента вече тече подписката за референдум срещу въвеждането на джендър идеологията в българските училища по структурите на партията и много хора се включват в нея.

„Заради нашето участие в последното редовно правителство, сега хората живеят малко по-добре. Водихме една разумна политика“, припомни Вигенин и продължи: „Насред криза, всяка уважаваща себе си държава, трябва да помисли за хората, на които им е най-трудно. Това е поредната съществена разлика между нашата политика и това, което предлагат останалите. Ние казваме, че доходи трябва да догонват и да изпреварват инфлацията, както и да се сложи таван на цените. В същото време десните казват – замразяване на доходите и свободни цени. За пореден път истинската алтернатива идва от БСП“, категоричен е той.

Социалистът не вижда смисъл от връщането на ДДС в пълния му обем. „Тези мерки работеха и продължават да работят, не знам защо тази стъпка трябва да се прави сега. Това ще бъде за сметка на всеки един български гражданин, особено най-бедните. Бизнесът също ще бъде затруднен“, коментира Вигенин.

По думите му, ако има силен ляв фронт, то това е БСП. „Виждаме някакви опити да се създаде втора писта, но те са доста скромни. Истинско обединено ляво ще има на база ценности и идеи“, посочи социалистът.

На финала Вигенин призова хората да премислят внимателно за кого да гласуват. „Различната политика, истинската алтернатива, я предлага “БСП за България“, с номер 1 в бюлетината“, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    2 3 Отговор
    Доживях да видя началото и развитието на 4-ят Р@йх в моята Родина България. Нарочно не казвам държава, такава няма отдавна, сега сме територия по предназначение, трафик,плацдарм, фланг, фронт или оркестър по желание...на диригента разбира се. Диригентът всички го знаем. И народът ни доста поизчезна, станаха някакви земляни, сиреч граждани на света, а забравиха корените си. А те са вътре в тях, просто са размити от чужда за нашата същност култура. Останахме само статистическо население.
    Имам си една мечта. Вместо 4-я Р@йх да видя възраждането на 4-тата българска държава. Със свой суверинитет, независимост и национална гордост. С наша власт, българска, с възродени икономика, селско стипанство, животновъдство, образование и здравеопазване, собствена армия и като цяло да спрем да се навеждаме. Нито на Запад, нито на Изток. Ние можем...стига да го поискаме и да изкореним робското мислене от главите си. Не сме нищо по-малко от всеки един друг човек. Не можем да работим и произвеждаме повече от китайците ли? На глава на населението разбира се. Не можем да получаваме по-евтини енергийни ресурси, ако пренебрегнем Р@йха ли? Не можем да се върнем към земята която винаги ни е хранила? Всичко можем, но само тези българи, които искат да са независими, слугите ще си останат слуги или в лошият случай пушечно месо.
    Опитайте се да бъдете просветени българи, само тогава ще станем феникси!

    Коментиран от #7, #14

  • 2 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Шизофренията е доходосно политеческо занимание на писта!
  • 3 Вагин Кристианин

    9 3 Отговор
    Товарищ ,не знаеш ли ,че БСП взе ,че умря (в прегръдките на др. Нинова) досущ "Трансимпекс" ?! Не знаеш ли ,че ако прескочите 4-те процента ще е чудо ?! ... Знаеш (викаш) ,ама няма как - трябва да се правите на важни ,нали ?! Товарищ ,на никой не му пука какво мислиш ти ,Нинова или БСП ,вие сте аут ,вас ви няма ! Спрете да ни разсмивате !
  • 4 Минева

    4 2 Отговор
    Не повече от 9% в парламента??? Другарят В на луд ли се прави?
  • 5 СЕРИОЗНО

    1 1 Отговор
    то е грешка, че има толкова много продукция произведена в България по магазините, грешката при живковизмът, няма сравнение. Къде е саламът, месото, киселото и прясното мляко, от Сърбия, Гърция, Македония, Турция, Румъния???????? ............. ............. По принцип каквото и да предложим, България не е свободна държава. Има ниски заплати, в бедните държави, за да не купуват, и произведеното да отива за богатите държави, там да консумират повече, да не мислят за революция, да имат излишък на пазарът. И пътуващата продукция е на борсови цени - световни цени, еднакви цени за всички държави. А недвижимастта-строителството и услугите в богатите страни, ги поевтиняват чрез внос на бедни работници. От Уикилийкс излезе преди десетина години, че е забранено на натовските посолства в Източна Европа, да се обсъжда икономиката на Кейнс. Само неолиберализъм, свободен пазар-новото-робство. Първо трябва освобождение. Самите страни като Германия искат ниски заплати за страните където имат производство техните фирми, и ниски данъци. Да правят евтини части.. Изборите и 99% от медиите работят за империята, да си останем колония. Дори войски имат на наша територия. Българо-американският инвестиционен фонд е учреден през 1991 г. от президента на САЩ – Джордж Х. У. Буш и Конгреса на САЩ, по силата на американския Закон за подпомагане на източноевропейските демокрации, основано на свободни пазарни принципи, се превръща в крупен инвеститор в недвижими имоти на българска терито
  • 6 Макс

    5 2 Отговор
    Вигенин гони по наглост Борисов . Опитва се да внуши на простолюдието, че от БСП зависи края на войната .Велики манипулатори са българските политици. Борисов ще спре световната криза и инфлация, а Вигенин ще реши световния мир .

    Коментиран от #8

  • 7 Механик

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Самозадоволяването води до самодоволство, което е ментален проблем.
  • 8 фен на ПП

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Макс":

    Затова гласувам за Кирчо и Кокорчо, защото вярвам, че те могат да решат и двата проблема !!!!

    Коментиран от #15

  • 9 БСП на Бунището

    4 2 Отговор
    На Бунището на Историята може да си ги приказвате колкото искате..Никой не ви пречи .. Даже сте Незаобиколим фактор там - хайде мръднете малко,че идват и други дрОгари...Направете място бе!!!
  • 10 СЕРИОЗНО

    2 0 Отговор
    То е грешка, че има толкова много продукция произведена в България по магазините, грешката при живковизмът, няма сравнение. Къде е саламът, месото, киселото и прясното мляко, СИРЕНЕТО, краве масло, от Сърбия, Гърция, Македония, Турция, Румъния???????? Македония произвежда много и качествени домати и краставици, Румъния също и най вече ДИНИ. .... Нека едно семейство от двама, трима, има 10 000 кокошки носачки, фуражът да е субсидиран, при цена 15 стотинки за яйце от фермата, към безплатни пазари от общината. 100 крави да гледа семейство, взело на ипотечен кредит фермата, субсидиран фураж, при цена мляко литър от фермата 60 стотинки.
  • 11 МАРКСИСТ

    4 1 Отговор
    БСП няма програма. НЯМА! САМО ЛЪЖИ. В тази система няма възможност за нищо, няма лостове за влияние в образованието, здравеопазването, икономиката. Ако се задължат магазините да имат 60% български стоки, просто чуждите магазини ще увеличат цените на българските стоки - за да са непродаваеми. ... Просто 30% от БВП на зает да е минималната заплата, 100% от трудещите се да имат адвокати-профсъюзите. 15% от БВП да е за социални пенсии.. Приносът за пенсия, от заплатата, без лихва, да се изплаща първите 10 години, след пенсиониране, после на социална пенсия, или на наследниците. Сега работил 25 години се пенсионира и живее 40 години на пенсия, а работил 55 години се пенсионира с ниска пенсия, мега болен, и живее 4 години на пенсия. Но за да се развие икономиката, трябва 20% от заплатата да отива в нови заводи, за бъдеща пенсия, сега 15 милиарда лева, всяка година, за енергетика, водоснабдяване, селско стопанство, магазини, храни, облекло, строителство... - ако 60% от БВП е за работниците.. Тези пенсионни фондове да са управлявани от профсъюзите. 200 000 лева за 10 000 фермери всяка година, мераклии, да започнат фермерство. ... Всеки да може да купи ново жилище, ефективно и удобно, по БДС, и ипотечният заем да е към държавата за 50-90 години изплащан към държавата за 20% от доходът. И сега бездомникът може да живее във нов фургон закупен от държавата, при доход - социална помощ 400 лева, ипотеката може да е 75 лева за 20 години, фургон за 15 000 лева, наем на пл
  • 12 Икономика какво е?

    0 0 Отговор
    Прочетете има ли почва у нас?
  • 13 Да бе да

    1 0 Отговор
    И съботници дъждовни сушеви Ленин ски Димитров ски и администрация 60 %процента но ги няма турците българите затова го няма и социализмът Айде стига глупости (ПРЕКУПВАЧИ ТЕ СА БКП ТО СЕГА БСП ТО
  • 14 ганев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    БРАВО ОТТДАВНА НЕ БЯХ ВИЖДАЛ Ч Е С Т Е Н И ИСТИНСКИ СМИСЛЕН КОМЕНТАР УСПЕХ
  • 15 анализатор

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "фен на ПП":

    Ще ги решат, ама друг път, сега само ще се кокорят !
  • 16 ганев

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИМАТ ЧОВЕШКИ ДОХОДИ САМО ТОГАВА КОГАТО СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА В РАМКИТЕ НА КАПИТАЛИЗЪМ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ТОЕС КОНКУРЕНЦИЯ ДЪРЖАВНИ ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ КОИТО РАБОТЯТ НА ПЕЧАЛБА НООО С ПО НИСЪК МАРЖ И ЩЕ ВИДИМ КОЖОДЕРИТЕ КАК ЩЕ БРАКУВАТ СТОКИ И ЩАТ НЕ ЩАТ ЩЕ ПРОДАВАТ ПО ЕФТИНО ДЪРЖАВНИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ АБСОЛЮТНО ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ И СОБСТВЕНОСТ НА ОРЪЖЕИНИЯТ СЕКТОР ТАМ ИМА МНОГО ПАРИ ЕНЕРГЕТИКА И МНОГО ДРУГИ ВЪПРОС ЗА НОРМАЛНИ ХОРА ЗАЩО НЯМА И ЕДНО ХАЗАРТНО КАЗИНО ИЛИ ИГРАЛНА ЗАЛА ДЪРЖАВНО АААА ОТ 1990 ДО 2002 ПЪЛЕН НЕЗАКОНЕН ХАЗАРТ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 630 000 000 000 МИЛИАРДА НЕ МИЛИОНИ МЕЖДУ ДРУГОТО ГОЛАМА ЧАСТ ОТ ХОТЕЛИТЕ ПО МОРЕТО И НЕ САМО ТАМ СА ПОСТРОЕНИ С ТАКИВА ПАРИ СТАТИСТИКА 2007 87 ПР ХАЗАРТ 10ПР ПРОСТИТУЦИЯ И САМО 3 ПР НАРКОТИЦИ ОЩЕ НЕ БЯХА АКТУАЛНИ ТАКА ЧЕ ПАРИ БОЛ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НОРМАЛНИ ЧОВЕШКИ ЗАПЛАТИ УЧИЛИЩА КУЛТУРА И КАКВОТО СИ ПОМИСЛИТЕ НО ТАКИВА СА ДИРЕКТИВИТЕ ОТ САЩ
  • 17 Жан Виденoff

    0 0 Отговор
    Дугарю Вигенин, Вие сте много подходящ за посланик на Р България в РСМ! Там ще водите люта битка кой лъже по-успешно, по-нагло и по-безочливо с тамошните македонистки пропагандисти... Все пак мисля, че ще спечелите -- макар и с малко...
  • 18 ристЮ от вашето бкп–бсп

    0 0 Отговор
    само фалити нещастия, за народа и дупене на россия нищо не се очаква! Лъжливи и крадливи обирджии на мандри и всичко какво докачите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове